1 IVF בבקשה

נועה 35

New member
מצטרפת לאחרות ומוסיפה

ככל שההתערבות הרפואית גדולה יותר - הסיכוי לבעיות, הן לך והן לעוברים הפוטנציאליים גדול יותר. רק אתמול התפרסם מחקר שדיבר על עלייה בפגיעות ובמומים אצל ילדים שנהרו בעקבות מיקרומניפולציה. אני חושבת שעדיף להתעזר בסבלנות ולנסות להשיג הריון בדרכים "רכות" יותר מבחינת ההתערבות הרפואית ולעלות ברמה רק שכמתברר שאין דרך פשוטה יותר להשיג הריון.

Galit29

New member
אני חייבת רק להוסיף

שאנחנו מאלו שיש להם בעיית זרע קשה ו-2 רופאים שהלכנו אליהם אמרו לנו אך ורק ב- IVF (רופאים שלא תלויים אחד בשני). אני מתה מפחד, משקשקת כל לילה ולא נרדמת בלי כמה טיפות של רסקיו ועוד הכתבה מאתמול בכלל לא תרמה למצב שלי - אז אני חייבת לומר תנסי ואל תאבדי תקווה , אני לא כלכך מנוסה ודי "ירוקה" אבל עדיף לעזור טיפה לטבע מאשר ממש להתערב לו. והכי מאחלת לך שבפעם הבאה תצטרפי למזל הפורה של הפורום השבוע

שירן55

New member
הרבה סבלנות וגם מזל ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

אנחנו, לצערי, לומדות על בשרנו (תרתי משמע) שצריך המון המון סבלנות ולהמשיך לקוות. אין תרופת פלא כמו שנאמר, מאחלת לך כל טוב והמון הצלחה

בולה101

New member
תולו - המהירות מהשטן../images/Emo46.gif

תולו יקרה. בגילך הצעיר (ע"פ כרטיסך האישי) ממש - אבל ממש -לא הייתי ממהרת ל IVF . בלי קשר לכך הרופאים לא שולחים כל כך מהר להפריה והסיבות הם כמובן כלכליות של הקופה וגם בריאותיות שלך. מה שאת עוברת כרגע עם ההזרעות זה אפילו לא מגרד את התהליך הקשה פיזית ונפשית של ההפרייה ושלא נדבר על ההתרסקויות בשלילי. אין לך שום צורך על פניו לעלוות כיתה. מה קורה עם בדיקות הורמונליות? צילום רחם ?? כדאי ומומלץ לעשות לפני. אני יכולה לספר לך עלי בגילי המופלג- אוטוטו 37 - שכמוך לאחר הזרעה שלישית רצתי מהר להפרייה והיו לי את כל האישורים לכך למרות שהקופה (כללית) מאשרת לאחר לפחות 5-6 הזרעות ( ואל תשאלי איך... קשרים) וכשהיגעתי להדסה למחלקה המליץ לי מנהל מחלקת IVF לנסות לפחות עוד פעמיים. תאמיני לי שכמעט וסרתי לו אבל בסוף הסכמתי (ולא שיצא מז משהו) אבל היה שווה לנסות. היום אני לפני ההפרייה הראשונה מלאת אופטימיות. אל תמהרי לשום מקום . כשזה ירצה לבוא זה יבוא מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם וסבלנות

תולו

New member
מבחינת בדיקות אני מכוסה

עברתי צילום רחם בחודש שעבר (שהיה מזעזע אך תקין), עשינו את כל הבדיקות שיצאו תקינות (מוגדרים כ"לא מוסברים"). יש לי מין הרגשה מוזרה כזו, קשה לי להסביר אותה, שמשהו לא בסדר. אני אומרת את זה כל הזמן לרופא שלי והוא צוחק ואומר שאני היסטרית והכל יהיה בסדר. אני מאד מאד מאד מקווה שהאינסטינקטים שלי טועים. בכל מקרה, בעוד פחות מחודשיים, הגיל שמופיע בכרטיס כבר לא יהיה רלוונטי, ולא קיבלתי מתנה ליומולדת 30, לפחות לא את זו שרציתי. :( תודה על כל התשובות.

בולה101

New member
מאחלת לך מתנה ../images/Emo77.gif

עגולה, בועטת ומקסימה ובאמת - תנסי להוריד לחץ ותנסי להיות כמה שפחות לחוצה. והלוואי שיהיה בהצלחה

פּוֹנְג

New member
ענו לך כבר על הקפאת זרע? ../images/Emo13.gif

אני יודעת שאפשר באסותא כל יום בין 12 ל 13 וגם בשעות הערב (לא זוכרת איזו שעה) ויודע שאפשר גם באיכילוב אבל אין לי פרטים.

תולו

New member
הקפאת זרע באסותא ../images/Emo186.gif

מה צריך בשביל זה ? אישור מהרופא ? איך מסדרים את זה ? יש לך מושג מה הפרוצדורה ? אני הולכת לאסוף את הקטנטנים הקפואים ומביאה אותם לרופא ? (ההזרעה אצלו בקליניקה הפרטית) איך שומרים עליהם קפואים ? האם הם פחות טובים? הקפואים ?

tapuzx

New member
לגבי הקפאה

באסותא מקפיאים זרע רק לקראת טיפול במקום. אם את בשלב ההזרעות כנראה שתצטרכי להקפיא בבנק הזרע באיכילוב/תל השומר ואז ביום ההזרעה לקחת את הזרע הקפוא בתרמוס להשבחה במקום שאת עושה בדרך כלל את ההשבחה. כדאי שתתקשרי לבנק הזרע כדי לברר מה בדיוק הפרוצדורה (אנחנו לא עשינו בסוף). אני יודעת שזה עולה כמה מאות שקלים.

tapuzx

New member
לגבי הקפאה

באסותא מקפיאים זרע רק לקראת טיפול במקום. אם את בשלב ההזרעות כנראה שתצטרכי להקפיא בבנק הזרע באיכילוב/תל השומר ואז ביום ההזרעה לקחת את הזרע הקפוא בתרמוס להשבחה במקום שאת עושה בדרך כלל את ההשבחה. כדאי שתתקשרי לבנק הזרע כדי לברר מה בדיוק הפרוצדורה (אנחנו לא עשינו בסוף). אני יודעת שזה עולה כמה מאות שקלים.

תולו

New member
לא מקפיאה

שבתי זה עתה מהרופא, ואנחנו הולכים על טבעי שוב. בלי זריקות ובלי הזרעות. כל זאת בגלל שהבעלול לא יהיה בעיתוי הנכון. הוא כבר היה מוכן לבטל את הנסיעה, אבל אני התעקשתי, כי למדתי מכן, שאי אפשר לעצור את החיים בגלל הטיפולים. כל יום לומדים משהו חדש. בכולופן, חזרתי נטולת פרטים לגבי הקפאה. 'צטערת.

למיטב ידיעתי

אם עושים השבחה, כלומר מכינים את הזרע להזרעה (הוא נמצא בתוך נוזל מיוחד) אז הוא יכול להיות ככה מספר ימים, ולכן אם ההזרעה אמורה להיות למחרת שהוא נוסע, אולי תתיעצי עם הרופא אם כדאי להקפיא או אולי פשוט לעשות השבחה רגילה והזרעה למחרת או יום אחרי. בכל מיקרה אם זה אפשרי זה עדיף על הקפאה שמורידה את איכות הזרע.

chompi1

New member
לפי מה שאני יודעת

ככה אמרו לי ברמת מרפא, השבחת זרע טובה עד 6 שעות אחרי. היא לא טובה יום אחרי, זה יותר מדי זמן.

למעלה