🧙‍♀️מחזור כישור הזמן - The Wheel of Time 🧙‍♂️עונה 3 ☸️

didalf

Well-known member
308 אמצע הפרק לא יכולתי להתאפק

תראו מה זה לכבוד פסח משה רבנו הגיע😂
IMG_5474.jpeg

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member
פרק 3X08 סוף עונה

וואה מלא דברים לפחות את העלילה של פרין סגרו פרק שעבר.

ובכן לפני 10 שנים במגדל הלבן אליאדה הכלבתא הזאת עשתה עסקה עם איזה כוח אפל (נגלה אחכ מה הוא) כדי להיות כס האמרילין אבל בכל זאת הפסידה בהצבעה ומאז היא ממומרת על כך. סוואן נבחרה ברוב קולות.
אז עכשיו אליאדה בוחשת בקלחת כדי להדיח אותה שוב. ודאממ הנבלה הזאת מעולה בפוליטיקה ותחמנות. היא שולחת חבורת אדומות בתור הסחה כך שכל הנאמנות של סוואן במוצעה מורחקות מהמגדל ומי שנשאר במועצה מדיחות את סוואן ומממנות אותה. דאממט נבלה. לא ראיתי משחקי הכס אבל אני מניחה שככה היא הייתה במיטבה. אוקי אבל אז הן מתעללות בסוואן ממש היי לא יפה. ואפילו אחרי שהיא מספרת את האמת על הדרקון אלאידה והעוזרת שלה שיכורות כוח והן הורוגת אותה. אוי לא:-(

בטנצ'יקו לאינדרין משיגה גם את הצמיד השני והולכת לחפש את הקולר והחבורה בעקבותיה.
לא הבנתי אם היא ידעה שהחבורה גם שם.
תום הולך עם איילין ומסבתר שהוא הכיר אותה היטב כשהיא הייתה תינוקת. לא הבנתי מה היה תפקידו אז8-* רגע האם הוא אבא שלה? הוא גם מיידע אותה שהחבר של אמא שלה הוא ארור מתחזה.
ואז תוקפת אותם אג'ה שחורה ממה שנשאר עם איזה מקל מרושע ותום אומר לאיילין לברוח אבל היא חוזרת ולוקחת את המקל המרושע ותוקפת את היא. ודאממ הדבר הזה מסוכן הוא אידה אותה. האם עכשיו איילין תדרדר מוסרית כי היא הרגה מישהו?
מין ומאט מגיעים לאיזה פורטל מוזר שמאט נכנס בו בטעות ויש שם איזה ליצן זאב בזירה וואטאפק???8-* אבל זה כנראה מי שאליאדה עשתה איתו הסכם בעבר. הוא מבטיח למאט הבטחות אבל יש מחיר. ואז מאט חוזר תלוי כמו בנבואה של מין. אבל איכשהו היא מצליחה להחזיר אותו לחיים בלדפוק עליו כמו פטיש:-D העיקר שחזר. הם חמודים הם צריכים להיות ביחד. אבל נראה שהוא מאבד פיסות זיכרון8-* מעניין אז מה המחיר שאלאידה שילמה|תוהה|
נאניב מוצאת את הקולר אבל ליאנדרין מגיעה ולוקחת אותו ממנה וזורקת אותה קשורה למיים. היה לי ברור שזה השלב שבו נאניב תצליח לתעל סופסוף ולהציל את עצמה. וצדקתי. והיא מזנקת מהמים וחוצה אותם כמו משה רבנו חחחחחחחחחחחחחח:-D:-D זה יפה ששידרו את זה בפסח אני מעריכה.
אבל לא הבנתי כי בסוף נראה שהם כבר בדרך חזרה אבל לליאנדרין יש את כל הפריטים8-* אז מה עשיתם שם בכלל?????
ואשת העכביש רוצה להרוג אותה.
אה גם אשת העבביש הרגה בצורה מגעילה את הארור שתקף את רנד והיה אמור ללמד אותו...משהו. רק אחכ הבנתי שזה לא ההוא שמתחזה להיות חבר של המלכה|פנים| (אגב בסצנה הזאת לנפיר לבשה כובע של מליפיסט חחחחחחחח:-D)

ובמדבר רנד הולך להכריז על עצמו כקראקרן.
אה אבל קודם הוא זורק את לנפיר בחלום וזה מעצבן אותה. מאד. אז היא שולחת את ההיא מהעם של לאן להרוג אותו. קודם כל למה? הוא החוליה החלשה כאן יחסית, ו2 ביץ' למה נראה לך אל תגעי בלאן:-[ אגב בכלל חשבתי שזאת אשתו השניה של הצי'ף עד הסצנה עם לאן. אבל היא לא מסוגלת להרוג אותו כי היא נאמנה לעם שלה יותר מלאופל אז היא מתה. אה אז זה המשמעות של להשבע לאופל.
אה וקודם לכן אחרי החלום אז כולם מצפות להלחם בלנפיר שלא באה ומוריין שם עם הכדור היא אפילו לא מסתירה שהיא לקחה אותו אז אני מניחה שכולם בסדר עם זה?8-*
רנד אומר למוריין שהוא יודע על כל התחבולות שלה והיא פשוט מודה בזה חח. אהבתי ממש את השיחה שלהם. אוקי אני קצת מבינה למה באחד העתידים שלה מוריין שכבה עם רנד אני לא אשקר יש שם משהו. יש ביניהם איזה הבנה שאין לרנד עם אף אחת אחרת.
אז יוצאים למקום המפגש. מוריין בינתיים רוקדת עם הכדור הקסום שלה במטרה להסיח את את לנפיר אני מניחה. ואכן היא באה להרוג אותה. והן נלחמות ואז לאן בא לעזרה. לא הבנתי הוא בן אנוש איך הוא ינצח ארורה?8-*
ומוריין כמעט מתה אבל אז היא מרגישה שסוואן מתה אוי לא:-( אז הזעם שלה מתועל לכוח חזק מאד (יחד עם הכדור) ומצליחה להוציא את החרב ולפגוע בלנפיר. אבל היא לא מתה היא נעלמת לאנשו. אבל נראה שהיא די נפגעה. אוי ולאן מחבק אותה איזה חמודים|לב|
אוקי מסתבר שהאייאלים בהחלט *לא* יודעים שהם התפצלו מאנשי העלה זה ממש מעליב אותם שהם היו כאלה פעם כי הם עם של לוחמים.
אז יש שם כל מיני שבטים כולל שבט אחד מעצבן שהוא האזגדה של האאילים. תמיד יש אחד כזה|שפם|
והמהניג שלהם החצוף מנסה לטעון שהוא הקאקרן, בעזרתה של לנפיר שנותנת לו קעקוע מזוייף. ווי החוצפה!
אז הוא מנסה לסחוף אותם ואז רנד בה ואומר אני הקאקרן שלכם ביץ! תקשיבו לנבואה! ואז הוא מחליט לספר להם את האמת שהוא ראה ברויאדין כדי להוכיח.
1. לא הבנתי למה זה עוזר לו
2. רק הצ'יפים יודעים אז למה הוא לא מספר להם, והם יגידו לשבטים שלהם להאמין לו
3. מה הם ככ נעלבים שהם היו פעם אנשי עלה גיזס.
גם לא הבנתי למה זה הסיט אותם לשתי קבוצות אחת נגד השניה.
אבל רנד שמע שנאניב היא משה רבינו וקינא אז גם הוא עושה ניסים ונפלאות ומוריד גשם במדבר ועכשיו כולם מאמינים לו. וכולם כורעים לו ברך. חוץ מאגווין שרואה איך הקסם שלו נהיה שחור ומודאגת.
וכולם מרגישים בקסם שלו בכל העולם ובאים בעקבותיו או משהו?
יאללה עד העונה הבאה אני שוב אשכח כל מה שקרה.

dilly snake

Well-known member
ראיתי גם, אבל תגובה מחר.

זה מדהים איך בשבוע חופש אני יותר עייפה מבשבוע של עבודה 🥱 .

טוני החתול

Well-known member
מנהל
זה מדהים איך בשבוע חופש אני יותר עייפה מבשבוע של עבודה 🥱 .
גם אני לא מבין את זה

תראו מה זה לכבוד פסח משה רבנו הגיע😂
IMG_5474.jpeg
חחחח אני חשבתי שהסופר העתיק מהתנך

וואה מלא דברים לפחות את העלילה של פרין סגרו פרק שעבר.
רק בסוף כשראו את השתי אייאליות והאחרת קלטתי שבעצם לא ראינו את פרין ומה שקורה שם בכלל כל הפרק. וזה ממש לא היה חסר לי.
אבל באמת זה גם הגיוני אחרי שפרק קודם היה רק שם.
ובכן לפני 10 שנים במגדל הלבן אליאדה הכלבתא הזאת עשתה עסקה עם איזה כוח אפל (נגלה אחכ מה הוא) כדי להיות כס האמרילין אבל בכל זאת הפסידה בהצבעה ומאז היא ממומרת על כך. סוואן נבחרה ברוב קולות.
הרגיש כאילו רימו אותה בעיסקה הזאת. אם כי אולי הבטיחו שהיא תהיה אמרלין אבל לא מתי זה יקרה. מעניין מה המחיר שהיא צריכה לשלם. ומעניין מה היו שתי המשאלות הנוספות שלה.
אז עכשיו אליאדה בוחשת בקלחת כדי להדיח אותה שוב. ודאממ הנבלה הזאת מעולה בפוליטיקה ותחמנות. היא שולחת חבורת אדומות בתור הסחה כך שכל הנאמנות של סוואן במוצעה מורחקות מהמגדל ומי שנשאר במועצה מדיחות את סוואן ומממנות אותה. דאממט נבלה. לא ראיתי משחקי הכס אבל אני מניחה שככה היא הייתה במיטבה.
כן. רק עם יותר רציחות (רק סוואן בעצם מתה בכל ההפיכה הזאת)
אבל אם אני הבנתי נכון המועצה כוללת 12 אחיות ואי אפשר למנות אחרות אם מישהי חסרה. כלומר כל מי שהייתה חסרה שם זאת ורין. כלומר גם אם ורין הייתה שם אז היו להם 11.
(*רגע, בעצם יש 7 אג'ות ואם לכל אחת 3 מושבים אז יש 21 במועצה. אבל בכל מקרה להחסיר כמה לא ישנה את זה שעדיין יהיו 11 שזה שהתומכות של סוואן נמצאות שם לא משנה את הבחירה שלהם בעיקרון)
אז אפשר להסביר את זה בכמה דרכים אבל לדעתי הסיבה שהיו צריכים שורין לא תהיה שם היא בגלל מה שקרה בבחירות 10 שנים לפני כן.
היה את הקטע המוזר הזה שכשהגיע הזמן לבחירה אז בהתחלה רק שלושת הכחולות מצביעות עבור סוואן ואז גם ורין. ואז כשהגיע הזמן כבר להצביע בשביל אליאדה פתאום עוד ועוד מצביעות בשביל סוואן. וזה גרם לי לחשוב על הכוח המיוחד שיש לשלוט במוחות. מה שראינו חלק מהארורים עושים (מוגידיון וראבין), אבל גם נעמי. וכשנעמי השתמשה בזה נגד ורין ואחותה ורין שרדה. בקיצור התאוריה שלי היא שורין השתמשה בכוח הזה כדי לגרום לאחיות האחרות להצביע עבור סוואן. ובאופן מדהים יותר גרמה להן לחשוב שהן עשו את זה מיוזמתן. ואם אליאדה חשדה בזה אז זאת הסיבה שהיא ידעה שהיא חייבת להפטר מורין.
כמובן שאני לא בטוח. ואם זה נכון אז אני לא יודע אם זה אומר שורין פשוט פועלת במה שהיא חושבת שנכון או שהיא בעצם ידידת אופל בעצמה.
אוקי אבל אז הן מתעללות בסוואן ממש היי לא יפה. ואפילו אחרי שהיא מספרת את האמת על הדרקון אלאידה והעוזרת שלה שיכורות כוח והן הורוגת אותה. אוי לא:-(
אני קיוויתי שהנאום היפה של סוואן יגרום לחלק לשקול מחדש את מה שהן עושות, אבל לא. זה היה ממש נוראי.
ואיזה עצוב שמוריין הרגישה את זה.

