1 IVF בבקשה

תולו

New member
1 IVF בבקשה../images/Emo103.gif

תגידו, אפשר לעבור ישר ל- IVF ? ועוד משהו, כשעושים IVF, אז גם צריך לעבור את כל הקטע של הזריקות ? כי מזה אני רוצה להימנע. אני אחרי 2 הזרעות+איקק+כוריגון. ועוד משהו קטן - יש אפשרות להקפיא זרע ? הבעלול טס לחו"ל יום לפני הביוץ שלי החודש. בקיצור, אני עסוקה בלארח את ה"אורחת" החודשית שלי, והיא קצת נעלבת שאני מתעלמת ממנה ומכאיבה לי שם, כאילו אומרת "כן, כן, גם החודש באתי, דייקנית כמו שעון שוויצרי". ~תולו, שסופרת טמפונים לאחור ~

שווערצה

New member
למה?

למה את רוצה לעבור ישר ל- IVF? למה לרוץ לשאיבות שמבוצעות בהרדמה מלאה, כל זמן שיש סיכוי להרות בהזרעה? זהו הליך טבעי יותר, פשוט יותר, בריא יותר... אני ארשה לעצמי להעיר הערה כללית, שלא נוגעת לעניינך הפרטי, אך רלבנטית לשאלתך בפורום זה: בעיני הריצה המהירה מדי לשאיבות היא אחת הבעיות המרכזיות של טיפולי הפוריות בארץ, ואחת הסיבות שהאוצר ביקש לקצץ במימון טיפולי הפריון עבור כולנו. ריצה זו היא בשנים האחרונות חלק בלתי נפרד מה"תרבות" המקומית בארץ, ואין לה אח ורע בעולם. רק בארצנו הקטנטונת יש זוגות אשר רצים לטיפולים רק אחרי חודשיים של נסיונות להרות, ומספרים לרופא על תקופה ארוכה יותר רק כדי להתחיל בטיפולים. לא חבל? ולשאלתך - מקובל לעבור לפחות 3 הזרעות לפני תחילת טיפולי IVF. אני הייתי ממליצה לנסות 5-6 הזרעות לפחות. זאת, כמובן, כאשר אין בעיה רפואית שמחייבת את הדילוג הישיר ל- IVF כמו בעיית זרע קשה. ובהתחשב בנתונים האישיים של בני הזוג כגון: גיל, אשר יכולים להצדיק מעבר כזה בשלב מוקדם יותר. כן, תהליך ה- IVF מחייב את ה"קטע" של הזריקות. במסגרת התהליך המטרה היא להגיע למס' גדול (אך סביר) של זקיקים אשר ישאבו, כדי שמס' רב ככל האפשר של ביציות תופרינה, תוחזרנה/תוקפאנה, ויגדלו הסיכויים להרות במסגרת אותו טיפול. כדי להגיע למס' גדול יותר של זקיקים מאשר בתהליך ביוץ רגיל צריך לקבל זריקות של הורמונים, וכן זריקת כוריגון לתזמון הביוץ במועד השאיבה. ממליצה לך לרכוש את משחת הקסמים "אמלה". היא תסייע לך לעבור את שלב הזריקות ללא כאבים מיוחדים... מקווה בשבילך שתהרי כבר במחזור הקרוב

תולו

New member
זה היאוש מדבר מגרוני

את צודקת לחלוטין. באמת אין סיבה למהר, אבל אני כזו, קוצים בישבן, ונגמרה לי הסבלנות. את כאב הלב אני לא יכולה למנוע, וחשבתי לתומי שלפחות את הכאב של הזריקות אני אוכל. האופטימיות שאפפה אותי בימים האחרונים התרסקה לרסיסים היום בבוקר, בביקורה הלא רצוי של המכשפה. מה שעוד יותר מזעזע זה שעשיתי טעות וקראתי את ההורוסקופ השנתי שלי ושם היה רשום שבסוף ספטמבר השנה צפוי הריון או לידה. חישוב מהיר - בשביל ללדת בספטמבר, הייתי אמורה להיות בהריון עכשיו. משעשע. לא.

