12 יום לאחר הבחירות

אבושיה

New member
12 יום לאחר הבחירות

ומר"צ עם 6 מנדטים אתם מעכלים את זה אנשים ? חה חה חה חה חה חה חה 6 מנדטים זה הכל איפה יוסי שריד אהה איפה הוא ? נראה לי חשוד שהוא ועוזי אבן נעלמו הם בטח "משחקים" ביחד

Asaf p

New member
חביבי, השמחה לאיד שלך רק תגדל

כשהטרור הפלסטיני ינוצח ויצרב ככשלון בתודעה הפלסטינית, על אפה וחמתה של אידאולוגית מצנע ומרצ. וגם זה יהיה כלום לעומת הימים בהם שהליכוד בשלטון יחתום על הסדר קבע עם הפלסטינים. אבל זה עוד רחוק. האח... איזו שמחה לאיד כיפית זו תהיה. אני כבר לא יכול לחכות.

שינילה

New member
כשהליכוד יחתום על הסדר קבע

עם הפלשתינאים זו תהיה שמחה ולא לאיד דווקא של מרצ, על אימוץ האידיאולוגיה שלה על ידי הליכוד.

yeshgvul

New member
תהיה לא מעט שמחה לתומכי מרצ

לראות את שרון מפרק את המוקשים שהניח. נצרים וחברון תחילה. אבל זה כנראה לא יקרה אצל שרון, אז גם שמחתך שלך תושבת, לצערי.

Asaf p

New member
אנשים מנותקים מהמציאות,שניכם.

הויכוח היום הוא לא על האם לפרק את ההתנחלויות או לא לפרק. 70 אחוז מהעם מוכן לותר על ההתנחלויות . הרי ידוע ששרון ווהמערכת הפוליטית של הימין כבר נעו שמאלה מזמן (וכי הרי למה אתה חושב ששרון כל כך לא רוצה בחברת ליברמן?) היום יש שלום הזוי של מצנע ומרצ הסהרוריים ולעומת זאת שלום אמת של הליכוד, שמייצג את עמדת המרכז הפוליטי. כך או כך לא יתכן שלום עם ההנהגה הפלסטינית הנוכחית, ולכן צריך לחכות תקופה ארוכה עד אשר יצרב בתודעה הפלסטינית כשלון הטרור בתור אמצעי להשגת מטרות מדיניות.

peregin

New member
לא עומד לקרות בקרוב..

מטרת הטרור היא להזיז את העם ימינה - לשבור אותו ולקרוע אותו פנימית. בצורה כזאת העם לא חושב נכון אסטרטגית אלא לפי יצר שנאה בלבד - דבר המאפשר לטעון יותר נגדנו וע"י כך להשיג הישיגים בינלאומיים והרי הפלסטינים פועלים להכרה בין לאומית ושיפור מעמדם ככל הניתן (ע"י החלשת ישראל למשל) עד אשר תקום הכרה בין לאומית במדינה פלסטינית. מציאות לא הגיונית אבל היא עובדת מסתבר..
נכון לעכשיו הטרור משיג יפה מאוד את מטרותיו והעם שלנו נהיה קיצוני מרגע לרגע. אף פלסטיני לא מאמין באמת ובתמים שאפשר לזרוק אותנו לים - זאת לא המטרה של הטרור.

Asaf p

New member
טעות קשה מאוד

קודם כל נתחיל במה שלדעתי נכון:מטרת הטרור היא לערער את החברה בישראל, ועל ידי כך להשיג מטרות מדיניות. אף פלסטיני לא מאמין שעל ידי פיצוץ מסעדות ואטובוסים ניתן לזרוק אותנו לים. מודל לבנון הרבה פרשנים אומרים,ובצדק, שמה שהוביל את הפלסטינים להחלטה על מאבק אלים זו הנסיגה החפוזה של צה"ל מלבנון, העובדה היא שבעולם הערבי הנסיגה הצטיירה כבריחה , והיא למעשה משמשת השראה לפלסטינים. אני מקווה ששמעת את הדברים של נסראללה,מנהיג החיזבאללה, בימים שאחרי הנסיגה בלבנון: "ישראל, המדינה עם הנשק האוירי הכי חזק באיזורנו, חלשה ככורי העכביש!" זה מבחינתי משפט המפתח של האינתיפאדה. לנצל את הרגישות של החברה בישראל לאבידות בנפש ובכך לשבור אותה וליצור בה סדקים. לבוא ולהגיד שהמטרה של האינתיפאדה היא להפוך את היהודים לימנים יותר, זאת טעות. זו לא הייתה המטרה.נהפוכו, המטרה הייתה ליצור לחץ בינלאומי על ישראל ויותר מזה לחץ פנימי בתוכנו לסגת מיד מהשטחים ,משהו בסגנון "ארבע אימהות" . אני חושב שהפלסטינים מופתעים מאוד מהעמידות שהחברה בישראל משדרת. וכאן הטעות הגדולה שלך: לקבוע שהטרור משיג את מטרתו. כלל וכלל לא: הרי המעמד הבינלאומי של הפלסטינים דווקא התדרדר . ההכרה הבין לאומית בהם קטנה בשנתיים האחרונות. אפילו האמריקאים עכשיו לא מכירים בעראפת, ונזהרים בביטוי "מדינה פלסטינית". החברה הישראלית משדרת עמידות, ומלבד תנועת הסרבנים לא השיגו הפלסטינים הישג משמעותי בנסיון שלהם לשבור אותנו.