אוף אליאדה ממש רעה ומגעילה. אבל היא גם מגניבה ואני מת על השחקנית הזאת אז אני גם קצת שמח שהיא עכשיו חלק גדול מהסיפור כנראה.

בטנצ'יקו לאינדרין משיגה גם את הצמיד השני והולכת לחפש את הקולר והחבורה בעקבותיה.
לא הבנתי אם היא ידעה שהחבורה גם שם.
לא נראה לי. אם כי היא בהחלט לא הופתעה.
תום הולך עם איילין ומסבתר שהוא הכיר אותה היטב כשהיא הייתה תינוקת. לא הבנתי מה היה תפקידו אז8-* רגע האם הוא אבא שלה? הוא גם מיידע אותה שהחבר של אמא שלה הוא ארור מתחזה.
בעיקרון התפקיד שלו בטח היה זמר מלכותי. אבל גם אני חשבתי שאולי הוא אבא שלה.
זה הגיוני באמת שהוא יבין ש"גבריאל" הוא לא אמיתי. אבל האם בעצם זה לא הגיוני שעוד הרבה אנשים היו יודעים שהמלכה של אנדור לא חיה עם מישהו בשם גבריאל. כלומר זה לא שראבין יכל להגיע אל כל מי שיפגוש מישהו מבני משפחת המלוכה. בכל מקרה אני מקווה שאיליין הולכת לספר לעוד אנשים על זה ולא מתכוונת פשוט להתעמת איתו כי אז הוא פשוט ישנה לה את הזיכרון שוב (במקרה הטוב)
ואז תוקפת אותם אג'ה שחורה ממה שנשאר עם איזה מקל מרושע ותום אומר לאיילין לברוח אבל היא חוזרת ולוקחת את המקל המרושע ותוקפת את היא. ודאממ הדבר הזה מסוכן הוא אידה אותה. האם עכשיו איילין תדרדר מוסרית כי היא הרגה מישהו?
נראה לי שהם (הטובים והאיי סדאי) בסדר עם להרוג מישהו בהגנה עצמית. הם לא בקטע של דרך העלה.
והיה משהו מוזר מאוד כשהיא השתמשה במקל הזה כי מעבר לכך שהאג'ה השחורה מתה גם נראה לי שהיה כאילו כישוף אחורנית מוזר. התקרה שהתפוצצה תוקנה וגם הופיע מין צלם אנוש מאחורי איליין איפה שהאיי סדאי עמדה מקודם. לרגע חשבתי שהיא הולכת להיווצר שם מחדש אבל אז זה נעלם. אני לא בטוח בדיוק מה ראיתי אבל זה היה נראה משהו כזה.
מין ומאט מגיעים לאיזה פורטל מוזר שמאט נכנס בו בטעות ויש שם איזה ליצן זאב בזירה וואטאפק???8-*
חחחחחחחח תיאור מדהים
אבל זה כנראה מי שאליאדה עשתה איתו הסכם בעבר. הוא מבטיח למאט הבטחות אבל יש מחיר. ואז מאט חוזר תלוי כמו בנבואה של מין. אבל איכשהו היא מצליחה להחזיר אותו לחיים בלדפוק עליו כמו פטיש:-D העיקר שחזר. הם חמודים הם צריכים להיות ביחד. אבל נראה שהוא מאבד פיסות זיכרון8-*
היה מאוד מוזר. ואני גם תוהה האם כל מי שעובר דרך הקשת הזאת מגיע לשם? כי אם כן (וכנראה שרוב האנשים לא חוזרים בשלום) אז נראה לי מאוד מסוכן להשאיר אותה ככה במקום פתוח. והאם זאת אותה קשת שהייתה במגדל לפני עשר שנים או שיש כמה כאלו?
אז מסתבר שצריך לבקש 3 משאלות, אבל הטריק הוא כנראה שצריך שהאחרונה תהיה לעזוב וזאת הסיבה שרוב האנשים לא חוזרים משם. מאט במזל מבקש לעזוב. הוא גם מבקש שכל המידע האקסטרה הישן בראש שלו יעזוב וכאילו נחמד כי זה הטריף אותו אבל חבל כי זה הפך אותו למיוחד וללוחם טוב (לפעמים). הבקשה הראשונה שלו הייתה משהו לגבי זה שנמאס לו מהכוח האחד ולרגע חשבתי שהיצור הזה פשוט יוכל להעלים את הכוח האחד, אבל זה נראה לי מוגזם. וגם עדיין יש אותו. אם כי המשאלה של אליאדה התגשמה שנים באיחור...
מעניין אז מה המחיר שאלאידה שילמה|תוהה|
בדיוק מה שאני תהיתי. וגם מה היו שתי המשאלות הנוספות שלה
נאניב מוצאת את הקולר אבל ליאנדרין מגיעה ולוקחת אותו ממנה וזורקת אותה קשורה למיים. היה לי ברור שזה השלב שבו נאניב תצליח לתעל סופסוף ולהציל את עצמה. וצדקתי. והיא מזנקת מהמים וחוצה אותם כמו משה רבנו חחחחחחחחחחחחחח:-D:-D זה יפה ששידרו את זה בפסח אני מעריכה.
היה כל כך ברור באמת שנאיניב תשרוד עם תצוגת כוח גדולה. אבל היה גם ברור שהיא לא תמות אז פחדתי שליאנדרה פשוט תיתן לה לחיות שזה לא הגיוני. אזאני שמח שליאנדרין ממש ניסתה להרוג אותה. אבל אולי פעם הבאה תחתכי לה את הראש.
חוץ מזה כשנאיניב הצליחה לצאת רציתי שהיא תנסה לרדוף אחרי ליאנדרין.
אני מניח שזה יותר מידי לקוות שנאיניב סוף סוף יודעת עכשיו איך לשלוט ביכולת שלה להשתמש בכוח.
אבל לא הבנתי כי בסוף נראה שהם כבר בדרך חזרה אבל לליאנדרין יש את כל הפריטים8-* אז מה עשיתם שם בכלל?????
כנראה מוגידיון וליאנדרין כבר עזבו. מוגיודיון יכולה לעשות טלפורטינג למרחקים כמו שאר הארורים.
ואשת העכביש רוצה להרוג אותה.
אבל נראה לי שליאנדרין בסוף הצליחה לשכנע את מוגידיון לא להרוג אותה כי שווה לה שתהיה לה בת ברית.
אגב לא ממש ברור לי למה מוגידיון בכלל שלחה את ליאנדרין להשיג את הקולר ולא הלכה להשיג אותו בעצמה אם במקור היא לא התכוונה לעשות איתה ברית.
אה גם אשת העבביש הרגה בצורה מגעילה את הארור שתקף את רנד והיה אמור ללמד אותו...משהו. רק אחכ הבנתי שזה לא ההוא שמתחזה להיות חבר של המלכה|פנים| (אגב בסצנה הזאת לנפיר לבשה כובע של מליפיסט חחחחחחחח:-D)
לא. מי שתקף את רנד זה סאמאל. הוא הנמוך עם הצלקת הגדולה על הפנים שעכשיו גילינו שהיה גנרל גדול שחידש את אומנות המלחמה אחרי מאות שנים של שלום.
זה שמתחזה להיות החבר של המלכה זה ראבין.
וכן שמתי לב לכובע הגדול.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ובמדבר רנד הולך להכריז על עצמו כקראקרן.
יאיי
אה אבל קודם הוא זורק את לנפיר בחלום וזה מעצבן אותה. מאד.
כל הכבוד לך רנד. אבל גם... למה בעצם?
כלומר לא עדיף להמשיך לשחק איתה ולא לגרום לה לנסות לרצוח את כולכם.
טוב אני מניח שאם היא באמת הייתה תוקפת באותו רגע כשהם היו כל כך הרבה ביחד אז היה להם יחסית סיכוי טוב. הם פשוט לא חשבו שתהיה לה סבלנות.

