הסבר קצר למה השמאלנים רואים בלג בעומר חגיגה עצובה?

evglev1

Well-known member
מנהל
היגיון של אידיוט חסר כל היגיון

פלפלת עצמך לדעת
אם חשבת שניתן לחשוב שמקומך זה מקום פיזי?

זה אפילו אידיוט כמוך מבין.
ולכן האפשרות היחידה הקיימת היא:
שהרבנים היו, ועוד היום, מטומטמים לחלוטין,
ולוקחים סיכונים אסורים מתוך אמונה שהאלוהים יעזור.

כל אפשרות אחרת שתעלה על דעתך,
תוכיח שאתה אידיוט לא פחות מהרבנים.
גם המורדים בגטאות ידעו שהם הולכים אל מותם ואין להם סיכוי מול השומרים הנאצים והבחירה הייתה להיהרג בקרב במקום ללכת כצאן לטבח, ולאף אחד לא הייתה תקווה שהם יצליחו לגבור על השומרים ולברוח מהגטו או שבעקבות המלחמה שלהם יחוסו על חייהם מתוך כבוד לאנשים לוחמים.

Henry0

Well-known member
גם המורדים בגטאות ידעו שהם הולכים אל מותם ואין להם סיכוי מול השומרים הנאצים והבחירה הייתה להיהרג בקרב במקום ללכת כצאן לטבח, ולאף אחד לא הייתה תקווה שהם יצליחו לגבור על השומרים ולברוח מהגטו או שבעקבות המלחמה שלהם יחוסו על חייהם מתוך כבוד לאנשים לוחמים.
השוואה מטומטמת

המורדים בגטו
ידעו שבין כה וכה ימותו,
וניסו למקסם את מחיר מותם.
כנאמר: "תמות נפשי עם פלישתים".

המורדים ברומי, לולא מרדו, לא היה קורה להם הרבה.
ובטח לא היו מעמידים את העם היהודי בסכנה קיומית.

evglev1

Well-known member
מנהל
שוב אכילת נבלות וטריפות שיבשה לך את ההגיון

"אל תדון את האדם עד שתגיע למקומו" אמרו חז"ל
לא למקומו הפיזי אלא לסיטואציה בה היה.

הרבנים בתקופת בר כוכבא הכירו את הרומאים לא פחות טוב ממך.
הם הבינו שהם בתקופת שמד בה דת ישראל עלולה להיעלם מהעולם.
עשו מה שעשו והצליחו, גם במחיר דמים נורא דת ישראל שרדה.

ובאשר לשואה.
רוב הרבנים החל מהמאה ה 15 אמרו לעלות לארץ הרבה לפני הרצל.
קבוצה קטנה של אדמורים חסידיים טעתה והיטעתה, זה הכל

ולגבי השואה עצמה, כבר הסברתי שהקב"ה לא שומר על עם ישראל בגולה ובאירופה והוא כתב את זה במפורש בפרשת בחוקותי אותה נקרא השבת
גם הליטאים או מתנגדים (מתנגדי חסידות) התנגדו לעלייה לארץ וגם אלה שעלו מהישוב הישן התנגדו לחקלאות יהודית ורצו רק לחיות מאחורי החומות של הערים העתיקות ולא לעסוק בשום עבודת כפיים ולא לפתח עבודה עברית בשום צורה.

רוב ההיסטוריונים סבורים שאדריאנוס רצה רק להקים מקדש אלילי על הריסות המקדש היהודי בירושלים, והגזירות נגד היהדות באו בעקבות המרד. אבל בכל מקרה המרד לא הביא לביטול הגזירות והם בוטלו שנים או עשרות שנים לאחר המרד ובניגוד לחשמונאים במרד בר כוכבא לא היה אפילו קרב אחד שבו היהודים ניצחו את הרומאים.

certified.woke

Well-known member
אנשים עושים כל שאפשר להגיע למירון בל"ג בעומר דווקא ולא במועד אחר, משום שמאמינים כי "שערי שמים" נפתחים שם דווקא אז, ותפילות נשמעות למעלה אצל השוכן במרומים ומובטח שבקשות תתמלאנה.
מי שזקוק נואשות לישועות - לא יוותר ומוכן להפר כל הוראה ולשלם המחיר ולשאת בעונש.
זה ענין למחקר אנתרופולוגי...

