1.618 ??????????

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
1.618 ??????????

מה בין ג´ון קליז ו- 1.618 ? בזיל "מהמלון של פולטי" "דג ושמו וונדה" "חבורת מונטי פייטון" בי.בי.סי. פריים, לפני מספר דקות. יושב הנ"ל ומדבר על חייו ברצינות גמורה. המראיין מתפקע מצחוק ומביא קטעי הקרנות הנוגעים לסרטיו שהפכו לקלאסיקה. ומר קליז, משוחח ברצינות תהומית על תדמיתו כשחקן, על הערצת ההמונים ויכולתם לצטט במדויק ...טקסטים מתוך מערכונים שהוא מגיש, כשהוא שוכח שורה על הבמה, צועקים לו מתוך הקהל את השורה הנדרשת. מספר על הערצה וחוסר פרטיות, על חשיבות עצמית בהיותו קומיקאי מוביל, על בטחון עצמי, אגו, על חייו הפרטיים. חברים מן העבר, אלכוהוליזם, הומופוביה, על חינוך בריטי נוקשה....ללא סממני חם וחיבה מצד אימו.... מהות החיים, ויידע... כן, יידע... והוא מסביר את המספר הנ"ל..... 1.618 שמשמש ציירים למדידת היחס בגוף האדם. הן ביחס בין הראש והגוף והן בחלקי הגוף השונים....עד לאצבעות. וכמובן, גם צלם, סיפר לו .... שזה היחס בתמונה....מלבנית אגב, המלון של פולטי מבוסס על דמות אמיתית , אדם שניהל מלון בתורכיה.. וכך היה מתייחס אל לקוחותיו... המוטו של אותו בעל מלון היה : "הלקוחות" מפריעים לו....במלון... וחשב תדיר, איך להפתר מהם. בסוף הראיון התוודה בסוד על אזנו של המראיין על המשרת היחיד שיש לו. מקסיקני, בשם............... מנואל................ הוא כבש את המסך בקיסמו. 1.618 - אני עדיין מחכה להסבר המומחים.............. אני מכירה יחס אחר.....הראש, הוא שמינת מכלל הגוף..... למדתי בפיסול... ועוד חלוקות........... רק לא המספר הזה....................... היה מאלף ומשכיח פרעות.....

magy

New member
אתה מדבר על פאי.......3.14

ואני לא מדברת, על חישוב שטח מעגל...או נפח, מי עוד זוכר.......אלא על פרופורציות הגוף....... ידיים ורגליים....פנים......וחלקי גוף אחרים...........

magy

New member
כן. זהו. בול. סוף סוף הבנת ....כלום

שובביניו.................. תגיד שלא שמעת על זה.........וזהו............ ג´ון קליז , שמע ואני שמעתי על שמיניות........שמונה שמיניות...... מכף רגל ועד ראש...... הראש....שווה......שמינית הגוף...... וכך יתר החלוקות......... נו......נחכה שמישהו יבוא ויסביר.......

כמה שאני זוכרת -ואני לא ה"מומחה"

לנושא-זה היחס שנקרא "פרופורציית הזהב" או "יחסי הזהב" שהוא היחס בין חלקי הפנים השונים. היה נחשב ביוון העתיקה כיחס האידאלי בין החלקים השונים של הפנים המושלמות, ואנשי הראנסנס ניסו לשחזר אותו. ואל תתקילי אותי יותר בשאלה -מה המספרים אומרים, כלומר מה היה צריך להיות פי 1.6 אולי האורך מול הרוחב של הפנים? אבל בחיי ,שאני לא הולכת לבדוק את זה עכשיו. ואם מישהו יודע(איפה אלומיניום שצריך אותו?) שיגיד בבקשה!!!

טרה10

New member
צופיה שחקת אותה..כלכבוד.! 1.6!

