1 באפריל ברשת

e-magine

New member
1 באפריל ברשת

מטחתם, נמתחתם? מה המטיחות החזקות ביותר?

סרפד

New member
אני עוד לא יודעת

בישראל - לא. בארה"ב עוד לא נגמר 1 באפריל ואתר אחד חשוד במתחנות רצינית - בלוג ימני קומי די מפורסם שכפי הנראה מכר את שם הדומיין שלו לקבוצת שמאל קיצונית שלכאורה מאגדת כמה ארגונים - כולל אחד שקורא להעמיד את בוש למשפט בינלאומי ולהחזיר את סאדאם חוסיין לשלטון... - ומקושרת עם CAIR (קואליציה ליחסי אמריקה-איסלם או משהו בסגנון, שכחתי את השם המדויק מאחרי ראשי התיבות. זה ארגון שעיקר פעילותו נגד גילויי הפליה וגזענות אנטי-מוסלמית. מאד לא אהוד על ימנים רבים שמחשיבים אותו לגיס חמישי). אני קניתי את זה בינתיים, אבל יש שחושבים שזו מתיחה. הגיוני שזו מתיחה שמנסה לגרום לשמאל להיראות רע. העובדה שקניתי את זה, למרות החלק של להחזיר את סאדאם לשלטון, אולי מצביעה על כך שהשמאל הקיצוני בארה"ב נראה די רע גם בלי עזרה מן החוץ (מלא תיאוריות קשר על בוש, ארה"ב, הציונים והיהודים, כולל אנטישמיות פרופר - היהודים מנהלים את העולם, "אאוטינג" של ניאו-קונסרבטיבים יהודים, קריקטורות עם סממנים אנטישמיים קלאסיים מאד בולטים וכו'). אבל אם זו מתיחה, אז היא ממש מושקעת - הבנאדם ממש השקיע בעיצוב אתר חדש, תכנים, עירוב של קבוצות אמיתיות עם קבוצות בדויות וכו'. נראה מחר.

סרפד

New member
עדכון: זו אכן מתיחה

כשלוחצים על הקישור כדי לתרום לארגון הפיקטיבי מגיעים לעמוד שמכריז שזו מתיחה. הייתי שמה קישורים ל"לפני" ו"אחרי", אבל המתיחה בטח תיעלם מן האתר מחר בבוקר אז לא תוכלו להתרשם. מעניין יהיה לקרוא את כל הדואל הנזעם שהוא קבל ממבקרים קבועים שקנו את זה.

סרפד

New member
אזהרה: האתר הזה קצת...

לא בדקתי את התכנים לעומק לפני ששמתי את הקישור (אני לא מבקרת קבועה שם, רפרפתי שם פעם-פעמיים בעבר והיום בעקבות ה"שינוי" ששמעתי עליו באתר אחר). אז האתר הזה די גזעני ושוביניסטי. אם כי יש גם קטעים די מצחיקים בחלקים הלא גזעניים ולא שוביניסטיים. בכל מקרה - אם אתם נכנסים, על אחריותכם בלבד, אל תגידו שלא הזהרתי.

לקשמי

New member
הרגע נתקלתי...

בפורום "צמחונות וטבעונות" בתפוז במתיחה של אחת הגולשות שם שכתבה שאחרי 11 שנה של צמחונות החליטה לחזור לאכול בשר. כולם היו המומים ומשום מה כעסו, עד שהתברר שזאת מתיחה של 1 באפריל. האמת, בהתחלה, לפני שסיימתי לקרוא את השרשור גם אני האמנתי. יחד עם זאת לא הבנתי למה אנשים מנסים לכפות את הדעות שלהם על אחרים. (הכוונה לאלה שכעסו על "ההחלטה שלה לחזור לאכול בשר").

סרפד

New member
../images/Emo32.gif

אני מבינה למה הם כעסו. רוב הצמחונים לא הפכו לצמחונים מתוך דאגה לבריאותם האישית. רובם (רובנו, למען הדיוק) רואים הריגה של בעלי חיים כמעשה בלתי מוסרי. אם צמחוני חוזר לאכול בשר זה נתפס כאדם שמודע או סבור שזה בלתי מוסרי ולמרות זאת בוחר להרוג, להבדיל מאדם שאף פעם לא היה צמחוני ושמלכתחילה לא סבור שזה בלתי מוסרי לאכול בשר, ולכן מסתכלים עליו אחרת.