בערוץ 14 נאמר במפורש שאפשר ליצור קשר ישיר עם הרשב"י. אז התקשרתי

שידורים מבית הרשב"י, ערוץ 14.

טיוי

עודד מנשה והרב מרדכי לוי. מסתבר שהרשב"י מת

רוגל אלפר

רוגל אלפר
לעקוב
06:00 • 05 במאי 2026

רבי שמעון בר יוחאי מת לפני כאלפיים שנה, אבל במסגרת שידורי החדשות של ערוץ 14 בל"ג בעומר נאמר במפורש שאפשר ליצור איתו קשר. יתרה מזו, צופי הערוץ הוזמנו רשמית ליצור איתו קשר. לא מדובר בהזמנה קוסמת – שמבטיחה ניסים ונפלאות, הרים וגבעות, אבל נותרה עמומה וכללית – אלא בהזמנה קונקרטית, ספציפית מאוד, ממוקדת.

בשידור הישיר מבית הרשב"י, שהיה חלק אינטגרלי משידורי החדשות בערוץ ומהעיסוק העיתונאי באכיפת איסור ההילולה, אמרו עודד מנשה והרב מרדכי לוי דברים ברורים ונכוחים. ההנחיות שנתנו לצופים היו פשוטות ומעשיות. הם הבהירו שמדובר ב"הזדמנות של פעם בחיים" ושרבי שמעון בר יוחאי הוא "כל יכול". הצופים הוזמנו לבקש ממנו זיווג, שלום בית, ילדים, פרנסה ורפואה שלמה. התפלאתי. שהרי מת מזמן.

הילולת הרשבי במירון, אמש

הילולת הרשב"י במירון, אמש; צילום: גיל אליהו

כתבות קשורות​

אבל מנשה והרב לוי התעקשו. "יש כבל של חשמל", הסביר הרב לוי, ויש כבל של טלפון, הוא אמר, ויש כבל של אינטרנט. "כל מיני כבלים" יש בעולם, סיכם את מצב הכבלים הגלובלי. "אבל כשאתה מתחבר לרבי שמעון בר יוחאי, זה כבל אלחוטי". אהההה, הבנתי. מתברר שההסבר פשוט. אלחוטי. כמובן. ובכבל האלחוטי הזה, אמר הרב, יש, ובכן, "הכול". פשוט כך. לא פחות. והוא החל למנות את ה"הכול" הזה. יש שם חשמל, אמר, ויש מים. כן, מים. וגם טלפון. "הכול בכול מכול", בקיצור, שהרי תקצר היריעה מלפרט ואין אדם סביר יכול לצפות לקבל פירוט אינסופי של "הכול". תכף יש הפסקת פרסומות. רבי שמעון, אמר הרב לוי, "הבטיח – 'יכול אני לפתור את כל העולם כולו'". ו"היום הזה, זה יום גדול שכל אחד יכול לבקש בקשות". ואמרתי לעצמי, "כל אחד" זה גם אני. ואם הבטיח, שיקיים.

"כל מי שמחייג לכוכבית 2606 ואומר 'אני רוצה להתחבר לרבי שמעון'" – מתחבר, הכריז הרב, וזוכה ללא פחות מ"שותפות" עם רבי שמעון בר יוחאי. ואני, בהחלט, זקוק לשותף כזה. רוצה זיווג. פרנסה. רפואה. רוצה הכול. הכול בכול מכול. "כל דבר", אמר הרב, "כל דבר – כוכבית 2606". ולמען הסר ספק, הדגיש מנשה: "מי שרוצה היום קשר עם רבי שמעון בר יוחאי, רק דרך המספר הזה, אין שום דרך אחרת".