peregin

New member
טעות עוד יותר קשה..

ראשית כל, החברה הישראלית אולי משדרת עמידות - אבל זה יותר אריאל שרון. החברה הישראלית לא עומדת כלל וכלל - אנחנו נקרעים מבפנים! מכל בחינה אפשרית! הטרור כן משיג את מטרתו. הם לא טיפשים כדי לחשוב שהם יפגעו בנו ואנחנו נגיד.. הנה קחו גם את תל-אביב. הם מחקים את כל הקוים שעלפיהם אנחנו השגנו מדינה. אפילו אם עכשיו יש הפוגה קטנה בהישגים שלהם - בכללי הם מצליחים לעורר לחץ בין לאומי על ישראל ובעצם בדרך זאת הם על המסילה הנכונה לבנות מדינה פלסטינית חזקה ולהחליש את מדינת ישראל. מן הסתם הם ינסו להפיק רווח מכל דבר ויהפכו את נסיגת צה"ל מלבנון לפחדנות של ישראל. אם לא כך אז בדרך אחרת - עכשיו מה אתה מעדיף? הרוגים כל יום!? או הגנה יותר טובה על הקוים שלך מבפנים. הטרור עוזר לערפאת להשיג את מה שהוא רוצה, עכשיו אנחנו צריכים לבחור: להתגמש או להראות כמה שאנחנו חזקים, לא לוותר על שום דבר, לשמור על כבודנו והאגו שלנו - ובמציאות, להפסיד הרבה חיים, הרבה בטחון, ולהביא לקריעת הכלכלה והחברה מבפנים. אני בוחר להתגמש ולפגוע קצת באגו שלי.

Asaf p

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה

לא ענית לעניין. "אנחנו נקרעים מבפנים" - נכון שאנחנו עצובים וכועסים על המצב הזה. אבל מהצד השני זה רק חיזק אותנו מבחינה לאומית. זה שהלב קרוע זה לא אומר שלא מחזיקים ידיים. דוגמה: ההתגייסות של המילואמניקים במבצע חומת מגן- 99.9% התייצבו. דוגמה נוספת היא תוצאת הבחירות החד משמעית. "אפילו אם עכשיו יש הפוגה קטנה בהישגים שלהם - בכללי הם מצליחים לעורר לחץ בין לאומי על ישראל" בינתיים בדרך שלהם,דרך הטרור, הם פחות ופחות מעוררים לחץ בין לאומי על ישראל. ויותר ויותר לחץ עליהם להפסיק את הפיגועים.(במיוחד אחרי ה9/11) מנהיגים בחו"ל כבר לא מסכימים להפגש עם עראפת. זאת עובדה. שום הפוגה שמפוגה. לגבי שאר הדברים: מה שאתה אומר בעצם מצדיק את הטענה שלי ,הגורסת שמה שאתה מכנה כהתגמשות למעשה משרת את המטרה של הטרור הפלסטיני.

yeshgvul

New member
בוא ועשה לי את היום

אם אתה רואה את שרון מזיז התנחלות אחת, אתה מוזמן להעיר אותי באמצע הלילה. זה ישמח אותי מאוד. אם שרון כ"כ לא רוצה את ליברמן וכ"כ רוצה את מצנע, הוא לא היה נואם לו בפגישתם בשבוע שעבר על חשיבותה האסטראגית של נצרים ועל חשיבותה ההסטורית של חברון. אל תזלזל בשרון. יש לו עמדה עקבית, וגם מדינת האפרטהייד שהוא מציע לפלסטינים איננה חורגת מעבר לשטח A ו- B.

Asaf p

New member
חביבי, הפור כבר נפל.

