10 שנים ל-Be Here Now!

sok777

New member
10 שנים ל-Be Here Now!

האלבום שיש לו חלק גדול בהסטוריה של הלהקה ובכלל חוגג 10 שנים להוצאתו! מזל טוב!
10 שנים לBe Here Now! לפני 10 שנים (21.8.97) יצא אלבום הסטודיו ה3 של להקת אואזיס. אלבום ששבר שיאים, אלבום שחולל הרבה רגשות ורוחות בקרב בריטניה וכל העולם. כל השירים באלבום נכתבו ע"י נואל. הציפייה בבריטניה לאלבום הייתה אדירה, ציפייה שמעולם לא נראתה. מיליונים ציפו לאלבום נוסף מפציץ של אואזיס אחרי 2 הראשונים שיצאו והביאו את הלהקה לגג העולם. הציפייה לאלבום בעל 12 השירים הביאה לכך שהאלבום שבר שיא שנמכרו 420 אלף יחידות ביום המכירות הראשון [!!]. בתוך שבוע כבר נמכרו מיליון יחידות של האלבום. מדהים. האלבום שנמכר הכי מהר בהיסטוריה הבריטית. בארה"ב, שם להקות בריטיות לא כ"כ הצליחו בתקופה ההיא, האלבום הגיע למקום 2 בטבלת הבילבורד. למרות זאת, כשהאלבום יצא הייתה אכזבה ממנו. אנשים פיתחו ציפיות אדירות וציפו ליותר וכל הציפיות ירדו לטמיון. כגודל הציפייה גודל האכזבה. בגלל ההצלחה הכבירה של שני האלבום הראשונים והפרסום המעולה שלהם זה היה כמעט צפוי שתהיה פה אכזבה. בנוסף, האלבום יצא בדיוק שנה אחרי ההופעה הענקית בKnebworth בה היו ב2 לילות שאואזיס ניגנו 250 אלף אנשים בקהל ! 2.5 מיליון אנשים ניסו להשיג כרטיסים להופעה הזאת
המפיק של הדיסק אמר על הביקורות הרבות שהיו שאמרו שהאלבום גרוע: "כולם היו שם רק בשביל הכסף. נואל החליט שליאם חרא זמר. ליאם החליט שהוא שונא את השירים של נואל. השפעה ענקית של סמים.. מריבות גדולות. הרגשה גרועה. חרא הקלטות." המנהל של אואזיס אמר שהם נכנסו להקליט מהר מדי והיו צריכים לקחת עוד שנה חופש, למרות שאז זה היה נראה הצעד המתאים. האלבום שהושפע מסמים, הוא ארוך מאוד כאשר הממוצע של שיר מגיע לכמעט 6 דק' ! כאשר השיר הארוך ביותר, All Around The World, הוא 9:38 דק'. האחים גלאגר עצמם חלוקים בדעותם על האלבום. נואל לא אוהב את האלבום ואמר שחלק מהשירים הם פשוט חרא. נואל האשים את אי-הצלחת האלבום בסמים והוא לא אוהב או מרבה לדבר על האלבום. הוא פשוט לא מרוצה ממנו. ציטוט מנואל על האלבום: "זה הסאונד של.. כמה חבר'ה, על קוק, בסטודיו, לא שמים זין. אין בזה בכל זה בכלל באס. אין לי מושג מה קרה לזה.. וכל השירים ממש ארוכים .. " נואל גם התייחס למה שליאם חושב על האלבום ואמר שאחיו חושב שזה (חייבים להגיד באנגלית): "thinks it Fucking Rocks". ליאם עצמו אמר על האלבום: "באותו הזמן חשבנו שזה מעולה ואני עדיין חושב שזה מעולה. זה פשוט לא היה מורנינג גלורי." ב2006 ליאם הוסיף: "אם הוא (נואל) לא אהב את האלבום כ"כ, הוא לא היה צריך להוציא את ה(פאקינג) אלבום מהרגע הראשון.. אין לי מושג מה איתו, אבל זה אלבום בכיר, גבר, ואני גאה בו – זה רק קצת ארוך מדי." בכל מקרה, אני אישית חושב שבמבט לאחור, אולי היה צריך לחכות שנה עם ההוצאה שלו אבל כנראה שזה היה בלתי אפשרי בגלל שכבר חלפו שנתיים מאז מורנינג גלורי והייתה המולה ענקית סביב אואזיס ואנשים פשוט ציפו לכל דבר שלהם. בכל אופן, אני חושב שהאלבום הזה הוא אלבום מצוין. יש קטעים ארוכים מדי וקטעים שאפשר לשפר אבל אני אישית מאוד נהנה לשמוע אותו. ואם בעבר כשדיברנו על הReprise בסוף אמרתי שהוא מיותר, אני מתחרט על זה כי אני חושב שזה דווקא רעיון חכם. זה כאילו לעשות את All Around The World, אח"כ עוד שיר (It's Gettin' Better (Man!!) שהוא כאילו רק באמצע, ואז לסיים עם הרפרייס.
מה דעתכם על האלבום?
אז היום זה 10 שנים לאחד האלבומים החשובים בהסטוריה. גם אם נואל מתחרט עליו ולא אוהב אותו, ועובדה – שום שיר מBe Here Now לא נמצא באלבום האוסף Stop The Clocks, אני חושב שזה אלבום נהדר עם שירים מצויינים וגם אם הוא לא מורנינג גלורי, הוא חלק ענק, אבל ענק, מאואזיס. 10 שנים לBe Here Now! מזל טוב

