1.1 זה המון , צפו 0.5-0.7

מצב
הנושא נעול.

NS101

New member
לא בדיוק

מצד שני
גם המהירויות של ברדלס שרשומות בספרים הם מהירויות של ברדלסים אלופים, ובמצבי שיא (כלומר המקסימום שברדלס מגיע אליו). רוב הברדלסים רצים בדרך כלל במהירות שהיא אולי חצי מהשיאים שרשומים בכל מיני מקומות. בנוסף קח בחשבון שיש מרחק בינך לבין הברדלס, זה לא שהוא מתחיל לרדוף אחריך ממרחק מטר. טוב, בכל מקרה אני מאחל לך שלא תעמיד את כל זה במבחן המציאות...
לא בדיוק
המהירות נוטה להיות בין 90 ומשהו קמ"ש למהירות תלת ספרתית בקמ"ש - המרחק של מארב הוא בדר"כ כמה עשרות מטרים. הפער נסגר תוך שניות. עזבו אתכם, אנחנו רק אנשים, שום דבר לעומת מכונות הריצה של הטבע. עדיף כבר להרים מקל ולנסות לעמוד במקום. ברדלסים הם רק כמה עשרות קילוגרמים עם מבנה גוף די שברירי. זה או זה, או לטפס על עץ, דבר נוסף שהם לא יכולים לעשות.

יודע מה

New member
הקטע שהיינו אמורים לרוץ גם עם הידיים

לא בדיוק
המהירות נוטה להיות בין 90 ומשהו קמ"ש למהירות תלת ספרתית בקמ"ש - המרחק של מארב הוא בדר"כ כמה עשרות מטרים. הפער נסגר תוך שניות. עזבו אתכם, אנחנו רק אנשים, שום דבר לעומת מכונות הריצה של הטבע. עדיף כבר להרים מקל ולנסות לעמוד במקום. ברדלסים הם רק כמה עשרות קילוגרמים עם מבנה גוף די שברירי. זה או זה, או לטפס על עץ, דבר נוסף שהם לא יכולים לעשות.
וגם עם הרגלים . מאז שהקופים החליטו שיותר נחמד להיות עורך דין שהולך על שתיים .. מהירות הריצה ירדה בחצי אם ברדלס ירדוף אחרי אני ינסה לרוץ על ארבע ..
והכי טוב שינסה לרוץ אחרי כשאני ברכב . חח ח

O07

New member
בשביל להתרוצץ על ארבע, אתה לא צריך ברדלס.

וגם עם הרגלים . מאז שהקופים החליטו שיותר נחמד להיות עורך דין שהולך על שתיים .. מהירות הריצה ירדה בחצי אם ברדלס ירדוף אחרי אני ינסה לרוץ על ארבע ..
והכי טוב שינסה לרוץ אחרי כשאני ברכב . חח ח
בשביל להתרוצץ על ארבע, אתה לא צריך ברדלס.
רק לעצבן את בת הזוג.

כ ז ה

New member
ברדלס מגיע ל 90 קמ"ש תוך 3 שניות לערך

מצד שני
גם המהירויות של ברדלס שרשומות בספרים הם מהירויות של ברדלסים אלופים, ובמצבי שיא (כלומר המקסימום שברדלס מגיע אליו). רוב הברדלסים רצים בדרך כלל במהירות שהיא אולי חצי מהשיאים שרשומים בכל מיני מקומות. בנוסף קח בחשבון שיש מרחק בינך לבין הברדלס, זה לא שהוא מתחיל לרדוף אחריך ממרחק מטר. טוב, בכל מקרה אני מאחל לך שלא תעמיד את כל זה במבחן המציאות...
ברדלס מגיע ל 90 קמ"ש תוך 3 שניות לערך
כך שלא הייתי מהמר על המרחק ממנו.

moco10

New member
אם להתיחס למציאות

מצד שני
אם להתיחס למציאות
אם ברדלס יראה בן אדם, סביר שהוא דווקא ירוץ (או סתם ילך) בכיוון השני.

