10 דקות על שמן

• פותח הנושא felka
  • פורסם בתאריך

felka

New member
10 דקות על שמן

אתמול עמדתי 10 דקות חסר ישע מול מדפים מלאים בעשרות סוגי ותת סוגי שמנים למאכל. איזה טוב איזה כדי? אישה גודל בקבוק אתם קונים? איך אתם בוחרים שמן לטיגון? מה הכי פחות מזיק? טעם וריח? מה יכול להיות טוב גם לסלט? טריקים? מי אמר טריקים? יש איזה משהו מיוחד שאתם עושים עם שמן? בסופו של דבר בחרתי שמן קנולה ליטר ב8.90. השצן שהיה לפניו הוא חמניות של MAZOLA ב20 שקל לבקבוק קטן.

rubber duck

New member
הייתרון של קנולה הוא נקודת רתיחה גבוהה יותר

מה שמתבטא בפחות חימצון ........... שרון

תרקדי

New member
רק ב"קנולה".

יש אצלנו רגישות במשפחה ל - G6PD - רגישות לסויה. לכן, מקפידים רק על "קנולה".

yair_bar

New member
מנהל
לא משתמש בקנולה בכלל

לא יודע להגיד למה - אף פעם לא התחברתי. אני רוכש סויה או חמניות לשימוש של טיגון ושמת זית כמעט לכל דבר אחר. אני מאד אוהב את הפיה של זיתא לשמן זית. אני קונה את הבקבוקים הגדולים ביותר

קנולה או חמנויות לטיגון (מה שבמבצע)

יום שישי האחרון קניתי חמניות 3 ליטר ב18 ש"ח לתיבול רק בשמן זית

ZBISH007

New member
שמן למאכל

השמן הבריא והטוב ביותר למאכל הינו שמן זית כתית טהור, שמן זית טוב מאוד לתיבול סלטים אך אינו טוב לטיגון בשמן עמוק או לטיגון ארוך משום שהוא נשרף מהר לטיגון בשמן עמוק מומלץ להשתמש בשמן קנולה שהוא בריא יותר לגוף משמן חמניות או משמן תירס. להכנת כל סוגי הפסטות ניתן גם להישתמש בשמן זית. אני ממליץ שתיקני שני בקבוקים אחד של שמן זית ואחד של שמן קנולה ככה לא תיגמרי את שמן הזית (שמחירו יכול להיות יקר) מהר מידי. בבישול של מנות שמצריכות בישול ממושך ניתן לערבב בין שמן הזית לשמן הקנולה, ככה מקבלים את טעמו הייחודי של שמן הזית ביחד עם היתרונות הטיגון של שמן הקנולה. תהני !!!!

lusik

New member
קנולה ושמן זית

בקנולה אני משתמשת לטיגונים ובשמן זית לסלטים בעיקר, כי אני לא אוהבת את הריח של שמן הזית בטיגון

למעלה