10 ימי טרקים במזרח

Ofer Bronstein

New member
10 ימי טרקים במזרח

אהלן,
שמי עפר, בן 31. מעולם לא עשיתי טיול טרקים, ואני מעוניין לתכנן טיול שכזה במזרח/מרכז אסיה למתישהו בשנה הקרובה, אשמח להמלצות על מיקומים ותקופות:
מדובר על סדר גודל של 10 ימים, שבהם אני רוצה בעיקר לעשות טרקים בטבע. דרגת קושי בינונית (לא קריעה, אבל יכול להיות קצת מאומץ). לפחות חלק מהטרקים צריכים להיות של יותר מיום אחד, אך ללא לינה בשטח אלא בבקתות לאורך המסלול או סידור דומה. ניתן כמובן שקצת מהזמן יהיה בעיר או אפילו בחופים (עדיף אך לא מאסט). אני כרגע לא מוצא פרטנר, אז יתכן שאעשה את הטיול לבד.
אני יודע שהמזרח כולו מורכב מהמון מקומות מאד שונים זה מזה, אני באמת פתוח לכולם. אני גם יודע ש-10 ימים זה לא המון זמן, אך זה מה שמתאפשר לי כרגע, והייתי מעדיף לנסות שהטיול בכל זאת יהיה במזרח/מרכז אסיה, על פני אירופה או גיאורגיה.
אשמח לרעיונות - באילו מדינות/מקומות, ובאילו עונות.
תודה רבה!
עפר

jeshu

New member
אם לא טיילת בשטח בישראל
ואין לך נסיון בענין, אז אין לך מה לחפש במזרח. בטח לא בזמן מצומצם כל כך. הייתי ממליץ על נפאל, אבל רק התאקלמות לגבהים והתארגנות לא ישאירו לך זמן רב.אם תנסה להספיק כשאתה סובל ממחלת גבהים אתה יכול להרוג את עצמך (ממש לגרום למוות של עצמך, בלי סרקזם ובלי ציניות).
כמו כן, הרצון להמנע מלינת שטח רק ירחיק אותך מלפתח יכולת לעשות טיולים כאלה. כדאי פשוט ללמוד לישון בשטח. זה לא כזה סיפור.
10 ימים - הייתי נוסע לתורכיה לטייל שם.

Ofer Bronstein

New member
אופציות בנפאל

אוקי, תודה על התגובה. והאם לדעתך אני כן יכול למצוא בנפאל כן איזשהם 2-3 טרקים קלים יחסית, לא בגבהים גבוהים מדי או ברמה שדורשת התארגנות מיוחדת? ושעדיין יהיה נוף יפה :)

zammy

New member
כנס לפורום שבילים ארוכים בעולם

כאן בודאות מישהו ייתן לך רעיונות
hike.co.il

BigBadWolf

Member
אני לא מסכים עם ההערכה הזו

תמיד צריך להתחיל איפשהו. זה נכון שצריך להיות מודע לאופציה של מחלת גבהים ולהזהר (אני לא חוויתי אותה בדרום אמריקה, אבל הייתי עם אנשים שכן אז זה מאוד תלוי אדם).
גם אני אישית מעדיף בקתות הרים על-פני לינה בשטח, אני חושב שזה גורם לטיול כולו להיות יותר מהנה כמי שעשה כמה טיולים ארוכים גם באוהל וגם בבקתות. ובמיוחד כשמטיילים לבד, בבקתות פוגשים אנשים ובאוהלים הרבה פחות. אני לא רואה קדושה כלשהי בלינה בשטח מול לינה בבקתת הרים תוך כדי טרק.
מה שכן, אם מטיילים פעם ראשונה ולבד כדאי לקחת מסלולים מתויירים שפוגשים בהם אנשים כל הזמן. גם כדאי לקחת GPS עם מפה (אני משתמש באייפד בשביל זה).

מכיוון שלא עשיתי עדייו טרקים במזרח אני לא יכול להמליץ על טרק ספציפי.

BigBadWolf

Member
באנפורנה לדוגמה

יש לי מעט מאוד ידע על מסלולי הליכה במזרח, אבל אני יודע שבאנפורנה לדוגמה ישנים בבקתות הרים (מה שנקרא Teahouse). זה נכון שלא בכל מקום בעולם יש בקתות הרים וזו הסיבה שלצפון אמריקה לדוגמה לקחתי אוהל, אבל בהרבה מקומות דווקא יש. אפילו בצפון אמריקה מצאתי כמה (אם כי לא ישנתי בהם, נתקלתי בהם תוך כדי הליכה, הם נקראים European style mountain hut).

Ofer Bronstein

New member
פשוט מרתק אותי

טיילתי לא מעט באירופה ובארה"ב, על דרום אמריקה כבר ויתרתי, אבל אסיה - זו יבשת שהייתי רוצה לטייל בה לפחות כמה פעמים. אני מודע לזה שהמקומות שם מאד מאד שונים זה מזה (הודו, נפאל, תאילנד, סין, יפן, וייטנאם, פיליפינים, סרי לנקה, וכו' וכו' וכו'...), ואני גם מאמין שבעתיד אעשה שם כמה סוגי טיולים שונים, חלקם סולידיים יותר. אבל מאחר ובלי קשר מאד בא לי לעשות טיול טרקים, חשבתי שאוכל כבר לשלב את שני הרצונות הללו :)
כן, אני מודע לכך שטיול טרקים באסיה זה משהו שרוב האנשים מקדישים לו לפחות חודש, אבל בהינתן זה שאין לי חודש כרגע, וטיול טרקים אני רוצה לעשות השנה בכל מקרה - אני לא רואה למה שזה לא יהיה באסיה.

natyh

New member
יכולת החשיבה המקורית .

הצבת היעדים בצורה בלתי שגרתית מעידה להבנתי על היכולות שלך לצאת מהמסלול השחוק ולבצע מטלות לא שגרתיות.
אני מעריך שתוכל טוב יותר מכולנו לבחור את הדרך להגשמת מטרותיך וחלומותיך.
שיהיה בהצלחה .
נשמח לשמוע עידכון איך היה .

למעלה