1. הריני להודיעכם...

zimes

New member
יוווו! איזה כיף לראות אותך פה!

ברוכה הבאה! רק תיקון אחד - הנה, את מכירה עתודאית אחת שלא התחרטה על לימודיה. זה פשוט התאים לי - להמשיך ללמוד בגיל 18, לבלות כמו שאחרים (אולי) מבלים בתיכון, להכיר חברים מתאימים לי (היה קשה לי למצוא כאלה בתיכון, אלא רק מחוץ לעיר, ולא היו אז פורומים). הטעות היחידה שלי היתה שלא ביקשתי לשרת "סתם", ונתקעתי בתפקיד עם "תקן לאקדמאי", בלי שום צורך בי. > צימעס שוב מוצאת הזדמנות לקשקש על עצמה <

מורגיין

New member
וואו

נשמע כאילו יש לך הרבה אפשרויות לבחור מהן... אבל יש בעיתיות משהו בעניין (ואני מצטערת אם אני הורסת לך כאן), שום דבר מכל הרעיונות האלו לא בטוח! לא בטוח שתתקבלי למקצועות המחשב (ממר"ם), לא בטוח שתקבלי מוזיקאי מצטיין, עתודה האמת זה כן די בטוח, וגם שירות לאומי. מה שכן: מקצועות המחשב הם מקצועות מאוד מתישים שיגזלו הרבה מזמנך (בעיקר הקורסים היוקרתיים כמו קורס תכנות, שזה מיון מוקדם, קד"צ של חצי שנה וחתימה של שנתיים וחצי קבע...). יש מקצועות מחשב יותר "נחותים" כמו מנחת ישומים ומפעילת מחשב שיאפשרו לך להיות גם מצטיינת (שוב בהנחה שתתקבלי, בצבא הזה שום דבר לא בטוח ולא תלוי בכשרון שלך אלא יותר בדבר הרבה יותר קדום ממוזיקה שנקרא "פרוטקציות"). אם את רוצה עוד פרטים יותר מדויקים על מה אומר מקצועות המחשב, תשאלי אותי ואני אפרט במדויק, אני שם כרגע
בכל הקשור לעתודה אני מצטרפת לכולם, חוץ מאשר תיקון אחד: אם לא משבצים אותך בתפקיד התואם את הגדרת המקצוע שלך (למשל למדת רפואה ושיבצו אותך באפסנאות), כל התחייבות מוקדמת שלך לקבע תבוטל. ככה זה.

adidas^

New member
תיקון פצפון למורגיין

אין מצב בצבא שמישהו שלמד רפואה לא ישובץ בתחום שלו. הצבא מחפש רופאים בנרות (ע"ע התנאים המעולים של רפואנים בעתודה).

freedom rider

New member
היי שירה

קודם כל, אני שמח שאת רואה שוב את צה"ל (ר"ת של צבא הגנה להסתכל ולצחוק) ומערכת ההחלטות שלו בפרופורציה הנכונה. זה לא חדש.... אני למשל הייתי במבחנים לפרוייקט תלפיות וליחידת מודיעין שאסור לומר את המספר שלה, עברתי שלושה שלבים במיונים, ובסוף הייתי שין גימל בקריה... נו, זה מה יש. תרשי לי לעוץ לך לוותר על אופציות 1 ו-2: אחרי העתודה צריך לחתום קבע, וגם בממר"ם צריך, ומה שיקרה לך זה שתבלי 5 או 6 שנים משמימות ומשעממות בצבא, וזה במקרה הטוב. לדעתי - אופציה 4 היא הטובה ביותר בשבילך, אבל גם 3 יכולה להיות בסדר. בהצלחה!

shellyland

New member
בירה, יש לי שני דברים לומר לך:

1. אוי
2. לפי המיונים של צה"ל אני נמצאתי לא מתאימה להיות מורה-חונכת לחיילים עם בעיות. הסיקי את המסקנה לבד.

zimes

New member
ראיתם? שלי הפציעה!

יו... אני עוד מחכה שתשירי "כל יום כל יום..." להיא מההודעה למטה.

וואו!