שווערצה

New member
הורסקופ ../images/Emo6.gif

על פי ההורסקופ: יש לי בעיות בעבודה כשאין לי אין לי בעיות בעבודה כשיש לי ורוד הולם אותי מאוד
היו לי בעיות בזוגיות בדיוק כשהגענו לשיא האידיליה המשפחתית אסור היה לנו לרכוש כלום בחודש בו קנינו את הדירה של חיינו צפויות לי בעיות כלכליות בחודש בו מדווח בעיתונים על שיא המיתון במשק עלי להיות מוכנה לבעיות בעבודה בחודש בו מדווח על אלפי פיטורים במשק צפוי לי שבוע של חרדות (בשבוע בו ממתינים לתחילת מלחמת המפרץ 2) ואירועים משפחתיים משמחים (בשבוע של החגים) ומעניין אפילו עוד יותר: בחודש שאצלי יש אידיליה בזוגיות אצל בעלי מדווח ההורסקופ על צרות קשות בחודש שההורסקופ שלי מדווח שאני בקשיים כלכליים ההורסקופ מדווח כי לבעלי יגיע כסף ממקורות מפתיעים ואנחנו - החשבון שלנו בכלל משותף כבר שנים... לא שאי פעם האמנתי באסטרולוגיה, אבל אין ספק שבמשך השנים למדתי להתמודד עימה: אם בא לי לקרוא הורסקופ אני מחפשת את המזל שמתאים לי באותו חודש ומאמצת אותו. הרי ממילא גם אליבא דאסטרולוגים הכל תלוי בשעת הלידה, באופק ובעוד כל מיני מושגים אחרים. אז לפעמים אני תאומים עם אופק של שור, ולפעמים של בתולה. לפעמים של דגים ולפעמים של קשת. תלוי לאיזה מזל מיוחסות הצלחות בכל התחומים. אם אאמץ אותו ואאמין אולי זה יתגשם לי... גם על הזכייה בלוטו מותר לפנטז אחרי קניית הכרטיס בימים הספורים שלפני ההגרלה... אבל בשבילך - אני מקווה שאכן תלדי בספטמבר
(אולי בסוף החודש השמיני?) אחרי הכל - גם האסטרולוגים פוגעים לפעמים...לא?

אנקדוטה על הורוסקופ

קרה, לא אחת, שההורוסקופ לא הגיע בזמן כדי לעמוד בלו"ז סגירת העיתון, וכמובן שאי אפשר שלא להכניס את המדור. הבעיה נפתרה בקלות - לקחו עמוד ישן ורק שינו את התאריך. מעניין מה קרה באותו שבוע למי שקרא את ההורסקופ...

שווערצה

New member
נו, אז עכשיו הכל ברור...../images/Emo13.gif

אוי לנו שכך עובד העיתון אבל איך את חושבת עובד האסטרולוג? הוא קורא את התחזית השבועית בפוליטיקה ובכלכלה ומתאים את ההורסקופ ואם הוא לא מספיק הוא לוקח תחזית מחודש ניטרלי בשנה שעברה... צפויות לי הוצאות כספיות גדולות (בתקופת החגים בהם מקובל לתת מתנות) אני צפויה לקבל מתנות משמחות (בחודש של יומולדתי) וליתר בטחון - יתכנו בעיות במכשירים אלקטרוניים (בערב המילניום החדש) ממש נבואי...

neta2

New member
רציתי להגיב אבל שווערצה אמרה את

כל שרציתי. תודה שווערצה
חסכת לי.

דנה אא

New member
הרופא שלי טוען להיפך

אני מעל 40. והוא טוען שבחו"ל היו ישר מתחילים עם IVF , ורק פה נותנים בהתחלה כדורים וזריקות. בזה, אני דווקא מאמינה לו, כל שבוע הוא נוסע חו"לה
.

