009
010

Drums

New member
009 ../images/Emo26.gif 010 ../images/Emo35.gif

יש לי מיתרים 009 ואני רוצה לנגן על כיוון D, להוריד את כל הגיטרה בטון... הבעיה שהצליל נהיה מעפן וגם ההרגשה... האם אני אגרום לנזק אם אני אוריד את כל המיתרים ואשים את ה-010? אפשר לעשות את זה רק בסט-אפ? או שאפשר גם באופן עצמאי?
תודה מראש

RoieL

New member
איזה גשר יש לך?

עם טיונומטיק אין לי ניסיון אבל אני מתאר לעצמי שזה פחות סיפור מגשר צף, תקנו אותי אם אני טועה. אני יכול לענות לך במקרה שיש לך גשר טרמולו- אחרי שתשים את המיתרים קודם כל תצטרך לשנות את הלחץ על הגשר- אם יש לך סטראטוקסטר אז תצטרך לפתוח את הפלסטיק שמאחורה ולחזזק או לשחרר את הברגים שבחלק העליון של ה"חור"- ברגים ש"מחזיקים" את כל הקונסטרוקציה של הגשר לעץ. תצטרך לדאוג שהגשר יהיה מקביל לגוף. אח"כ תצטרך לעשות כיוון אינטואיציה.

Drums

New member
../images/Emo26.gif

תודה על התגובות.. כנראה שהגיטרה תיאלץ לעבור סט-אפ כי אף פעם לא התנסיתי עם הדברים האלה ואני גם לא מתכוון בינתיים להתחיל
בכל מקרה, עוד שאלה קטנה... אם אני רוצה להוריד את כל המיתרים ולשים סט חדש (של 009) זה בסדר? זכור לי באיזה שרשור שמישהו אמר שזה לא טוב שמורידים את כל המיתרים...

Kfitzi

New member
בהחלט אם אתה לא מכיר את העבודה

אתה עלול לעשות נזק. שווה ללכת לעשות סטאפ - ולבקש, לפעמים זה אפשרי, שיעשו את הסטאפ כשאתה שם. תוכל לראות מה עושים וכד'. לא כולם מאפשרים את זה. לשאול, לא עולה כסף. לגבי השאלה השנייה שלך, אפשר בהחלט להוריד את כל המיתרים מהגיטרה, לפרק זמן קצר זה לא עושה נזק (שעתיים-שלוש בלי מיתרים לא יעשו כלום לגיטרה). אם יש לך גשר צף (פלויד רוז סטייל) כדאי לשים חפץ קשיח (מחק זה נהדר כי הוא מספיק עדין כדי לא לשרוט כלום) מתחת לגשר כדי שיחזיק אותו בערך במקום, זה רק יקצר את תהליך הכיוון מחדש. אם יש לך טיונומטיק (גיבסון) או גשר פנדר סטייל, אתה יכול להוריד בלי מחקים ובלי כלי כתיבה שונים ומשונים

RoieL

New member
יש לך גשר פנדר?

אם כן- עוד לא הספקתי לכוון אינטואיציה וחשבתי לצלם את התהליך ולהעלות לפורום, אולי זה יחסוך לך סטאפ.

Drums

New member
אכן גשר פנדר...

וזה יעזור לא רק לי אלא גם לדורות הבאים אם תעלה את התהליך לפורום

RoieL

New member
אחלה

אני אנסה לארגן משהו, רק שיכולות הצילום שלי לא משהו אז תנסו להסתדר עם מה שיצא

RoieL

New member
מחק זה נהדר אם אתה

רוצה אבקת מחקים.. קראתי איפשהו שמישהו שם מחק וזה קרה לו, כדאי לשים חפץ יותר קשיח אני חושב

adiel61

New member
הכי טוב

זה לשים סוללה 9V מלופפת באיזולירבנד עדין, אתה לא שורט את הגיטרה וגם מקבל את הגובה הרצוי

amitzangi

New member
אתה יכול בלי שום בעיה אבל

אם יש לך גשר צף אתה צריך לעשות סטאפ, אם יש לך גשר רגיל, סתומרת כמו של פנדר... אז אתה יכול להוריד ולא יהיה לך בעיות עכשיו בקשר ל010.. אני אישית מעדיף את 010 יש להם הרגשה של מיתרים והסאונד משתפר במלא, ואם אתה מחליף את צריך קצת לכוון את הגשר כי יש יותר לחץ ב010, זה מישהו יותר מקצועי ממני יענה לך פה יום טוב

למעלה