אז כמה דברים... (לאו דפקא בסדר הגיוני
) ראשית, הדילמה המרכזית שלי היא לא אם להמשיך במוסיקה (די וודאי שאמשיך ברצינות במוסיקה), אלא האם ללמוד לימודים אקדמיים במוסיקה בארץ. (שאלה כלכלית בעיקרה- משום שניתן לקבל מלגה בחו"ל רק החל מתואר שני/ שלישי) הדילמה עלתה בעיקר בעקבות קולות שנשמעו מכמה חברים שלי שלומדים כעת באקדמיה ולא מרוצים- טוענים שהם לא לומדים כלום, שמה שלומדים ניתן ללמוד לבד, ואחד מהם מפציר בי לעשות תואר לא במוסיקה, באחד התחומים שמעניינים אותי. (-יתרום יותר גם לצד המוסיקלי, לדעתו
) באופן כללי, אקדים ואומר- הצגתי כמעט כל אפשרות שעלתה בראשי- כל דבר שיש סיכוי שאתקבל אליו ושמניח את דעתי. (טוב, בעצם לא מניח...
) אני לא יודעת עד כמה זה מבוסס, אבל סיפרו לי שהבחינות לממר"ם לא מאד קשות, והיתרון המרכזי בשירות מסוג כזה, כמו בעתודה (לפעמים), הוא הניסיון במקצוע. (לגבי עניין התלישות- מכירה את התחושה די טוב, נראה לי.
) תחום לימודים עיקרי? במוסיקה- קומפוזיציה, נראה לי. (בהודעה למעלה ציינתי תחומים אחרים המושכים אותי) השאלה היא אם ובאיזו מסגרת. (לאותם חבר'ה שהתלוננו על האקדמיה היה רעיון שנקים קומונה (רובם מלחינים בוגרי בי"ס, חלקם גם מדענים) ונרכיב לעצמינו תכנית לימודים משלנו. (נשכור מורים שנבחר בעצמינו וכו'. מי יודע... אולי.
) לגבי השירות הצבאי- כבר הגעתי להחלטה בזמנו, לעשות שירות צבאי שיהיה משמעותי, ועד כמה שניתן מספק. מהבחינה הזאת אני מעריכה שהתפקידים אליהם לא התקבלתי היו יכולים להיות אידאלים- חשבתי שאוכל לתרום שם מעצמי את המירב, וגם להנות ולהתפתח, בדרך. יש לי לא מעט חברים שהיו ונמצאים במוסיקאי מצטיין, ואני יודעת די טוב מה קורה שם. כמו שאמרתי- אם אחליט שבא לי לנגן עד אז (בבי"ס עסקתי הרבה גם בנגינה)- זה יכול להיות חיובי מאד. (מי שנמצא שם במדור גם אחראי לכתיבת העיבודים לכל מיני אירועים וזה יכול להיות נפלא עבורי לספק עיבודים בסיטונאות, בלי לחשוב יותר מדי...) המון
לכל מי שהגיב. אתם מקסימים.

יסמין43

New member
רק בקשר ל"שירות צבאי משמעותי ומספק"

זה אידיאל יפה, ואני מאחלת לך שתצליחי להגשים אותו. אבל אל תתפלאי נורא אם הוא יתנפץ. בעיני זה יותר אידיאל מאשר משהו מעשי.

nutmeg

New member
וא אללה שלך

הכל כל כך מלא תוכן, מדוייק, מעניין, מתיש... כל תחום פגז. מה עם תזמורת צה"ל? שנה ושמונה בכיף? יהיה לך מספיק זמן לכובד ראש גם אחרי השחרור.

יסמין43

New member
צודקת.

עם כל הכבוד לציונות, בכל הקשור לצה"ל - תחשבי טוב-טוב על עצמך, כדי שלא תסבלי.

זה די קשה לי,

כי אני עדיין עומלת קשה מאד כדי להשתחרר מכל מניעי השבעת-הרצון של השדים הפנימיים (אלה ששלי תפסה אותם פעם דוחפים אותי עם קלשון: "בירה, עוד! בירה, עוד!") ולהחליט באופן משוחרר וספונטני- מה הכי בא לי.

'ממר"ם'

יכול להיות אופציה נחמדה לשירות בחלק מהמקרים, בשאר הוא (אופציה (אפילו יותר מ) נחמדה גם, אבל בעיקר) מאוד מאוד מתיש.. אם את רוצה פרטים או יש לך שאלות אני פה..

סליחה שאני משתרשרת בסוף

הדיון המרתק, אבל אני חייבת להגיד משהו, שלטר: שמת לב שהתחלת את השרשור בכך שאת לא מבינה מה הפיל אותך בראיון הסופי למקומות דנן, כן? עכשיו תרשי לי לשים דברים אפעס בפרופורציה. האופציות האחרות שאת שוקלת, אולי לא ידעת, הן לא שגורות בפי רוב בני הנוער המצפים לגיוס. לא אפילו ברשימה החלומית שלהם. אני מניחה שמעבר לתמהון בדחיה הלא צפויה, את מודעת לעובדה שיש לך הרבה אופציות אחרות, הרבה כשרונות (שלפי מה שבררתי, הם בהחלט מעל מעל מעל לממוצע) ויכולות בלתי נדלות. אז איפה פה הבעיה?!?!. טוב, זה היה לשם הפולניות. מעבר לזה רציתי לציין עוד משהו שאיש מכם לא שם לב אליו. ביום שכתבה השלטר את הודעתה, היתה לה בגרות במתמטיקה, ממנה חזרה וסיפרה שהיה סבבה. כידוע לכם, יום לאחר מכן כותרות העיתונים זעקו שזו היתה בחינה לגאונים, שזקני צפת לא זוכרים בחינה כזאת, וכן הלאה, וכן הלאה. איי רסט מיי קייס.

adidas^

New member
הבחינה הקשה היתה של תלמידי

החמש יח'. לא של הארבע, לארבע דווקא היתה בחינה חביבה למדי. כמובן בלי להמעיט מערכה של שלטר. חוצמזה אפי, את חצופה.

נכון, ומה חדש בזה?

וחוץ מזה שיש לי תירוץ מעולה, אבל מעולה. הבעיה היא שאחיך ישמע אותו ולא את. חוצפנית.

כן, ולמעשה גם אם הייתי ניגשת לזו של

החמש, מונהגת בבי"ס שלי תכנית אחרת של בגרות... ...אבל תודה על העידוד.

למעלה