1.80 ש"ח לקילו ערמונים.....

טומי*

New member
1.80 ש"ח לקילו ערמונים.....

ממש זיל הזול קניתי הערב בקוסמוס, אבל בטח גם במקומות האחרים המחיר דומה. על פניו נראה שאין הרבה מקולקלים ביניהם, אבל מראש די קשה להבחין. אדווח אחרי הבישול מה יצא.

solyom

New member
ערמונים

תודה לכם וטוב שהזכרתה ערמונים כי הבטחתי לילדים לעשות מחית ערמונים לערב, אז לעבודה

sabajakov

New member
ניתן להשיג גם מחית ערמונים מוכן.

היתרונות: אין ביניהם מקולקלים, לא צריך לעבוד קשה, ואם התוצאה לא טובה, תמיד אפשר להאשים את היצרן.

agibagi

New member
ברוך הבא SOLYOM

תשלח גם אליי בדואר
אני מאוד אוהבת, בביקוריי בבודפשט אף פעם לא מוותרת על המעדן הזה egeszseges es boldog uj evet kivanok

solyom

New member
ערמונים בדואר

תודה לך agibagi o.k חייב לך מנת ערמונים כי קצפת אי אפשר לשלך בדואר
sabajakov זה נכון אבל לערמונים שמבושלים בבית אין תחליף egeszseges es boldog uj evet kivanok

jimi2

New member
טומי התמונה מזכירה לי....

את מוכרת הערמונים בכיכר ליד הבית. יש לה חבית כזאת וכל בוקר הריחות עולים מחדש

kropacsek

New member
מה עדיף?

לשים ערמונים בטוסטר אובן, או על מחבת גריל? בהנחה שאני לא ממש רוצה להבעיר חביות בסלון?

orlu

New member
קרופצק רק בטוסטר אבל לא לישכוח

ךחרוץ בהם חריצים על חום גבוהה ולשים לב שלא ישרפו

orlu

New member
טומי ניראה לי שעל פי עונות השנה אתה

יכול להוציא מדי תקופה את שרשורי האוכל זה מדהים איך אנחנו בהנאה חוזרים על עצמינו בתאבון

טומי*

New member
אההה כן?../images/Emo9.gif

לא בדקתי בהיסטוריה, אבל הסבירות שנדבר על אותם הדברים בעונות השנה אז הסבירות גבוהה. הולך להסתובב קצת בשמש בנחלת בינימין בייייי

עב

New member
ערמונים על האש

אנחנו שמים אותם על התנור (יש לנו תנור ברזל עם ארובה). הם מתפצחים וקופצים ואז אנחנו רודפים אחריהם... אכלתי ערמונים בפעם הראשונה לפני כעשר שנים בשדרות איסתיקלל באיסטנבול. מבלי לפגוע באוכל ההונגרי, לטורקים יש הרבה מה להציע ואני חושדת/חושבת שחלק מהמטבח ההונגרי שאוב מגדות הבוספורוס. אז שבת שלום לכולם שבת טעימה ונעימה שתהיה שנה חדשה טובה יותר עם צרור ממתקים מיוחד

orlu

New member
עב את לא מהמתלהבות לדבר על אוכל

בדרך כלל כי אם היית הייתי משכנעת אותך שטעות במחשבתך. הטורכים ממלאים הכל באותו טעם יענו ממולאים ולנו אוהווווווווווווו אבל יש משהו בטורקים והונגרים לא?כחוקרת משפחות..

עב

New member
הטורקים כבשו את הונגריה

והשאירו שם כמה מלים וטעמים. אני מאוד מתלהבת מאוכל טורקי. כל מה שאכלתי שם היה משובח, חוץ ממסעדת מזון מהיר שהאיש שלי התעקש לאכול בה (אמרתי לך? אמרתי לך!!!!) בקשר לשיחות על אוכל: למה לא? מי אמר שאני לא מתלהבת? אני אוהבת אוכל אבל שיהיה טוב. בכל מקום אליו נסעתי אכלתי מן המטבח המקומי כחלק מהחוויה. הבעיה שאי אפשר לשחזר טעמים וחוויות. אבל זכורים לי לטובה הרבה מאוד מאכלים, לאוו דווקא מהונגריה אלא מאזור הים התיכון. בהונגריה אהבתי מאוד את מרק הפירות הקר (האיש שלי מזועזע עד היום מפתיחה כזאת לארוחה) וחלב ציפורים לקיונח, פוגצ'ה, מרק דגים במסעדת פועלים ברטשאג, ארוחה טובה שהייתה אצל רובינסון בפארק העיר בבודפשט אבל אני לא זוכרת מה אכלתי שם. רק הטעם הטוב נותר על קצה הלשון. אכלתי לשובעה גם במסעדה בקלאוזל טר על יד בית המשפט (או משהו כזה), אבל אני לא זוכרת את שמה. הכרוב היה חריף ונהדר. המסעדה היתה מעוצבת בפשטות ועם קריצה לשנות החמישים. בן דוד של אבי הצטייד בהרבה עוגות לקראת ביקורי ואני טעמתי מהן ברצון רב שוב ושוב. בקיצור, מי אמר שאני לא מדברת על אוכל???

sabajakov

New member
ואיך מסתדרים עם מטבח רב-תרבותי?

אשתי ואני נולדנו בארצות שונות בתכלית. כל שבת בבוקר אנחנו חותכים בצל, שום, פלפל, ועגבניה למחבט. מתבלים בפפריקה, ופלפל חריף מהגינה. לבסוף מוסיפים ביצים. שבוע זה שקשוקה עם ביצה, ושבוע זה לצ'ו עם ביצה. כך אנחנו מצליחים לחיות ביחד עם "מטבח רב תרבותי".

ישרון

New member
סבא יעקב אצלנו זה מורכב שבעתיים

שבת בבקר על גחנון או קובאנה לפי החשק ומצב הרוח של הגברת,לצהריים מלא הסיר כרוב ממולא או פלפלים ממולאים או שילוב מנצח של שניהם אז מי בכלל צריך עוד סעודה שלישית

vera2

New member
מאוד יצירתי בשמות. זה מה עושים

במיסעדות "גורמה,לאוכל רגיל נותנים שמות מפוצצים כמו לפרוסות תפוחי אדמה עם בטטה בתנור-"מניפת השיף"העיקר השיתוף פעולה.

sabajakov

New member
האמת, ששנינו גדלנו בעיקר על מטבחים

מוסדיים. הרבה בקיבוץ שלנו וגם לפני זה. אבל המאכלים מה"מולדת הישנה". שמכינות דודות בכל משפחה, יוצרות גם אורינטצייה למאכלים מיוחדים. בסתיו בהונגריה, שנינו הסתדרנו מאוד טוב עם מרק הגולש ההונגרי, שבכל מקום יש לו צורה קצת שונה, וטעם שונה. העוגות שאכלנו בקונדטוריה נחמדה ב: Eger נעמו מאוד לשנינו.

למעלה