06ז....

ronenrad

New member
הערב אמורים לראות מה ל e c יש

להגיד בטווח של 168 ש' . אם האתר שלהם יחזור עד אז לפעילות

barnea1

New member
בסה"כ עידכון נחמד וסוף סוף GFS

מראה על מערכת באזורינו בטווח של מתחת ל-180 שעות. שוב ל-14 בדצמבר GFS

barnea1

New member
סליחה, בטעות שלחתי את ההודעה

מבלי ששיימתי לכתוב. כפי שכתבתי GFS מראה סוף סוף תרחיש מעניין ב-14 בדצמבר כאשר אפיק הרום מתעמק לכיוננו מלווה אפיקיות בקרקע וזרימות ימיות. עדיין מוקדם כרגע לדבר על נתונים מדוייקים אבל נקווה שיישאר בהמשך.

אריאל5

New member
דוקא גפ"ס 00Z לדעתי היה טוב מ6Z

בבוקר הוא נתן גשם מחזית חמה כבר ביום ג' וגשם מרביעי-שישי אמנם הירוק היה רחוק יותר אבל התצורה בקרקע היתה מעולה הכניסה לחות והטמפ' ירדה לשלג טוב בחרמון. לאחר מיכן התרכסות אבל שלקראת סוף התחזית ראו את סיומה. עדכון 6 נותן פחות גשם ורק ביום רביעי ולאחר מיכן התרכסות מעצבנת עד סוף הטווח.

natigr

New member
גשם מחזית חמה בישראל הוא מצב נדיר

העדכון הזה יותר טוב מכיון שעדיף ציפור אחת ביד מאשר הבטחות לשלג בעוד 240 שעות.

תוכון1

New member
גשם מחזית חמה לא כה נדיר

מעבר לזה אני מסכים איתך. אני אישית שונא חזיתות חמות, בד"כ עוצמת הגשם לא עוברת את הקל והכמויות לא מגיעות למספר דו ספרתי.

drums123

New member
אתה די טועה ברוב מה שאמרת...

גשם מחזית חמה בהחלט לא נדיר, אבל במדינתו הקטנטונת הוא ממש נדיר. וחוץ מזה גשמים מחזיתות חמות באנגליה יכולים להיות כבדים.

תוכון1

New member
כזה נדיר?

אינני בטוח, בכל אופן-האחרונה שאני זוכר הייטב הייתה ב-22.1.04.

natigr

New member
הסיבה שגשם מחזית חמה נדיר בישראל

היא הזרימות המזרחיות היבשות בעת מעבר החזית החמה שמשתנות בהדרגה לדרום מערביות עם התקרבות השקע והחזית הקרה לאזורינו.

אריאל5

New member
גם עדכון הבוקר הראה גשם עם קור רב

יותר ובעוצמות גדולות יותר וביום קודם גשם חם. אם תבדוק ליום רביעי את מפות המשקעים תוכל לראות שכרגע חזוי חצי בערך ממה שהיה חזוי הבוקר וזה חוץ מחזית חמה וטווח יותר ארוך.

למעלה