קרלטון

New member
ברדלסים לא מתאמנים לאולימפיאדה...

מצד שני
כך שניתן להניח ששונות המהירות אצל ברדלסים היא יותר קטנה מאשר בין שיאן אולימפי לאדם הממוצע... במיוחד כיוון שברדלס שהגיע לגיל בוגר הוא ברדלס בריא וכשיר וחזק, אלה שלא - ימותו בגיל צעיר. ואז, השאלה הנשאלת היא - האם אתה מעדיף את ויקיפדיה בעברית או באנגלית
אם אתה מעדיף בעברית אז המהירות המירבית היא 115 קמ"ש, אם אתה מעדיף באנגלית אז המהירות ב"ספירנט" משתנה בין 112 קמ"ש ל-120 קמ"ש - כלומר רוב רובם של הברדלסים מצליחים לפתח מהירות מירבית של מעל 100 קמ"ש ולהתמיד בה לאורך מעל 400 מטרים. עוד - סיכויי ההצלחה של המרדפים הם רק 50% - ואם הברדלס לא מצליח מהר הוא מוותר וחייב לנוח, ככה שאולי כדאי לעשות את המאמץ להתחמק. עכשיו, מן הסתם הסיכויים האלה לא רלוונטיים לבני אדם אלא לצבאים וכאלה יצורים שיכולים לרוץ 80 קמ"ש בכיף ויש להם סיכוי להתחמק אם הם מצליחים למשוך את המרדף מספיק זמן, אז אולי כדאי באמת להילחם במקום לברוח, הברדלס חלש יותר מנמר למשל, אז שווה לנסות, למרות שיש אנשים שהצליחו להשיג אותו גם בריצה.

יודע מה

New member
חחחח איזה סרט . הם בטח רצים סתם לכיף

כך שניתן להניח ששונות המהירות אצל ברדלסים היא יותר קטנה מאשר בין שיאן אולימפי לאדם הממוצע... במיוחד כיוון שברדלס שהגיע לגיל בוגר הוא ברדלס בריא וכשיר וחזק, אלה שלא - ימותו בגיל צעיר. ואז, השאלה הנשאלת היא - האם אתה מעדיף את ויקיפדיה בעברית או באנגלית
אם אתה מעדיף בעברית אז המהירות המירבית היא 115 קמ"ש, אם אתה מעדיף באנגלית אז המהירות ב"ספירנט" משתנה בין 112 קמ"ש ל-120 קמ"ש - כלומר רוב רובם של הברדלסים מצליחים לפתח מהירות מירבית של מעל 100 קמ"ש ולהתמיד בה לאורך מעל 400 מטרים. עוד - סיכויי ההצלחה של המרדפים הם רק 50% - ואם הברדלס לא מצליח מהר הוא מוותר וחייב לנוח, ככה שאולי כדאי לעשות את המאמץ להתחמק. עכשיו, מן הסתם הסיכויים האלה לא רלוונטיים לבני אדם אלא לצבאים וכאלה יצורים שיכולים לרוץ 80 קמ"ש בכיף ויש להם סיכוי להתחמק אם הם מצליחים למשוך את המרדף מספיק זמן, אז אולי כדאי באמת להילחם במקום לברוח, הברדלס חלש יותר מנמר למשל, אז שווה לנסות, למרות שיש אנשים שהצליחו להשיג אותו גם בריצה.
חחחח איזה סרט . הם בטח רצים סתם לכיף
חחח אני אוהב את החיה הזאת

gkeidar

New member
אני מכיר את הקליפ המצחיק הזה ונהנתי שוב- כנס

ברדלס זה לא צ'יטה, אלא נמר (ליאופארד) לכל דבר, והתרגום במילון שגוי לדעתי (ואני לא יודע אם קיים בכלל שם אחר בעברית לצ'יטה, שלא לדבר על מה הוא)... אבל מקורו של השם 'ברדלס' במונח הלטיני 'pardalis' שמשום מה המתרגמים החליטו לשבש אותו בדומה לצורה שערבים מסוימים נוטים, יעני מבטאים 'פ' כאילו היתה 'ב'. נמר (Leopard/Leopardus pardalis) ממשפחת ה- ocelot: http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/accounts/information/Leopardus_pardalis.html צ'יטה (Acinonyx jubatus/cheetah) ממשפחת ה- cheetah: http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/accounts/information/Acinonyx_jubatus.html

