:(

הדסי22

New member
:(

מה זה הסוכרת הזאת? מישהו יכול להסביר לי בבקשה? זה קצת מפחיד אותי העניין הזה...:(

עוז הסביר בקצרה

אני אנסה שוב, חלק מהחולים בשלב יותר מבוגר מקבלים סכרת. הסכרת נגרמת כתוצאה מסתימה של הלבלב כמו שאנזימי העיכול לא מצליחים לצאת מהלבלב אל צערכת העיכול ולכן אנחנו צריכים לקחת איזימים כך, גם האינסולין (או יותר נכון מה שיהפוך אחר כך לאינסולין) מיוצר בתאים מסויימים בלבלב, ולפעמים בגלל הריר הסמיך האופייני ל- CF הוא לא מצליח להגיע למחזור הדם. זה גורם לסכרת. אני קרובה בגילי ל- 40 ואין לי סכרת. אני מקווה שגם לך לא תהיה אבל אף אחד לא מבטיח לנו כלום.... בכדי לבדוק את עניין הסוכר נוהגים לעשות בדיקה שנקראת "העמסת סוכר" בבדיקה באים על הבוקר בצום, עושים בדיקת דם ואז שותים מייד סירופ עם המון סוכר. אחר כך לוקחים דם שוב בכל שעה במשך שלוש שעות ולפעמים יותר. בעיקרון לאדם שאין לו סכרת הסוכר לא אמור לעלות מעבר לגבול מסויים. אם הוא עולה גבוה מדי סימן שיש בעיה. במרפאה שלי, בשניידר עושים את הבדיקה הזאת פעם בשנה לכל החולים. במרפאה שלך עושים את זה? עשו לך פעם?

הדסי22

New member
...

אוקיי הבנתי... ולא אף פעם לא עשו לי את הבדיקה הזאת והאמת אין לי הרבה ליחה חח כבר אמרתי אני סוג מוזר :( אופססססססס זה הכי באסה סוכרת ורגע הסוכרת הזאת היא במובן שאסור לאכול סוכרים וזהו או שהיא שונה ??

sporTV

New member
בדיוק ההפך

כשמזריקים אינסולין יש מה שיפרק את הסוכרים, אז מותר לאכול סוכרים!! (במידה כמובן..)

למעלה