????

4533345422

New member
????

אני רוצה להיות מנתח מח (נוירולוג) אבל אחד שעושה ניתוחים וכאלה, העם בהתמחות יש עלי לבחור נוירולוגיה או כירורגיה. הרי כירורג זה מנתח כאילו אני צריך ללמוד רפואה ועז ללמוד להתמחות בכרורגיה ועז להתחיל ללמוד נוירוכירורגיה או פשוט ללכת ללמוד בהתמחות נוירולוגיה

טאוֹ

New member
קודם כל מסיימים לימודי רפואה

בארץ הם נמשכים שבע שנים. לאחר מכן בוחרים בהתמחות. בהצלחה.

4533345422

New member
הייתי רוצא ללמוד ברוסיה או באוקראינה

העם זה אפשרי? כאילו מה עלי לעשות כדי שללכת ללמוד שם? העם תנאי הלימוד שם פחות נוקשים?

טאוֹ

New member
הפורום הנוכחי אינו פורום רפואה

כדאי שתחפש תשובות לשאלותיך במקום בו יש סיכוי טוב יותר לקבל אותן. במילים אחרות, יהיה יעיל יותר לשאול בפורום שבו כותבים רופאים, כדי שיוכלו לענות על שאלתך; ואם אתה רוצה ללמוד ברוסיה או באוקראינה, צור קשר עם מוסדות ללימוד רפואה שנמצאים שם. באופן כללי, ללימודים בחו"ל עשויים להיות תנאי קבלה קלים יותר, אבל אולי גם קשים יותר. הלימודים עצמם מועברים בשפה זרה, שאותה לעתים הכרחי ללמוד ברמה גבוהה כדי להצליח בלימודים. תצטרך לפרנס את עצמך וזה עשוי להיות קשה יותר ביחס לארץ, קיים הריחוק מהמשפחה ומהבית ויש שיקולים נוספים שאותם יש לקחת בחשבון. כמו-כן תצטרך לעבור בחינות בארץ לפני שתוכל שתוכל לקבל רשיון לעסוק ברפואה, גם אם סיימת בהצלחה לימודים כאלה בארץ אחרת.כל הדברים האלה אין פירושם שעליך לוותר מראש, אבל עליך לבדוק את מכלול הגורמים כדי לקבל החלטה מושכלת. בכל מקרה, בהצלחה.

nadaval56

New member
נוירוכירורג זה תת התמחות של כירורג ולא של

נוירולוג עד כמה שידוע לי. אבל כמו שטאו אומר - כשתגיע לגשר תעבור אותו. אל דאגה לאחר 7 שנות רפואה תעבור להתמחות הנכונה ומשם לתת ההתמחויות שתרצה. אגב, רופאים רבים בטוחים בתחילת דרכם שהם רוצים התמחות מסויימת אולם כאשר הם מתקדמים הלאה הם בוחרים באחרת. (חוץ מזה שלא לכל התמחות מתקבלים...)

4533345422

New member
אני רוסי עז מן הסתם

אני יודע רוסית ורוב המשפחה שלי שם כך שזה לא יהיה יותר מידי התרחקות........

נוירוכירורגיה היא התמחות בפני עצמה

היא אינה תת התמחות של שום דבר.

למעלה