10 הדיברות....

10 הדיברות....

לֹא יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים עַל פָּנָי:
לֹא תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל וְכָל תְּמוּנָה אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם מִתַּחַת לָאָרֶץ:
לֹא תִשָּׂא אֶת שֵׁם ה´ אֱלֹהֶיךָ לַשָּׁוְא
זָכוֹר אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ:
כַּבֵּד אֶת אָבִיךָ וְאֶת אִמֶּךָ
לֹא תִרְצַח
לֹא תִנְאָף
לֹא תִגְנֹב
לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר:
לֹא תַחְמֹד בֵּית רֵעֶךָ לֹא תַחְמֹד אֵשֶׁת רֵעֶךָ וְעַבְדּוֹ וַאֲמָתוֹ וְשׁוֹרוֹ וַחֲמֹרוֹ וְכֹל אֲשֶׁר לְרֵעֶךָ:

האם יש כאלה שלא עוברים על אף דיבר?
על כמה דיברות עברתם ? (לנועזים- על אלו?)
אפשר לקבל הרחבות ופירושים על חומרת הדיברות? האם יש עונשים בצד כל דיבר?

ליהי במחשבות ברומו של עולם.....

פ נ ט i ם

New member
לי יש רק 9 כרגע שהן רלבנטיות

לא תנאף לא חל עלי

לא מאמין באלוהים אז עברתי על כל הדיברים שקשורים אליו.

לא רצחתי (עדיין) ולא גנבתי.

תמיד כיבדתי את אבי ואת אימי.

לא חושב שבמקור יש את העונשים, רק לגבי "כבד את אביך ואת אימך" מצויין הפרס - למען יאריכון ימיך על פני האדם, כלומר מי שעושה זאת יזכה לחיים ארוכים.

פעם לקחתי את ההורים שלי לבקר חברים והיה שם אחד שהגיע עם מטפלת פיליפינית יפיפייה, ואז חמדתי את אמתו...

מיקושה

New member
איזה יופי ליהי איך את מצליחה לחשוב על כאלה..

כשהייתי ילדה..היה ניסיון לכפות עלי את נושא ה"דת"..אבי עליו השלום היה אדם לא מאמין בשיט, רק מפאת כבודו לאימי נהג לפי מה שהחליטה אבל היה להם ברור שלכל אחד יש את עולמו בבית חלה חובת השמירה(מאמארוחמה מגיעה ממשפחה מאוד דתית) האחיות שלה דודותיי האהובות היו קצת אגרסיביות בעניין הלבישו אותי בכח בחצאיות עד היום בחיים לא לבשתי חצאית - סוג של טראומה..לא ממש נתנו לי להתפתח ברמה האישית שנאתי כל מה שקשור לכך..אבל השנים או שמשהו בכל זאת חילחל
לֹא יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים עַל פָּנָי: - גיליתי שמאמינה מאוד.
לֹא תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל וְכָל תְּמוּנָה אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם מִתַּחַת לָאָרֶץ - אין לי גורו או לא משתייכת לכתות ולכן אני לא מאמינה בכל המיסטיקנים למיניהם.
לֹא תִשָּׂא אֶת שֵׁם ה´ אֱלֹהֶיךָ לַשָּׁוְא - בחיי האלהים..לא משקרת כשנשבעת בו.
זָכוֹר אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ: לא שומרת שבת אבל מקפידה על הטקסיות שלפני.
כַּבֵּד אֶת אָבִיךָ וְאֶת אִמֶּךָ - מכבדת מאוד אם כי רק כשהחלטתי שמגיע..היו לי ולמאמא המון ירידות ועליות.
לֹא תִרְצַח - תלוי..חח
לֹא תִנְאָף - לא יוצאת בהצהרות.
לֹא תִגְנֹב - כשהייתי קטנה פילחתי בסופר
אבל נתפסתי
לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר: בחיים לא!
לֹא תַחְמֹד בֵּית רֵעֶךָ לֹא תַחְמֹד אֵשֶׁת רֵעֶךָ וְעַבְדּוֹ וַאֲמָתוֹ וְשׁוֹרוֹ וַחֲמֹרוֹ וְכֹל אֲשֶׁר לְרֵעֶךָ: זה הקו האדום..אין מצב ש.. ואם חברה תתחיל עם האיש היא תסגור אצלי ת'קריירה.. וזה קרה.

iggle piggle

New member
אחד הפוסטים הכי מעניינים

שנתקלתי בהם
ואם מספיק חברים יענו גם אני אעשה כך
( עדר וכאלה... )

iggle piggle

New member
טוב נו

אני כן מאמינה ומשתדלת להתנהל עפ״י הדברות (הלא כתובות בהכרח) שבין אדם לחברו, עם ובלי קשר מאמינה שקארמה איז א ביצ׳....או בתרגום חופשי - הכל חוזר עליך וקקה בידיך...

סורגייט

New member
סחיבות של טוסטוסים

והג׳יפ של הגד״ש נחשבים?
וכמובן חדירות לאקונומיה גם?

למרות שנמצא הרבה בכנסייתו ובמיסות לא מחליף את אלוהיי

משתדל לא לעבוד בשבתות

לא תנאף .... דיבר קשה מאד .... כל פעם שזה קרה לי כאבו לי הכליות בדיוק 60 שניות

למעלה