ובמכה ראשונה..מאיפה הידע..כמתנת חג שאני אספר על פרות.? יפין, תכונותיהן, וכישוריהן.?

magy

New member
לא מצליחה לדחוף את הראש אל תוך

המסיכה.......
PPP

*צופיה*

New member
מסתבר שהיה לי

איזה תא קטן במוח ששמר את פיבונאצ´י, הארנבות ויחס הזהב שלו. ומכאן, בעולם הוירטואלי, הדרך קצרה.

magy

New member
כל הכבוד, מצאת את המספר

ואני חשבתי לי, שאולי המצאתי אותו.......... תבורכי..........על האתר שהדבקת

עיניים

New member
../images/Emo141.gif חלקי הפנים,,,,

כשם שברישום מחלקים את גוף האדם לשמונה חלקים אופקיים שווים, כן מחלקים את הפנים לשבעה חלקים אופקיים. המצח מהווה שליש מהכלל, ושני השליש הנותרים - מחולקים לששה חלקים: ארובות העיניים בסיס האף המרווח שבין בסיס האף לשפתיים קו השפתיים העליון קו השפתיים התחתון וקו הסנטר. זה מה שזכור לי משעורי הרישום, אם כי דמויות לא היו מעולם הפייבוריטים שלי,,,, תנו לי סוריאליזם ,,,,

magy

New member
עשיתי את כל המדידות....

לקח זמן........השתמשתי בטבלאות, בגרפים........... קיבלתי פתק, "המדידות לנשים בלבד .. לא לפרות" "נא לא לעבוד על המחשב" יצאה יד מהמחשב......וחטפתי גם סטירת לחי....
PPPPP

טרה10

New member
יש סרט של קליז ´לפי השעון´ או דומה

על מנהל בי"ס שצריך להגיע לכנס ומאחר..משהו מהסרטים.!

זה ניקרא ב"בקצב השעון"...סרט אדיר..

...ג´ון קליז במיטבו וכמובן "דג ושמו וונדה", אסור לשכוח... חהחהחהחהח חהחהח חהח ח

בכלל זה עוד מזל גדול שהזכירו שעון

כי ברוב המקרים אין הרי שום קשר בין השם המקורי של הסרט לבין התרגום הישראלי שלו - הישראלי ולא העברי! - שנועד למכור יותר כרטיסים, תשאלו את גיבור ישראל אמיל בריג מ"קסטל". במקרה הנדון - השם המקורי של הסרט הוא שם אנגלי יבש לחלוטין: CLOCKWISE - שפירושו הוא פשוט "בכיוון השעון" מה שבאמת דומה יותר ל"לפי השעון". ה"קצב" של "קצב השעון" נועד להכניס קצת אקש´ן לשם המקורי.

ClockWise, כפל משמעות ויותר...../images/Emo133.gif

...כיון ש: Wise=אופן, להורות, חכם, זהיר, לייעץ...אז למעשה הכוונה "איש חינוך, זהיר, חכם, מורה, נופל קורבן לכיון השעון...רק בגלל כפל משמעות אחר בשפה האנגלית...הדבר קורה לו בתחנת רכבת: הוא שואל את כיון הרכבת והבחור בשער אומר לו left(שמאל) אז קליז עונה לו כיון שלא שמע היטב: right?(ימין) הבחור עונה yes right (כן נכון) כי חשב שהוא אמר נכון ולא ימינה...מרגע זה האיש הדייקן, הקשוח, החכם ורב הסמכות נוסע בכיון הלא נכון של הכנס שבו הוא הנואם המרכזי והחשוב, כדגם מייצג של הצלחת החינוך שבו הוא דוגל...והבאלאגן מתחיל...
נ.ב. סרט שנון, מצחיק כדאי לראות, הומור בריטי דק ומצחיק...

אטיוד5

Active member
שלא יבלבלו לך את המוח

THE GOLDEN SECTION או THE GOLDEN RATIO לא יודע איך קוראים אותו בעברית. היחס המוזהב? לא משנה. מכל מקום, זה מספר מופלא ביותר שמתקשר להמוני תופעות טבע ויש לו שימושים נרחבים במתמטיקה. הנה לך לינק שיקשר אותך לכל התחומים האלה. http://www.mcs.surrey.ac.uk/Personal/R.Knott/Fibonacci/fib.html

למעלה