100 ק"מ של שכרון חושים

לצובה יש קסם מיוחד....

ido mazor

New member
הממוצע לא אומר הכל

עמנואל אני מניח שאלו השיפועים הממוצעים, אבל האופי שונה לגמרי. מזיכרוני בנס הרים השיפוע הרבה יותר אחיד אבל אין כמעט מקומות לנוח. בצובה השיפוע המקסימלי גדול יותר (סביבות 10%?) אבל יש מקומות לנוח.

ilan ulman

New member
צובה מול נס

אישית אני חושב שנס הרים היא אופטימלית יותר כעלייה לאימון אופניים, מאימוני סיבולת כוח, ועד לאינטרוולים (עד הגשר). היא עלייה נוחה גם לביצוע עבודות כוח, והיישורת שלה מצויינת למגוון עבודות. דרך אגב העלייה בנס הרים מתאימה יותר למטפסים מאשר כל השבירות בצובה שלאו-דווקא תמיד מתאימים למטפסים קלאסיים, הישורות בצובה שכוללות האצות ביניים תפורות יותר לרוכבים חזקים שמתגלגלים טוב ומסוגלים לטפס לא רע, מטפסים טהורים ימצאו את צובה טיפה יותר קשה כשמדובר בטיפוס נטו... ובכל זאת 2 עליות קלאסיות בארצנו שמשלבות גם יופי, גם נופים, גם ירוק עד, ומרוב שרוכבים שם נראה כאילו עליות אלה הולאמו לטובת רוכבי האופנים בישראל. לא לשכוח שעליות אלה גם נותנות אתגר הפוך כאשר יורדים אותן בעיקר צובה שהיא טכנית מאוד ב"שבירות" שלה, סיבובים שדורשים מיומנות גבוה, ויכולת של דיסנדר מקצועי כדי לעשות את זה מהר... רוב קורבנות העלייה של צובה הם לא ברכיים של רוכבים אלא ידיים וראשים של רוכבים שלא הצליחו לקחת סיבובים. העדפה אישית? לא משנה לי... העיקר לרכב למעלה למטה ישורת רולינגס הילס לא משנה!!!

S h u g i

New member
ואיך שני העליות האלה לעומת

העליה בכביש 12 מאילת למעבר גבול נטפים ? אם כבר כל תותחי העליות כאן .. את צובה\נס הרים לא יצא לי לעשות אבל ניסיתי לפחות לטפס מאילת לכיוון מעבר הגבול נטפים שהוא לטעמי אחד הכבישים היפיפיים בארצנו .. שמועות אילתיות מספרות שכבישונים מטפסים זאת באזור ה 35 דקות לי לקח 1:20 כדי להתיאש ולהסתובב 2 ק"מ לפני מעבר הגבול ..
איך זה לעומת נס\צובה ..שפשוט אדע אם כדי לי בכללל התקרב לעליות האלה ..

gsprukt

New member
עם הטריפל אין לך בעיה.

וחוץ מזה אם לא תנסה איך תדע...

otz1

New member
הממוצע....

יקירי בצובה נמדדו שני קירות של......................17.5%

2 ק"מ הראשונים של צובה 10% עם קירות

של 15-17%. בחלק השני(מול יער הקדושים), ישנו סיבוב קירח עם קטע של 15%. אני אישית מעדיף את צובה, וחושב שהעליה הזאת ידידותית יותר למטפס קלאסי וקל-משקל. בנס-הרים הקטע המתון הראשון הוא מהיר ודורש כוח ולא-אידאלי למטפסים. בצובה, מהמטר הראשון יתרון קלות-המשקל בא לידי ביטוי עקב השיפוע התלול. ואגב צור-הדסה, שבה השיפוע המתון מנס-הרים וצובה, נראית לי תמיד כגורמת לי סבל גדול יותר מבין השלוש.

RAVIVT2300

New member
בהחלט צובה משעשעת יותרמאחר ו..

היא מגוונת בשיפועיה ובכלל עובר דרך תוואי נוף שמזכיר קצת אירופה, במיוחד קטע הכביש שמתחיל ביער יהדות תימן ועובר דרך צמחיה שמורידה תמידית בסביבות ה-5 מעלות צלזיוס.

RAVIVT2300 כנס- אישי

שלחתלי מסר ואני לא יכול לענות במסרים. אתה יכול לכתוב למייל שלמטה ואני מבטיח לענות.

למעלה