12 שנה אחרי

12 שנה אחרי ../images/Emo16.gif

איפה הייתם בזמן הרצח? כל המקרה הזה עדיין מעורר בכם משהו? או שזה כבר נהיה "כן כן, נרצח...עצוב...מה יש לאכול?" נראה לכם שיהיה פה רצח נוסף בקרוב?

ק קט קטי

New member
עשיתי בייביסיטר על בני דודה שלי...

הייתי בת 15 והייתי באמצע סרט (נראה לי אסקימו לימון) והמבזק באמצע די הבהיל אותי וממש הייתי המומה, גם בבוקר למחרת.. מעורר בי משהו ? רק העידוד לשחרורו של יגאל עמיר מעורר בי חלחלה, זה נראה כאילו "יאללה רצח, ישב, מספיק - שחררו אותו הוא אחלה גבר.." רצח נוסף? עניין של זמן..
שיהיה אחלה בחלה יום !

../images/Emo16.gif זכרונות.ניסיון לתשובות...../images/Emo10.gif

1.בזמן הרצח , הייתי בבית . השעה היתה עשר(?) בלילה (מקווה שאין לי שוב דיסאינפורמציה) , הסתיימה עוד תוכנית של הדקה ה91 עם יורם ארבל (באותה שנה מכבי תל אביב בכדורגל זכתה בדאבל , מי היה מאמין עכשיו , אחרי 12 שנה שהיא בדרך לרדת ללגיה השניה) . הלכתי למיטה לנסות לישון , כי הייתי צריך לקום מוקדם לעבודה , ב6 וחצי בבוקר. בקיצור , הייתי בבית (בית אימי) וראיתי הכל דרך הטלויזיה... 2. זה חייב לעורר משהו , הרבה , מבחינה לאומית בעיקר . ומוסרית . מצד שני חייבים לאכול גם (מבחינה אישית , וקיומית , פיסית לפחות). 3. תמיד יש פחד שכן , אבל מקווים לטוב.
. הערות קטנות , בתור ותיקים בפורומים , השאלה \השאלות האלו חוזרות על עצמן כל שנה . כל פעם הכתיבה היא אחרת ושונה , ככל שחולפות השנים . אבל הזכרון הראשוני , חייב להיות אותו דבר. אגב , זה התאריך העברי . יש גם לועזי , ב4.11.1995 ...
. זכרונות ....

אני מדבר על העונה שאחרי זה.1996.ה'תשס"ו.

זה גם מאוזכר בעונה האחרונה של זהו-זה. (שוב,אני חושב שכתבתי,אם אין לי דיסאינפורמציה)

TEPELA

New member
ישנתי.

הייתי בכיתה ג' או ד'.. אמא שלי העירה אותי ממש מוקדם בעיניים אדומות ואמרה לי: "צאלה, קומי.. רצחו את רבין." תודו שזאת יציאה. להעיר ילד בן 9 עם כזה משפט... לדעתי זה ממש נורא. ויותר נורא זה שלא יודעים את הכל. יותר מידי סימני שאלה. רצח נוסף? לוידעת.

אני לא אשכח את היום הזה בחיים ../images/Emo4.gif

הייתי בת 15 וחצי והיה בדיוק יום הולדת לחברה שלי - היינו כל החבר'ה אצלה בבית כי היא לא הרגישה טוב...... ואז חזרתי הביתה ודיברתי עם אמא שלי שבדיוק ראתה סרט בערוץ 2 ואז היתה הפריצה הגדולה וההודעה הדרמטית
ואני עוד הייתי בטוחה שזה לא נכון, ושעוד רבין יחזור אלינו כמו גדול או שמקסימום יהיה נכה אבל ימשיך להנהיג את העם בגבורה
א-ש-ל-י-ו-ת

מיטללל

New member
הייתי בת 10

אני זוכרת שהיו לי נדודי שינה באותו לילה, אך לא מצאתי את הכוחות לפתוח את הטלוויזיה (אני ממש זוכרת את ההתלבטות... הדברים שנחרטים בזיכרון
) בבוקר, באה אלינו העוזרת, וסיפרה לנו מה קרה. (שבבוקר בעלה השוטר, סיפר לה שרבין נרצח, ומתוך שינה היא אמרה: "אז מה, גם ככה אף אחד לא אהב אותו
) הייתי ממש בהלם ומזועזעת. פשוט לא הצלחתי להבין, ברמה הכי בסיסית, למה ואיך דבר כזה קורה. אני זוכרת שבבית ספר כולם בכו ולי לא יצאו דמעות, והרגשתי רע עם עצמי בערב עשינו מפגש בצופים, ושם הדמעות יצאו. זה עדיין מעורר אצלי כל מיני דברים :/ כן, אני עדיין לא מבינה. ולא. אני לא מאמינה שיהיה עוד רצח פוליטי.

אני השתוממתי על העצבות של כולם.

ועדיין אני משתומם , גם על התגובות של האנשים פה בפורום. מה שכן, בהחלט נדהמתי בזמנו.

y e t i

New member
יום קשה זה היה .