*אגב, לזרוק מישהי בחלום זה כמו לזרוק מישהי בווטסאפ. ממש לא מנומס.
אז היא שולחת את ההיא מהעם של לאן להרוג אותו. קודם כל למה? הוא החוליה החלשה כאן יחסית, ו2 ביץ' למה נראה לך אל תגעי בלאן:-[ אגב בכלל חשבתי שזאת אשתו השניה של הצי'ף עד הסצנה עם לאן. אבל היא לא מסוגלת להרוג אותו כי היא נאמנה לעם שלה יותר מלאופל אז היא מתה. אה אז זה המשמעות של להשבע לאופל.
הי, אל תרדי על לאן. הוא לא החוליה החלשה. הוא יותר חזק מכל האחרים שלא יודעים לתעל את הכוח.
וגם היא כנראה ידעה שלא יהיה לה קל עם מוריין אז יהיה קל יותר כשלאן לא לצידה. ובאמת הוא עזר למוריין.
ומעניין שגילינו שהאישה הזאת הייתה דארקפרינד. ויותר מעניין גילינו שברגע שאתה הופך לדארקפריינד אז אם אתה חוזר בך ולא עושה את מה שהרעים אומרים לך לעשות אז אתה מאבד את הנשמה שלך או משהו כזה.
אם כי לא ברור לי מה נחשב ללחזור בך. כלומר היא לא עשתה את מה שלאנפיר אמרה לה לעשות, אבל כל הארורים עושים את מה שבראש שלהם ולא דווקא מה שמישהו אמר להם לעשות. זה לא שנראה שהם מקבלים פקודות ישירות מהאדון האפל.
אה וקודם לכן אחרי החלום אז כולם מצפות להלחם בלנפיר שלא באה ומוריין שם עם הכדור היא אפילו לא מסתירה שהיא לקחה אותו אז אני מניחה שכולם בסדר עם זה?8-*
שמחתי שהיא לא מסתירה את זה. ואמרתי גם שלדעתי זה הגיוני שהם ידעו שזה אמור לחזור לאיי סדאי.
רנד אומר למוריין שהוא יודע על כל התחבולות שלה והיא פשוט מודה בזה חח. אהבתי ממש את השיחה שלהם.
כן, זאת הייתה שיחה ממש טובה. מאוד אהבתי את זה שרנד בסופו של דבר מקבל את זה שמוריין היא זאת שלחלוטין בצד שלו. ואפילו אם זה אומר שהיא מתכוונת להרוג אותו אם הוא יהפוך לרע, זה עדיין הצד שלו.
אוקי אני קצת מבינה למה באחד העתידים שלה מוריין שכבה עם רנד אני לא אשקר יש שם משהו. יש ביניהם איזה הבנה שאין לרנד עם אף אחת אחרת.
כן הבנה, אבל לא שישכבו יחד. אויש, עכשיו אני קולט שזה באמת עדיין יכול להתרחש בעתיד.
אז יוצאים למקום המפגש. מוריין בינתיים רוקדת עם הכדור הקסום שלה במטרה להסיח את את לנפיר אני מניחה. ואכן היא באה להרוג אותה. והן נלחמות ואז לאן בא לעזרה. לא הבנתי הוא בן אנוש איך הוא ינצח ארורה?8-*
זה באמת מוזר, אבל זה לא שלנפיר חסינה לפגיעות. כלומר היא לא תמות ממכת חרב שלו, אבל זה כן יאט אותה. אז ביחד עם מוריין זה הגיוני שזה עוזר.
לא נראה לי שמוריין רקדה עם הכדור על מנת למשוך את לנפיר, היא פשוט ידעה שלנפיר הולכת לבוא להרוג אותה כי היא ראתה את זה בעתיד שלה.
ומוריין כמעט מתה אבל אז היא מרגישה שסוואן מתה אוי לא:-( אז הזעם שלה מתועל לכוח חזק מאד (יחד עם הכדור) ומצליחה להוציא את החרב ולפגוע בלנפיר. אבל היא לא מתה היא נעלמת לאנשו. אבל נראה שהיא די נפגעה. אוי ולאן מחבק אותה איזה חמודים|לב|
זה מגניב שלנפיר ממש נפגעה. אבל עדיין הגיוני שהיא תוכל להרוג את מוריין בזמן אחר.
האמת שאני בכלל לא חשבתי שמוריין אולי תמות כשהפרק התחיל. אבל במהלך הקרב פתאום קלטתי שזאת דמות מספרים ובספרים דמויות מתות. אפילו דמויות מאוד ראשיות. כלומר זה לחלוטין יכול לקרות. במיוחד כשבמקביל הגורל של סוואן נראה יותר ויותר רע והתחלתי להבין שהיא יכולה למות. אזאני שמח שלפחות מוריין שרדה.
אוקי מסתבר שהאייאלים בהחלט *לא* יודעים שהם התפצלו מאנשי העלה זה ממש מעליב אותם שהם היו כאלה פעם כי הם עם של לוחמים.
כלומר כל הצ'יפים שלהם יודעים, אבל לא העם עצמו. ונראה שם שגם החכמות יודעות את זה אם כי ממה שהבנתי החכמות רואות רק עתידים ברואידיאן ולא את העבר אז אני לא יודע איך הן יודעות.
אז יש שם כל מיני שבטים כולל שבט אחד מעצבן שהוא האזגדה של האאילים. תמיד יש אחד כזה|שפם|
חחחחחח לחלוטין האזגדה
והמהניג שלהם החצוף מנסה לטעון שהוא הקאקרן, בעזרתה של לנפיר שנותנת לו קעקוע מזוייף. ווי החוצפה!
אז הוא מנסה לסחוף אותם ואז רנד בה ואומר אני הקאקרן שלכם ביץ! תקשיבו לנבואה! ואז הוא מחליט לספר להם את האמת שהוא ראה ברויאדין כדי להוכיח.
1. לא הבנתי למה זה עוזר לו
גם לא הבנתי למה זה הסיט אותם לשתי קבוצות אחת נגד השניה.
אבל רנד שמע שנאניב היא משה רבינו וקינא אז גם הוא עושה ניסים ונפלאות ומוריד גשם במדבר ועכשיו כולם מאמינים לו. וכולם כורעים לו ברך. חוץ מאגווין שרואה איך הקסם שלו נהיה שחור ומודאגת.
היא לא משתחווה כי היא לא אייאלית.
אבל כן, היא מוטרדת מהכוח. הופתעתי שזה הסתיים כשהוא עדיין מחזיק בכוח. כלומר הקלאסי במצב כזה זה שנראה אותו יוצא מזה. כלומר אני מניח שהוא יצא מזה גם אם אנחנו לא רואים את זה.

הקטע של הקעקועים המזוייפים היה רעיון נחמד, אבל לא הבנתי איך לנפיר חשבה שזה יעזור לה להרוג את רנד (נראה לי שזה מה שהיא אמרה למנהיג השבט הרע).
גם אחרי קצת מחשבה קלטתי שבעצם רנד יכול להוכיח מאוד בקלות שהוא הקארקרן. לו יש את היכולת לתעל כוח.
אפילו אם היכולת לתעל היא לא חלק מהנבואה של האייאלים זה בטח דבר מאוד משכנע. כלומר אם יש לך אדם אחד שטוען לכס ויש לו כוח אדיר ואדם אחר שאין לו אז ברור במי תבחר. רנד גם יכל להשתמש בכוח כדי פשוט לשבור לבחור האחר את הרגל או משהו כזה או איזו תצוגת כוח אחרת מסערת גשם. הוא לא מתחרה שם במתעל גבר אחר, הוא מתחרה בבחור רגיל.

חוץ מזה כמו שהוא אמר הנבואה היא על מישהו שלא גודל על ידי האייאלים. אז יש לו את זה.

יחד עם כל זה הנאום של רנד כן היה מגניב מאוד לדעתי ואהבתי את זה. אולי הייתה סיבה טובה יותר לזה בספר.
היה את הקטע שהצ'יף ההוא מבקש ממנו לא לספר להם את האמת כי זה יהרוס אותם - אבל זה מה שהנבואה שלהם אומרת - שהקארקרן יהרוס אותם. הם פשוט הניחו שזה להרוס אותם בקרב, לא רוחנית קודם לזה.

אבל לגבי למה זה כל כך מעליב אותם - זה בגלל שמעבר לכך שהם עם של לוחמים, הם עם מאוד גאה. במיוחד ראינו שהם שמים המון דגש על כבוד ועמידה בשבועות. אז לגלות שבעצם כל העם שלהם הם שוברי שבועות זה הגיוני שזה מכה.

*זה כמו אם עכשיו יתגלה אלוהים בפני היהודים ויאמר להם שישו באמת היה הבן של אלוהים ושהיהודים אשמים במוות שלו.

ונראה לי שזה פשוט הפך אותם לשתי קבוצות בין אלו שהאמינו לו ואלו שלא האמינו לו.
וכולם מרגישים בקסם שלו בכל העולם ובאים בעקבותיו או משהו?
כלומר יש סופת גשם ענקית אז הם שמים לב לזה.
אני לא יודע אם הם באים בעקבותיו. לא נראה לי שראינו משהו כזה. המגדל הלבן בהחלט לא הולך לבוא בעקבותיו. אולי ינסו לבוא לתפוס אותו.
יאללה עד העונה הבאה אני שוב אשכח כל מה שקרה.
אני כבר הספקתי לשכוח שבפרק שעבר הגלימות הלבנות החראים האלו לקחו את פרין.

אבל נראה לי שלפני עונה 4 אני אראה את הכל מחדש.

didalf

Well-known member
חחחח אני חשבתי שהסופר העתיק מהתנך
בטוח.
אולי הוא כתב את הפרק הזה אחרי ליל הסדר.

