106.4

106.4

מישהו האזין קצת לתחנה החדשה? אלו הרשמים שלי עד עכשיו: סאונד נאה במוסיקה - קצת חסר בקומפרסור, אבל מאוזן ומוסיקלי אולפן - נשמע רע מאוד - כאילו הקריין מפטפט לתוך sm58. אני מניח שזה לא המצב, ושמעתי שמדובר באולפנים דיגיטליים חדישים ומאובזרים, אז נראה לי שמדובר פשוט במחלות ילדות של תחנה בהקמה. הם עדיין בתקופת החסד שלהם מהבחינה הזאת: בינתיים הקריין לעיתים חזק מדי ובדיסטורשן, וביום שישי ישבה שם קריינית ופתחה מיקרופון שחלש בעשרים db מהמוסיקה - משהו שנשמע כמו קצת מלמולים וזמזומים חסרי פשר בין השירים. וגם, כאמור, הסאונד-מיקרופון עצמו אפרורי ויבש. עדיין לא שמעתי שם מגיש אחד טוב - הם עדיין נשמעים מהוססים ומבולבלים - זה בסדר בשביל תחנה סטודנטיאלית חדשה - אבל גרוע מכל - הם לא יודעים איך להציג כהלכה את התחנה החדשה - אם השקתם תחנה חדשה ואתם משדרים כבר משהו שלא מוגדר כשידורי ניסיון - אז נא לציין את השם המלא של התחנה, התדר ואיזה סלוגן או הצהרת כוונות קצרה צריכים להישמע בבירור בכל פתיחת מיקרופון שניה וכמובן שגם באותות. כרגע גם לא שמעתי שם של תוכנית או הצהרה על אג'נדה כלשהי - וזו טעות טקטית - לעלות לאוויר רק כי יש אולפן ומשדר ורצון - עוד לפני שלוח השידורים סגור. זה סימפטום של תחנה שרוצה לשדר אבל לא באמת רוצה להישמע. השקה "רכה" זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לתחנה חדשה. עניין תמוה - שמעתי שם פעמיים את אותה פתיחת מיקרופון בדיוק - מה שמעלה אצלי את החשד שאולי הם משמיעים תוכנית מוקלטת חלק מהזמן, כדי לעקוף את ההגבלות של קול ישראל ולא לשדר את אחת הרשתות הארציות שלהם בשעות המתות. מבחינת שידור - הנתונים המפלצתיים שאנשים זרקו פה בעבר מאד לא נכונים. גם בזמנים כאלה של מזג אוויר שמאפשר קליטה טובה, כמעט טובה מדי, בכל הארץ, אפשר לשמוע שאריות בלתי אזינות שלהם רק ממרכז תל אביב צפונה. הסאונד משתפר ואפשר להנות מהמוסיקה רק אחרי קו הרוחב של כביש 5. את ה-RDS שלהם, שמציין IDC RADIO מתחילים לקלוט רק בטווח של מאה מטר מחומות המרכז הבינתחומי עצמו. שם גם הסאונד שלהם מן הסתם מצויין. כשמתרחקים לתוך רעננה הקליטה משתבשת שוב, ובצומת דרור הם כבר בלתי אזינים. התורן שלהם בהחלט לא אידאלי ואני מעריך שהם משדרים במשהו שהוא בין חצי קילו ל-700 וואט. עדיין הרבה בשביל תחנה חינוכית, אבל זו בטח לא תחנה איזורית חדשה, כפי שהציגו אותה פה. אני לא נכנס לכל הוויכוח הזה אם התדר החדש ניתן להם ביושר או לא - אני רק יכול לומר שהם מכסים את הרצליה, בדיוק כפי שהיה ראוי שקול רמת השרון תכסה את רמת השרון. קליטה נאה בתוך העיר, שמכסה בדיוק את הגבולות הנחוצים בסיגנל בריא, ולא הרבה מעבר. אבל מעבר לכל הדברים השליליים - רציתי לציין את העריכה המוסיקלית - פשוט תענוג צרוף מהרגע הראשון - איזון יפה בין חדש לישן בין אלטרנטיבי ל"סתם" איכותי - יש שם רצפים מוסיקליים שכיף להקשיב להם - וזה הכי חשוב :) זה מאפיל על כל מה שכתבתי פה. האף אמ הישראלי צמא לעוד מוסיקה איכותית. פלייליסט, מבזקי חדשות וקד"מים של חופשות באילת והפלגות קזינו יש לנו מספיק.