איפה הייתם בזמן הרצח ? חייל לקראת השנה השלישית בצה"ל ,מתקן אדם , בואכה הדרך לכיסופים , עצרנו באזור קסטינה , בדיוק דיברו איתי החברה מה עושים אחרי חצות ואיך בדיוק מציינים לי יום הולדת , ( רבין נרצח יום אחד לפני ), בתחילה דיברו על פיגוע ירי בתל אביב ואחרי דקה בערך כבר הבנו שמדובר במשהו אחר לגמרי . כל המקרה הזה עדיין מעורר בכם משהו ? הייתי נגד רבין , נגד דרכו ונגד כל מה שיצג בדבריו , וזה לדעתי נבע מזה שאת כל ההשלכות למעשיו חטפנו אנחנו כחיילים שכל יעודנו היה לפעול בתשתיות הרצועה ,התקופה הייתה קשה מאוד , אחרי שכמעט בכל יום פיצץ מי שהיה ידוע בשם "המהנדס" עיר או צומת בישראל . רק מכמות העבודה והתבערה באזח"ע ובגוש קטיף, ומכמויות המחאה וההסתה ,ההשוואה שלו למנהיג נאצי , הבנתי שאיבדנו כאן פרופורציות לגמרי . זה לדעתי גרם לי עד היום להתנער מכל שיוך או עמדה פוליטית ,לא מאמין לאף אחד ולא בוחר באף אחד ,וזה לאחר שפתאום קם איש ימין ,ובשם אנשי הימין ובשם תורת ישראל כך לפחות חשב ,הוא עושה טובה לפלג זה בכך שישבית את איום אוסלו . אם היה מקרה בודד אפשר היה להגיע למסקנות אחרות ,אבל מאז המקרה שלו עדיין ישנה התעוררות ומוטיבציה של אנשי ימין לנסיונות של לקיחת את החוק לידיים ,מתוך ידיעה אדיוטית שהם כנראה יהודים מכל אחד אחר . את מחיר אוסלו אנחנו משלמים עד היום , רבין גם בחייו אם עדיין היה ,לא היה מסוגל לעצור את התוצאות לחתימת ההסכמים. לזכותו נרשמו הישגים כמצביא אבל לא כמנהיג , ולקבר שנחפר באוסלו כולנו עדיין נופלים עד היום. כמנהיג שגה ,אבל עדיין לא היה צריך להרצח ,אלא למות כאחד האדם בשיבה טובה . הנבל שלקח את החוק לידיו ,היה צריך להשאר מת בו במקום שעשה את מה שעשה, ומי שהיו ממונים על זה בזמנו ,מכים על חטא עד היום . נראה לכם שיהיה פה רצח נוסף בקרוב ? חד משמעית כן , הדבר הזה הוכיח בעצם ,שאין שום דבר שיעצור מטורף לפעול בשם אלוהיו או בשם הילכתו ורבניו ,ע"מ לישם דין תורה הלכה למעשה כלפי השלטון בישראל. זה לדעתי פתח דלת דמים מסוכנת של חבורת תימהונים, שמרשה לעצמה עד היום להתנגד בכוח ובאיומים נגד ממשל מסודר שנבחר בהליך דמוקרטי, מה שלפני זה לא היה . כיום ישנן מחתרות שלא יהססו ולא לרגע אחד לפגוע גם מחפים מפשע כולל ישראלים ע"מ להביע מחאה , והם עשו זאת בעבר .

לגזור ולשמור

בכיס האחורי של הקרוקר
. כאיש שהיה בצד ימין של המפה הפוליטית, ההסתה גרמה לי להיות "אי-פוליטי".

y e t i

New member
ועוד דבר לחובבי ספרות המקור .

כרמי גילון , מי שהיה ראש השב"כ תחת רבין והתפטר בעקבות הרצח ,הוא זה שהיה אחראי לבטחונו ושלומו של רבין באופן ישיר בזמנו . לפני כמה שנים כתב ספר שנקרא "שב"כ בין הקרעים" , בספר עצמו תיעוד יוצא דופן על ארועי אותו ערב , על מה שקדם לזאת שנים לאחור , ועוד כמה נקודות זמן אחרות וחשובות בשנות ה 80 וה 90 . ספר מצויין , שמהווה משקל חשוב מאוד למחקר גם ברמה אקדמאית ,החדי הבנה והקליטה בנינו, יוכלו להבין בקלות שהיה איש אחד בלבד אחראי למות רבין , וכמה הגיוני שדבר כזה עשוי לקרות שוב . הספר : http://www.ybook.co.il/catalog1.asp?bID=3621768

וואי, אני זוכרת את השרשור הזה משנה שעברה../images/Emo16.gif

אני ישנתי. הייתי בת 12, תלמידה בבית הספר היסודי, וזאת הייתה תקופה שבה הייתי הולכת לישון מוקדם בערב. למחרת כשאמא שלי עשתה לי השכמה בבוקר לפני בית הספר היא סיפרה לי שראש הממשלה נרצח. הייתי טיפה מופתעת כששמעתי את זה אבל כילדה קטנה לא ממש הבנתי את המשמעות של זה, עד שראיתי טלויזיה וקראתי עיתונים. לראות את התמונות והתגובות של האנשים לאותו רגע שהכריזו על הפטירה, ולראות בטלויזיה את ההלווייה...זה כבר היה לגמרי מצמרר, ואז כבר הבנתי עד כמה זה היה נורא ומה זה עשה פה במדינה

חדש פה ...בכל אופן היתי בן 16 והיתי אצל חבר..

ונסענו בערב לירושלים באוטובוס....וואלה אני זוכר את זה... עלינו לבית ראש הממשלה ואחכ הלכנו לכותל הסתובננו היו אוטוביסם חינם עם אני לא טועה

למעלה