11 בספטמבר 2001

11 בספטמבר 2001../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

פתחתי את הטלביזיה, סמוך לפגיעת המטוס השני. מיהרתי לצלצל לאחותי, לספר לה את הקורה, בניו-יורק. יש לנו עניין, בניו יורק. יש לנו קרובי משפחה בברוקלין. הטלביזיה חזרה ושידרה את פגיעת המטוס השני. ההתנגשות צולמה בשידור חי, הבמאי, חזר ושידר אותה שוב ושוב. באחת, הזוויות הבחנתי, כי בעת החבטה, המגדל נטה ואיבד את הציר של מרכז הכובד. על כל פנים , המקביליות בין שני הבניינים אבדה. אמרתי לאחותי, יש לי הרושם שהמגדל הזה נופל ! אוי ואבוי, קראה, אם הוא נופל הוא קובר חצי מנהטן. הפעם הייתי אנוכי "איש בשורות". אם הוא נופל, אמרתי. הוא יתמוטט לתוך עצמו. לא יפול אפרקדן, כמו דומינו. דקות ספורות אחר כך, זה, אמנם, מה שקרה. המגדל שנפגע שני, התמוטט ראשון. לא חזיתי את התמוטטות המגדל הראשון. נחמה פורתא. הם לא נפלו, הם התפוררו מעצמת החום. נשאבו לתוך הוואקום שנוצר בגלל הבעירה. השאר היסטוריה. אגב. בנה של בת דודתנו, היה סמוך לבניינים. נתקע בפקק תנועה שנוצר בעיר. יצא מהמכונית וצפה במחזה. שבר של מטוס, או המבנה, נפל סמוך אליו. יצא בשלום.

אותו היום וכנראה באותו הזמן

בעלי צלצל לספר לי על המטוס הראשון מיד צלצלתי לאחותי לברר האם בעלה בבית או יצא לניו יורק לעבוד לא חושבת שהערתי אותה אבל זוכרת שהיא עדיין לא פתחה טלויזיה ענתה לי שבעלה בבית אז סיפרתי לה שמטוס התנגש במגדל התאומים מאותו רגע ולאורך זמן רב צפינו ביחד בשיחה טראנס אטלנטית במחזה הנורא הזה של הפגיעה השניה כשההכרה שזו פעולת טרור מתוכננת מחלחלת למוחנו לא אשכח את הבעתה שאחזה בי ואת הצעקה שפרצה מגרוני כשראיתי את המגדל הראשון קורס ואחריו את השני לא חושבת שיש מי שחזה בזה ואין לו צלקת עמוקה בנשמה עד היום וכנראה לעולם היום בו קרס בטחוננו ביכולתנו להגן על עצמנו מפני צר ומזיד

magy

New member
גם אחותי צלצלה לי....בדחילו ורחימו

אמרה ששמעה שמועות.....שזה לא יתכן היתה בעבודה...בלי מכשיר טלויזיה פתחתי בבית מיד.......סי.אנ.אן........ חשבתי שאני רואה איזה סרט בידיוני... אולי הכנה לסרט הוליוודי....... זה לא נתפס...........לא נתפס..........המח לא קלט..... שזה קורה ....אמיתי.....באמריקה??????????????? בלב העולם........במקום הכי דמוקרטי....הכי חופשי.........? ראיתי וצעקתי.......לבן..........שלי. בוא תראה.........זה לא יכול להיות......... כל משפט שני שלי היה......."אני לא מאמינה....." ואחר כך הודעה על עוד מטוס.....ואחר עוד מטוס ואחר כך עוד מטוס....... תאומים, פנטגון, התרסקות אל תוך גן ציבורי....... המשפט פיגוע בניו יורק.........זה כמו להגיד דבר והיפוכו........ עד היום אני לא מאמינה......שלא חלמתי....... לא קולטת את הגודל........המאסות.........את המגה.......... אמרו לי היום שזה קרה על שטח של 16 דונם רבוע..... ענק לפי כל קנה מידה.............. והזוועה עדיין לא נקלטת..........

באמת, מי הגדול מכולם ?