וואו, אפילו לא דרך תפילה בלב? באסה. אז התקשרתי. ענתה אישה צעירה. "ביום קדוש ואדיר זה", אמרתי לה בחגיגיות, "כשעיני כל העולם נשואות למירון, אני רוצה להתחבר לרבי שמעון". היא הציעה לרשום את בקשתי. "לא, לא", אמרתי, "חברי אותי אליו ישירות, אנחנו שותפים". היא נשמעה מעט אובדת עצות. "נו", אמרתי לה, "בכבל האלחוטי שלכם". לבסוף הודתה שאי אפשר. "למה", תמהתי. "כי הוא נפטר", אמרה.

נערך לאחרונה ב:

marabo

Well-known member
אנשים עושים כל שאפשר להגיע למירון בל"ג בעומר דווקא ולא במועד אחר, משום שמאמינים כי "שערי שמים" נפתחים שם דווקא אז, ותפילות נשמעות למעלה אצל השוכן במרומים ומובטח שבקשות תתמלאנה.

טיוי

רוגל אלפר

רוגל אלפר
לעקוב

רבי שמעון בר יוחאי מת לפני כאלפיים שנה, אבל במסגרת שידורי החדשות של ערוץ 14 בל"ג בעומר נאמר במפורש שאפשר ליצור איתו קשר. יתרה מזו, צופי הערוץ הוזמנו רשמית ליצור איתו קשר. לא מדובר בהזמנה קוסמת – שמבטיחה ניסים ונפלאות, הרים וגבעות, אבל נותרה עמומה וכללית – אלא בהזמנה קונקרטית, ספציפית מאוד, ממוקדת.

בשידור הישיר מבית הרשב"י, שהיה חלק אינטגרלי משידורי החדשות בערוץ ומהעיסוק העיתונאי באכיפת איסור ההילולה, אמרו עודד מנשה והרב מרדכי לוי דברים ברורים ונכוחים. ההנחיות שנתנו לצופים היו פשוטות ומעשיות. הם הבהירו שמדובר ב"הזדמנות של פעם בחיים" ושרבי שמעון בר יוחאי הוא "כל יכול". הצופים הוזמנו לבקש ממנו זיווג, שלום בית, ילדים, פרנסה ורפואה שלמה. התפלאתי. שהרי מת מזמן.

הילולת הרשבי במירון, אמש

כתבות קשורות​

אבל מנשה והרב לוי התעקשו. "יש כבל של חשמל", הסביר הרב לוי, ויש כבל של טלפון, הוא אמר, ויש כבל של אינטרנט. "כל מיני כבלים" יש בעולם, סיכם את מצב הכבלים הגלובלי. "אבל כשאתה מתחבר לרבי שמעון בר יוחאי, זה כבל אלחוטי". אהההה, הבנתי. מתברר שההסבר פשוט. אלחוטי. כמובן. ובכבל האלחוטי הזה, אמר הרב, יש, ובכן, "הכול". פשוט כך. לא פחות. והוא החל למנות את ה"הכול" הזה. יש שם חשמל, אמר, ויש מים. כן, מים. וגם טלפון. "הכול בכול מכול", בקיצור, שהרי תקצר היריעה מלפרט ואין אדם סביר יכול לצפות לקבל פירוט אינסופי של "הכול". תכף יש הפסקת פרסומות. רבי שמעון, אמר הרב לוי, "הבטיח – 'יכול אני לפתור את כל העולם כולו'". ו"היום הזה, זה יום גדול שכל אחד יכול לבקש בקשות". ואמרתי לעצמי, "כל אחד" זה גם אני. ואם הבטיח, שיקיים.

