וואו!
אז כמה דברים... (לאו דפקא בסדר הגיוני
) ראשית, הדילמה המרכזית שלי היא לא אם להמשיך במוסיקה (די וודאי שאמשיך ברצינות במוסיקה), אלא האם ללמוד לימודים אקדמיים במוסיקה בארץ. (שאלה כלכלית בעיקרה- משום שניתן לקבל מלגה בחו"ל רק החל מתואר שני/ שלישי) הדילמה עלתה בעיקר בעקבות קולות שנשמעו מכמה חברים שלי שלומדים כעת באקדמיה ולא מרוצים- טוענים שהם לא לומדים כלום, שמה שלומדים ניתן ללמוד לבד, ואחד מהם מפציר בי לעשות תואר לא במוסיקה, באחד התחומים שמעניינים אותי. (-יתרום יותר גם לצד המוסיקלי, לדעתו
) באופן כללי, אקדים ואומר- הצגתי כמעט כל אפשרות שעלתה בראשי- כל דבר שיש סיכוי שאתקבל אליו ושמניח את דעתי. (טוב, בעצם לא מניח...
) אני לא יודעת עד כמה זה מבוסס, אבל סיפרו לי שהבחינות לממר"ם לא מאד קשות, והיתרון המרכזי בשירות מסוג כזה, כמו בעתודה (לפעמים), הוא הניסיון במקצוע. (לגבי עניין התלישות- מכירה את התחושה די טוב, נראה לי.
) תחום לימודים עיקרי? במוסיקה- קומפוזיציה, נראה לי. (בהודעה למעלה ציינתי תחומים אחרים המושכים אותי) השאלה היא אם ובאיזו מסגרת. (לאותם חבר'ה שהתלוננו על האקדמיה היה רעיון שנקים קומונה (רובם מלחינים בוגרי בי"ס, חלקם גם מדענים) ונרכיב לעצמינו תכנית לימודים משלנו. (נשכור מורים שנבחר בעצמינו וכו'. מי יודע... אולי.
) לגבי השירות הצבאי- כבר הגעתי להחלטה בזמנו, לעשות שירות צבאי שיהיה משמעותי, ועד כמה שניתן מספק. מהבחינה הזאת אני מעריכה שהתפקידים אליהם לא התקבלתי היו יכולים להיות אידאלים- חשבתי שאוכל לתרום שם מעצמי את המירב, וגם להנות ולהתפתח, בדרך. יש לי לא מעט חברים שהיו ונמצאים במוסיקאי מצטיין, ואני יודעת די טוב מה קורה שם. כמו שאמרתי- אם אחליט שבא לי לנגן עד אז (בבי"ס עסקתי הרבה גם בנגינה)- זה יכול להיות חיובי מאד. (מי שנמצא שם במדור גם אחראי לכתיבת העיבודים לכל מיני אירועים וזה יכול להיות נפלא עבורי לספק עיבודים בסיטונאות, בלי לחשוב יותר מדי...) המון
לכל מי שהגיב. אתם מקסימים.