1...2....3... בדיקה

1...2....3... בדיקה

בשעה מאוחרת זו של הלילה החלטתי לבצע בדיקה אני אעלה את הנושא הכי דבילי שאני מצליח לעלות עליו ונראה האם מתנהל עליו דיון. והנושא הוא: "השירותים כדרך לפורקן חברתי"

השירותים כפורקן חברתי

כבר מגיל קטן ניתן לראות תסמינים חברתיים,בעיקר אצל בנות בבית הספר ובמקומות ציבוריים :"בואי איתי לשירותים..." כאן אנחנו רואים בעצם את הרצון האנושי לתשומת לב, את הצורך בקרבה ואהבה גם במקומות הכי אישיים שלנו. הססמאות,הפתגמים והקללות אשר כתובים בדרך כלל על קירות השירותים הם בעצם ביטוי עצמי של אנשים שתמיד חלמו לספר בדיחות אבל לא הצליחו להצחיק..אנשים שסובלים מבעית אגו ורוצים ששמם יהיה כתוב שם בתוספת מחמאה כזו או אחרת.. הסביבה בשירותים,בגלל שהיא מתקשרת כסוג של "זבל" ושל "גועל נפש" מעודדת ביטויים שונים ושם אנשים מוצאים פורקן לדברים שהם לא היו מעיזים לומר סתם כך. שירותים משמשים גם,במועדונים וכו', כמקום לעשיית דברים שנחשבים "אסורים" בציבור או לפי כללים, כמו יחסי מין, עישון וכדומה...בגלל האוירה הג'אנקית שהמקום הזה פיתח לעצמו, עשיית ה"מרידות" האלו בשירותים הפכה להרגל, למשהו קונפורמי, וניתן לראות את זה בכל סדרת טלויזיה שניה, מחזה או סרט... שירותים הפכו ברבות הימים למקום מפגש חברתי ועשיית דברים משותפים: בהרבה מקומות ניתן לראות חבורת בנות מתאפרות יחדיו בשירותים, בנים חולקים חוויות ועוד..(כן,זו הודעה שוביניסטית למדיי..)..מין מקום מפגש שכזה שיש בו סינון-שירותי גברים ושירותי נשים,ובכך מדגישים את הייחוד שבכל מין ויוצרים את הנמצאים בו כקבוצה מאוחדת ומיוחדת... שבת יפה לכם טלטול

TheSimon

New member
השירותים כמקום השכלה

אתם מתעלמים באופן בוטה מאוכלוסייה גדולה של אנשים המשתמשים בבית השימוש לצורך קראית ספרים *חוברות* ועיטונים, לדעתי השירותים הם קום להשכלה בנוסף לפורקן.

