1000$ לאיזה מטר ?

ענתש

New member
1000$ לאיזה מטר ?

טוב, שוב אני והתבלבלות התקציב שלי... אם כבר התחלתי להתעסק בזה היום: נגיד שאמרתי שהתקציב שלי הוא 1000$ למ"ר. איך מחשבים מ"ר ? התוכנית שלי כרגע כוללת 190 מ"ר כשבודקים באוטוקאד מה השטח הבנוי (עיקרי ושטחי שירות). לשטח הזה מחשבים עלויות בניה ? כלומר, את זה אני מכפילה ב-1000$ כדי לקבל אומדן ? ומה עם מדרגות ? ומה עם הריצוף בחוץ ? ומה עם עוד דברים שאני לא חושבת עליהם ? האם כשאומרים 1000$ למ"ר מתכוונים למטר של תוכנית ומניחים שכל הדברים הנוספים נבלעים בתקציב הזה ? או שלוקים את המטרים שיצאו של הבית ומוסיפים להם איזה אחוז לפני שמכפילים בתקציב למ"ר ? אשמח לתובנות
כדי למנוע עוגמת נפש בעתיד.

Rשף

New member
ותשובה קצת פחות מחוכמת

תלוי התשובה תלויה בקבלן, אבל כלל אצבע הוא לתחום את הבית ברבוע חוסם- אצלנו למשל יש חצר פנימית כמות הקירות החיצוניים ויציקות רצפה זהה לבית שבו החצר נכללת כחלק מהבית.

אני מוכן להתערב שתגמרי את הבית

בהרבה פחות מ 190,000$ במיוחד שאת לא עובדת עם קבלן מפתח . אם הבית יעלך לך 150000$ זה בגלל שבאמת הלכת על סטנדרט גבוה .

ענתש

New member
הלוואי, הלוואי. אבל זה לא נראה

ככה... עשיתי בירור קצר רק על האלומיניום... 15000 ש"ח זה בערך המחיר לכל ויטרינה שיש לי ברוחב 3 מטר (עם רשת ותריס אלומיניום חשמלי). ויש לי 3 כאלו. וזה לפני עוד 3 דלתות יציאה בלגיות ועוד 2 ויטרינות יותר קטנות (חצי גודל) ועוד לפני חלונות (בספירה מהירה איזה 15 בקומה העליונה ועוד איזה 6 בקומה התחתונה, צרים וארוכים ברובם). נראה לי שהבית שלי עשוי בעיקר מאלומיניום

תלוי בהרבה פרמטרים

מה נחשב מבחינתך סיום הבית- הבית עצמו או כולל הגינה ? כולל המטבח? עפי נסיוני הסכום למר הוא לבית עצמו, כולל גידור ושערים וב 1000$ זה נחשב ברמה גבוהה וכן, זה כולל מדרגות וריצוף פנים גם כולל מקלחות, זה בית גמור ללא ריהוט... וזה מהשלב שאחרי רישיונות הבניה, דהיינו לא כולל מיסים ותשלומים לגורמים חיצוניים כמו פיתוח אבל זה לא כולל גינה, לפחות לא עפי התוכניות שהצבת- גינה מעוצבת- וגם לא כולל מטבח (שם השמיים הם הגבול)

ענתש

New member
מממ... אני מתכננת את זה כולל

מטבח ומיסים (שהם זניחים, חישבתי עם המועצה, סביב 6000 ש"ח בלבד) אבל לא כולל גינה ושערים ושום דבר בחוץ. את הגינה נתכנן ונעשה אם נוכל, ואם לא אז נגור ככה ואחרי שנה נעשה.

איך אפשר לקבוע גם את מחיר

המטבח בתוך התקציב הכולל לבניה? אני כבר לא זוכרת אם זו את או איריסג שרוצה מטבח ב 20000$ מטבח הוא ריהוט, ולכן לדעתי הוא צריך להיות מחוץ לתחום החישוב עשי דבר פשוט- גשי עם התוכניות לבעלי מקצוע ובקשי הצעות מחיר (אצלנו זה מאוד מקובל) כך תהייה לך הערכה כמעט מדוייקת

איריסג

New member
20 אלף דולר? עוד לא...

המטבח שלנו, גדול ו"בוטיקי" יעלה ככל הנראה באזור ה 50-55 אלף ש"ח, לא כולל מוצרי חשמל... משם מתחיל התקציב של הבית...

ענתש

New member
המטבח שלי יעלה סביב 40 אלף ש"ח

כנראה. בוודאי שאעשה תמחיר מדוייק, אבל קודם אני צריכה להגיע לתמחיר גס ביותר כדי להבין אם לשנות את התוכניות דראסטית לפני ההגשה.

