.......

tomgirl21

New member
.......

ביטלתי את החבילת גלישה ממזמן, כי זה לא עזר ולא הועיל. ויש לי מודם אלחוטי מובנה בתוך המחשב הנייד לא כרטיס רשת, כרטיס רשת לא היה מצורף, והיה רשום שבתוך המחשב נמצא מודם אלחוטי... מה זה בכלל מודם אלחוטי.?! יש אפשרות להחליף וינדוס ויסטה לוינדוס XP???? ...פשוט להתקין את הוינדוס מחדש... כי זאת הבעיה בעצם, אם יהיה לי וינדוס XP יהיה לי יותר מגוון של אפשרויות לחבר את המחשב הניייד לאינטרנט מכיוון שהכל מתאים לוינדוס XP ולא לויסטה כמו שהבנתי מטכנאים ומומחים אחרים.

bar666xp

New member
בבקשה לשרשר ולא לפתוח הודאות חדשות

מעבר לכך תעלי מפרט של המחשב אני בספק שיש בו מודם סלולרי... ואם כן אז איזה? CDMA/GSM? אם מדובר במודם סלולרי מובנה בנייד הרי שחברת הסלולר צריך לחבר לו קו סלולרי. יותר הגיוני כי מדובר בכרטיס רשת אלחוטי! WI-FI, WIRELESS LAN, IEEE802.XX בארץ לא זכור לי כלל שנימכרים מחשבים ניידים עם מודם סלולרי מובנה בהם.

tomgirl21

New member
...

אין לי מודם סלולארי כפי שאמרתי קודם היה לי מודם סלולארי, שבחברה הסלולארית של המכשיר פלאפון הנייד שלי, עשו לי חבילת גלישה כלומר שהמכשיר פלאפון שלי יהיה מודם סלולארי שיהיה אפשר לחבר את הפלאפון למכשיר הנייד וכך לגלוש באמצעות מודם שנמצא במכשיר הפלאפון...אבל מכיוון שזה מתאים רק לוינדוס XP והוינדוס שלי הוא וינדוס ויסטה כמו שציינתי אז ביטלתי את החבילת גלישה הזאת... במחשב הנייד נמצא מודם אלחוטי בלי קשר, מודם אלחוטי שהותקן במחשב הנייד....ככה כביכול היה כתוב שקניתי אותו, בוואלה שופס... השאלה שלי איך אני יכולה להתחבר לאינטרנט מכל מקום, לאו דווקא מבתי קפה או מקומות שיש בהם ראוטר, אם קיימת בכלל אפשרות כזאת שאני יוכל להתחבר לאינטרנט מכל מקום....ואם קיימת אפשרות כזאת, האם היא קיימת לוינדוס ויסטה גם, כי כל האפשרויות שהיו לי עד עכשיו היו רק לוינדוס XP...

bar666xp

New member
טוב הסבר קצר...

מודם סלולרי = מודם אלחוטי = חיבור לחברת הסלולר! כ.רשת אלחוטי WI-FI WIRELESS LAN וכו' = גלישה דרך נתב אלחוטי ו/או חיבור לרשת אלחוטית אם לדייק {בין אם היא מחוברת לאינטרנט או לא}. תעלי דגם מדויק של המחשב.. צריך להיות רשום בתחתית המחשב. עד כמה שידוע לי בארץ לא נימכרים מחשבים ניידים עם מודם סלולרי מובנה בהם!!! מה שנימכר ונחשב כבר מספר שנים לסטנדרתי זה כ.רשת אלחוטי! אני בספק שיש לך במחשב מודם סלולרי/אלחוטי WHATEVER... אני כמעט בטוח שיש לך במחשב IEEE802.11/כ.רשת אלחוטי/WI-FI!

tomgirl21

New member
מצורף קישור לכל המידע על המחשב הנייד שרכשתי..

http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/AuctionProd4finishedauct2.asp?order_id=0D872DCDA8B94BE188125B152B רשום שם, כרטיס רשת אלחוטי כלול, זה אומר שהכרטיס נמצא כבר בתוך המחשב.??? כי לא הגיע אלי שום כרטיס בנפרד... ורשום גם שקיים מודם פנימי <מודם 56K>> מה זה אומר????

bar666xp

New member
בדיוק כמו שאמרתי...

