12$ TOLL

RoyG NJ

New member
12$ TOLL

העלו את ה"קנס" בGW ל12$ (מ8$) ... יש עוד מקומות בעולם עם TOLL יחיד בסכום שכזה ?

RoyG NJ

New member
נראה ממש יפה ומסודר אבל..

בסקנדינביה זה עולה 55$ ועוברים בו 20,000 רכבים ביום - כלומר 1,000,000$ ביום אם כולם משלמים את המחיר היקר. בגשר המסכן בNY עוברים כ290,000 רכבים ביום (לפי 1.6 מליון רכבים בשנה) כלומר 3,500,000$ ליום . הגשר הוא משנת 1931 - את ההשקעה החזירו מזמן ...

תחזוקה עולה ../images/Emo130.gif, ועולה משנה לשנה ../images/Emo214.gif

אבל הקנס הגדול יותר הוא העיכוב בכניסה לגשר (כדי לשלם את הקנס הקטן), שלפעמים מגיע לשעות.

RoyG NJ

New member
אם התחזוקה עולה 1.2 ביליון דולר בשנה..

נראה שכדאי להרוס את הגשר ולבנות חדש. רוב העיכוב הוא אנשים "חכמים" שמתעקשים לשלם במקום לשים EZPASS , לפחות עכשיו הם נותנים הנחה גדולה יותר (רק 9.5$) עם EZPASS לעומת מזומן. אני גר באיזור 6 שנים מעולם לא חיכיתי שעות(אבל פקקים גדולים יש) - אני אומנם לא עובד בעיר ומשתדל מאוד להגיע בתחבורה ציבורית כשזה מתאפשר כך שאני לא מגיע בשעות הלחץ.

John the Savage

New member
אל תשכח שחוץ מאשר התחזוקה עצמה

צריך גם לממן את המנגנון של גביית הכספים לגשר (ואגב, גם למנהרות העלו את המחיר בהתאם), וגם למנהלים של הפורת אותוריטי צריך לשלם משכורת, והכסף צריך להגיע מאיפשהו.

John the Savage

New member
וברצינות

הרווח הצפוי של PA ב-2011 מכל הגשרים והמנהרות ביחד הוא כמיליארד דולר. מתוך זה, בערך חצי הולך לתפעול ותחזוקה של הגשרים והמנהרות עצמם, של מערכת הגביה, כוחות שיטור וכדומה. החצי השני הולך לסבסוד פעולות אחרות של PA כגון PATH. אין מה לעשות, המעברים לנ"י הם הפרה החולבת הגדולה ביותר שלהם. http://www.panynj.gov/corporate-information/pdf/budget-2011.pdf

sirpad

New member
גשר קטן, המכביה גראנד קניון לידו

The bridge connects Sweden and Denmark, and it is the longest road and rail bridge in Europe.

BigMatilda

New member
עצוב לי!!!

אני גרה בעיר ועובדת בניו ג'רזי, באיזור שאין אליו תחבורה ציבורית נורמלית (לא, אוטובוס פעם בשעתיים שעולה 7 דולר כל כיוון, זה לא נחשב נורמלי בעיני). הגזירה הזו תגרום לי לחפש בנרות אנשים שיצטרפו אלי לקאר-פול, או לבזבז זמן יקר על להגיע לקמפוס הראשי בשביל ההסעה (שעה ורבע דרך במקום 20 דקות באוטו...) או פשוט לעבוד יותר מהבית. מעיק לאללה.

shaffavi

New member
מה ההבדל?

. מה ההבדל בין התשלום ה-"חדש" בגשר וואשינגטון לבין התשלום משכבר הימים בגשר טרייבורו לדוגמה? בשני הגשרים התשלום כעת למעשה זהה או כמעט זהה. רק שבטרייבורו (ר.פ.ק) אתה משלם בכל מעבר, לכל כיוון, ובוואשינגטון אתה משלם בכיוון כניסה לניו יורק בלבד. זה לא שבטרייבורו הניו יורקרים משלמים חצי... והמחיר שם הוא כזה כבר מספר שנים. לא שאני מצדיק את המחירים והכסף ללא ספק הולך למימון הניפוח הגרנדיוזי בהוצאות בניית גראונד זירו שלא ממש קשור לגשרים או לתחבורה.