איני מסכימה איתך בנושא הכתובות על

קירות השירותים, אני דווקא חושבת שהכתובות על הקיר הן בעצם סיסמאות שגורמות לאנשים הרושמים אותו להרגיש יותר טוב עם עצמם, לא כי הם רוצים ששמם יהיה כתוב במקום מסוים וכך האדם יזכה לתהילת עולם, אני מאמינה שרוב בני האדם לא היו מתגאים בכך ששמם יהיה כתוב בשירותים, בד"כ גם לא ניתן לדעת מי כתב כל דבר, והאנשים מרגישים טוב שהם פורקים את כל נפשם על קירות השירותים, מצהירים את הצהרותיהם ומרגישים כך טוב יותר(דנה+מיכל= חברות טובות לעד) ללא יכולת החברה לדעת שהם עצמם כתבו את זה (בדוגמא שלי זה לא לגמרי נכון, אך תמיד יש עשרות דנה בבית ספר, ועשרות מיכל וזו יכולה להיות כל אחת מהן, מה גם שיכול להיות שהסיסמאות רשומות על הקירות כבר שנים על גבי שנים, כך שבעצם אותן דנה ומיכל הן בנות גיל המעבר אשר הולכות כל יום ויום לעבודתן בחנות הירקות השכונתית (בינתיים ראיתי רק גברים כירקנים, רציתי לגוון). נכון, יש גם בדיחות, אך זה לא בגלל שהן לא מצחיקות אדם, אלא בגלל שבד"כ אלו "בדיחות שרותים" (כדוגמת: "חרבן בשקט, חרבן בנחת, חשוב שהמורה יושבת מתחת"), בדיחות שלא ניתן לספר בזמן שהחבר'ה הולכים ביחד הביתה ומספרים בדיחות על אריה שטרף עכבר ביער. והביטויים שאת טוענת שבני אדם בחיים לא היו מעיזים לומר אותם בחברה מתוקנת, נמצאים בשירותים בכמות מצומצת למדי, והם רק מכיוון שאנשים רוצים להיות "מגניבים", ככה לפחות זה היכן שיצא לי לראות, בנוסף, לא היית רוצה לעשות את צרכייך בזמן שמסביבך כתוב "חירבון נעים"? בסופו של דבר זה מראה איכפתיות של מישהו, אדם שרוצה שתרגישי טוב בזמן עשיית צרכייך. ודבר אחרון בעניין, "שירותים" זה לא תמיד "גועל נפש" ו"זבל" זה גם תלוי בעיקר בהגדרתך ל"גועל נפש" ו"זבל", אני מבקשת ממך לא להכליל, לדעתי אם השירותים היו מתקשרים קשר ישיר עד מאוד ל"גועל נפש" ול"זבל" היו מוציאים מילה זו מהלקסיקון, "שירותים" זו מילה מכובדת למדי שלא גורמת לאנשים לחשוב מה הולך לעבור האדם שמודיע שהוא הולך לשירותים ובכך בני אדם כלל לא נגעלים אלא ממשיכים בשגרת חייהם ללא חשיבה מיותרת. לסיכום, אני מאמינה שזו הדרך אשר מציגה את השירותים כפורקן חברתי טוב יותר מכל שאר דוגמותייך, לדעתי כל הדוגמות שנתת נכונות (מלבד הכתובות על הקיר שעליהן הרחבתי כבר), ואני מסכימה עם כל מילה בהן, אך דוגמה זו מבהירה את כל נושא "השירותים כפורקן חברתי" בצורה הטובה ביותר.

כמה טעויות שעליי לתקן.

בזמן שנתתי את הדוגמה על מיכל ודנה כתבתי ב"בית ספר", אך כפי שברור לנו הכתובות על הקיר לא נמצאות רק בבית ספר, אלא גם במקומות ציבורים אחרים, ואת הסוגריים שבהן הרחבתי על דנה ומיכל, אמורות להסגר אחרי הסוגריים שבהן פירטתי על כך שרק גברים עובדים כירקנים.

הדוגמא האידיאלית:

השירותים של קולנוע כוכב ברמה"ש. אני חושבת שהם בהחלט יכולים להיות מוגדים כמקום פורקן, וגם חברתי.

Carl Freeborne

New member
קרעת אותי גברתי......

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

TheSimon

New member
בזמן שידור רוקי

לא רק השירותים משמשים לפורקן חברתי/אישי ורוחני כאחד...

מתי אתה היית ברוקי???

אני חייב להגיד שבשם אלה שבאים לרוקי בשביל חווית סרט הפולחן הנהדר הזה, ולא בשביל לראות כמה בחורות אפשר למזמז בשעה וחצי, נעלבתי קשות...

ימיממה

New member
כמוני למשל

למרות שלא משהו שם...... ואיך אתה מדבר בכלל יא שרמוטה!!

הדיון כבר מזמן נעלם...

אני אדבר איך שבא לי ברברלה ("כל עוד הדבר לא פוגע באנשים אחרים....") והדיון הזה בקשר להאם בר לסבית או לא כבר מזמן נגמר בהוכחה : "לא ידוע". ובר, אל תכחישי שהיה לך כיף אני הייתי שם איתך....

אוי אדם, זו היתה בדיחה.

אני חושבת שאתה יודע שגם אני באה לרוקי בשביל הסרט והפולחן, אבל זה לא מוריד מהאווירה המינית שיש שם.

למעלה