כ.רשת אלחוטי מתחבר לרשתות אלחוטיות. והמודם זה כמו מכשיר טלפון... מאחור או בצד יש מחברים אחד יהיה של כ.רשת קווי והשני ניראה כמו החיבור במכשיר הטלפון... כיום מודם משמש כמעט בילבד לשליחת פקסים. בעיקרון הוא זהה למכשיר טלפון/פקס רק שהוא מובנה במחשב... לתשומת לב בשום מקום במפרט לא מופיע מודם אלחוטי/סלולרי ו/או.... http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9D כ.רשת אלחוטי... http://he.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11 במקרה שלך התקנים הרלוונתיים B/G.

tomgirl21

New member
אוקי....

אז עכשיו אני אחזור על השאלה שלי, איך אני יכולה להתחבר לאינטרנט מהמחשב הנייד שלי, מכל מקום בכל זמן, גם במקומות שאין בהם ראוטר כמו בתי קפה וכ'ו??? קיים אפשרות כזאת??? שהמחשב הנייד הזה יהיה מחובר לאינטרנט בכל זמן שהוא???

Jan22

New member
חינם ? לא ! את יכולה להתחבר לרשתות

אלחוטיות שלא חסומות ולא דורשות שם משתמש ,למשל במסעדות ,מקדונלדס וכו'. בקישורי הפורום תמצאי רשימה של רשתות אלחוטיות חינמיות ברחבי המדינה . אם בתשלום ,אז באמצעות ספק הפלאפון שלך ,וזה לא זול.

tomgirl21

New member
ביררתי כבר מזמן בספק האינטרנט שלי ו...

זה מתאים רק לוינדוס XP , והוינדוס שלי הוא וינדוס ויסטה... יש אפשרות להתקין וינדוס XP במחשב הנייד ולמחוק את הוינדוס ויסטה??? איפה נמצא קישורי הפורום, אני אסתכל שם באילו מקומות...

tomgirl21

New member
צירפתי קודם את כל הפרטים של המחשב הנייד...

זה נמצא באחת ההודעות הראשונות... ואני מחפשת לוינדוס ויסטה לא ל XP. ותודה על הלינק:)

tomgirl21

New member
המחשב נייד שלי זה ויסטה....

התכוונתי שמה שקיבלתי מהספק הסלולארי שייך לוינדוס XP ומשום כך לא היה מתאים לי אז החזרתי...

tomgirl21

New member
התכוונתי בהודעה הקודמת .........

ספק הסלולארי שלי, ולא ספק האינטרנט.

bar666xp

New member
אגב כל מה שצריך כדי להשתמש במכשיר הטלפון..

הסלולרי כמודם סלולרי זה דרייבר תואם {בהנחה שזה מכשרי שיכול לשמש כמודם שכיום וכבר כמה שנים זה רוב המכשירים}. וכמובן דרך לחבר אותו למחשב... {USB, BT...} באיזה טלפון/מכשיר מדובר? לגבי דרייברים לXP במקרה ואת רוצה לפרמט ולהתקין XP... http://support.toshiba-tro.de/tools/eula/info_eng2.asp לפי אתר טושיבה UK זה אמור להכיל את הדרייברים לSATELLITE L40. אגב מוזר שהוא נמכר עם איכסטה כשהחומרה בו הרבה יותר מתאימה לXP. חשוב לציין במחשב שלך יש חריץ הרחבה EXPRESS CARD ולא PCMCIA לכן אם אין לספק הסלולר שלך כרטיסי EXPRESS הPCMCIA לא מתאים למחשב שלך... ושוב אינטרנט סלולרי יקר!!! אם את ממש מתעקשת של אינטרנט סלולרי האפשרויות שבפניך הן... 1. למצוא דרייבר {לאיכסטה} לטלפון הסלולרי שלך {בהנחה שהוא יכול לשמש כמודם סלולרי}. 2. כרטיס EXPRESS {שוב עם דרייבר תואם לאיכסטה}. 3. מודם סלולרי בחיבור USB {שוב דרייבר תואם איכסטה} 4. להחליף מערכת הפעלה לXP ואז כל אחד מהשלושה רק דרייבר תואם לXP. ונחזור שוב על החשוב מכל ... גלישה דרך הסלולרי היא עסק יקר! מניסיון לדוא"ל מדי פעם זה בסדר, לגלישה והורדות וכו' זה ממש לא! גם החבילה הכי גדולה היא לא מספיק... אם יהיו אי פעם חבילות גלישה תלויות זמן ו/או בתשלום קבוע ללא הגבלת מגה זה יכול להיות תחליף מעולה לאינטרנט הבייתי.. {אני בספק שזה יקרה}.

