???

גוליק

New member
???

קוראת את ההודעות שלכם, את רובן, ואני לא מצליחה להבין. אני עברתי את הניתוח לפני 7 שנים. אתם מבינים שאתם דנים בפרטים הטכניים??? שהבעייה האמיתית היא אמיתית ולא תיפתר עלי ידי בלון או ניתוח או מה שלא תנסו??? וגם אם תרזו, ותיראו נפלא, מי מאיתנו שמוצא את הדחף בתוכו לאכול כל כך הרבה יותר ממה שהוא צריך, יש לו איזה חור גדול בבטן שהוא צריך למלא. אתם מבינים את זה??? כי אני מרגישה שהדיון בפרטים הטכניים הוא שולי. שיש כל כך הרבה מעבר. ואין סיכוי לניתוח הזה להצליח אם לא תבינו את זה...

את צודקת.

כולנו יודעים שהניתוח אינו פותר את הבעיה האמיתית, והתאור שלך כל כך קולע - כן, גם לי יש את החור הגדול הזה בבטן, בור ללא תחתית... אני אישית משלבת במקביל לעזרה הטכנית של הניתוח גם טיפול פסיכולוגי, אבל עדיין לא מרגישה שמצאתי פתרון לבעיה האמיתית. האם תוכלי לספר לנו על עצמך? כיצד את מתמודדת עם כל מה שמעבר לפרטים הטכניים? שלומית.

גוליק

New member
אזהרה: הניתוח הזה הוא רק תחילת הדרך

קראתי את ההודעה שלי שוב, והיא נשמעת ביקורתית, למרות שלא היתה לי כוונה לבקר. רציתי רק לפתוח דיון קצת אחר. אני חושבת שהניתוח הזה הוא מתנה של המדע המודרני, שנותן לנו את האפשרות לקבל את הדחיפה הטכנית הזאת לשנות את החיים שלנו. זה מה שהוא עשה בשבילי, ואני נולדתי מחדש. לא בטוחה בכלל שהייתי מצליחה בלי העזרה הטכנית הזאת. 3 שנים אח"כ עדיין הייתי מגדירה את עצמי אכלנית כפייתית, והיום הבעייה לשמחתי נהייתה מינורית (בעיית האכילה) עדיין אני מנסה למלא את ה"חור" הזה באמצעות האכילה, אבל הרבה פחות. איך זה קרה? בעזרת המון מודעות עצמית, טיפול פסיכולוגי, המרה של ההתמכרות הזאת באחרות, ועוד מיני דברים בריאים יותר ופחות... בעצם מה שאני רוצה להגיד זה שיש פה במה נפלאה לאנשים שסובלים האותה בעיה, והדבר הכי חשוב להגיד למישהו שרוצה לעשות את הניתוח, זה שזה באמת קצה הקרחון. תחילת העבודה. ואל תתנו למראה החדש לבלבל אתכם. נפלא להיות רזה פתאום, ולקבל מחמאות על איך שאתם נראים. קבלו את זה בחיוך, אבל בספקנות. זה לא אתם עשיתם לבד, ולכן זה רק דחיפה לעשות את השינוי האמיתי. והסיבה שכל כך הרבה אנשים משמינים אחר כך זו האופוריה הזאת, שהנה ניצחנו את הטבע. אבל לא מנצחים כלום עם הניתוח הזה. אתם רק יכולים לתת לעצמכם הזדמנות מופלאה לפעול בתנאים קצת יותר אובייקטיבים. כי כשאתה שמן, אתה נתון ללחץ מתמיד של איך שאתה נראה, ואיך שאתה מרגיש עם עצמך, ורובנו יודעים שקשה מאוד מתוך הנקודה הזאת להסתכל באובייקטיביות, ולנסות לשנות את עצמך. אני מאחלת בהצלחה לכל מי שמתחיל לצעוד בדרך הזאת, ומזמינה אתכם לנסות להסתכל על המציאות באומץ, כי זה הסיכוי היחיד.

רוייקו

New member
הפרטים הטכניים הם בעיות שמנותחים

חיים איתם יום יום, מרגע הניתוח. אין מה לעשות אם כי הבעיות הטכניות שוליות ביחס לבעיה האמיתית שמקורה בראש. נותחת לפני 7 שנים וכניראה שלא מפריע לך יותר אם שמנת קילו פה ושם או הרבה יותר (מה שקורה אצל הרוב). הניתוח הוא לא סיפור חד פעמי אלא התחלה של מלחמה בהשמנה, בהפרעת אכילה, דרך הגבלה פיסית של הקיבה. הטיפול האמיתי צריך להעשות בראש אבל מדובר בינתיים על טיפול יקר וארוך במיוחד שלא תמיד מביא לתוצאה כלשהי. אם ישנה דרך כלשהי להוריד ולצמצם את סיכוני ההשמנה אז מדוע לא ? רובנו לא מנותקים מכך שהראש חושב שמן ומקור הבעיה בראש, להיפך, משתדלים לא להסתמך על הניתוח ולשמור על הרגלי אכילה קפדניים עד כמה שאפשר לצד הפרבילגיה שמעניק לנו הניתוח. אלה שמסתמכים על הפרבילגיה בלבד מגלים כי נישארו לבד, עם הניתוח אך בלעדיו. היכן נותחת ? אני מניח שנותחת בגישה הישנה עם הטבעת והסיכות ?! רוב המנותחים פה, אגב, נותחו בגישה החדשה יותר, עם הטבעת המתכוננת.. בכל זאת מדובר בניתוח אחר הדורש מעקב רופא ורופאי שונה.

למעלה