10 מי יודע?

strahd

New member
10 מי יודע?

זהו תחילת הפרוייקט ובו אספר כל יום על ספר גרוע אחר של רומח הדרקון. לאחר שהיית יפנאט כמו פייתון4 ואספתי את כל ספרי רומח הדרקון, גיליתי שאגרתי יחד עימי בבית גם ספרים שהשתיקה יפה להן. אתחיל מהיום למנות כל יום ספר. אמנם, לא כל הספרים יצאו בעברית אבל גם תגידו תודה שלא תצטרכו לקרוא. והנה הפרק האפל בתולדותיה של קרין: ובמקום ה - 10: "קנדרמור" - סדרת ההקדמות - ספר מס' 2 מאת מרי קירצ'וף (Kendermore) למה בחרתי דווקא את הספר הזה? אני חושב שהבעיה הגדולה ביותר שלו הן הציפיות של הקורא. הספר מספר על התקופה בהן החבורה עזבה לחמש שנים אחד את השני וגדילן נחטף על ידי גמדת הרים בשם ג'יזלה (כבר שם זוועתי) ועוזרה בן האנוש כדי שיוכל להתחתן. גדילן חושב שזוהי הרפתקאה נחמדה מאוד, אם כי קצת מפחידה אבל כאשר הוא מגיע לקנדרמור, בירת הקנדרים, הוא מגלה שכלתו לעתיד גם כן הרחה, טיפוסי לקנדרים. הטוב: ספר על קנדרים, ספר קליל עם הרפתקאות לרוב ומסע לאורך היבשת מאבאנסיניה אל קנדרמור, המון קנדרים ואפילו גיחה של הדוד פורץ-מלכודות. ספר קליל אשר מגיע בניגוד לרוח הכבדה של רומח הדרקון ששוררת על רוב הספרים. הרע: לרוע המזל, יש הרבה. הקנדרים עצמם נדמים יותר לגמדי מחילות מאשר לקנדרים, הם מעצבנים ולא חמודים ואפילו מתחילים לשנוא קנדרים במהלך הספר. גדילן הוא לא גדילן אלא יצור פוחז חסר חוש הומור לחלוטין ויש הרגשה של ספר בוסר של סופרת מתחילה. כגודל הציפייה, כך גודל האכזבה. המכוער: תרופות מוזרות שמכין רוקח תמהוני המתגורר בקנדרמור ומייצר תרופות זוועתיות עבור מחלות קנדריות טיפוסיות, כגון חבטות ומה לא? ומחר - תשע מי יודע? האם יש ניחושים? אני מאמין שרובכם יודעים מי יהיו שלושת המקומות הראשונים. ההימורים נפתחים כעת. בין הזוכים יוגרל אחד מהספרים הזוועתיים... NOT

Moondust

New member
ג'יזלה זה שם של מכשפה../images/Emo41.gif

עם אף ארוך, עור ירוק, יבלות מוגלתיות וחמישה סנטרים. ^_^

python 4

New member
אני מהמר על כך שג'יין רייב תככב

הרבה פעמים ברשימה שלך...
ודרך אגב, אני פנאט גאה

כשאני חושב על זה

במספר המצומצם של הספרים הלא מתורגמים שקראתי, סה"כ 10 כאשר 3 מהם של רייב(טרילוגיית עידן חדש), ספריה הם ממש לא הגרועים ביותר, ולפחות 3 ספרים גרועים מהם.

Uzumaki Naruto

New member
יש לי ניחוש!!

ובשבילי, זו הטרילוגייה היחידה ששנאתי. (חוץ מהראשון) ששיית המפגשים!!!!!! ברררררררררר

Raistlin8r

New member
שישית המפגשים היא לא טרילוגייה

טרילוגייה מורכבת משלושה ספרים (טרי\טריאו, כמו המילה Three באנגלית. שלוש, לעילגים יותר שבנינו).

Uzumaki Naruto

New member
טכנית, נכון.

בהחלט נכון. אבל התחילו לקרוא לסדרות עם יותר משני ספרים טרילוגיות.

nikita j y

New member
../images/Emo2.gifגם נכון...

אבל בעיקרון אמורים לקרוא ליותר משלושה ספרים סדרה...

python 4

New member
לאיזה סדרה בדיוק עם יותר משלושה

ספרים קוראים טרילוגיה??

Miss Pigmelion

New member
אתה מחיה את הפורום!../images/Emo9.gif../images/Emo122.gif

דווקא ספר על קנדרים נשמע ספר ממש חביב. כנראה שהוא לא. מי הסופר? הוא רשם עוד ספרים של הרומח?

python 4

New member
מרי קירכוף... אם אני לא טועה היא

היתה הבוסית שם במחלקת הספרים של TSR, ולכן היא יכלה להוציא איזה ספרים שבא לה. היא כתבה גם את טרילוגית defenders of magic... בקרוב ברשימה??

אני שונאת את ההתמסחרות של רומח!

הם מקריצים כל מיני נושאים שמי-יודע-איך הם עלו בדרך כלשהי בספרים המקוריים, וכותבים על כל זחל שקרמון ורייסטלין דרכו עליו בדרך למגדל הכישוף הנעלה טרילוגייה שלמה! ובנוסף לכל, הם לוקחים סופרים גרועים שכותבים כמו אלה שמחברים את התסריטים של אהבה מעבר לפינה!

python 4

New member
../images/Emo45.gif אבל מצד שני...

בכל עיסה יש את השאור (אל תשאלו, אין לי מושג מה זה אומר..) נכון שכל הפרלודס והמיטינגס למיניהם הם התמסחרות ורובם גרועים, אך יש ספרים שמרחיבים את העולם ועושים את זה בצורה מאוד יפה.

למעלה