1000

yehudad

New member
1000

אחרי שלוש שנים של עבודה על אילן היוחסין המשפחתי, הצלחתי להגיע לאבן דרך רצינית. לא הכנסתי כל אחד. רק כאלה שידעתי שהם קיימים בוודאות. יצרתי קשרים עם אנשים שלא ידעתי שהם קיימים כשהתחלתי. צירפתי ענפים נוספים למשפחה ואפילו התחלתי את הענף הקטן שלי (
). אתמול הוספתי את הפרט האלף לעץ.

הדס ח

New member
כל הכבוד לכולם

גם לאלה שעדיין רחוקים מהמספרים המרשימים האלה.

שטמון

New member
מזל טוב. כן ירבו...

ראשית - מזל טוב. אלף אנשים זו נקודת ציון, ובהחלט מראה על עבודה יפה. כל אדם הוא מיוחד, וכל עץ הוא בעל סיפור משלו. יש עצים שמגיעים בקלות לאלף, ומתועדים כמו שצריך עד אדם הראשון. יש עצים שנגזמו באכזריות, וכל ענף שצומח צומח לאחר חיפושים ומאמצים... כל עץ יפה ומיוחד וכל ענף הוא משמעותי לאדם שהכין את העץ. שנית יש כאן מקום לדיון. מי כלול בעץ? בעץ שלי כללתי רק מי שהילדים שלי הם צאצאים שלו. לא אחים, לא בני דודים וכו´. זה עץ "צומח לאורך". יש עצים הכוללים גם אחים, בני דודים, וכו´. זה עץ "צומח לרוחב". כל אחד והקריטריונים שלו. יש מי שחשוב לו לגלות קרובים רחוקים, ויש מי שחשוב לו לגלות אבות מדורות קודמים. מה העץ שלך?

yehudad

New member
מאחר ויש לי בעיה להרחיק מעבר

לתחילת המאה ה- 19 בגלל קושי בהגעה למקורות במרוקו החלטי לטפח את העץ שלי לרוחב. כפי שאמרתי גיליתי ענפים שלא ידעתי על קיומם. אך גם בלעדיהם המשפחה שלי מרובת דודים ודודות ובני דודים ובני בני דודים כך שהקושי היה לאסוף את הפרטים אודות הידועים ולארגן אותם.

nitzoops

New member
אצלי יש רק 662 אבל

אני מתנחם בעובדה שזה נמתח על פני תשעה דורות. יש לי עוד חומר רב שיכול+ להרחיב את העץ (כמו העץ של משפחת בוקששטר שמחובר למשפחה שלי ויש בו מאות שמות שעדיין לא העלתי לתוכנה). כמו ילדים של בני דודים שלי שעדיין לא קיבלו את הכבוד הראוי ועוד. מקוה למצוא זמן להעלות את כולם.

שרי סילבר

Active member
כל הכבוד../images/Emo127.gif ושנידבק. עברתי כבר את ה-500, אבל חלק מהם נבנים בעצים משלהם לצידי העץ המרכזי, כי איני יודעת לחבר אותם בודאות כרגע. בכל אופן אתמול עשיתי אולי את פריצת הדרך שחיכיתי לה כמה שנים. הסבתא רבא שלי שמה ברכה, ויש סברה שלפני נישואיה לאהרון ליפא זילברשטיין שמה היה פיינגולד. כך זה נתקע הרבה זמן, ולא ידעתי אודותיה כלום. בינתיים נודע לי שלסבא היו קרובים בטבריה, שמם ברגמן. אתמול הצלחתי לאתר מישהי שבעלה היה ברגמן. היא סייעה המון, סיפרה גם על משפחתה, וציידה אותי גם בעוד שני מספרי טלפון. עם האחד דיברתי כבר, הוא שמר אמונים לטבריה. בכל אופן גיליתי שברגמן התחתן עם פיינגולד (ולא עם זילברשטיין), והנה הקשר שחיכיתי לו. אני עדיין לא יודעת למקם בתוך השמות שניתנו לי את הסבתא רבא ברכה, אבל זו התחלה. המשך יבוא.

למעלה