את צודקת שיש יותר מקהל יעד אחד
וכמו שאנחנו יודעים גם לקרובים של חולים אין מספיק הסברה (למרות שבחומרים המקצועיים כתוב שהם עושים את זה, עאלק! למשל באיכלוב).
השאלה הקשה שכלנית מקשה בה היא: איך?
כי מה שקורה זה נושא שאנשים לא רוצים לשמוע ולהבין. מצד אחד הם חושבים אוי גם אני עייף וגם לי כואב פה ושם, וחושבים שזה ככה. ומצד שני מי שמתחיל לקלוט שמדובר פה על תשישות ועל כאב ועל תופעות שהן שונות לחלוטין ממה שאצל אדם בריא, נכנס בהם הפחד שזה יקרה להם גם. וזה גורם להם להתרחק ולא לרצות לשמוע. הם אוטמים את אוזניהם.
ואני לא שופטת אותם.
היום כתבה לי חברה שיחסית מקבלת ומבינה, כי היא בעצמה עוברת דברים לא פשוטים, בתחום אחר. והיא כתבה לי על זה שאי אפשר באמת להבין.
אולי אני אשאל אותה אם יכולה להדביק פה את מה שהיא כתבה. והיא לפחות כנה.
אז את הסרטון הזה אני מניחה שאת יכולה להדביק גם פה בין אם זה קובץ או לינק.
אבל אנשים כל כל מוצפים בסרטונים כאלה שהם גם שוכחים אותם שנייה אחרי...
סליחה שאני גם מהאופוזיציה. אבל גם אני תוהה.
כי בשלב מסוים אימצתי את הגישה של קקטוס שכתבה שהיא הפסיקה להסביר, כי באמת כמה אנרגיה ומילים וזה הוצאתי על ניסיונות להסביר, כי אנשים שואלים וחופרים ומאלצים אותי שוב ושוב להכנס לאמוק של הרצאה. ואחרי איזה זמן הם אומרים משהו שאני מבינה שהם בכלל לא קלטו כלום.
ולגבי מחאה מול ביטוח לאומי. אז כן. אבל זו צריכה להיות הפגנה מאורגנת היטב וגדולה.
כי יש ביוטיוב סרטונים ומללאאא סיפורים על איך אם מישהו "עושה בעיות", משמע אומר שעושים לו עוול או לא צודקים יש להם בריונים שמגרשים אנשים החוצה מהסניף במכות ממש. ראיתי סרטון של איש מבוגר וחולה שפשוט החטיפו לו מכות על לא עוול בכפו.
וזה המקום שאתה אמור להגיע אליו כדי לקבל עזרה..
טוב, יצא לי פסימי. אחזור שוב כשיהיה במצב רוח יותר אופטימי.