bar666xp

New member
אין בכל מקום.

גם אינטרנט סלולרי הוא רק אם יש קליטת לטלפון הסלולרי {כלומר כמעט בכל מקום וגלישה דרך הסלולרי היא מעוד יקרה}

tomgirl21

New member
וואי באסה...

ויש אפשרות לשנות את הוינדוס במחשב??? לשנות מהוינדוס ויסטה הקיים לוינדוס XP???? כך שיהיה אפשרות להתחבר כל הזמן דרך קליטה של חיבור סלולארי, או מודם של חברה סלולארית או דרך הפלאפון שמחובר למחשב הנייד... כי אם ככה עדיף כבר וינדוס XP :)

bar666xp

New member
לדעתי XP בכל מקרה עדיף על איכסטה...

ולינוקס עדיפה על שניהם.... אבל זה לא העיניין... הבעיה בארץ במיוחד יש נטיה לא לרצות לתת שירות ואף לפעמים במיוחד בחברות הסלולר והתקשורת ביכלל לא לרצות לדעת ולידע את הלקוחות. לדוגמה תבדקי באתרי חברות הסלולר אאל"ט הם עדיין לא רושמים אילו מהכרטיסים שלהם הם PCMCIA ואילו EXPRESS... הם גם לא טורחים אפילו לידע את הלקוחות על שידרוגי תוכנה למכשיר הטלפון שברשותך שלא לדבר על שידרוגים לבעלי הכרטיסים הנ"ל... תמצאי חברת תקשורת שמתקשרת ללקוחות שלה לידע אותם על עלית מחירים צפויה.... {אגב באירופה לקוחות שלא קיבלו הודעה על עלית מחירים מגישים תביעות להחזר כספי לפעמים}. ונחזור לעיניין... ב99% שיש כרטיס ו/או אפשרות לחבר את הסלולרי שלך למחשב שלך עם המערכת הפעלה שיש לך! הבעיה היא הנכונות של חברת הסלולר ליבא/לרכוש מכשיר כזה ו/או למצוא/לדרוש את עידקון הדרייבר/FIRMWARE של כרטיסים/טלפונים שכבר ביידי לקוחות החברה מיצרני הטלפונים/כרטיסים. שורה תחתונה. תחשבי טוב טוב טוב טוב אם יש באמת את הצורך באינטרנט ב""כל מקום"" או שאפשר להיסתדר יופי ע"י חיבורים קווי/אלחוטי לפי המצוי...

tomgirl21

New member
ויסטה באמת איכסטה...

ולגבי חברות הסלולר, הם בעצם מי שעשו לי את רוב הבלאגן, אני באורנג' וסידרו לי דרכם שהפלאפון שלי יהיה מודם עבור המחשב הנייד, עשו לי חבילת גלישה חיברתי את הפלאפון למחשב הנייד כפי ההסברים שקיבלתי, ואני רואה שלא מתחבר לי לאינטרנט... נכנסתי לאתר של אורנג' לחפש מידע על המודם <<פלאפון>> ורשום שם שזה תומך רק וינדוס XP...הם יכלו לברר איזה וינדוס יש לי הרי אני בטוחה שידוע להם שיש כמה סוגים של וינדוס... הקיצר הם יצאו לא בסדר... .......... לסיום- קצת התייאשתי ואני לא כזה בטוחה בעצמי כמו שהיתי בהתחלה כי זה די מורכב לעשות שיהיה אינטרנט "מכל מקום"... או שפשוט יותר קל זה לשנות את הוינדוס במחשב הנייד ל XP במקום לויסטה ואז יש פול אפשרויות חיבור דרך חברה סלולארית אבל לצערי רק לוינדוס XP.... זה אפשרי לשנות את סוג הוינדוס במחשב נכון?? זה לא יכול לפגוע במערכת הפעלה..??? תודה על כל ההסברים, זה עוזר לי מאוד... :)

