100 שנים לאחור

מיחז1

Active member
100 שנים לאחור

1. כנראה שכל מי שזה הגעיל אותו יהפוך לצמחוני - אז מטרת הצמחונים הושגה ! על זה נאמר אין טוב ממראה עיניים .
2. סביר להניח שאותם בעלי חיים הובאו ממשחטה וכנראה גורלם לא היה טוב ממוות מלכתחילה.
3. למה כולם דברו על שחיטת כבש גם בתוכנית וגם בפורום - שחיטת תרנגולות זה יותר טוב ? אליה אף אחד לא נקשר ?
4. ג׳וק אנחנו מועכים ללא רחמים .
5. זו דרכו של הטבע אנחנו מגדלים כדי להתקיים - חיות כמו גם צומח . ולכל יפי הנפש כדאי לעבור למזון שאינו מן הטבע ההבדל היחיד בין צומח לחי שהוא לא משמיע קולות כשרוצחים אותו .

eietmo

New member
מסכימה עם 3 הראשונים

לצערי 4 נכון לגבי רוב האנשים (אני לא הורגת ג'וקים)
5. זה באמת ההבדל היחיד עבורך? מה עם העובדה שצמחים לא בורחים כשקוטפים אותם? שהם לא מתחננים שלא נפגע בהם? שלצמחים אין מערכת עצבים?
אם הייתי לוקחת כלב וגזר, מחזיקה סכין ביד ואומרת לך "אני הולכת לחתוך אחד לחתיכות. תחליט מי..." האם גם אז היית חושב שצמחים הם אותו דבר כמו בעלי חיים?

subatoi

New member
*אתה* מועך ג'וק ללא רחמים. וזו *לא* דרך הטבע.

4. למעוך ג'וק? זו לא גזרת גורל. זה בסה"כ חרק גדול שבני האדם למדו לפחד ממנו באופן בלתי רציונלי לחלוטין (גדול, כהה, רץ מהר, מעופף, מגיע בלילה). כמו שאנחנו לא הורגים פרפר "יפה" אם הוא ייכנס אלינו הביתה (למרות שיש כאלה שגם פרפרים מגעילים אותם
), אפשר גם לא להרוג ג'וק. קצת יותר מאתגר, נכון, אבל בהחלט אפשרי.

5. זו לא דרכו של הטבע, זו דרכו של האדם. בעלי חיים אחרים לא מגדלים שום דבר כדי לחיות. הם ניזונים ממה שיש בסביבתם. נמלים, לדוגמה, "רועות" כנימות עלים כדי להנות ממה שהן מייצרות ("טל דבש"). זה לא אומר שהן מרביעות את הכנימות ומגדלות אותן ברפתות תוך יחס מחפיר ומזעזע. הן פשוט נהנות מהעובדה שיש "עדר" של כנימות בסביבתן, בלי לפגוע בהן (למיטב הבנתנו. בכל מקרה, זה לא כמו מה שאנחנו עושים לפרות או לתרנגולות). אריות טורפים זברה אקראית פה ושם. הם לא מגדלים זברות בחוות רק כדי להרוג אותן אח"כ.

לגבי הצמחים, כבר קיבלת תשובה.

למעלה