יצא לי גם להאזין

נתחיל ככה במה שאתה מתאר. משדר חצי קילו 700 וואט יש לך מושג בכמה אתה מדבר משדרים בסדר גודל כאלו אני סוגר 90 אחוז מאיזור המרכז בכיף בקשר לסאונד שלהם אמת לא רע אבל יש להם בריחות של דיסטרושן.הקליטה שלהם כל הזמן משחקת אפילו בתוך הרצליה . תראה הם בסך הכל חדשים תמיד לוקח זמן עד שתחנה מתייצבת על הכל בקשר לקליטה זה הכל תלוי במזג האוויר ו גם גובה של תורן האנטנה וסוג האנטנה אין קליטה מושלמת לכל תחנה תמיד יש תמינוס שלה בקליטה ואיזורים שקולטים על הפנים כמו למשל תנסע מאום אל פחם לכיוון צומת מגידו לא תשמע שום תחנה חוץ מכמה ערביות או בעבר קלתי את רדיו סנטר 107.9 במושב בגובה עצום ליד ירושלים שמשקיף לכיוון המרכז זה הכל משחק הגובה

כן, חשבתי על זה -

הגיוני שהם בסביבות ה-300 וואט - למרות שקשה לדעת כמה התדר היה נקי קודם.

עומר

הלוואי והמשדר שלהם היה 300 הייתי קולט אותם אצלי בבית בגבעת טל התדר שלהם לא נקי במיוחד כי יש תחנה ערבית לפעמים עולה בפ"ת ראש העין בני ברק רמת גן הם לא נקלטים תל אביב עוד איך שהוא פה ושם כמה איזורים וגם על הפנים אפילו בהרצליה עצמה יש איזורים שהקליטה ככה ככה. בעבר קול רמלה שידרו ב 300 וואט והם הגיעו עד כפר סבא רעננה יפה מאוד

olli3

New member
מנהל
אם תשאל אותי, היא נקראת גלגל"צ.

מהסיבה הפשוטה, כשאני מכוון את הרדיו שלי על תדר 106.4 אני מקבל גלגל"צ. אם אני באיזור מערב הנגב אני מקבל את קול הנגב. העניין של תדר = תחנה, ההולך לפי המרכז מאד מרגיז אותי. לכל תחנה יש שם ואני לא רואה כאן אף אחד שמשתמש בהאזנתי אתמול ל95.5 וראיינו את השר והוא יצא מאוד מטומטם (משהו שקורא אבל לא בזה העניין). על 106.4 משדרות כמה תחנות מכמה משדרים ברחבי הארץ. בצפון ים המלח - גלגל"צ, איזור הר חברון ומצפה רמון - גלגל"צ, אילת - גלגל"צ (3 משדרים שונים). איזור מערב הנגב - קול הנגב (חינוכית). כשמדברים על איזוריות למשל זה עוד בגדר הסביר. אבל אם אני אגיד למישהו ל91.5 הייתה אתמול תקלה ש4 שעות שודר שקט, מישהו יבין על איזה תחנה אני מדבר? יש אנשים שעדיין בתודעה שלהם שרדיו דרום זה 96/97 FM כאשר רק ב20 קילומטר לכל כיוון מבאר שבע דרום נקלטת ב97 ובשאר האיסורים (עם 4 משדרים שונים) בתדר 95.8 ושבנוסף משדר בתדר 101.5 כתחנת משנה לאיזור השפלה (קיים שידור לאיזור השפלה של שתי תחנות, 95.8 ו101.5 המשדרים ממקומים באותו המקום סמוך ליישוב אשכולות הקרוב יחסית ללהבים/רהט). רשמו את שם התחנה ולא תדרים, אם זו תחנה חדשה שלא יודעים את שמה אז זה ממש בסדר. שאלות כגון: מישהו יודע מה התחנה שמשדרת בתדר _.___ באיזור ______. אחר כך אנשים באים ושואלים היכן?. לא עדיף לרשום את הפרטים מלכתחילה? סתם נקודה למחשבה, עניין מרגיז במעט.

אם יש משהו שמעצבן אותי יותר מהכל

זה בעיות הסאונד והתוכן. יש למרכז הבינתחומי את טובי המרצים, יש להם ציוד טכני ברמות שכל התחנות בישראל יכולות לחלום עליהם, יש להם סטודנטים מוכשרים בטירוף, ועדיין הכל מאוווד בינוני. כן, המוזיקה טובה. זו לא חוכמה גדולה לייצר קו מוזיקלי ולנגן אותו 24 שעות. אבל: 1. השדרנים אנמים, הם לא אומרים שום דבר מלבד את שמות השירים, כשהכל נשמע ערוך דרך תוכנה, וחוזר במעין לופ אינסופי. 2. ההתנהגות הזו ששוב מזכירה את קול הקמפוס נורא זרה לי. מרוב שרוצים לבעוט במוכר, פשוט לא אומרים "שעה-תחנה" ומשאירים את המאזינים עם תהיה: מי לעזאזל משדר אלי ולמה? 3. גם כשיש מגזינים, רמת העריכה וההפקה מזכירה תחנות של תלמידי יסודי. יסלחו לי הסטודנטים, אבל הם מקבלים את כל הכלים כדי להרים מגזין שלא יבייש רדיו ארצי. בפועל המגזין שאני שמעתי היה פשוט מביך. איפה הליווי המקצועי? 4. באולפן השידור יש מיקרופונים, אקוסטיקה וציוד דיגיטלי בשווי של עשרות אלפי דולרים, אז למה הכל נשמע כל כך עמום ורע? מסקנה: גם כשיש כסף, אפשר להיות חאפר. לגבי הקליטה: עוצמות השידור ירדו במקצת בשבועיים האחרונים. עדיין מדובר בתדר חירום צבאי שניתן לתחנה ללא כל הצדקה ברורה. אם הרדיו הבינתחומי היה משדר על 106FM הוא היה מוחק אותי מהאוויר בעוצמות הקיימות של המשדר שלו, אז לא ברור אם אני צריך להודות לרשויות המושחתות במדינה, או לזעוק לאי צדק כדי שאולי ישימו לב שגם אני מתלונן על מצוקת קליטה כבר שנה וחצי.