"כל מי שמחייג לכוכבית 2606 ואומר 'אני רוצה להתחבר לרבי שמעון'" – מתחבר, הכריז הרב, וזוכה ללא פחות מ"שותפות" עם רבי שמעון בר יוחאי. ואני, בהחלט, זקוק לשותף כזה. רוצה זיווג. פרנסה. רפואה. רוצה הכול. הכול בכול מכול. "כל דבר", אמר הרב, "כל דבר – כוכבית 2606". ולמען הסר ספק, הדגיש מנשה: "מי שרוצה היום קשר עם רבי שמעון בר יוחאי, רק דרך המספר הזה, אין שום דרך אחרת".

וואו, אפילו לא דרך תפילה בלב? באסה. אז התקשרתי. ענתה אישה צעירה. "ביום קדוש ואדיר זה", אמרתי לה בחגיגיות, "כשעיני כל העולם נשואות למירון, אני רוצה להתחבר לרבי שמעון". היא הציעה לרשום את בקשתי. "לא, לא", אמרתי, "חברי אותי אליו ישירות, אנחנו שותפים". היא נשמעה מעט אובדת עצות. "נו", אמרתי לה, "בכבל האלחוטי שלכם". לבסוף הודתה שאי אפשר. "למה", תמהתי. "כי הוא נפטר", אמרה.

טיוי

רוגל אלפר

רוגל אלפר
לעקוב

הילולת הרשבי במירון, אמש

כתבות קשורות​

מה לנו ולך?
אלו עניינים של יהודים
אתה לך תחסום את קפלן ותבעיר שם מדורות כמנהג עדות השמאלנים

certified.woke

Well-known member

Henry0

Well-known member
אני יהודי שומר שבת
אתה בועט בעשרת הדיברות
לכן אני יהודי ואתה שמאלני
היגיון של שקרן חסר כל היגיון

בן של אמא יהודיה הוא יהודי.
שומר שבת או לא.

זה ידוע גם לך,
אך אתה אינך מתבייש לשקר
ואתה מטומטם מדי חלהבין ששקריך ניתפסים מייד.

marabo

Well-known member

בן של אמא יהודיה הוא יהודי.
שומר שבת או לא.

זה ידוע גם לך,
אך אתה אינך מתבייש לשקר
ואתה מטומטם מדי חלהבין ששקריך ניתפסים מייד.
בור ועם הארץ
מחלל שבת בפרהסיה במזיד נחשב לפי ההלכה כמומר לכל התורה כולה שהוציא עצמו מעם ישראל עד שיעשה תשובה.
ההלכה מתייחסת אליו כגוי מבחינת זה שלא מצרפים אותו למנין, הוא פסול לעדות, אם מזג יין, היין נחשב יין נסך.

Henry0

Well-known member
בור ועם הארץ
מחלל שבת בפרהסיה במזיד נחשב לפי ההלכה כמומר לכל התורה כולה שהוציא עצמו מעם ישראל עד שיעשה תשובה.
ההלכה מתייחסת אליו כגוי מבחינת זה שלא מצרפים אותו למנין, הוא פסול לעדות, אם מזג יין, היין נחשב יין נסך.

אתה משקר בהגדרה, שהיתה נכונה לדורות קודמים.

1. כאשר רוב ישראל לא שומרים תורה,
אז מגדירים אותם כ"תינוק שנישבה".

2. בפרהסיה פרושו - במזיד ובהתרסה.
אין לך מושג איך היה חילול השבת.
אבל כמובן זה לא צריך להפריע לך לשקר.

3. כיון שרוב העם היהודי לא שומר שבת,
הרי הוא לא הוציא עצמו מהכלל.

ההפך מר שקרן, בור ועם הארץ,
אתה במיעוט שומר השבת,
לכן אתה מוציא עצמך מהכלל,
ולכן אינך יהודי, אלא סתם אחד הבנים הרשעים.

הצעה
כיון שאינך אוכל אוכל טעים,
המוח כל הזמן דורש מעט הנאה באוכל,
לא כל הזמון רק איסורים ואיסורים,
וכך חסר לו אנרגיה לחשוב בהיגיון ובלי לשקר.

יתכן וזה לא רק הפילפול שמטמטם אותך,
גם האוכל הכשר מדרדר את בינתך.

למעלה