שווערצה

New member
אני מניחה שזה בגלל הגיל

הרופאים טוענים שיש להקדים לטיפולים כלשהם נסיונות להרות בלי הזרעות/כדורים/זריקות, אלא בדרך הטבע. כלומר - הזדווגות בימי הביוץ... עפ"י הרפואה, שנה - זהו פרק הזמן הסביר שבו זוגות שאין להם בעיות נכנסים להריון. (כן, כן! טווח של שנה הוא נרומלי, ורק לאחריו צריך להתחיל לדאוג). אצל נשים בגיל 35 ומעלה טווח הזמן הסביר הוא חצי שנה, שכן ההנחה היא שפוריות יורדת מגיל זה ואין טעם להמתין שנה. אחרי חצי שנה של נסיונות להרות ללא הצלחה - סביר שהרופא ישלח אותך לבדיקות. הפוריות והסיכוים פוחתים בגיל 40, וההמלצות משתנות בהתאם... יש רופאים רבים בארץ שהולכים אחרי המטופלות, ומשתפים פעולה עם הריצה המהירה לטיפולים, וזאת בניגוד להמלצות הרשמיות לעשות הזרעות כשלב ראשון. אני מניחה שבמידה רבה הדבר קשור בשיקולי רווחיות...

דנה אא

New member
העניין עם הגיל

הייתי רוצה להאמין שזה כמו הסיפור של זו שהרתה עם FSH 28 ועוד באותו חודש. הרי לדידם של הרופאים FSH 28 הוא קטסטרופה. אני מעל 40 , אבל כל הבדיקות תקינות אצלי, אפילו ה-FSH בבדיקה האחרונה היה 5.6 . ועוד יש לי תגובה חזקה לכדורים וזריקות. בחודש שעבר היה לי זקיק שגדל, ועם מעט זריקות היה ביום העשירי 22 מ"מ. אז הרופא שלי אמר לי שהתגובה הזאת בגלל הגיל. שאלתי בפורום של וולפסון ואמרו לי שלהיפך עם הגיל התגובה אמורה לרדת. אז שיפסיקו לייאש אותי עם הגיל. וגיל זה שמחה. אודה על עידוד.

נועם@בת

New member
רק הבהרה

הFSH של היאלי לא היה קטסטרופה. מדובר בבדיקה שנעשתה אחרי דימום ולא היה ברור אם זאת היתה וסת או שהFSH עדיין גבוה מהטיפול הקודם. הרופא ביקש ממנה לחכות למחזור הבא. חוצמזה ברור שבגלל הגיל שלנו אנחנו טובות יותר, מוצלחות יותר וחכמות יותר, אבל את השחלות שלנו זה פחות מעניין
. נועם

דנה אא

New member
נועם@בת כבר שאלתי אותך פעם

ואם את מוכנה לענות - האם גם את בסירה שלנו? אני מניחה שכן . אבל משהו לא ברור לי , כאילו למה לקחת על עצמך לנהל את הפורום? ויש הרבה סיפורי ניסים על נשים בגיל "מבוגר" או נשים שעברו IVF ואח"כ נכנסו באופן טבעי להריון.

רציתי רק להגיד משהו

לגבי זה שהזקיק הגיע ל-22 מ"מ ביום העשירי, לצערי הרופא שלך צודק. זה לא טוב שהזקיקים גדלים מהר מידי, זה תופעה של גיל מאוחר וביציות באיכות לא כל כך טובה. אצלי גם הזקיקים מגיעים לבשלות ביום ה-10 ולצערי הרב כבר חויתי 3 הפלות בגלל הפסקת דופק בשליש הראשון, והרופא שלי חושב שהעוברים לא תקינים ובגלל זה מפסיקים להתפתח.

דנה אא

New member
ליאורי

אני מחליטה בזאת שהזקיקים שלך בסדר גמור והרופא שלך מקשקש. הפסקות ההריון היו מסיבות אחרות. אז קדימה , להיות אופטימית!!!

סנונית 1

New member
שווערתה תודה על ההמלצה

אמלה 5% באמת הקלה עליי הטיפול הזה בקבלת הזריקות. המון המון תודה שווערצה, תבורכי.

kasa

New member
רק אם יש לך בעיה מכנית שאינה

ברת תיקון (למשל - חצוצרות חסומות או כל בעיה שלא מאפשרת מעבר לרחם) תעברי ישירות ל-IVF. מעבר לזאת, כל מה ששווערצה אמרה - מדויק ונכון. אם הכל תקין - אין לך למה למהר. IVF אינו פתרון קסמים. הוא נותן מענה לבעיות מאוד ספציפיות. ולראיה, יש פה לא מעט בנות שכבר מזמן ב-IVF ובכל-זאת - לא בהריון...
אין פה קסמים, לצערי.

למעלה