10 בטבת

10 בטבת

10 בטבת הוא היום בו החל המצור על ירושלים בפיקודו של נבוכדנצר מלך בבל מצור שבסופו חרב בית המקדש... המצור נמשך שנה וחצי לערך שבהם (לפי המדרשים) מספרים על סיפורי זוועות שקרו כמו לדוגמא: מקרה בו משפחה אכלה את תינוקם שמת מרוב רעב... או אישה שאספה שעורים מתוך גללים של חמור..... הרבנות הראשית קבעה שזהו יהיה גם היום הזכרה של כל האנשים שמתו ולא ידוע תאריך מותם, כמו למשל הרבה אנשים מהשואה שלא יודעים את תאריך פתירתם. זהו אנשים.... בעז"ה שיהיה צום קל ומועיל לכל מי שצם.... ובעז"ה שנזכה שיום החורבן הזה יהפוך במהרה בימינו ליום של אושר ושמחה! צופיה

JaboGirl

New member
אני רואה משהו סמלי

בציון היום המסמל את תחילת האסונות שבאו על העם היהודי יחד עם יום הקדיש הכללי לקורבנות השואה שתאריך פטירתם לא נודע, בתקווה שזהו סופה של מסכת הייסורים שעבר העם היהודי. מקווה שהצום עבר בקלות על מי שצם.

לא מחייב

שזה רק קורבנות השואה שלא נודע תאריך פטירתם... למשל אם היה שבוי והוא נהרג ולא יודעים מתי אז זה גם לא רק על השואה...

ציפי צודקת

הרבנות קבעה את היום הזה במיוחד ובעיקר עבור קורבנות השואה שמקום קבורת לא נודע, אך הוא מתייחס ככלל לאלו שאין אנו יודעים מקום קבורתם.

תוספת- חודש טבת בקשר לבית"ר.

עוד תוספת קטנה לשני מועדים חשובים: א' בטבת תרמ"א (3/12/1880) - נולד מורה בית"ר יוסף טרומפלדור. י"ח בטבת תרס"ח (23/12/1907) - נולד אברהם (יאיר) שטרן. משורר, לוחם ומייחס הלח"י.

../images/Emo27.gif עוד משהו: יום ז'בוטינסקי

שמעתם על "יום ז'בוטינסקי"?? שנה שעברה אני ושחף העברנו יום שלם פעילות על ז'בו במדי התנועה- בבית ספר יסודי באריאל (לבקשת הרכזת החברתית שם). מעניין אם נקבל בקשה גם השנה... יום ז'בוטינסקי הוא יום כט בתמוז, יום פטירתו של זאב ז'בוטינסקי. יום זה נקבע על ידי הכנסת בחוק זאב ז'בוטינסקי (ציון זכרו ופועלו), התשס"ה-2005. מטרת החוק מצוינת בסעיף 1 שלו: "להנחיל לדורות את חזונו, מורשתו ופועלו של זאב ז'בוטינסקי, לציין את זכרו ולהביא לחינוך הדורות הבאים ולעיצוב מדינת ישראל, מוסדותיה, יעדיה ודמותה בהתאם לחזונו הציוני". על פי החוק: אחת לשנה, בכ"ט בתמוז, יום פטירתו של זאב ז'בוטינסקי, יקוים יום זאב ז'בוטינסקי (אם חל כ"ט בתמוז בשבת, יקוים יום זאב ז'בוטינסקי ביום א' שלאחריו). ביום זה – יתקיים טקס זכרון ממלכתי בקבר זאב ז'בוטינסקי בהר הרצל בירושלים; במחנות צה"ל יוקדש זמן ללימוד פועלו וחזונו הציוני של זאב ז'בוטינסקי; יתקיים בירושלים כנס לזכרו של זאב ז'בוטינסקי, ובו יידונו נושאים מעולם הציונות ברוח חזונו של זאב ז'בוטינסקי. הכנסת תקיים דיון מיוחד לציון יום זאב ז'בוטינסקי במועדו או במועד סמוך. כ"ט בתמוז איננו יום לימודים, ולכן נקבע כי ביום י"ב בטבת יוקדש זמן בבתי הספר ללימוד פועלו וחזונו הציוני של זאב ז'בוטינסקי.

Philipil

New member
אצלינו לא מקיימים את זה

איזה גדול יהיה לבוא מחר לבי"ס עם החולצה לכבוד יום ז'בוטינסקי ככה כל הבית"רים בארץ, כל היום בחולצות התנועה כיום שמוגדש לז'כר תורתו של ז'בו

זה בעיקר בבתי ספר יסודיים וחטיבות

אני לא חושב שבתי ספר תיכוניים יכולים למצוא זמן להכניס פעילות כזו (על אף שהיא חשובה). זו בדיוק תקופת בחינות החורף, ובחינות אחרונות של מחצית א'... כרגע כדאי שנעסוק בזה במעו"זים ואולי גם בערים/בישובים. (או לעשות מה שאני ושחף עשינו בשנה שעברה...אגב, התלמידים מאד נהנו, שיתפו פעולה- ולהפתעת מורים רבים- גם הבינו ולמדו!)

JaboGirl

New member
איזה שטויות..

את יום הרצחו של גנדי כן מציינים? זה תירוץ קלוש ביותר.. בהרבה תיכונים כן מציינים דברים כמו יום זכויות האדם והאזרח והרבה מאורעות אחרים. טקס/שיעור חינוך במשך 45 דק' על ז'בו לא היה מפריע יותר מדי גם למי שניגש לאיזשהי בגרות בעוד חודש.

אוקיי, אין בעיה

אני בטח שבעד העיניין. תציעי את הרעיון, ואם בית הספר שלך ישתף פעולה זה יהיה מעולה. אני יודע שבבית הספר שלי הלחץ מטורף, ובקושי בשיעורי חינוך מוצאים זמן לשיחה חברתית. (והאמת, הרבה יותר חשוב בעיני שילדים יכירו את הנושא)

JaboGirl

New member
אתה לא ממש מבין אותי

זאת לשון המסמך: בהתאם לחוק שהתקבל, תציין מערכת החינוך את יום זאב ז'בוטינסקי בכל שנה ביום י"ב בטבת (12.1.06 בשנה"ל תשס"ו). ביום זה יוקדש זמן בבתי הספר ללימוד פועלו וחזונו הציוני של זאב ז'בוטינסקי. כפי שישנם ימים אחרים שמצויינים במובהק ע"י מערכת החינוך, כך יום ז'בוטינסקי אמור היה להיראות. אני הבעתי צער על כך שהמייצגים את המחנה שלנו בכנסת לא דואגים שכך יהיה. חמור לדעתי המצב שהאדם שנחשב מגדולי ההוגים הציונים אחרי הרצל, לא מקבל ולו אזכור קל במערכת החינוך.

אהה הבנתי אותך...

מבזה. אבל מה את מצפה שתעשה אכיפת חוקים? קודם תצפי מהם שימלאו ולא יפרו חוקים...

JaboGirl

New member
כמה עצוב שאף אחד לא דואג שזה יאכף

זה התפקיד של חברי הכנסת היקרים שלנו.. כרגיל הח"כים של הימין לא יודעים לעשות שום דבר כמו שצריך.

למעלה