לקשמי

New member
המשך ../images/Emo32.gif

גם אני צמחונית מטעמי מצפון ובכל זאת לא יכולה לצפות שכולם יהיו מוסריים כמוני. נוסף לכך, אני גם יודעת שאף פעם אי אפשר לשפוט אף אדם, כי אף פעם אי אפשר לדעת מה המניעים שלו.

תרגיל יחצ"ני של גוגל

שני דברים החשידו את גוגל במתיחה: התאריך ונפח תיבת הדוא"ל. כתבות, שטוענות שלא מדובר במתיחה, התפרסמו גם בקפטן אינטרנט וב- Ynet: "הדואר של גוגל - בהחלט לא בדיחה" - מאת: גל מור, Ynet, 02.04.04 "לא מעט אתרי חדשות התפתלו כדי לקבוע דבר והיפוכו אך מספר סימנים חד משמעיים העידו על כך שגוגל אכן מתכוונת להשיק שירות דואר רשת" "בגוגל היו מודעים לחלוטין לתאריך המיוחד של ההכרזה שלהם ולמעשה מדובר בתעלול יחצ"ני די מתוחכם, שיצר באז אדיר ברשת.לא רק שבכל מקום דיברו על הדואר של גוגל, החיבור ל- 1 באפריל הביא רבים לקבוע כי 'זה טוב מדי מכדי להיות אמיתי' והספקות הגבירו את התהודה". [...] "התיבה הגדולה הגיונית מסיבה שונה: בגוגל מתכוונים לכרות מידע בהודעות המשתמשים ולהציב בהן מודעות מילים (Adwords) על פי הקשר ההודעה. למשל, כאשר שני לקוחות החברה ינהלו ביניהם התכתבות חסרת מעצורים, המודעות בצד המכתבים יפנו אותם לאתרי סקס ולמוצרים מעוררי חשק. למעשה, בניגוד למתחרים, בגוגל מעוניינים שהלקוחות ישתמשו בתיבה שלהם כמה שיותר - חינם - אך ישלמו על כך בפרטיותם". "גוגל: שירות הדואל החדש אינו מתיחה" - מאת: יובל דרור, קפטן אינטרנט-הארץ, 02.04.04 "השירות עליו הכריזה החברה ב- 1 באפריל אמור להציע למשתמשיו תיבות דואל בנפח 1 ג'יגה-בייט - פי 250 מנפח התיבה הבסיסית של יאהו" "אתמול, במהלך שעות היום, עקבו גולשים מרחבי העולם אחר אתר האינטרנט של חברת גוגל. כולם חיכו לפרסום הצהרה שתקבע כי ההודעה של גוגל, ולפיה היא עומדת להשיק שירות דואר אלקטרוני חדש, היא בגדר 'מתיחה' לכבוד ה- 1 באפריל. ואולם עד לצאת היממה, המשיכו אנשי גוגל לעמוד בתוקף מאחורי ההודעה שלהם, שמשמעותה אחת: הכרזת מלחמה על מיקרוסופט ויאהו".

סרפד

New member
מתיחה ירדנית: "החמאס הרג את שרון"

ידיעה בוושינגטון טיימס (אנגלית): "שמועה של 1 באפריל הטוענת שהחמאס הרגו את ראש הממשלה הישראלי אריאל שרון סחפה את ירדן ביום חמישי. ירדנים רבים הפיצו את ה"בדיחה" שהקבוצה המיליטינטית נקמה את (מותו של) מייסדה ומנהיגה הרוחני שייך אחמד יאסין, שנהרג בידי ישראל ב- 22 במרץ בפקודתו של שרון." מצוטטים שם ירדנים שקבלו טלפונים מחברים שהודיעו להם על "הריגתו של שרון" וכשהדליקו את הטלויזיה כדי לשמוע על ה"חדשות" התאכזבו לגלות שאין שם זכר לסיפור ושזו היתה מתיחה.

למעלה