הרגיש כאילו רימו אותה בעיסקה הזאת.
חחחח ממש

אבל אם אני הבנתי נכון המועצה כוללת 12 אחיות ואי אפשר למנות אחרות אם מישהי חסרה. כלומר כל מי שהייתה חסרה שם זאת ורין. כלומר גם אם ורין הייתה שם אז היו להם 11.
(*רגע, בעצם יש 7 אג'ות ואם לכל אחת 3 מושבים אז יש 21 במועצה. אבל בכל מקרה להחסיר כמה לא ישנה את זה שעדיין יהיו 11 שזה שהתומכות של סוואן נמצאות שם לא משנה את הבחירה שלהם בעיקרון)
הממ אולי עם 10 מול 10 יהיה יותר קל ללחוץ על עוד אחת להצטרף לצד שתומך בסוואן.
אז אפשר להסביר את זה בכמה דרכים אבל לדעתי הסיבה שהיו צריכים שורין לא תהיה שם היא בגלל מה שקרה בבחירות 10 שנים לפני כן.
היה את הקטע המוזר הזה שכשהגיע הזמן לבחירה אז בהתחלה רק שלושת הכחולות מצביעות עבור סוואן ואז גם ורין. ואז כשהגיע הזמן כבר להצביע בשביל אליאדה פתאום עוד ועוד מצביעות בשביל סוואן. וזה גרם לי לחשוב על הכוח המיוחד שיש לשלוט במוחות. מה שראינו חלק מהארורים עושים (מוגידיון וראבין), אבל גם נעמי. וכשנעמי השתמשה בזה נגד ורין ואחותה ורין שרדה. בקיצור התאוריה שלי היא שורין השתמשה בכוח הזה כדי לגרום לאחיות האחרות להצביע עבור סוואן. ובאופן מדהים יותר גרמה להן לחשוב שהן עשו את זה מיוזמתן. ואם אליאדה חשדה בזה אז זאת הסיבה שהיא ידעה שהיא חייבת להפטר מורין.
כמובן שאני לא בטוח. ואם זה נכון אז אני לא יודע אם זה אומר שורין פשוט פועלת במה שהיא חושבת שנכון או שהיא בעצם ידידת אופל בעצמה.
האאאאאאאאא מעניין אתה חושב?8-*8-*
לא חשבתי על זה בכלל ובתחילת הטקסט שלך חשבתי שאולי פשוט ורין היא מישהו שכולם מכבדים אז אחרי הבחירה שלה השאר הרגישו בנוח יותר לבחור כמוה.
אתה חושב שהיא תיחמנה? מעניין|תוהה|
ואז בגלל זה היה צריך להעיף אותה שלא תעשה את זה שוב|תוהה|

אני קיוויתי שהנאום היפה של סוואן יגרום לחלק לשקול מחדש את מה שהן עושות, אבל לא. זה היה ממש נוראי.
וואי אני גם. כי אליאדה דווקא נראה שהיא מקשיבה לה. אבל לא|שפם|

בעיקרון התפקיד שלו בטח היה זמר מלכותי. אבל גם אני חשבתי שאולי הוא אבא שלה.
נכון? כי הוא אמר משהו כזה של נשבעתי לשמור עלייך והסתכל עליה בצורה קצת אבהית כזאת. אנחנו יודעים מי אבא שלה?

נראה לי שהם (הטובים והאיי סדאי) בסדר עם להרוג מישהו בהגנה עצמית. הם לא בקטע של דרך העלה.
כן אבל עדיין לקחת חיים בפעם הראשונה זה דבר משמעותי. ובעיקר שזה היה מוות מאד אלים ומזעזע אז אני תוהה אם יהיה לזה השפעות עליה.
והיה משהו מוזר מאוד כשהיא השתמשה במקל הזה כי מעבר לכך שהאג'ה השחורה מתה גם נראה לי שהיה כאילו כישוף אחורנית מוזר. התקרה שהתפוצצה תוקנה וגם הופיע מין צלם אנוש מאחורי איליין איפה שהאיי סדאי עמדה מקודם. לרגע חשבתי שהיא הולכת להיווצר שם מחדש אבל אז זה נעלם. אני לא בטוח בדיוק מה ראיתי אבל זה היה נראה משהו כזה.
כן אני גם קלטתי את זה ותהיתי מה זה אמור להיות8-*
זה היה כמו קווי מתאר של איילין עם המקל בנקודות סגולות נוצצות כאלה8-*

והאם זאת אותה קשת שהייתה במגדל לפני עשר שנים או שיש כמה כאלו?
אני מניחה שיש כמה?

אבל אולי פעם הבאה תחתכי לה את הראש.
תכלס:-D
סירייסלי גירל נולדת אתמול? אם אין גופה מדממת בודאות האדם שהרגת לא מת. דה.

חוץ מזה כשנאיניב הצליחה לצאת רציתי שהיא תנסה לרדוף אחרי ליאנדרין.
אני גם!!!
אני מניח שזה יותר מידי לקוות שנאיניב סוף סוף יודעת עכשיו איך לשלוט ביכולת שלה להשתמש בכוח.
חחחחחחח כן אה? מחר היא תחזור ללא מצליחה לתעל. רק כשהיא כמעט מתה היא מצליחה.

כנראה מוגידיון וליאנדרין כבר עזבו. מוגיודיון יכולה לעשות טלפורטינג למרחקים כמו שאר הארורים.
אה אתה חושב? והם יודעים את זה שהם כבר על ספינה חזרה?

אגב לא ממש ברור לי למה מוגידיון בכלל שלחה את ליאנדרין להשיג את הקולר ולא הלכה להשיג אותו בעצמה אם במקור היא לא התכוונה לעשות איתה ברית.
שתעשה את העבודה הקשה בשבילה.

לא. מי שתקף את רנד זה סאמאל. הוא הנמוך עם הצלקת הגדולה על הפנים שעכשיו גילינו שהיה גנרל גדול שחידש את אומנות המלחמה אחרי מאות שנים של שלום.
זה שמתחזה להיות החבר של המלכה זה ראבין.
כן נו הם נראים אותו דבר סליחה באמת. הבנתי את זה אחכ כשההוא מת ולנפיר דיברה עם השני מעל הגופה שלו.
כל הכבוד לך רנד. אבל גם... למה בעצם?
כלומר לא עדיף להמשיך לשחק איתה ולא לגרום לה לנסות לרצוח את כולכם.
אממ יש בזה משהו|תוהה|

*אגב, לזרוק מישהי בחלום זה כמו לזרוק מישהי בווטסאפ. ממש לא מנומס.
:-D

הי, אל תרדי על לאן.
בחיים לא כפרעליו|מאוהב|
וגם היא כנראה ידעה שלא יהיה לה קל עם מוריין אז יהיה קל יותר כשלאן לא לצידה. ובאמת הוא עזר למוריין.
הממ גוד פוינט

אם כי לא ברור לי מה נחשב ללחזור בך. כלומר היא לא עשתה את מה שלאנפיר אמרה לה לעשות, אבל כל הארורים עושים את מה שבראש שלהם ולא דווקא מה שמישהו אמר להם לעשות. זה לא שנראה שהם מקבלים פקודות ישירות מהאדון האפל.
אולי כי הם לא בני אדם רגילים כבר?

כן, זאת הייתה שיחה ממש טובה. מאוד אהבתי את זה שרנד בסופו של דבר מקבל את זה שמוריין היא זאת שלחלוטין בצד שלו. ואפילו אם זה אומר שהיא מתכוונת להרוג אותו אם הוא יהפוך לרע, זה עדיין הצד שלו.
כן בדיוק.
כן הבנה, אבל לא שישכבו יחד. אויש, עכשיו אני קולט שזה באמת עדיין יכול להתרחש בעתיד.
לאדעת אני לא מתנגדת כבר:-P:

לא נראה לי שמוריין רקדה עם הכדור על מנת למשוך את לנפיר, היא פשוט ידעה שלנפיר הולכת לבוא להרוג אותה כי היא ראתה את זה בעתיד שלה.
אבל היא כן הייתה רחוקה יחסית מזירת ההתחרשות כדי למשוך את לנפיר לשם, לא?

האמת שאני בכלל לא חשבתי שמוריין אולי תמות כשהפרק התחיל. אבל במהלך הקרב פתאום קלטתי שזאת דמות מספרים ובספרים דמויות מתות. אפילו דמויות מאוד ראשיות. כלומר זה לחלוטין יכול לקרות. במיוחד כשבמקביל הגורל של סוואן נראה יותר ויותר רע והתחלתי להבין שהיא יכולה למות. אזאני שמח שלפחות מוריין שרדה.
אני גם תהיתי אם באמת יהרגו אותה והיא לא תהיה בעונה הבאה, אבל הרגיש לי לא סביר.

חחחחחח לחלוטין האזגדה
:-D

היא לא משתחווה כי היא לא אייאלית.
היא כזה: "ביץ' אני מכירה אותך מאז שאכלנו חול ביחד בגן אל'שולה אני לא משתחווה לך!"
אבל כן, היא מוטרדת מהכוח. הופתעתי שזה הסתיים כשהוא עדיין מחזיק בכוח. כלומר הקלאסי במצב כזה זה שנראה אותו יוצא מזה. כלומר אני מניח שהוא יצא מזה גם אם אנחנו לא רואים את זה.
למה? הכי מתאים לסיים עונה במתח כזה. האם רנד הפסיק או איבד את זה סופית? תגלו בעוד שנתיים!

הקטע של הקעקועים המזוייפים היה רעיון נחמד, אבל לא הבנתי איך לנפיר חשבה שזה יעזור לה להרוג את רנד (נראה לי שזה מה שהיא אמרה למנהיג השבט הרע).
היא קצת חרטטנית. או שהיא קיוותה שכל הצבא יתקוף את רנד המתחזה?
אגב לאן ההוא פשוט נעלם כשרנד התחיל עם האורות והמופתים והגשם?8-*

חוץ מזה כמו שהוא אמר הנבואה היא על מישהו שלא גודל על ידי האייאלים. אז יש לו את זה.
נכון.

היה את הקטע שהצ'יף ההוא מבקש ממנו לא לספר להם את האמת כי זה יהרוס אותם - אבל זה מה שהנבואה שלהם אומרת - שהקארקרן יהרוס אותם. הם פשוט הניחו שזה להרוס אותם בקרב, לא רוחנית קודם לזה.
גם נכון. נו אז אתם רואים? הוא הקרקרן שלכם. ריליס דה קרקן!

אבל לגבי למה זה כל כך מעליב אותם - זה בגלל שמעבר לכך שהם עם של לוחמים, הם עם מאוד גאה. במיוחד ראינו שהם שמים המון דגש על כבוד ועמידה בשבועות. אז לגלות שבעצם כל העם שלהם הם שוברי שבועות זה הגיוני שזה מכה.
בסדר אבל זה היה מזמן לט איט גו
*זה כמו אם עכשיו יתגלה אלוהים בפני היהודים ויאמר להם שישו באמת היה הבן של אלוהים ושהיהודים אשמים במוות שלו.
גם זה היה מזמן אנחנו צריכים לשחרר מישו.
ונראה לי שזה פשוט הפך אותם לשתי קבוצות בין אלו שהאמינו לו ואלו שלא האמינו לו.
אה כנראה.

