...

tailka

New member
...

איך זה שאנחנו בתור אנשים מפגינים אמפתיה כלפי משהו אחר מקדם את התפתחות האישית שלנו?? אמפתיה זה אחד הרגשות שגוזלים מלא אנרגיה .. איך זה שאנחנו מזהים את התופעות הגופניות שלפני מצב של כעס ממש חזק או חרדה ממש חזקה יכול למנוע מאיתנו להגיע למצבים האילו הרי הזיהוי לא מעלים את סיבת הכעס \ חרדה ??
 
אני חושבת -

שנכון שאמפתיה יכולה לגזול אנרגיה, כי אם אני חווה כאב של אדם אחר, אני חווה יותר כאב. אבל אם אני משתתפת בשמחה של כל אדם אחר, יש לי יותר שמחה. ויהיה הרגש אשר יהיה, אם אני מסוגלת להשתתף ברגש של יצור אחר, אני יודעת שאני לא לבד, והוא לא לבד, ובאופן עמוק אנחנו שותפים ולא בודדים. אם אני מרגישה את הרגשות של אדם אחר, אני פחות לוקחת את ההתנהגות שלו אישית, כי אני מבינה שכמו שאני לפעמים פועלת לא "נגד" אף אחד אלא פשוט מתוך הקושי שלי, כך גם האחר, ובמקום לכעוס ולהפגע אני מרגישה את שותפות הגורל שלנו. וגם, אם אני מתפנה לאחר, לרגע אני פחות עסוקה בעצמי, והצרות שלי מניחות לי לרגע. ולגבי הזיהוי - הסיבה היא לא העניין. הרי מה שגורם לך כעס או חרדה, לא בהכרח יגרום לאדם אחר לאותה תגובה. הרגש לא טמון באובייקט, אלא בתגובה המורגלת שלנו אליו. התרגלנו שזה דבר שמעורר רגש מסוים אצלנו. רגש מורכב ממחשבות ומתחושות גופניות, בעיקר מתחושות גופניות, וכשהתחושות והמחשבות מתחילות להתעורר, הן מתפתחות על מסלול ידוע עד שאנחנו חווים את הרגש במלוא עוצמתו. אם אנחנו מצליחים לתפוס את התגובה המורגלת הזו בזמן ולהפריע לה איכשהו, זה מקטין אותה. יש לי סיפור קצת מצחיק על זה: פעם הייתי חולה, כל הגוף שלי כאב והרגיש מוזר. ישבתי מול המחשב וקראתי אימייל, והייתה שם הודעה שאמורה הייתה לגרום לי לקנאה ולהרגשה רעה - משהו שקיוויתי לקבל הולך למישהו אחר. בגלל שהייתי חולה והגוף שלי הרגיש מוזר, פשוט לא יכולתי לומר מה אני מרגישה! יכולתי לומר מה הייתי מצפה להרגיש, אבל זה היה תיאורטי לגמרי. התחושה של המחלה הייתה חזקה יותר מהתחושות שקשורות לרגש, ולא באמת הרגשתי קנאה, רק עברו לי בראש המחשבות בלי התחושות שמתלוות אליהן בד"כ.
 
שאלות קשות יש לך../images/Emo88.gif ../images/Emo13.gif

אני חושבת שהרגשת האמפתיה מאפשרת לנו לראות את החיבור שלנו לסיטואציה ולתחושות שעולות מתוך הסיטואציה והחיבור הזה מוביל להתפתחות האישית שלנו. ולגבי השאלה השנייה-אני חושבת שזה רק מוכיח כמה הקשר בין הגוף לנפש כל כך חזק, אני חושבת שזה אינדבידואלי לגבי ההשפעה על הרגש/תחושה.
 

tailka

New member
זה מוביל התפתחות האישית שלנו

כי אנחנו מדמיינים איך אנחנו כבנאדם היינו מגיבים למצב הקשה בו נמצא מי שלידנו ? נגיד אם אני רואה בנאדם שרץ אחרי האוטובוס ואני אמפטית אליו .. דרך האמפטיה שלי לאותו אדם אני בעצם מתרגלת את מה שאני הייתי עושה באותה סיטואציה .. או אם יש איזה אימא מעצבנת בגן שכל הזמן יש לה להעיר דרך האמפתיה שלי אליה אני מתחברת לצד האימהי שלי ?? אז בעצם בשביל להיות אמפתים צריך אינטרס ? צריך שיצא לי מזה משהו ? צטטערת על החפירה
 
גם זה,

כלומר, זו הזדמנות ללמוד מניסיון של אחרים. זו גם הזדמנות ללמוד לזהות את אותם דברים אצלנו. למשל, אם מישהו עושה משהו שנראה לי טפשי או פוגעני, אני יכולה סתם לומר שהוא אידיוט, או שאני יכולה להתאמץ להבין אותו, ומתוך זה להבין שגם אני עושה דבר דומה בעצמי לפעמים... בעיקר נראה לי שזה עוזר לצאת מהבור הזה של "אני אני אני", וההתרכזות המוגזמת הזאת בעצמי היא בעצם שורש הבעיות שלנו. לגבי אינטרס, אני חושבת שהתוצאות באות לבד. כלומר, לא צריך להשתדל להבין מישהו מתוך מחשבה מכוונת של "מה ייצא לי מזה", אבל אם באמת נבין מישהו, ייצא לנו משהו מזה גם בלי להתכוון.
 

nms24

New member
מצד שני אמפטיה נותנת המון אנרגיה

כי לעזור למישהוא אחר גורם לנו להרגיש טוב ולכן ממלא אותנו באנרגיה, בנוסף יש לנו אמפטיה בדרך כלל כלפי אנשים שאנחנו מבינים אותם או שהיינו במצב שלהם או שאנחנו רואים בהם כחלק מהחברה שכרגע זקוק לעזרה.לכן אמפטיה היא לא בזבוז אנרגיה לשווא אלא תרומתה של אותה אנרגיה למען חברה טובה יותר.
 
למעלה