SHIR04

New member
וואו../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo49.gif

אני חיייבת להגיד שהסיכום מרשים ביותר
מזל טוב לאלבום המדהים הזה
Don't Go Away היה אחד השירים הראשונים שהכרתי של הלהקה..והוא עזר לי להכיר את הלהקה טוב יותר
השיר האהוב עליי באלבום הוא Magic Pie (אחד השירים הטובים של הלהקה,וגם שאני הכי אוהבת) למרות שהאלבום ארוך, ויש אנשים שהעבירו עליו ביקורות רעות .. לפי דעתי הוא אחד מהאלבומים הטובים של הלהקה..אני אישית אוהבת אותו

בהחלט סיכום מרשים, כל הכבוד

האלבום באמת לא מורנינג גלורי או דפטנלי מייבי, אבל הוא טוב. כל להקה הייתה רוצה ליצור כזה אלבום. אני חושבת שיש שם מספר נכבד של שירים מעולים כמו דונט גו אוואי, סטנד ביי מי ואול אראונד דה וורלד. [סליחה על ההתעצלות לכתוב באנגלית]. מזל טוב לאלבום הזה:)

SHIR04

New member
תיקון..

התכוונתי ש-Magic Pie הוא השיר האהוב עליי באלבום.

sok777

New member
זה מה שכתוב שם../images/Emo3.gif

ואני גם ממש אוהב. שיר מעולה.

SHIR04

New member
אוי נכון, איזה מפגרת אני../images/Emo123.gif

כל השורה התבלבלה לי שם...התכוונתי למה שרשמתי בסוגריים חח...

sok777

New member
מגניב. אהבתי את התגובה

ושמח שאהבת את הסיכום. :)

LetThereBeLove

New member
קודם כל, מזל טוב! ../images/Emo65.gif

אלבום ענק, בהחלט אחד הטובים. מבחינה היסטורית (של הלהקה) הוא חשוב והוא בהחלט ציון דרך, מציין תקופה בחייה של הלהקה, תקופה שנואליקו כנראה רוצה לשכוח אבל אני בהחלט מתלהבת מהתוצאות שלה. זה שהשירים בו יותר ארוכים מהממוצע לא עושים אותם פחות טובים, להפך, אני מוצאת משהו נורא קסום בכל האווירה הזאת של האלבום. זה אלבום שאני יכולה לשמוע שוב ושוב ושאני יודעת שלא יימאס עלי. אין בו להיטים קליטים וקלילים, אבל יש בו הופעת אורח מעולה של ג'וני דפ.
לפי דעתי זו הייתה טעות מצד נואל להחליט לא להכניס שום שיר מBHN לסטופ דה קלוקס, מהסיבה הפשוטה שלא חשוב כמה השירים גרועים לפי דעתו, האלבום הזה מציין תקופה מפעילותה של הלהקה, ואי אפשר להתעלם ממנה. סער, אחלה של סיכום, מושקע ומרשים
כל הכבוד, תמשיך כך!
מזל טוב!!

sok777

New member
אגב, באנגליה עוד ל12:00 בלילה ולכן..

לנו יש זכות לחגוג שעתיים שלמות לפני שהם יכולים
:) אצלם זה עדיין 9 שנים.

Leeli

New member
../images/Emo6.gif

פשש 10 שנים?... איך שהזמן עובר חוץ מ-2 שירים האלבום הזה בהחלט אחד האלבומים הטובים. Stand By Me Dont Go Away All Around The World Magic Pie איך אפשר שלא לאהוב את השירים האלה?? וסיכום מרשים ביותר סער, קבל ח"ח

Girl Of Sun

New member
מזל טוב../images/Emo65.gifאחלה אלבום!

ואחלה סיכום כל הכבוד על ההשקעה!
באמת חבל שלא הוכנסו כמה שירים מהאלבום לסטופ דה קלוקס כי באמת שיש בו כמה שירים מעולים ואני לא אחדש כלום אחרי התגובות שלכם

oasisforever

New member
מזל טוב!

לאלבום המצויין הזה שיש בו את אחד השירים הטובים של הלהקה שהוא all around the world וכל הכבוד סער על הסיכום הוא ממש יפה

mickeym

New member
האלבום הראשון שקניתי - בגיל 12 ../images/Emo13.gif

תמיד יהיה לי סנטימנט כי אחרי שדודה שלי הביאה לי מאנגליה את Morning Glory חיכיתי כמו אדיוט שרק יצא האלבום החדש (אז) - שהיה האלבום הראשון אי פעם שהלכתי לחנות וקניתי. (לא להאמין שעברו 10 שנים מאז). חוצמזה, אולי זו הנוסטלגיה אבל אני אישית תמיד אהבתי את האלבום הזה יותר מכל אחד אחר. במיוחד את My big mouth ואת do you know what i mean שביליתי את השעות הראשונות של קניית האלבום בלהקשיב לו בריפיט

למעלה