כלומר יש סופת גשם ענקית אז הם שמים לב לזה.
כן אבל היא מאד מקומית. ראינו גם בטו ריברס ואת החבורה בספינה מסתכלים לאופק בדרמטיות כזאת. זה לא הגיע עד אליהם. זה אפילו לא הגיע למוריין במדבר.
אני לא יודע אם הם באים בעקבותיו. לא נראה לי שראינו משהו כזה. המגדל הלבן בהחלט לא הולך לבוא בעקבותיו. אולי ינסו לבוא לתפוס אותו.
שוב, איך שהחבורות בטו ריברס ובסירה הסתכלו לשמיים בדרמטיות הרגיש לי כאילו כולם בכל העולם מרגישים אותו ובאים בעקבותיו או משהו.

אני כבר הספקתי לשכוח שבפרק שעבר הגלימות הלבנות החראים האלו לקחו את פרין.
אה אני גם עד שכתבת:-D

אבל נראה לי שלפני עונה 4 אני אראה את הכל מחדש.
נההה אני אקרא את הסיכומים הנהדרים שלנו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
האאאאאאאאא מעניין אתה חושב?8-*8-*
לא חשבתי על זה בכלל ובתחילת הטקסט שלך חשבתי שאולי פשוט ורין היא מישהו שכולם מכבדים אז אחרי הבחירה שלה השאר הרגישו בנוח יותר לבחור כמוה.
אתה חושב שהיא תיחמנה? מעניין|תוהה|
ואז בגלל זה היה צריך להעיף אותה שלא תעשה את זה שוב|תוהה|
אני באמת לא בטוח.
מעניין מה עדי|נחש| תגיד על זה.
אולי בעצם היא עדיין לא כתבה כי היא מתלבטת איך להגיב לתיאוריה הזאת בלי לספלייר :p
אוי גם נזכרתי שאיליין ונאיניב חשדו שורין היא דארק אג'ה אחרי שתקף אותם איש אפור וורין לא אמרה שום דבר לגבי איך הוא מת. או משהו כזה.
וואי אני גם. כי אליאדה דווקא נראה שהיא מקשיבה לה. אבל לא|שפם|
בדיוק. זה ממש היה נראה שהיא מקשיבה ולוקחת את זה פנימה. זאת הייתה דווקא ה"מזכירה" שלה (אני לא יודע איך לקרוא לתפקיד, זאת שהחזיקה את המקל והכריזה עליה) שזרקה על סוואן קסם שהפיל אותה בשלב מסוים.
שיט עכשיו אני חושד שאולי גם אליאדה תחת השפעה.
נכון? כי הוא אמר משהו כזה של נשבעתי לשמור עלייך והסתכל עליה בצורה קצת אבהית כזאת. אנחנו יודעים מי אבא שלה?
לא נראה לי שאמרו בשום שלב. אבל זה בטח נושא שאנשים שאלו עליו, כלומר בטח יש סיפור רשמי.
כן אבל עדיין לקחת חיים בפעם הראשונה זה דבר משמעותי. ובעיקר שזה היה מוות מאד אלים ומזעזע אז אני תוהה אם יהיה לזה השפעות עליה.
נכון. אם כי היא גם גדלה בחצר המלכות של אמא שלה שהוציאה להורג כמה אנשים בטקס ההכתרה שלה. כלומר זה לא מנוגד כל כך לאיך שהיא חונכה. הגיוני שהיא תמיד ידעה שרצח הוא לפעמים נחוץ.
אבל אני מסכים. זה בהחלט משהו אחר באמת לעשות את זה.
אה אתה חושב? והם יודעים את זה שהם כבר על ספינה חזרה?
אני מניח שהן עשו בירורים וחיפשו והכל, אבל לא טורחים להראות לנו הכל.
כן נו הם נראים אותו דבר סליחה באמת.
את נורא גזענית כלפי ארורים.
לאדעת אני לא מתנגדת כבר:-P:
זה כמעט מרגיש כמו אם באפי תשכב עם ג'יילס.
היא כזה: "ביץ' אני מכירה אותך מאז שאכלנו חול ביחד בגן אל'שולה אני לא משתחווה לך!"
הוא הדרקון-נולד-מחדש - הוא יכול לאכול חול עד מחר.
*אוי זה מזכיר לי שבפרק הזה הוא שוב מסרב להיות חכם בשמש.
אגב לאן ההוא פשוט נעלם כשרנד התחיל עם האורות והמופתים והגשם?8-*
לקח לי רגע להבין שאת לא מדברת על לאן.
כן, גם אני תהיתי לאן הוא נעלם. האם הוא גם משתחווה מול רנד עכשיו או שהוא ברח ורוצה לנסות להמשיך להתנגד?
אגב, בשלב מסויים חשבתי שרנד ישתמש בכוח כדי להעלים את הדרקונים על הזרועות שלו.
אגב, כל השבט שלו הם חארות כי הם בטוח יודעים שלא היו לו שני קעקועי דרקון כשהוא יצא מרואידיאן.
*בעצם לא הבנתי אם הוא בכלל היה באמת ברואידיאן.
בסדר אבל זה היה מזמן לט איט גו
גם זה היה מזמן אנחנו צריכים לשחרר מישו.
כמו ששיחררנו מהקטע שהיינו עבדים במצרים לפני איזה 3500 שנה?
כן אבל היא מאד מקומית. ראינו גם בטו ריברס ואת החבורה בספינה מסתכלים לאופק בדרמטיות כזאת. זה לא הגיע עד אליהם. זה אפילו לא הגיע למוריין במדבר.
אני כבר לא זוכר אם מוריין ראתה את זה, אבל בפירוש ראינו שרואים את הסערה ממרחק גדול.

איפה עדי|נחש|?

dilly snake

Well-known member
אתמול היו לנו אורחים וראיתי רק אחרי 9 והיום הלכנו לעל האש באזור הכרמל ושלא נדבר על החות'ים על הבוקר.

אז לא היה לי זמן לכתוב. חוץ מזה אני מרגישה שאני צריכה לחשוב עוד זמן מה לכתוב ואיך להגיב לכם. כי הם עשו שינויים גדולים, ויש את התיאוריות שלכם ואני לא יודעת כמה כדאי לי לחשוף.

dilly snake

Well-known member
טוב אז זה באמת קשה לכתוב על הפרק הזה וקשה לא לדעת למה הספרים אני צריכה להתייחס כי הם עשו מישמש מחלק מהדברים, אני חושבת שהם לקחו אלמנטים מאירועים עד ספר 7.
נראה לי אני קודם אגיב לכם ולכל מה שלא הבנתם ואז נראה הלאה
הוא היה המאהב של אימא שלה.
הם ניסו למנוע מהן לעשות את זה, אבל הן נכשלו אז מה יש להם לחפש בעיר הדוחה הזאת בכול מקרה?
אז היא שולחת את ההיא מהעם של לאן להרוג אותו. קודם כל למה? הוא החוליה החלשה כאן יחסית, ו2 ביץ' למה נראה לך אל תגעי בלאן:-[ אגב בכלל חשבתי שזאת אשתו השניה של הצי'ף עד הסצנה עם לאן. אבל היא לא מסוגלת להרוג אותו כי היא נאמנה לעם שלה יותר מלאופל אז היא מתה. אה אז זה המשמעות של להשבע לאופל.
בגלל שמאט היה במקור עם רנד בשממה הם עשו סלט ונתנו ללאן קצת מהעלילה של מאט ודפקו את זה טוטלית.
*אני מניחה שהם רצו להראות שלאף אחד עד עכשיו לא ממש יצא משהו טוב מזה שהוא הלך עם האופל.
ה וקודם לכן אחרי החלום אז כולם מצפות להלחם בלנפיר שלא באה ומוריין שם עם הכדור היא אפילו לא מסתירה שהיא לקחה אותו אז אני מניחה שכולם בסדר עם זה?8-*
טכנית היא אאס סדאי אז נראה לי שלאף אחד לא היה אכפת שהיא לקחה את מה ששלהן.
רנד אומר למוריין שהוא יודע על כל התחבולות שלה והיא פשוט מודה בזה חח. אהבתי ממש את השיחה שלהם. אוקי אני קצת מבינה למה באחד העתידים שלה מוריין שכבה עם רנד אני לא אשקר יש שם משהו. יש ביניהם איזה הבנה שאין לרנד עם אף אחת אחרת.
אני גם אהבתי את הסצנה הזאת, חשבתי שזו הכנה למוות של מוריין או משהו, אבל בסוף היא שרדה.
גם החכמות יודעות. הנשים הולכות פעמיים, פעם לטבעות ואז בסוף האימונים שלהן לעמודי הזכוכית ורואות מה שהגברים ראו.
הבעיה שכמו שראינו לאיאלים יש קטע רציני של כבוד. זה לא העלה, זה העובדה שהם שברו שבועות.
יה את הקטע המוזר הזה שכשהגיע הזמן לבחירה אז בהתחלה רק שלושת הכחולות מצביעות עבור סוואן ואז גם ורין. ואז כשהגיע הזמן כבר להצביע בשביל אליאדה פתאום עוד ועוד מצביעות בשביל סוואן. וזה גרם לי לחשוב על הכוח המיוחד שיש לשלוט במוחות. מה שראינו חלק מהארורים עושים (מוגידיון וראבין), אבל גם נעמי. וכשנעמי השתמשה בזה נגד ורין ואחותה ורין שרדה. בקיצור התאוריה שלי היא שורין השתמשה בכוח הזה כדי לגרום לאחיות האחרות להצביע עבור סוואן. ובאופן מדהים יותר גרמה להן לחשוב שהן עשו את זה מיוזמתן. ואם אליאדה חשדה בזה אז זאת הסיבה שהיא ידעה שהיא חייבת להפטר מורין.
דעתי, הרבה פעמים שהן מעלות אמירלין הן עושות לזאתי שהן רוצות לבחור את המוות ופרצופים וכל מיני פאסיב-אגרסיב. ושאף אחת בכול מקרה לא סובלת אליאידה.
אני חושבת שהם נצמדו לחוקים של הספרים ואם מישהי מתעלת כול מי שיכולה לתעל יכולה לראות את המארגים שלה, אז לא נראה לי שיש דבר כזה מארגים בלתי נראים. זה פשוט פוליטיקה.
היה מאוד מוזר. ואני גם תוהה האם כל מי שעובר דרך הקשת הזאת מגיע לשם? כי אם כן (וכנראה שרוב האנשים לא חוזרים בשלום) אז נראה לי מאוד מסוכן להשאיר אותה ככה במקום פתוח. והאם זאת אותה קשת שהייתה במגדל לפני עשר שנים או שיש כמה כאלו?
בספרים היו 2 אחת בטיר ואחת בשממה. אבל הן הזיזו אותן לצרכי עלילה(זו דעתי).
*ואל תשכחו שהרבה ידע אבד, יכול להיות שאף אחד בטנצ'יקו לא ידע שהדלת הזאת שם או מה היא עושה.
כן, אבל לארורים יש מעמד מיוחד.
רנד גם יכל להשתמש בכוח כדי פשוט לשבור לבחור האחר את הרגל או משהו כזה או איזו תצוגת כוח אחרת מסערת גשם. הוא לא מתחרה שם במתעל גבר אחר, הוא מתחרה בבחור רגיל.
כן, אבל להביא סופת גשם רצינית למדבר למקום שיש אנשים שמעולם לא ראו ממש גשם, זה מרשים, זה גורם לו להיראות קצת יותר כמו משיח.
בדיוק. זה ממש היה נראה שהיא מקשיבה ולוקחת את זה פנימה. זאת הייתה דווקא ה"מזכירה" שלה (אני לא יודע איך לקרוא לתפקיד, זאת שהחזיקה את המקל והכריזה עליה) שזרקה על סוואן קסם שהפיל אותה בשלב מסוים.
שומרת הרשומות, נראה לי.

