1004 Cartoon Wars, Part II

BrightDarkness

New member
כן אבל

אל תשכח שהפרק הזה עם מוחמד היה לפי כל הבלאגן שהיה עם הקריקטורה בדנמרק...

richter

New member
אין עיתונים/חדשות בארה"ב? ../images/Emo6.gif

או שסתם לא אכפת לכם מה קורה מחוץ למדינה?

או שסתם אני לא קשור לשום דבר?

חחחח... זה לא שאם הייתי בישראל הייתי יודע על משהו.. חח
אז... אפשר לדעת מזה הקריקטורה בדנמרק?! חחח

positive energy

New member
פשוט מאוד

בפינה נידחת של עיתון נידח במדינה נידחת (נו... דנמרק... זה בצפון
) פירסמו כמה קריקטורות שירדו על מוחמד (וקצת על היהדות), ובאיסלם אסור להראות את מוחמד או משהו בסגנון. אפשר לחשוב שהמוסלמים יסתפקו בגינוי כמו שהיהודים עושים, מאירגון נידח עם שם כמו "תנועת הסולידריות המוסלמית בדנמרק", אבל במקום זה הם יצאו להפגנות אלימות (שקרו רק כמה חודשים אחרי שפירסמו את הקריקטורות, כי בהתחלה לא היה לזה הד תקשורתי) שרק הצדיקו את מה שהיה בקריקטורות. במדינות מוסלמיות גם נהרגו כמה אנשים מההפגנות האלה. המדינות רצו להיות פוליטיקלי קורקט, אז הם גינו את הקריקטורות במקום את המוסלמים, מתוך פחד מן הסתם. כל הדבר הזה התפתח לויכוח על חופש הביטוי נגד כבוד לדת/פחד מהאיסלם והם חיו באושר ועושר, עד עצם היום הזה

richter

New member
ככל הנראה הם באמת צנזרו

לפי הכתבה הזאת, הפרק הוכן במקור עם דמותו של מוחמד לא מצונזרת (בסצינה המדוברת, לא לכל אורך שני הפרקים כמובן). פחות מ-24 שעות לפני שידור הפרק, ברשת קומדי סנטרל החליטו לבסוף לצנזר את ההופעה שלו "למען בטחון הציבור", ולא מטעמי דת. לפי דברי אחת המפיקות בפועל של סאות' פארק, קיימת עדיין הגרסה המקורית של הפרק והם מקווים לשדר את הפרק ללא הצנזור "בעתיד הקרוב". כמו כן, הגרסה הלא מצונזרת של הפרק שמסתובבת כעת ברשת היא זיוף, ולא המקור. אני מוכרח לציין שלדעתי כל הקטע הזה מעניין לא פחות מהעזיבה המתוקשרת (מאוד) של אייזק הייז. מעניין לראות תגובה ישירה של מאט וטריי בנושא.

richter

New member
טוב זה זיוף די ברור

לדעתי מאט וטריי עשו דמות חדשה של מוחמד לפרק. אם הם באמת היו משתמשים באותה הדמות מ-504, לא חושב שהיו מצנזרים אותה

richter

New member
משהו חשוב (לא ../images/Emo58.gif, אבל מעל כן)

ככל הנראה כל הדיון הזה יכלול בתוכו ספוילרים הנוגעים ל-1003-1004 אני ממליץ לכל אלה שמחכים להגעת הפרקים לארץ לדלג על כל השרשור גם אם נשכחו פה ושם איקוני-
.

fire storm

New member
אני מאוד מקווה...

שהפרק ייצא בדיוידי אם הוא לא באמת יעלה לאוויר, זה ייתן סיכוי לראות אותו כמו שצריך.

גאונות! ../images/Emo58.gif

אחד הפרקים המצחיקים והשנונים שלהם אי פעם. אף אחד לא שם לב לאזכור ל"מלחמת הכוכבים"? (בתחילת הקרב בין קרטמן לקייל?

richter

New member
"קומדי סנטרל דרשה הצנזור"-הסטודיוס

עכשיו זה בטוח ורשמי: בפוסט חדשות האחרון באתר הסטודיוס נכתב כי רשת קומדי סנטרל היא זו שדרשה לצנזר את הסצינה של מוחמד. עוד כתבה בנושא

BrightDarkness

New member
האמת..

לפי דעתי זה לא שווה את זה.. סאות'פארק היא סדרה ממש לא חינוכית ומצחיקה... מה הם פתאום התחילו עם הפרקים המלאי מסרים המחנכים האלה?! זה פשוט יותר נראה שהם משקיעים במסר יותר מבבדיחות...לא יודעת...זה לא נראה לי מתאים לרקע של הסדרה...פעם הייתי רואה סאות'פארק וצוחקת..עכשיו זה יותר הפך למסר חינוכי ולבדיחות פרטיות. שמתי לב שהפרקים הבאמת חזקים שלהם זה:The death of eric cartman, casa bonita ועוד.. שפשוט הדמויות התעלו על עצמם...ועכשיו הכל הפך למסר..ואני חושבת שהסדרה יותר משקיעה עצמה למסר הסמוי מלקטע המצחיק...

richter

New member
התחילו? זה כמעט תמיד היה כך

אולי לא תמיד המסר היה דווקא בנושא הפוליטיקה הארצית/עולמית, אבל הוא תמיד (או אולי כמעט תמיד) היה שם.

nir2107

New member
ותודה להם

כי בשבילי לפחות זה יצר את אחת הבדיחות הטובות של הפרק

למעלה