bar666xp

New member
ויסטה, XP, לינוקס, UNIX...

הן כולן מערכות הפעלה. לשאלתך "זה אפשרי לשנות את סוג הוינדוס במחשב נכון?? זה לא יכול לפגוע במערכת הפעלה..???" זה לא לפגוע זה להחליף מערכת הפעלה. אגב איזה מכשיר טלפון מדובר יתכן מעוד כי יש דרייבר לאיכסטה באתר יצרן המחשיר.. ו/או אתרים לא רישמיים... לפעמים {למרות שלרוב לא} אפשר אפילו להתאים תוכנה ישנה למערכת הפעלה חדשה. לדוגמה לSamsung x510 לא זכור לי שיש דרייבר לאיכסטה באתר Samsung אבל לSGH-Z240 יש דרייבר לאיכסטה באתר Samsung. ולזה בדיוק התכוונתי שדיברתי על רמת השירות של חברות התקשורת בארץ במקרה הזה אורנג'... או שלא יודעים או שלא רוצים לדעת או שלא יודע מה אבל.... שורה תחתונה במקום לקבל את האינפורמציה בצורה שאת אמורה לקבל אותה... בקיצור אם את ממש רוצה לגלוש דווקה דרך הסלולרי {שוב אני יזכיר שוב ושוב זה יקר!!!} סביר שאפשרי גם דרך המערכת הפעלה הקיימת כרגע {איכסטה במקרה שלך} השאלה היא אם אפשר יהיה למצוא דרייבר תואם למכשיר הטלפון שלך ו/או אם את חושב בכל מקרה להחליפו אז לרכוש אחד שיש באתר היצר ו/או אתר אורנג' דרייבר למערכת הפעלה... לחילופין אפשר להחליף מערכת הפעלה למחשב. מה יותר ""טוב"" זה אינדבידואלי אם בכל מקרה את לא מתה על איכסטה כמערכת הפעלה... אז ברור שהעדיפות היא להחליפה... אם את כן נהנת מאיכסטה {לא מכיר יותר מדי אנשים שבאמת נהנים ממנה} והטלפון הסלולרי שלך... בקיצור אם את חושבת להחליפו בכל מקרה אז תחליפי לאחד שיש דרייברים לאיכסטה.... ושוב השורה החשובה מכל... גלישה באינטרנט דרך הסלולרי היא עסק יקר מעוד... במיוחד אם את חושבת על שימוש במסינג'ר, סקייפ וכו' עוד יותר... הגלישה היא לפי כמות המידע שעובר בקו וזה יכול להיות המון יכול להיות כמעט כלום... ולא בהכרח לפי מה שאת רואה בעין. דף אינטרנט ממוצא כיום זה 100-300K רק הדף {אם יש בו תמונות פירסומות וכו' יכול להגיע לכמה מגות כמו כלום}. סתם כדי לסבר את העוזן כשהישתמשתי בPOZ X315 שלי כמודם למחשב החשבון היה פי 3-4 מכיום... או במילים אחרות כ50%-70% מהחשבון על 3 מכשירים היה החשבון של הPOZ.... מוביל שוב למסכנה אחת הגלישה בסלולרי זה עסק יקר! הוא יותר מענה לדוא"ל דחוף או משהו בסיגנון אבל ממש לא תחליף לאינטרנט בכל מקום! עוד יותר כיום יש נטיה להישתמש בתוכנות כמו סקייפ/מסינג'ר דרך PPC/LEPTOP בגלישה דרך WI-FI כדי לצמצם את חשבון הסלולר.

למעלה