*
בכול מקרה:
הסצנות של רנד והאילים היו ממש טובות, זה כזה מעצבן שאין לי לידי את ספר 4 כדי לראות איך זה היה בהשוואה לטקסט(בטח מישהו מהפאנדום הבין לאומי התייחס לזה, אבל יש לי עוד סרטונים מפרק 6 להשלים, אני מקווה שאני אגיע להכול עד תחילת השבוע).

גם מאט עם האיש שועל היה כיף לראות.

בספר שהן מחפשות את הקולר בארמון זה ממש כמו מוזיאון לא כמו בית של קשישה אגרנית וזה חבל שהם לא נצמדו בקטע הזה לספרים. גם היה שם קרב בין נאיניב למוגהיידין שחבל שלא הראו. אבל אולי יעבירו לזמן ומקום אחרים, אם באמת נאיניב התגברה על המחסום שלה והיא יכולה לתעל כמה שהיא רוצה.
הסצנה שליאנדרין זורקת את נאיניב למים ועוד איזה משהו שם נראה לי טיפונת מוזר.

סוואן, ואו. זה היה ממש מפתיע, ידעתי שתהיה את העלילה של ההפיכה אבל בספרים היא מתה בשלב הרבה יותר מאוחר ואני תוהה איך זה ישפיע על דברים אחרים.

אני דווקא שמחה שרנד נפרד עכשיו מלנפיר, זה הרגיש כאילו הסקס ושאר הדברים ביניהם נמרחו יותר מידי זמן ואני לא חושבת שרנד היה מסוגל מוסרית להמשיך להעמיד פנים שהוא בקטע שלה כשהוא יודע שהיא מתעללת באגווין.

סה"כ אני ממש מרוצה מהפינאלה הזאת(יש עוד כמה דברים שאני רוצה להזכיר אבל זה נראה לי ספוילר של ממש לספרים).

didalf

Well-known member
אוי גם נזכרתי שאיליין ונאיניב חשדו שורין היא דארק אג'ה אחרי שתקף אותם איש אפור וורין לא אמרה שום דבר לגבי איך הוא מת. או משהו כזה.
אוף אני מקווה שהיא לא אג'ה שחורה:-(

בדיוק.
ולאדעת, יד ימינה אולי?
שיט עכשיו אני חושד שאולי גם אליאדה תחת השפעה.
השפעה של מה?

נכון. אם כי היא גם גדלה בחצר המלכות של אמא שלה שהוציאה להורג כמה אנשים בטקס ההכתרה שלה. כלומר זה לא מנוגד כל כך לאיך שהיא חונכה. הגיוני שהיא תמיד ידעה שרצח הוא לפעמים נחוץ.
יש מצב

אבל אני מסכים. זה בהחלט משהו אחר באמת לעשות את זה.
|כן|
את נורא גזענית כלפי ארורים.
רק כלפי גברים שנראים אותו דבר. תשנו תסרוקת לפחות!

זה כמעט מרגיש כמו אם באפי תשכב עם ג'יילס.
אייוווווו ניקקקקקקקקקקקקקק

*אוי זה מזכיר לי שבפרק הזה הוא שוב מסרב להיות חכם בשמש.
הוא חושב שלהיות דרקון מגן עליו ממכת שמש. זה לא.

לקח לי רגע להבין שאת לא מדברת על לאן.
גם לי ואני כתבתי את זה:-D

*בעצם לא הבנתי אם הוא בכלל היה באמת ברואידיאן.
הוא לא היה בכלל.
בגלל זה הוא ניסה להגיד שמה שרנד אומר לא נכון כי כמו כל מי שלא היה שם הוא מתקשה להאמין בזה.

כמו ששיחררנו מהקטע שהיינו עבדים במצרים לפני איזה 3500 שנה?
כן יהודים לא טובים בלשחרר דברים.

אני כבר לא זוכר אם מוריין ראתה את זה, אבל בפירוש ראינו שרואים את הסערה ממרחק גדול.
נו כן איפה שמוריין הייתה ראו את המערבולת בשמיים אבל הגשם לא ירד עליה. אין מצב שזה הגיע עד לטו ריברס וטנצ'יקו.

אתמול היו לנו אורחים וראיתי רק אחרי 9 והיום הלכנו לעל האש באזור הכרמל ושלא נדבר על החות'ים על הבוקר.
תירוצים תירוצים (מקווה שהיה טעים)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
שלא נדבר על החות'ים על הבוקר.
וואי, הספקתי לשכוח שזה היה. נשארתי במיטה וחזרתי לישון אחרי.
אז לא היה לי זמן לכתוב. חוץ מזה אני מרגישה שאני צריכה לחשוב עוד זמן מה לכתוב ואיך להגיב לכם. כי הם עשו שינויים גדולים, ויש את התיאוריות שלכם ואני לא יודעת כמה כדאי לי לחשוף.
חחחחח הנחתי שיהיו לך בעיות לגבי איך להתייחס לתיאוריות מסויימות.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני חושבת שהם נצמדו לחוקים של הספרים ואם מישהי מתעלת כול מי שיכולה לתעל יכולה לראות את המארגים שלה, אז לא נראה לי שיש דבר כזה מארגים בלתי נראים. זה פשוט פוליטיקה.
אוקי, אבל כשראבין נכנס למועצת האיי סדאי אז הוא כנראה השתמש בכוח (מארג, תיעול, לא משנה) כדי לגרום להן לחשוב שהן יודעות מי הוא. והן לא ראו אותו עושה את זה.
בספרים היו 2 אחת בטיר ואחת בשממה. אבל הן הזיזו אותן לצרכי עלילה(זו דעתי).
*ואל תשכחו שהרבה ידע אבד, יכול להיות שאף אחד בטנצ'יקו לא ידע שהדלת הזאת שם או מה היא עושה.
אבל אם כל מי שעובר דרכה נעלם אז הם יבינו שמשהו מוזר וצריך למנוע את היכולת לעבור דרכה.
אלא אם כן לא כל מי שעובר דרכה עובר למקום הזה ויש סיבה שזה קרה למאט דווקא.
כן, אבל להביא סופת גשם רצינית למדבר למקום שיש אנשים שמעולם לא ראו ממש גשם, זה מרשים, זה גורם לו להיראות קצת יותר כמו משיח.
ברור שזה מאוד מרשים.
אבל העניין הוא שהוא לא היה צריך להרשים מאוד. עצם זה שהוא יכול לעשות איזשהו שימוש בכוח האחד זה מרשים אם הבחור האחר לא יכול.
*ואני לא מומחה, אבל עד כמה שידוע לי במדבריות יש לפעמים גשמים.
בכול מקרה:
הסצנות של רנד והאילים היו ממש טובות, זה כזה מעצבן שאין לי לידי את ספר 4 כדי לראות איך זה היה בהשוואה לטקסט(בטח מישהו מהפאנדום הבין לאומי התייחס לזה, אבל יש לי עוד סרטונים מפרק 6 להשלים, אני מקווה שאני אגיע להכול עד תחילת השבוע).
עכשיו כבר אין לך סדרות אחרות שיסיחו את דעתך. (אוקי, בעצם סיפורה של שפחה)
גם היה שם קרב בין נאיניב למוגהיידין שחבל שלא הראו.
את מתכוונת למוגידיון (הארורה העכיבישית)?
או שזאת אחת מהאג'ה השחורה?
בעצם מה באמת קרה עם הזאת מהאג'ה השחורה שמין נתנה לה מכה בראש? לפעמים נורא קל להביס אג'ה שחורה כנראה.
סוואן, ואו. זה היה ממש מפתיע, ידעתי שתהיה את העלילה של ההפיכה אבל בספרים היא מתה בשלב הרבה יותר מאוחר ואני תוהה איך זה ישפיע על דברים אחרים.
טוב, אנחנו יודעים שהם הולכים לעשות הרבה פחות עונות מאשר ספרים.
אני זוכר שהשינויים מהספרים הטריפו אותי במשחקי הכס.
שם גם הרגיש לי שזה נעשה פחות טוב, אבל כמובן שאין לי דרך אובייקטיבית להסתכל על זה.
סה"כ אני ממש מרוצה מהפינאלה הזאת
אני שמח.

הסדרה עדיין לא חודשה לעונה רביעית
ואומנם נראה שכולם מסכימים שהסדרה רק משתפרת, בסופו של דבר זה לא דווקא מספיק עם סדרה יקרה כזאת.
גם שמעתי לאחרונה שהיה איזה פיטורים של מישהי בכירה באמזון ואומרים שזה סימן רע לגבי ההשקעה העתידית בסדרות עתירות תקציב כאלו.