הארועים שחרוטים בזכרוני. 5 ביוני 67 . דובר צ.ה.ל מודיע... 6 באוקטובר 73. צפירת האזעקה בצהרי יום הכיפורים. 19 בנובמבר 77 אנואר סאדאת נוחת בנתב"ג. 5 בנובמבר 95. רבין נרצח. 11 בספטמבר 2001 הפיגועים בתאומים וברחבי ארה"ב.

ברור,

כל אחד, יכול להוסיף לו, את הארועים. הייתי מוסיף גם את "נחש צפע". - תפיסתו והבאתו לדין של אדולף אייכמן ימ"ש. - את רצח הספורטאים באולימפיאדה. - מבצע אנטבה. - מכבי ת"א זוכה לראשונה בגביע אירופה לאלופות. - פרוץ מלחמת לבנון, ובעקבותיה פרשת "סברה ושתילה". - בחירת רינה מור למיס יוניברס. - יעל ארד מדליסטית אולימפית. - טכס חתימת הסכמי קמפ-דיויד על מדשאות הבית הלבן. - חתימת הסכמי אוסלו על מדשאות הבית הלבן. (בעיקר האכזבה שבעקבותיה) - הרצח במערת המכפלה. - ארועי מנהרת הכותל. - האינתיפאדה הנוכחית, רצחנית מאין כמוה. ועוד כהנה, אשר בוודאי שכחתי . אבל העוצמה הרגשית שנתלוותה אליהן. אלו, שמניתי במסר הראשון.

magy

New member
את ההיסטוריים מנית בסדר יפה

אבל הפרטיים שלי היו.....אחרים 21.2.52 22.8.64 24.11.68 12.9.70 18.12.74 24.6.96 7.02 יוצא שהיום הבכור שלי בן 32.......ובגלל אירועים עולמיים כמעט שכחתי.........

טרה10

New member
אולי הם טסו לירח..?

כדי ליפול באלכסון כחתיכה אחת..צריך לעקרו אותם מהיסודות או לחתוך בשלד הפלדה..מה שקרה זה שהמטוס פגע בשלד הפלדה והתרסק- ונגד זה אכן השלד היה מתוכנן. חום השריפה הוא הגורם שהביא להתפרקות לגורמים. ובאופן כללי נגד מטורפים ומתאבדים הרבה אין מה לעשות אלא לחסל אותם קודם. וגם אז צריך להיות בטוח בכוונותיהם. זו הסיבה שאין לי שום בעיה עם הטרור המתנהל נגדנו. ולכן כמו שהכחישו את הנחיתה על הירח, וישנם מכחישי שואה, יכחישו את מה שהם עשו עושים ויעשו- נגדנו ונגד כל העולם המערבי.! מי ששמע אתמול את עראפת יכול היה להבחין בסימנים להכחשת פשעי אש"ף. אף אחד לא הזכיר את אש"ף באזכרות לרצח באולימפיאדה..כאילו זה לא הם.! ישרא לא יודעת מה זה תקשורת..רק ראו מה עושים האמריקאים-..בגלל שני בניינים ושנה אחת..ושלשת אלפים הרוגים!

לא מן הנמנע

החבטה האדירה, שבהתנגשות המטוס בבנין. הסטיה ממרכז הכובד, עלולה היתה, לעקור את הבניין מיסודותיו. בפועל, זה לא קרה. הבניין, תוכנן בקפדנות, לעמוד בפני רעידות אדמה. החוסן הזה, הצליח להשאיר אותו על עומדו. עד, שהחום (למעלה מ- 1000 מעלות) והכמויות האדירות, של דלק המטוסים, עשו את שלהם. אגב. על גג אחד הבניינים היה מוצב סייסמוגראף. בפיגוע הקודם, בו התפוצצה מכונית תופת, בין שני הבניינים. הסיסמוגראף לא הגיב כלל ! מה שנותן אינדיקאציה לגבי עוצמתם של הבניינים. לגבי הטיפול בטרור. לדעתי, הפצצה בת מאה הקילוגרם, ששילח מטוס התקיפה, לביתו של אותו שחאדה. עצרה, באחת, את פעולות הטירור של האינתיפאדה הזו. עשו את זה שנתיים מאוחר מדי. ונגד מטרה פחותת ערך. יש מטרה בכירה יותר. ודי לחכימא.

למעלה