קרלטון

New member
לא חושב שאתה צודק

ברדלס זה לא צ'יטה, אלא נמר (ליאופארד) לכל דבר, והתרגום במילון שגוי לדעתי (ואני לא יודע אם קיים בכלל שם אחר בעברית לצ'יטה, שלא לדבר על מה הוא)... אבל מקורו של השם 'ברדלס' במונח הלטיני 'pardalis' שמשום מה המתרגמים החליטו לשבש אותו בדומה לצורה שערבים מסוימים נוטים, יעני מבטאים 'פ' כאילו היתה 'ב'. נמר (Leopard/Leopardus pardalis) ממשפחת ה- ocelot: http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/accounts/information/Leopardus_pardalis.html צ'יטה (Acinonyx jubatus/cheetah) ממשפחת ה- cheetah: http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/accounts/information/Acinonyx_jubatus.html
לא חושב שאתה צודק
ברדלס זה צ'יטה, נמר (leopard) זאת חיה אחרת לגמרי - הרבה יותר חזק, כבד ואיטי.

gkeidar

New member
התרגום הזה שגוי כמו הרבה דברים אחרים בעולמינו

לא חושב שאתה צודק
ברדלס זה צ'יטה, נמר (leopard) זאת חיה אחרת לגמרי - הרבה יותר חזק, כבד ואיטי.
התרגום הזה שגוי כמו הרבה דברים אחרים בעולמינו
זה שבן-יהודה או מי שתרגם לראשונה את המילה צ'יטה לעברית בחר בברדלס, לא אומר שההחלטה היתה טובה. לאחרונה התפרסמה רשימה של מונחים עבריים חדשים ומתוקנים. גם הראשון שניסה לטוס בלי פרופלור טעה ואפילו זה שהמציא את הפרופלור לא בחר בשיטה הטובה ביותר, בהתחשב שיש גם סילון. דברים משתנים, כי מישהוא בעל סמכה בנושא אומר שצריך לשנות ואו מוכיח שיש משהוא טוב יותר ומצליח לשכנע את מי שמחליט וקובע. וכמובן שעד שזה קורה או מתוקן, אז מה שיש עד אז נחשב לנכון או להכי טוב שיש... אם יום אחד ביולוג ישראלי יערוך מחקר בנושא חתולי בר לדוקטורט וישים לב לטעות הזאת, זה יפריע לו והוא יצא במסע לשנות את זה, אז אולי זה יתוקן. אם המילה/ביטוי העברי (כביכול) 'אולימפיאדה' מקורו במונח 'OLIMPUS' שכידוע התחרויות האולימפיות 'OLIMPICS' נקראות על שמו כשהכל נקרא (כידוע) על שם העיר אולימפיה ביון; ואו, פיראט בעברית מקורו ב-PIRATUS (ויש עוד אין ספור דוגמאות אחרות), אז ברדלס מקורו ב- PARDALIS ו-פרדליס זה סוג של ליאופארד מבחינה ביולוגית ומונחית בהשתיכותו המשפחתית בעולם החי. צ'יטה זה סוג של חתול בר שמסווג לגמרי בפני עצמו, קיים במקום אחד בעולם (באפריקה) ולא קימים זנים שונים של החיה הזאת.