אני מאוד מאוד מאוד מקווה שכן יגיע החידוש.
אבל אם לא אז אני כנראה אלך לספרים כדי לראות כיצד זה מסתיים (אפילו אם זה שונה)

dilly snake

Well-known member
אוקי, אבל כשראבין נכנס למועצת האיי סדאי אז הוא כנראה השתמש בכוח (מארג, תיעול, לא משנה) כדי לגרום להן לחשוב שהן יודעות מי הוא. והן לא ראו אותו עושה את זה.
ונשים לא יכולות לראות מה שגברים עושים וההפך.
למרות שלפעמים זה נראה כאילו הם לא זוכרים את זה בסדרה, כמו אגווין שנראה כאילו היא ידעה שרנד משתמש בהמון כוח.
עכשיו כבר אין לך סדרות אחרות שיסיחו את דעתך. (אוקי, בעצם סיפורה של שפחה)
יש לי את הסדרות השבועיות הרגילות שלי(אף בי איי, שיקגו מד וכאלה) אבל זה קשה עכשיו בלי כישור הזמן ודרדוויל וTHE PITT.
ת מתכוונת למוגידיון (הארורה העכיבישית)?
כן, אני פשוט רגילה לכתיבה של הספרים.
בעצם מה באמת קרה עם הזאת מהאג'ה השחורה שמין נתנה לה מכה בראש? לפעמים נורא קל להביס אג'ה שחורה כנראה.
אאס סדאי עדיין בנות אדם אז אם הן עסוקות במשהו זו לא בעיה לתת להן מכה חזקה בראש ולעלף אותן.
טוב, אנחנו יודעים שהם הולכים לעשות הרבה פחות עונות מאשר ספרים.
אני זוכר שהשינויים מהספרים הטריפו אותי במשחקי הכס.
שם גם הרגיש לי שזה נעשה פחות טוב, אבל כמובן שאין לי דרך אובייקטיבית להסתכל על זה.
אני יכולה להבין למה הם החליטו להרוג את סוואן, זו לא תהיה בעיה לתת לנשים אחרות לעשות את מה שהיא עשתה. ויש גם דברים שכבר אי אפשר לעשות כמו רומן עם גבר שהיה דיי משמעותי ועכשיו חסר הגיון כי היא לסבית בסדרה.

didalf

Well-known member
הוא היה המאהב של אימא שלה.
אז הוא אבא שלה?

הם ניסו למנוע מהן לעשות את זה, אבל הן נכשלו אז מה יש להם לחפש בעיר הדוחה הזאת בכול מקרה?
להמשיך לחפש את ליאנדרין ולקחת את זה ממנה חזרה כמובן.

בגלל שמאט היה במקור עם רנד בשממה הם עשו סלט ונתנו ללאן קצת מהעלילה של מאט ודפקו את זה טוטלית.
כאילו לנפיר שולחת מישהי להרוג את מאט?
*אני מניחה שהם רצו להראות שלאף אחד עד עכשיו לא ממש יצא משהו טוב מזה שהוא הלך עם האופל.
דה!

גם החכמות יודעות. הנשים הולכות פעמיים, פעם לטבעות ואז בסוף האימונים שלהן לעמודי הזכוכית ורואות מה שהגברים ראו.
וואלה.
וואי מסכנות צריכות לעבור את שני הסיוטים האלה.

הבעיה שכמו שראינו לאיאלים יש קטע רציני של כבוד. זה לא העלה, זה העובדה שהם שברו שבועות.
מעיקים אלה.

גם שליטה במחשבות זה מארג שאחיות אחרות רואות?

יאפ

סה"כ אני ממש מרוצה מהפינאלה הזאת(יש עוד כמה דברים שאני רוצה להזכיר אבל זה נראה לי ספוילר של ממש לספרים).
יופי

אבל אם כל מי שעובר דרכה נעלם אז הם יבינו שמשהו מוזר וצריך למנוע את היכולת לעבור דרכה.
לא נראה לי שהרבה בכלל מגיעים לשער הזה. הוא מוחבא בבית עם שומרים.

הסדרה עדיין לא חודשה לעונה רביעית
ואומנם נראה שכולם מסכימים שהסדרה רק משתפרת, בסופו של דבר זה לא דווקא מספיק עם סדרה יקרה כזאת.
גם שמעתי לאחרונה שהיה איזה פיטורים של מישהי בכירה באמזון ואומרים שזה סימן רע לגבי ההשקעה העתידית בסדרות עתירות תקציב כאלו.

אני מאוד מאוד מאוד מקווה שכן יגיע החידוש.
אבל אם לא אז אני כנראה אלך לספרים כדי לראות כיצד זה מסתיים (אפילו אם זה שונה)
אוי לא באמת? אבל אנחנו קלירלי באמצע הסיפור!!

אאס סדאי עדיין בנות אדם אז אם הן עסוקות במשהו זו לא בעיה לתת להן מכה חזקה בראש ולעלף אותן.
כן זה

dilly snake

Well-known member
אז הוא אבא שלה?
לא, תום אמר שהוא הגיע כשהיא הייתה בערך בת 3.
להמשיך לחפש את ליאנדרין ולקחת את זה ממנה חזרה כמובן.
ואם הן גם ברחו מהעיר? גם להן אין שום סיבה להישאר שם.
כאילו לנפיר שולחת מישהי להרוג את מאט?
לא, הייתה התקפה של טרולוקים או יצורי אפל עוד כשהם היו באזור של רוהידין. למאט ולהעלמה הזאת היו יחסים רומנטיים ותוך כדי המתקפה היא ניסתה להרוג אותו.
גם שליטה במחשבות זה מארג שאחיות אחרות רואות?
הכול, זה כמו שורין ידעה לחסום את ההתקפה של נעומי בפרק הראשון.
לא נראה לי שהרבה בכלל מגיעים לשער הזה. הוא מוחבא בבית עם שומרים.
(y)

dilly snake

Well-known member
איך כישור הזמן נגמר.

עשיתי את זה לפי ספרים, והזכרתי רק דמויות ראשיות ממש. אם יש שאלות ודברים שקשורים לדמויות משניות תשאלו ואני אספר איך זה נגמר עבורן.

נתחיל מסיכום של הספר השלישי, כי דיי דילגו עליו בסדרה ואז נמשיך בעיקר לדברים החשובים שקרו.
ספר 3:
רנד, לאן, מוריין, מין, פרין והשאינרים נמצאים באיזה יער מחוץ לפאלם, יש התקפה באמצע אחד הלילות ורנד לא מצליח להילחם. הוא מחליט לברוח באמצע הלילה לכיוון האבן של טיר כדי לוודא שהוא הדרקון.
מוריין שולחת את מין לטאר וולון ואת השאינרים למקום אחר(לא זוכרת, לא רלוונטי). והיא לאן ופרין הולכים לרדוף אחרי רנד.

אגווין, נאיניב, אליין ומאט שבשלב הזה עדיין חולה מהפיגיון חוזרים לטאר וולון. הן מספרות לסוואן מה קרה, סוואן מספרת להן שליאנדרין ברחה ואי אפשר לאמת את הסיפור. אליין ואגווין הופכות להיות מקובלות. מאט מתרפא. קורת סצנת הקרב בין האחים של אליין למאט.

סוואן שולחת את אגווין ונאיניב לחפש את האג'ה השחורה, אליין מצטרפת אליהן ושלחת את מאט עם הודעה לאימא שלה. הן מגיעות למסקנה שהן צריכות להגיע לטיר.

מאט מגיע לקאמלין פוגש את תום, מגלה שגבריאל/ראבין הפך את מורגז לשפחה שלו(תחת כפייה) וזומם להרוג את אליין ומבין שגם הוא צריך להגיע לטיר. הוא משכנע את תום לבוא איתו.

בדרך פרין ושות' פוגשים את פאיל ואיאלי בכלוב, פרין מספר לאיאלי שהוא צריך להגיע לטיר. פאיל מצטרפת אליהם אחרי שלפרין נפלט שרנד הוא הדרקון ומאט תקע בקרן(אופסי!).

כולם מגיעים לטיר, כולל מלא האיאלים, רנד שבקושי מופיע בספר לוקח את החרב.

ספר 4:
יש התקפה, רנד לא מצליח להציל את הילדה (כמו בסדרה).

רנד ואליין מתחילים סוג של מערכת יחסים(בעיקר מזמוזים).

רנד מחליט ללכת לשממה עם האיאלים, מאט, לאן, מוריין ואגווין מצטרפים אליו.

פרין, לויאל, גאול(האיאלי שפרין הציל) ביין וצ'יאד ופאיל, הולכים לשני נהרות כי יש שם צרות.

נאיניב אליין ותום הולכים לטנצ'יקו כדי לחפש את הקולר והצמידים.

כשרנד מגיע לחוכמות האיאליות הן מספרות לו שאבא שלו היה ראש שבט איאלי, אימא שלו לעומת זאת הייתה היורשת האנדורית(אין קרבת דם לאליין). יום אחד אחרי שאימא של רנד הייתה נשואה עם ילד, אאס סדאי ניגשה אליה ואמרה לה שאם היא לא תעזוב את הכול ותצטרך לאיאלים ותהפוך להיות עלמת חנית העולם יחרב.

פרין מגיע לשני נהרות, הוא מגלה שהטרולוקים הרגו את כל המשפחה שלו(אבל אחר כך מתברר שזה פדן פיין הרוכל). הוא מוצא שם גם את לורד לוק, את אלנה ו-ורין.

*מפה העלילה כמעט תואמת את הסדרה ואין כ"כ צורך להתעכב*

נאיניב ואליין מתחברות לאישה שונצ'נית שברחה מפאלם, לומדות לסמוך עליה ואחרי שהן מוצאות את הקולר והצמידים מבקשות ממנה לזרוק אותם בים.

הספר נגמר בזה שהשאידו הולכים לכיוון קאירייהן.

ספר 5:
השאידו מתקדמים לכיוון קאירייהן, הורגים ולוקחים שבויים.

רנד מצליח להשתלט על העיר, הופך להיות המלך שם. מאט הורג בטעות את קולדין ויוצר סביבו קבוצה של לוחמים בשם חבורת היד האדומה(שלא כוללת איאלים, רק אנשים מקאירהיין וכאלה).

רנד מגלה שראבין הרג את מורגז, מתחרפן, הולך לקאמלין והורג את ראבין לצמיתות ומשתלט גם על אנדור אבל אומר שהוא ייתן את אנדור(וקאירהיין) לאליין ברגע שהיא תבוא לקחת שליטה על הכס.