RoyG NJ

New member
ההבדל הוא הקפצה של 50% במחיר מ8 ל12

וכמובן שאני לא עובר בRFK אז לא ממש משנה לי שיעלה 100$ מבחינתי :)

BigMatilda

New member
ההבדל הוא שאין אלטרנטיבה

את האיסט ריוור אני יכולה לעבור, עם טיפה השקעה של זמן ועצבים, גם על הקווינסבורו או הברוקלין, בחינם, ואני מודה שזה מה שאני לרוב עושה, כי רבעק, מה זה השוד-לאור-היום הזה של הטרייבורו. את ההאדסון אי אפשר לעבור בלי תשלום, אפילו לא אם הייתי מוכנה לנסוע עד הטאפן-זי. וגם את הרכבת הם ייקרו, ככה שזה לא באמת מעודד נסיעה בתחב"צ או משהו. זה סתם כי ככה בא להם וכי הם יכולים.

shaffavi

New member
יחי ההבדל הקטן

. 1 - בחלק מהמקרים התעקשות על נסיעה לגשר חינמי עולה לך לא רק בזמן ובעצבים אלא גם בכסף שכמעט ומשתווה, אם לא אף עובר את מחיר אגרת המעבר (כשלוקחים בחשבון עלות אמיתית של כל מייל ופקקים). אז לא רק שאת משלמת בערך אותו דבר אלא את גם מפסידה זמן ועצבים. כל הכבוד לעקרונות שלך. 2 - הגשרים מעל הנהר המזרחי ונהר ההארלם מחברים בין שני רובעים של אותה עיר. המעברים מעל ההאדסון לא מחברים חלקים של אותה עיר ואף לא של אותה מדינה. יש הנחה שעיר תספק לתושביה יכולת מעבר בתוך העיר. ולכן למעברים בתשלום בצד המזרחי יש גם אלטרנטיבה חינמית. אין הנחה שכזו בין שתי מדינות שונות. לעיר ניו יורק נגרמות הוצאות רבות כתוצאה מגודש כלי הרכב שנכנסים אליה. העיריה בהחלט מעוניינת שאנשים ישתמשו בתחבורה ציבורית או לכל הפחות קאר פול ודמי מעבר גבוהים מסייעים להגשמת המטרה. המחירים בתחבורה הציבורית בניו ג'רזי, במקרים בהם השתמשתי, גם ממש לאחרונה, נראו לי סבירים ביותר. בעבר המחירים היו פשוט זולים בצורה מלאכותית. אתר האינטרנט של NJT מצויין ועזר לי תמיד לתכנן נסיעות בקלות, כולל כאמור מספר נסיעות בשבועות האחרונים. הסיפורים שלך על האוטובוס פשוט נלעגים. גרתי בעבר שנתיים בקליפטון ועבדתי בעיר וכל בוקר הייתי נוסע עם ה-191 שהוא קו אקספרס. בחודשיים הראשונים גם לא הייתה לי כלל מכונית והייתי הולך ברגל כ-2 קילומטר לתחנת האוטובוס. זה היה כיף. אתם פשוט מפונקים. אז תשלמו ותפסיקו ליילל. לא ממש עושים רושם על אף אחד. זה לא קוטג' ואל תקימו לנו פה מאהל. ועוד את מתלוננת שתיאלצי להתאמץ לעשות רייד שייר. נו, אם העלאה של כשלושה דולרים (אל תגידי לי שאין לך איזי פאס) דוחפת כמה אנשים לעשות רייד שייר אז אני ממליץ להעלות בעוד 8 דולר לפחות. (שימי לב לעשות את הרייד שייר בכיוון הנכון! שלא יעבדו עלייך)

BigMatilda

New member
רק לגבי האוטובוסים, שלא תוציא אותי בלפנית

אין ניו-ג'רזי טראנזיט לפאליסיידס. אין. לא קיים. האוטובוס היחיד שעובר שם הוא של CoachUSA, והמחיר נכון ליום שישי כשנסעתי בו היה 6.80 לכל כיוון. גם אין לשם רכבת. אפילו לא למקום קרוב שהייתי מוכנה לקחת ממנו אופניים או משהו (אם מתעלמים מהעליות הרבות באיזור לרגע...) לוח הזמנים של האוטובוס בשעות הלוונטיות לעבודה: 9:10, 10:40. נקודה מענינת באותו הקשר ששמעתי אתמול ברדיו: בימינו, רוב המישרות החדשות נפתחות בפרברים. מה שגורם להחלשת אוכלוסיית המיעוטים שגרה בערים, כי אין תחבורה ציבורית מהעיר החוצה בשעות שצריך להגיע לעבודה. ואכן מי שנוסע איתי באוטובוס ברוב המקרים זה עוזרות בית ומהגרים אחרים מהעיר אל הפרברים העשירים של צפון ניו ג'רזי. אוטובוס שעולה 7 דולר כל כיון ויוצא פעם בשעתיים זה ממש, ממש לא תשתית שמעודדת עבודה ויצרנות!!!