זהו שאם הארון בלבד

מגיע ל 40 או 50 אלף שקל יש צורך להוסיף עוד ועוד ועוד ותגיעי לעוד איזה 20 אלף (במקרה הטוב), כבר ממש לא רחוק מה 20 אלף דולר שרשמתי קודם ושוב, עפי הרמה שאת כתבת שאת רוצה (כמעט שום דבר אינו סטנדרטי, אם אני זוכרת נכון ואולי אני טועה ומתבלבלת בינך לכותבת אחרת) לדעתי את תגיעי ל1000 למר למטרז הבית הבנוי (דהיינו ה 190 מר) כולל שערים וחומה העניין הוא שעכשיו על הנייר זה אולי יראה הרבה פחות מכך, אבל ברגע שתגיעי לסוף הכסף פשוט נעלם מהידיים, וכשמחשבים לאחר מעשה מגלים כמה בעצם הלך בסיום הבית, לכן לא הייתי בונה תקציב אופטמי של 750 דולר למטר כי הוא תקציב "רמאי", הייתי הולכת על הפסימי, כי מה לעשות הוא ה"אמיתי"

Rשף

New member
להיות פסימי ועם יד על הדופק../images/Emo70.gif

סיכום ביניים לסקר מטבחים שלי המטבח הוא ארון לא ארוך, ללא ארונות עליונים ואי די גדול.
איקאה- מטבח מושלם (כולל כיור, ברז ומשטחים) בערך 3500 ש"ח למטר. אין בכלל גמישות ביחידות, שמים מה שיש ומקווים שיסתדר.
חברת מטבחים יוקרתית- כ 30% יותר מאיקאה למטבח פורמייקה מושלם, בניגוד לטענה הרווחת הם מסוגלים לספק כל מידה לכל יחידה.
פרובאנס ברישפון- עסקוים בתקופה הקרובה, מעריכים את הארונות בלבד ב 1000$ למטר
נגר פרטי, לא פלצני אבל גם לא "פושטי" מדי, ראינו עבודה שלו ואהבנו- מחיר דומה מאד לאיקאה.

אתה תשים את המשטחים של איקאה?

האם בשאר המקומות יספקו לך את הכיור ברז ומשטח? אני בספק רב או לפחות בספק שיספקו במחיר שנקבת

Rשף

New member
כן (אם נקנה אצלהם)

לא, אבל הכנסתי לחישוב מחיר ריאלי למשטח וברז (קיסר בינוני, כיור חרס או נירוסטה בהתאם לעיצוב וברז מאיקאה שאהבנו)

אם פי 3

New member
אצלנו תוצאות די דומות

המחירים מן הסתם שונים, כי המטבח די גדול, וגם חשוב לנו פרזול בלום - בהתחלה הלכנו לחברת מטבחים יוקרתית (פרסמו הנחות גדולות, שהסתברו די כאחיזת עיניים), הסכום היה כמעט כפול ממה שהערכנו מראש (והערכנו נדיב). המשכנו עם חברת מטבחים יותר קטנה - כאן היתה יותר גמישות בעיצוב ועדיין המחירים היו גבוהים למדי, וחשבנו על מה אפשר לוותר ואיפה לקצץ בלי לפגוע במהות. ירדנו ברמות הגימור, והורדנו מגירות, וגם ארונות שלמים. עם העיצוב הזה, הגענו לנגר פרטי (כבר כמעט ויתרנו על בדיקת הנגר, והחלטנו ללכת רק "שיהיה"), בדיוק בהגדרה - לא פלצני, אבל ידוע בתחומו. הורדנו מחיר בערך ב-20 אלף ש"ח לעומת חברת המטבחים הקטנה, גם לאחר העלאה של רמת הגימור והחזרת פונקציות (כמו מגירות), ואצלו המחיר גם כולל ידיות (עם הגבלת מחיר לידית). והגמישות, כמובן, מקסימלית (כמו בחברת המטבחים הקטנה). בקיצור - מקבלים הרבה יותר, בעלות הרבה יותר נמוכה. המטבח, כולל שיש וכו', חוזר להערכות הראשוניות-נאיביות שלנו. היתרון הגדול בללכת קודם לחברות המטבחים הגדולות, היה שיפור העיצוב. אמנם היתה לנו תכנית ראשונית, אבל היא התהפכה ב-180 מעלות. גם בדרך היה לנו רעיון - שאצלנו נראה תקין (בנינו בתוכנת עיצוב) אבל המעצבת גילתה שהוא בלתי אפשרי טכנית, עם האילוצים שיש לנו. לא בטוח שנגר היה עולה על זה לפני הביצוע (או שהיה מזהה את זה בשלב המדידות - ואז להתחיל לשנות את העיצוב זה מעכב מאד).

ענתש

New member
אז אני בתמחיר דומה...

יש לי פחות מ-10 מטר מטבח. 3.5 מטר על הקיר ללא ארונות עליונים. אי של 3 מטר ועוד מטר ועשרים בצד שצריך לתמחר אחרת כי 60 ס"מ מתוכם זה יחידה שמקיפה את הארון, אז היא גבוהה. לא מגיעה ל-10 מטר מטבח.

למעלה