הרי מזמן ברור שהליכוד יפנה התנחלויות בתנאי לשלום אמת . (אל תשכח מי פינה את חברון עיר האבות, אהובך נתניהו) אבל כרגע זה לא מעשי בגלל הצד השני, אז אני לא מאמין שזה יקרה בקרוב. לגבי שרון, הדברים שאתה אומר נובעים בעיקר מדעות קדומות.

שינילה

New member
לא יאומן, אבל אני מסכים איתך

רק שלי יש הרגשה שזה יקרה עוד הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב. על ג'ורג וו. בוש שמעת?

Asaf p

New member
שמעתי.

הוא לא האבא של שרון? שמעתי שהוא נוסע עכשיו לעיראק וכשהוא יחזור הוא מתכנן לשלוח את שרון לפנימיה.

שינילה

New member
לא לפנימיה, לניווט על פי מפת הדרכים

או מתווה בוש, או תכנית בוש...לא משנה... נקודת היעד בסוף תהיה אותה נקודה.

peregin

New member
דעות קדומות?!

שרון כבר סבל'ה, אנשים לא משתנים כל כך הרבה בטח שלא בגילאים כאלה, השינוי היחיד "שיסתמן" ילך כך: הכלכלה והחברה יתדרדרו - כך גם הבטחון. בסוף, בתהליך מדיני סופר איטי ועם הפסקות לא קטנות באמצע - ילכו לפי קוים דומים למה שמרצ מציעה. למה? אתה יכול לטעון שזה לא ריאלי לעכשיו אבל אין שום אפשרות אחרת ריאלית כל שהיא אלא אם נוח לך במצב כפי שהוא היום.. טרנספר? - לא ריאלי! הדברים היחידים שהמדיניות של שרון תשיג היא אולי עוד קצת שטח בשביל ההסדר הסופי - שטח שעליו יושבות התנחלויות שיהפכו למציאות בילתי הפיכה. חיובי? לא ממש - אם מסכלים על המחיר שאנחנו נדרשים לשלם בעקבות כך. יש לי הרגשה ששרון ילך אחרי הרבה לחץ לפי הקוים הריאלים למרות כל מה שהוא מבטיח או לא מבטיח כלום כי הוא פשוט יראה שאין שום דרך ריאלית אחרת.. הלוואי שיראה את זה רק מהר. בסופו של דבר - הוא גם בטח יקח כרדיט על המהלכים האלה

Asaf p

New member
להבא כשאתה כותב הודעה רק שים לב

שאתה לא סותר את עצמך: מצד אחד בהתחלה אתה כותב "שרון כבר סב'לה אנשים לא משתנים כל כך הרבה בטח שלא בגילאים כאלה" ומצד שני לקראת הסוף אתה כותב " יש לי הרגשה ששרון ילך אחרי הרבה לחץ לפי הקוים הריאלים למרות כל מה שהוא מבטיח או לא מבטיח כלום" אז הוא ישתנה או לא? הרי לפי הטענה הראשונה הוא לא השתנה עד עכשיו אז למה שישתנה אחר כך שהוא יהיה עוד יותר זקן? תשים לב מה אתה כותב, חביבי. אי אפשר לנהל ככה עסק.

peregin

New member
אין סתירה

הכוונה היא ששרון לא ישתנה. כשאדם פועל מתוך לחצים שמופעלים עליו הוא נשבר תחת אותם לחצים אך זה לא אומר שדעותיו השתנו. כל עוד שרון יוכל הוא לא ישנה את דעותיו ולא יפעל למען השלום (לא מבחירה אישית בכל אופן) - בסופו של דבר המציאות והלחצים של המציאות יכריחו אותו. מקווה שהבנת את הכוונה

Asaf p

New member
זו כבר פרשנות שלך. שנינו מאמינים

שהוא יעשה הדברים, העניין הוא שזה לא כל כך משנה מאיזה טעמים. העיקר שיעשה.

peregin

New member
אפשר רק לקוות

בכל מיקרה - הייתי מעדיף בשלטון אדם שהאידאולוגיה שלו היא לעשות את הדברים האלה כי שרון יחנוק את כל החברה ויוציא לנו את המיץ עד שהוא יעשה את הצעדים הדרושים.

Asaf p

New member
הוא רוצה לעשות את הצעדים האלה

אבל לפני זה הוא רוצה לחנוק את הטרור הפלסטיני ולהוציא להם את המיץ. זו מלחמת התשה ,אין מה לעשות גם אנחנו נסבול, אבל זו הדרך הנכונה. בדרך שהציע מצנע הטרור לעולם לא יפסק ואף יגבר למימדים הרסניים.

למעלה