אנשים עושים כל שאפשר להגיע למירון בל"ג בעומר דווקא ולא במועד אחר, משום שמאמינים כי "שערי שמים" נפתחים שם דווקא אז, ותפילות נשמעות למעלה אצל השוכן במרומים ומובטח שבקשות תתמלאנה.
מי שזקוק נואשות לישועות - לא יוותר ומוכן להפר כל הוראה ולשלם המחיר ולשאת בעונש.
זה ענין למחקר אנתרופולוגי...
שידורים מבית הרשב"י, ערוץ 14.
עודד מנשה והרב מרדכי לוי. מסתבר שהרשב"י מת
רוגל אלפר
לעקוב
06:00 • 05 במאי 2026
רבי שמעון בר יוחאי מת לפני כאלפיים שנה, אבל במסגרת שידורי החדשות של ערוץ 14 בל"ג בעומר נאמר במפורש שאפשר ליצור איתו קשר. יתרה מזו, צופי הערוץ הוזמנו רשמית ליצור איתו קשר. לא מדובר בהזמנה קוסמת – שמבטיחה ניסים ונפלאות, הרים וגבעות, אבל נותרה עמומה וכללית – אלא בהזמנה קונקרטית, ספציפית מאוד, ממוקדת.
בשידור הישיר מבית הרשב"י, שהיה חלק אינטגרלי משידורי החדשות בערוץ ומהעיסוק העיתונאי באכיפת איסור ההילולה, אמרו עודד מנשה והרב מרדכי לוי דברים ברורים ונכוחים. ההנחיות שנתנו לצופים היו פשוטות ומעשיות. הם הבהירו שמדובר ב"הזדמנות של פעם בחיים" ושרבי שמעון בר יוחאי הוא "כל יכול". הצופים הוזמנו לבקש ממנו זיווג, שלום בית, ילדים, פרנסה ורפואה שלמה. התפלאתי. שהרי מת מזמן.
הילולת הרשב"י במירון, אמש; צילום: גיל אליהו
כתבות קשורות
אבל מנשה והרב לוי התעקשו. "יש כבל של חשמל", הסביר הרב לוי, ויש כבל של טלפון, הוא אמר, ויש כבל של אינטרנט. "כל מיני כבלים" יש בעולם, סיכם את מצב הכבלים הגלובלי. "אבל כשאתה מתחבר לרבי שמעון בר יוחאי, זה כבל אלחוטי". אהההה, הבנתי. מתברר שההסבר פשוט. אלחוטי. כמובן. ובכבל האלחוטי הזה, אמר הרב, יש, ובכן, "הכול". פשוט כך. לא פחות. והוא החל למנות את ה"הכול" הזה. יש שם חשמל, אמר, ויש מים. כן, מים. וגם טלפון. "הכול בכול מכול", בקיצור, שהרי תקצר היריעה מלפרט ואין אדם סביר יכול לצפות לקבל פירוט אינסופי של "הכול". תכף יש הפסקת פרסומות. רבי שמעון, אמר הרב לוי, "הבטיח – 'יכול אני לפתור את כל העולם כולו'". ו"היום הזה, זה יום גדול שכל אחד יכול לבקש בקשות". ואמרתי לעצמי, "כל אחד" זה גם אני. ואם הבטיח, שיקיים.
"כל מי שמחייג לכוכבית 2606 ואומר 'אני רוצה להתחבר לרבי שמעון'" – מתחבר, הכריז הרב, וזוכה ללא פחות מ"שותפות" עם רבי שמעון בר יוחאי. ואני, בהחלט, זקוק לשותף כזה. רוצה זיווג. פרנסה. רפואה. רוצה הכול. הכול בכול מכול. "כל דבר", אמר הרב, "כל דבר – כוכבית 2606". ולמען הסר ספק, הדגיש מנשה: "מי שרוצה היום קשר עם רבי שמעון בר יוחאי, רק דרך המספר הזה, אין שום דרך אחרת".
וואו, אפילו לא דרך תפילה בלב? באסה. אז התקשרתי. ענתה אישה צעירה. "ביום קדוש ואדיר זה", אמרתי לה בחגיגיות, "כשעיני כל העולם נשואות למירון, אני רוצה להתחבר לרבי שמעון". היא הציעה לרשום את בקשתי. "לא, לא", אמרתי, "חברי אותי אליו ישירות, אנחנו שותפים". היא נשמעה מעט אובדת עצות. "נו", אמרתי לה, "בכבל האלחוטי שלכם". לבסוף הודתה שאי אפשר. "למה", תמהתי. "כי הוא נפטר", אמרה.