ממש לא קל לייצר קו מוזיקלי ולנגן אותו 24 שעות

אחרי 7 ימים בשבוע זה יישמע מעצבן, צריך לגוון, לחדש, להתקדם, להפתיע לשלב... וזה ממש לא תהליך פשוט, לדעתי הצנועה תחנות רדיו מוזיקליות יכולות לקום או ליפול בגלל זה.

אני ממש לא מזלזל בקו מוזיקלי של תחנה

אני רק אומר שבמקרה שלהם נשמע שלא התקבלה איזו "החלטת על" לגבי קו מוזיקלי, ובדומה לקול הקמפוס ההחלטה הייתה ככל הנראה לנגן מוזיקה "אחרת" (כמו שאמרו לי פעם בקול הקמפוס: "אנחנו מנגנים הכל חוץ ממה שמנגנים בתחנות האחרות"). הקו מרגיש לי כמוזיקת אמצע הדרך, משהו בין 88FM של היום לזו של לפני שנה. אני לא מצפה לשעות אקלקטיות ולא למוזיקת להיטים. עם זאת - לתחושתי אין מדיניות מוזיקלית ברורה כרגע לתחנה.

לרגע לא חשבתי שזלזלת

אני מאמין שקו מוזיקלי זה הדבר הראשון שצריך לחשוב עליו ודווקא היום אפשר להגיע לנוסחה מנצחת, שחסרה לדעתי ברדיו הישראלי

אני מניח שאתר אינטרנט עדיין אין

למרות שנשמע לי מהתיאור שלך שהם צריכים קצת להשתפשף ולהתבסס לפני שיעניין אותי להאזין להם.

s m a o r s

New member
סך הכל עוד חינוכית

אני מסכם את הכל מראיית מבטי רצו להביא בולדוזר גדול שימחוק את החינוכיות הקיימתו ויראה לנו שיש חינוכית אחת שהיא מעל הכל גם בתדר גם בעצמות גם בקליטה ועיקר בכסך הרב שהשקיעו בתחנה. לא יצא לי לבקר הזמינואותי מספר פעמים ואכן יעדשה זאת בהזדמנות. עברתי באיזורים קרובים מאוד להרצליה ופשוט לא קלטתי את התחנה אפילו קצת לדעתי חיים כאן בסרט יש להם משדר לדעתי בסיבות 100-200 אולי אפילו מגזים התדר הזה יחסית נקי מאוד לעומת האיזור בוא משדרת התחנה. מתשתמשים בו בעיקר בדרום וגם עם גלי החום יהיו רבים מאוד קשה לי להאמןי שיפריעו יותר. אתם חושבים שיש משדר גדול יותר בגלל החום שמושך את התדרים יש משדר קטן ולא רציני. אזכיר לכם שהתחנות הפיראטיות ברובים עבדו עם משדרים 35-50 וואט והיו קולטים אותם מצוין באזורים נרחבים ברור שזה היה קצת שונה לא היו תחנתו כמו היום לא היה כל נושא התקשורת האלחוטתי שמפריעה פחות בנייה לגבוה. עשו להם את הטריק הידוע שמו משדר בשבלי לבחליף אותו אחר כך יניב אתה יודע על מה אני מדבר-זה קורה בכל תחנה חינוכית. יכלו להיות שיש גם משדר חזק יותר פשוט הורידו הספקים שלא יהיה באלגן עם האזוריות והחינוכיות האחרות. היו שומעים אותם בתוך תל אביב אבל איכות שידור גרועה מאוד כאילו משדרים עם מיקסר 4 ערוצים ומיקרופון חובבנים משהו בסאונד לא נקי זה שהשקיעו ציוד אולפן מקצועי בסוך חשוב היציאות למשדר קומפרסור חיבורים. מאמין שזה רק ההתחלה וזה יטופל

למעלה