KobeRider

New member
אם ברדלס רודף אחריך

מהירות עלובה !!!!
יעני אם ברדלס רודף אחרי, עדיף לנוח לפני שהוא אוכל אותי מאשר להתעייף לחינם
אם ברדלס רודף אחריך
אתה בסך הכל צריך לרוץ יותר מהר מזה שרץ לידך. המסקנה: תקיף את עצמך באנשים איטיים, וזה נכון לכל תחום בחיים

NS101

New member
האמת היא שברדלסים, אריות וכו'

אם ברדלס רודף אחריך
אתה בסך הכל צריך לרוץ יותר מהר מזה שרץ לידך. המסקנה: תקיף את עצמך באנשים איטיים, וזה נכון לכל תחום בחיים
האמת היא שברדלסים, אריות וכו'
בדר"כ מתבייתים על בע"ח חלשים עוד מלפני תחילת המרדף. כלומר, הם בוחרים מטרה עוד לפני שהם מתחילים. אתה פשוט צריך להקיף את עצמך בשמנים וצולעים ואז לרוץ הצידה (איפה שהצידה לא יהיה).

voguemaster

New member
אם ברדלס רודף אחריך

אם ברדלס רודף אחריך
אם ברדלס רודף אחריך
אז גם קטנוע לא יציל אותך
. המהירויות שלהם מדהימות, ניר צודק. בין 90 קמ"ש לנדמה לי 115 שזה השיא שנרשם. אומנם לפרק של כמה שניות אבל זה מספיק כדי לתפוס כל דבר. החתולים האלה אלופים בספרינטים. בסיבובים הם לא משהו, לעומת כל מיני סוגים של איילות/איילים/עופרים וכד'.

קרלטון

New member
אם אתה...

אם ברדלס רודף אחריך
אם אתה...
שוקל חצי טון, יש לך קרניים, ויש עוד 20 כמוך מסביבך זה גם עוזר (דרך אגב, סרט מדהים בקישור).

lernery

New member
כן, הבדיחה עם היפני היא אחת האהובות עליי

אם ברדלס רודף אחריך
כן, הבדיחה עם היפני היא אחת האהובות עליי
(צ'יטה רודפת אחרי אמריקאי ויפני. פתאום היפני נעצר להחליף לנעלי ספורט. האמריקאי שואל אותו - תגיד לי, השתגעת? רודפת אחרינו צ'יטה ואתה מחליף לנעלי ספורט? אז היפני אומר לו - אני לא צריך להשיג את הצ'יטה, אני רק צריך להשיג אותך.

NS101

New member
*כמה ק"מ הוא רץ לשניה

מתמטיקה בסיסית
אתה מחשב כמה מטר הוא רץ לשניה ומכפיל את זה ב-3600. כמובן שזה לא מה שהוא באמת יכול לרוץ בשעה - כי ריצה 100 מ' זה ספרינט ולא ריצה ממושכת, אבל הנחתי שאתה שואל מהי המהירות של הריצה שלו מבחינת קמ"ש.
*כמה ק"מ הוא רץ לשניה

voguemaster

New member
ממירים, זה פשוט

יש לי שאלה שלא קשורה לפורום
בריצה למאה מטר השיא הוא 9 שניות למאה מטר לפי זה איך אני מחשב על כמה קמ"ש בן אדם יכול לרוץ ?
ממירים, זה פשוט
מחלקים ב-1000 כדי לדעת כמה ק"מ בשניה ואז מכפילים ב-3600 כדי לקבל ק"מ בשעה. או בפשטות, אם יש לך מהירות במטרים לשניה, תכפיל ב-3.6. אם יש לך מהירות בקמ"ש, תחלק ב-3.6 כדי לקבל מהירות במטרים לשניה.

מורנא007

New member
../images/Emo45.gif

ממירים, זה פשוט
מחלקים ב-1000 כדי לדעת כמה ק"מ בשניה ואז מכפילים ב-3600 כדי לקבל ק"מ בשעה. או בפשטות, אם יש לך מהירות במטרים לשניה, תכפיל ב-3.6. אם יש לך מהירות בקמ"ש, תחלק ב-3.6 כדי לקבל מהירות במטרים לשניה.

רעיון טוב לשאלה במבחן
.

מצב
הנושא נעול.
למעלה