shaffavi

New member
ברור שאין, כי פאליסיידס נמצאת בניו יורק

. לא הבנתי - למה בדיוק את דורשת שאוטובוס ממערכת האוטובוסים של מדינת ניו ג'רזי ייקח אותך לעיירה קטנה בניו יורק? גם אם יש כמה דוגמאות כאלו זו בטח לא חובה שלהם. ייתכן שאת מתכוונת לאיזור הפאליסיידס באופן כללי ולא לעיירה ספציפית. לא פירטת וקשה לנחש את כוונותייך. פרטי את היעד נבין קצת יותר. לפני כשבועיים דווקא נסעתי לפאליסיידס עם ניו ג'רזי טראנזיט. אוטובוס כל 20 דקות רוב שעות היממה!!! אה, הבדל קטן, אני נסעתי לעיירה פאליסיידס פארק שהיא אכן בניו ג'רזי, ולא בניו יורק, ולשם יש אוטובוסים של ניו ג'רזי טראנזיט בתדירות גבוהה רוב שעות היממה. $4.25 לכיוון. בכל מקרה - ברור שלא לכל נקודה ונקודה במדינה הענקית הזו, ארה"ב, יהיה אוטובוס שיוצא כל 5 דקות ועוצר מטר מהיעד. ואין ספק שיש יעדים אליהם המכונית הפרטית היא הפיתרון האידיאלי או אף היחיד. רק שאם נחזור לנושא עלות המעבר בגשר - מה שרציתי להבהיר מלכתחילה זה שהמחיר החדש לא שונה במאומה מהמחירים משכבר הימים על גישרי ניו יורק. כלומר - ההבדל בין 12 לבין 6 כפול 2 הוא לא מי יודע מה גדול. ייתכן שמנהל הפורום כאן קצת מתקשה בחשבון אבל את? ובכל מקרה ברור לי שיש לך איזי פאס והמחיר שתשלמי הוא 9.50 ולא 12 (זול יותר מגישרי ניו יורק, שם עם איזי פאס זה 4.80 כפול 2). ולסיום, מנהל הפורום פנה לכל קצוות תבל בבקשה למצוא דוגמה למחיר כה יקר. ובכן, רציתי לבשר לו שלא ממש צריך להרחיק לסקנדינביה או לפירינאים. אם בפעם הבאה שייעבור על הוואשינגטון יעיף מבט דרומה, ייתכן שייראה את גשר הווראזנו שמחבר בין ברוקלין לסטייטן איילנד. מחיר מעבר בודד שם הוא 13 דולר. וכידוע: 12 < 13 שבת שלום

shaffavi

New member
ומעיון בלוחות הזמנים יוצא שאת אכן קצת מטעה

. כל מי שיעיין בלוחות הזמנים לפאליסיידס יראה שהאוטובוס יוצא ברוב היממה בתדירות של אחת לשעה. בבוקר, בימי חול, האוטובוסים יוצאים ב: 7:10 7:40 8:10 9:10 10:40 11:40 12:40 . . . אז אכן יש נקודת זמן אחת עם שעה וחצי הפרש. מדוע את מכלילה את זה לכל היום לכל הקוים? ובכל מקרה - איפה פה ה-"שעתיים" מהטרוניות שלך? ("אוטובוס שעולה 7 דולר כל כיון ויוצא פעם בשעתיים"...). יום עבודה סטנדרטי מתחיל ב-9 ובהחלט יש שם אוטובוס או שניים שמתאימים לכך. לקחת נקודת זמן בודדת וליצור רושם שזה המצב כל היום זו הטעיה. ואם את לא מסוגלת להשתמש בלוח הזמנים הנ"ל לצרכי התעבורה \ עבודה שלך אז צר לי אבל לא נראה לי שהאשמה היא ברשויות. בהתחשב בעובדה שמדובר במקום קצת נידח זה נראה לי סביר ביותר. לסיום, נסעתי בעבר עם הקו הזה מספר פעמים, לאיזור טנפלי \ אנגלווד. אחת הפעמים, לפני שנים, הייתה בשעות הערב של ה-31 בדצמבר. לדרך חזרה יצאתי ב-4 לפנות בוקר של הראשון לינואר. ברגל. הלכתי על ה-9W עד הגשר וחציתי את הגשר ברגל. הטמפרטורה הייתה בסביבות 10 פרנהייט ועל ההאדסון שטו באיטיות גושי קרח גדולים. חוויה. לא זוכר מה היה הטול אז אבל בכל מקרה - לא שילמתי.

../images/Emo45.gif כמה הזמן שלך שווה? ../images/Emo214.gif

נראה שבאמת לא ניתן לחצות את ההאדסון ללא תשלום כלשהו, אך בהשקעה נוספת של זמן ניתן לחצות בהנחה ניכרת (האלגוריתם של גוגל להימנע מ-tolls לא משהו).

למעלה