11 שירים

UnprodigalSon

New member
11 שירים

אני באמת מקווה שלא דנו בזה פה כבר... תגידו לי אם כן. בטח כולם שמו לב שבפתיחה של This Grudge אלאניס אומרת : Fourteen years, thirteen minutes fifteen seconds I've held this grudge Eleven songs, Four full journals thoughts of punishment I've expanded אז אני חושב שלכולם ברור על איזה טינה היא מדברת. (למי שלא, אז לאיזשהו בחור שפגע בה לפני 14 שנה) השאלה שלי היא, על איזה 11 שירים היא מדברת? גם אם לא כולם נמצאים בדיסק כלשהו, אנחנו עדיין צריכים להכיר את רובם, לא? אני אישית חושב לפחות על שניים: You Oughta Know, Flinch שנשמעים לי מתאימים ונראים כאילו נכתבו על אותו בן אדם. (ובלי שום קשר: אתם לא חושבים שהגיע הזמן שאלאניס תפטר מהגיטרה הנוראית שלה? לדודו זר כבר יש גיטרה יותר מכובדת מהצעצוע הגרוזיני הזה)

ערן1987

New member
אמ..

אולי A Man ו-All I Really Want? בכלל,יכול להיות שהיא כותבת על זה בעקיפין,יכול להיות שאפילו Ironic הוא אחד מהשירים האלה(אם זה נכון העניין שאמרת)

Kill Bernard

New member
יאפ,

לא חושבת שצריך להתייחס רק לשירים שלמים "על מישהו". השפעות של דבר כזה יכולות לבוא אפילו רק בצירוף של כמה מילים מסוימות בשיר.

Kill Bernard

New member
../images/Emo6.gif הגיטרה שלה אממ.. מיוחדת..

ובחיים לא הייתי חושבת ש flinch ו-YOK נכתבו על אותו אחד.

UnprodigalSon

New member
לי דווקא נראה שכן

Flinch קשור ל This Grudge די בטוח. שניהם מדברים על יחסים עם גבר שעלו על שרטון והשאירו אצלה משקעים. תעברו על המלים ותראו בעצמכם, אבל מה שבעיקר מראה את זה זה השורה הבאה: "What's it been over a decade" ובThis Grudge היא אומרת שעברו 14 שנה מאז שהתחילה ה"טינה" (grudge) בקשר לYOK אני לא בטוח במאה אחוז אבל זה פשוט נראה לי מאוד הגיוני שהיא מנסה לסגור איזשהו מעגל בTG, ומדובר על אירוע מאוד קשה (אחרת זה לא היה מטריד אותה 14 שנה, לא?). למיטב הכרתי, YOK זה השיר הכי זועם שלה ובגלל זה מצטייר לי כשיר על האירוע הכי קשה שהיא עברה. יכול להיות שגם All I Really Want מתחבר? יכול להיות שיש בית עליו בUnsent? אולי הבית על "Dear Jonathan", מבחינת מלים זה מתאים :"The truth is whenever I think of the early 90s your face comes up with a vengeance like it was yesterday" גם מתאים מבחינת הזמנים. אתם המומחים. (ראיתי שהיה איזשהו מאמר על מי היא כתבה שירים. זה מקורות מוסמכים? או שזה השערות שלכם?)

אנשים לא תשכחו

שיש כול כך הרבה שירים שאלאניס כתבה ולא שיתפה אותנו בהם. וד"א ה11 שירים לדעתי הם שירים שגם נמצאים בדיסקים הראשונים של אלאניס. אם באמת מדובר על הבחור מyok

UnprodigalSon

New member
נזכרתי גם בעוד משהו

יש בThis Grudge משפט, שהוא די משפט מפתח בדיון הזה אני חושב: "You deserve a piece of every record"

Rוית

New member
בקשר למאמר

הרוב בנוי על דברים שמעריצים אמרו חלק מתוך דברים שהיא אמרה, חלק מחיבור של 1+1 בקטע של זמנים בחייה ומקומות וכו'.. אי אפשר לבנות על דברים שם ב100 אחוז, אבל הרוב לדעתי בכיוון...

Rוית

New member
דעתי..

אין ספק שהיא מדברת על מישהו שהשפיע עליה רבות בחיים וזה הגיוני שזה אותו אחד שהיא שרה עליו בYOK.. ממעבר על השירים לדעתי השירים הם: 1. All I Really Want I don't want to dissect everyting today I don't mean to pick you apart you see But I can't help it 2. You Oughta Know אין מה להסביר 3. Wake Up `Cause it`s easy not to so much easier not to And what goes around never comes around to you 4. Your House סתם ניחוש, יכול לדבר על כל אחד. 5. That I Would Be Good זה שיר מושפע שכזה, שמדבר עליה אחרי שהיא עברה דברים, אולי זה אחד הדברים שהשפיעו. 6. I Was Hoping הביתים הרי מדברים על אנשים שונים, אולי אחד מהם זה עליו? we left the restaurant where the head waiter (in his 60's) said "good-bye sir thank you for your business sir you're successful and established sir and we like the frequency with which you dine here sir and your money" 7. Unsent לפי השמות אי אפשר לדעת אבל הבית על ג'ונתן יכול להתאים עם התוכן: I liked you too much, I used to be attracted to boys who would lie to me and think solely about themselves, and you were plenty self destructive for my taste at the time, I used to say the more tragic the better, the truth is whenever I think of the early 90's your face comes up with a vengeance like it was yesterday. 8. Narcissus מתאים במיוחד עם הבית באנסנט על ג'ונתן באמת קשור אליו כי גם שם הוא מתואר כאדם נרקסיסט 9. Flinch למרות שאי אפשר לדעת בוודאות כמובן 10. That Particular Time גם ניחוש שכזה.. 11. You Owe Me Nothing In Return בהנחה שלוקחים אותו בצורתו הצינית... שאלה טובה, חבל שלעולם לא נדע.. אלו סתם הניחושים שלי
אה, ואת הגרוזינית מעולם לא אהבתי.. אבל היי, מי אנחנו שנשפוט... חוץ ממעריצים שעוקבים אחרי הטעם הנורא שלה....

למעלה