שמיתמחה באקוריומי צמחיה high tec יש להם חנות אשר פתוחה רק בימי שישי בן השעות 10:00 -12:00 בבוקר. יש שם את כל הדברים שנחוצים לך ציוד ותאורות מיוחדות וגם הסברים מקצועיים.
עד לא מזמן אקוריום היה מיכל בו גידלו דגים הדגש היה גידול דגים ומה שטוב עבורם. השתמשו באביזרים דקורטיביים מפלסטיק או בסוגי צמחיה בסיסיים. בזמן האחרון יש נטיה להפוך את האקוריום למיכל שבו הדגש הוא גידול צמחי מים כאשר דואגים לתת לצמחי המים את הטיפול הטוב ביותר האפשרי והדגים באקוריום כזה הנם מוצר משלים אך את הדקורציה יוצרים הצמחים. מחדירים למים דו תחמוצת הפחמן על מנת לתת לצמחים אפשרות גדילה טובה (דו תחמוצת הפחמן מרעיל דגים) משתמשים בכל מיני דשנים אותם מפזרים בתוך הקרקעית (גם לא מוסיף בריאות לדגים) מפציצים את האקוריום בתאורה מלאכותית מאוד חזקה בגוני ספקטרום שונים (נורות פלאורוסנטיות מיוחדות לאורכי גל שונים) מחממים את הקרקעת על מנת ליצור דרכה סירקולציה של מים כדי שהשורשים יקבלו אף הם אויר. בקיצור תורה שלמה שנקראת אקוריום הי טק מלשון טכנולוגיה. האקוריומים האלה מאוד יפים ונראים מאוד מאוד דקורטיבים אך מצריכים תשומת לב רבה וגם קצת ממון עודף . ואת כל שאר הסיפור ניתן למצוא באתרים המיועדים לכך.
מעולם לא הישתמשתי בצימחית פלסטיק גידלתי את צימחי האקוריום לבד בבריכות לשימוש עצמי[הצמחים יקרים מאוד]-שתלתי אותם במצע של חלוקים קטנטנים שאספתי על החוף וחול נקי -בכל מיתקפת קטיושות באזורינו הייתי מכסה את האקוריום עים שמיכות פוך-דגים שרדו אצלי שנים רבות יום אחד היתעוררתי בבוקר והדגים צפו על פני המים-היתברר שהתרמוסטט היתקלקל והדגים היתבשלו-מאותו יום בישבילי אקוריום הוא פסה.
בגלל כשל בציוד? קונים טרמוסטט חדש, מתחילים מהתחלה ועושים את זה יותר יפה מקודם
אם את נשמע לך מעניין הקונספט של אקווריום צמחיה את מוזמנת לקרוא ולהיסתכל בפרשריף (האתר שאלי חדש קישר אליו) יש שם המון מידע ותמונות של אקווריומים מדהימים שאנשים שם הקימו (מאקווריומי ננו של ליטר ועד מיכלים של טונות)
אני מכיר את פרשריף וקורא קבוע שם../images/Emo13.gif
ואחרי הרבה קריאה הגעתי למסקנה שזה כן מה שאני רוצה... כמובן שהכבול והחמרה יהיו מתחת ל5 ס"מ של חצץ ככה שהם לא "ידלפו" לאקווריום ויש לי פילטר חזק יחסית שיסנן במהירות עננים שיעלו בגלל עקירה של צמחים