הפיכה במגדל הלבן: סוואן וליאנה מודחות ומושתקות(אבל לא מתות) מין וגאווין מצליחות לחלץ אותן יחד עם *לוגיין*. מין, שתי הנשים ולוגיין הולכות למחנה של אאס סדאי מורדות. הן מביאות איתן גנרל אנדורי בשם גארת בריין שהולך לבנות צבא עבור המורדות כדי להשיג מחדש שליטה על המגדל הלבן.

גם נאיניב ואליין מגיעות לשם בסופו של דבר ומצטרפות למורדות.

(האח השני של אליין דרך אגב, מחליט שזה הזמן להצטרף לגלימות הלבנות).

מוריין נלחמת בלנפיר ושתיהן נופלות דרך הדלת האדומה לעולם של השועלים(בספרים הדלתות נמצאות בטיר ובשממה ומוריין לוקחת איתה את הדלת יחד עם עוד חפצים שקשורים לכוח האחד במטרה להביא אותם לחקר במגדל הלבן).

ספר 6:
רנד ששולט עכשיו באנדור ובקאירהיין נפגש עם דרקון כוזב בשם מזרים טיים, רנד נותן חנינה לכל הגברים שמסוגלים לתעל ומייסד מסדר לגברים שיכולים לתעל במטרה להפוך אותם לנשק שישמש אותו בקרב האחרון.
הוא גם מגייס את אבא של פאיל שיעזור לו לבנות צבא.

לקאמלין מגיעות ורין ואלנה יחד עם בנות מהאזור של שתי נהרות שיכולות לתעל, אלנה קושרת את רנד אליה כעוצר *ללא הסכמה*.

לקאמלין וקאירהיין מגיעות אאס סדאי מהמגדל הלבן ומורדות שכולן מנסות למשוך את רנד לכיוון שלהן.

לרנד יש רומן עם מין(וגם עם אביינדה ואליין. אבל זה סיפור אחר. אבל רוב הזמן הוא רק עם מין).

אגווין וגאווין מתאהבים אחד בשנייה.

האאס סדאי המורדות יוצרות קשר עם אגווין וכשהיא מגיעה למחנה שלהן, המורדות הופכות אותה להיות האמירלין שלהן.

מאט ואביינדה מצטרפים לאגווין והאחרות עם המורדים.

האאס סדאי מהמגדל הלבן(אולי גם בזה השאידו היו מעורבים?) מצליחות לחטוף את רנד. הן מענות אותו ואת מין ושמות אותו בקופסה.

רנד שבשלב הזה שומע בראש באופן קבוע את לוז תרין מצליח בעזרתו לברוח מהאחיות ששומרות עליו, בדיוק כשפרין, הגברים שיודעים לתעל ואיאלים מגיעים כדי לחלץ אותו יחד עם אלנה ואאס סדאי מורדות.

*אני לא זוכרת אם זה בספר הזה או ב-7 אבל נאיניב מצליחה לרפא השתקה/סירוס וממציאה דרך חדשה לרפא*

dilly snake

Well-known member
ספר 7:
אין פה הרבה דברים שקורים: רנד כובש עוד מדינות, הורג את הארור סמאל.
המורדות מתכננות איך לקחת שליטה על המגדל הלבן, אגווין שולחת את נאיניב, אביינדה, אליין ומאט כדי להשיג טר'אנגריל שיכול לסיים את הבצורת.

ספר 8:
שוב לא הרבה קורה, הבנות מתקנות את מזג האוויר ואחר כך הולכות לכיוון אנדור כדי שאליין תיקח את הכס , רנד מתחרפן ונלחם שוב בשונצ'נים . אגווין מתחילה מצור מחוץ לטאר וולון עם המורדות שלה.

בספר הזה או בספר 8 מוגהידיין תוקפת ספינה שנאיניב נמצאת עליה, נאיניב כמעט טובעת ומצליחה להתגבר על המחסום שלה ואז לאן מגיע והם מתחתנים.

ספר 9:
נאיניב מצטרפת אל רנד.

מאט יוצר יחסים עם אצילה שונצ'נית בשם טואון ואז מגלה שזו הנסיכה/יורשת שלהם.

רנד נותן לאליין, מין ואביינדה לקשור אותו בקשר של עוצר(למרות שהוא עדיין קשור בכפייה גם לאלנה).

רנד ואליין שוכבים והוא מכניס אותה להריון עם תאומים.

השאידו חוטפים את פאיל ופרין מנסה להבין איך לחלץ אותה.

רנד יחד עם נאיניב, אאס סדאי הנאמנות לו וגברים שמסוגלים לתעל מטהרים את סאידין(הכוח של הגברים) מהמגע של אדון האופל ועל הדרך מוחקים לגמרי את שאדאר לוגות'.

ספר 10:
כמעט ולא קורים דברים, זה בעיקר המשך של העלילות מספרים קודמים.
רנד שולח משלחת של משא ומתן כדי להגיע להפסקת אש עם השונצ'נים.

ספר 11:
אליין משתלטת על הכס באנדור.

פרין מחלץ את פאיל.

מאט מסתבך עם השונצ'נים ואז מתחתן עם הנסיכה שלהם. תום מספר למאט שמוריין לא באמת מתה אלא שבויה ע"י אנשי השועל, ולמרות שמאט מסתייג בהתחלה הוא מסכים לעזור לתום להציל אותה.

רנד מסכים להיפגש עם משלחת שונצ'נית, אלא שזו לא באמת טואון אלא אחת הארורות בתחפושת, זה עולה לו בכף היד שלו והם תופסים את הארורה.

אגווין נשבת ע"י המגדל הלבן וחוזרת להיות חניכה.

לאן הולך להילחם במיצרים, נאיניב לוקחת אותו לנקודה הכי רחוקה בגבול ואז מנסה מאחורי הגב שלו לגייס למענו צבא(בשלב מסוים באחד הספרים היותר מוקדמים הם לומדים להגיע ממקום למקום באמצעות הכוח ואז כולם זזים כול הזמן ממקום למקום, אז זה מרשים רק על הנייר).

לויאל מתחתן בספר הזה.

גאלאד (האח של אליין שהפך להיות גלימה לבנה) הורג את וולדה ומשתלט על המסדר.

ספר 12(מפה הספרים נכתבו ע"י ברנדון סנדרסון):
רנד נמצא באיזה מקום. הארורה שהוא תופס מצליחה להשתחרר ויחד עם אחות שחורה שמות על רנד את הקולר עם הצמידים והן משתמשות בקולר כדי לגרום לו לפגוע במין. רנד נלחם בהן, מצליח תעל את הכוח של אדון האופל והורג את הארורה לצמיתות. זה גורם לרנד להתחרפן אפילו יותר ולהיות מנותק לגמרי מהרגשות שלו.
הוא מעניש אאס סדאי בשם קדסואן (שהיא אאס סדאי ירוקה שנחשבת לאגדית) על זה שהיא לא שמרה על הצמידים כמו שצריך ואומר לה שהכוחות שלו כ"כ חזקים עד שהוא יכול לכופף את המציאות ולהרוג אותה בלי להניד עפעף.
הוא נפגש עם טואון ועושה יותר נזק מתועלת, טואן מכריזה על עצמה כעל הקיסרית של השונצ'נים ופוקדת להיערך למתקפה על המגדל הלבן.
הוא מגיע לאיזו אחוזה, והורג המון אנשים חפים מפשע כדי לחסל ארורה אחרת ומלחיץ את נאיניב ומין.
נאיניב לבקשה של קדסואן מאתרת את טאם. והן שולחות אותו לדבר עם רנד במטרה לאזן אותו קצת, אבל זה רק מחרפן את רנד והוא כמעט הורג את אבא שלו ובורח. הוא משוטט בעולם אלמוני לגמרי ואז מעביר את עצמו לפסגת הר הדרקון, הוא עובר שם איזה תהליך נפשי ומתמזג עם לוז תרין.

אגווין במגדל נענשת. היא מנסה להעביר כמה שיותר אחיות לצד שלה. ורין באה אליה ומספרת לה שהיא אחות שחורה, היא אולצה להצטרף לאג'ה השחורה ומאותו הרגע עסקה בעיקר בלאסוף כמה שיותר מידע על האג'ה השחורה ועשתה רשימה של כל האחיות השחורות שהיא מודעת אליהן. היא מעבירה את המידע לאגווין ומתה מרעל ששתתה בכוונה(רק ככה היא יכלה לספר לה את כל האמת).
במקביל גאווין, סוואן וגארת בריין מנסים לחשוב איך לחץ את אגווין בניגוד לרצונה.
השונצ'נים תוקפים את המגדל הלבן, ומנסים להפוך כמה שיותר נשים לדמאנה. הם מצליחים לתפוס את אלאידה. אגווין מובילה את המתקפה נגד השונצ'נים. ואחרי שהמתקפה נגמרת היא מחולצת ע"י המורדות. האאס סדאי של המגדל מגיעות למחנה של המורדות ואומרות לאגווין שאלאידה נתפסה והן בחרו במקומה את אגווין כאמירלין.
המגדל מאוחד והן תופסות את האחיות השחורות, משתיקות אותן ומוציאות אותן להורג.

ספר 13:
רנד נפגש עם אגווין במגדל הלבן ואומר לה שכולם נאספים בארצות הגבול לקרת הקרב האחרון.

כוחות הצל מצליחים להשתלט על קאמלין ולהחריב את העיר.

אביינדה משלימה את האימונים שלה והופכת לחוכמה(עוברת גם בעמודי הזכוכית).

מאט, תום ועוד בחור. מגיעים למימד של אנשים השועל ומחלצים את מוריין. מאט מאבד עין. תום ומוריין מתחתנים והוא הופך להיות העוצר שלה.

נאיניב עושה את המבחן להיות אאס סדאי מלאה, עוברת אותו ואז הופכת את לאן לעוצר שלה(אחרי שמוריין נעלמה הקשר שלו עבר לאחות אחרת אוטומטית כדי שלא ישתגע וימות ואז שנאיניב הפכה להיות אאס סדאי היא לקחה את הקשר מהאחות הזאת).

העלילה של פרין עם הגלימות הלבנות באה אל סופה והוא משכנע את גאלאד להילחם לצידו בקרב האחרון.

ספר 14:
כולם מתאחדים לקרב האחרון בנקודת במפגש של רנד.

מוריין צצה.

הם עושים תוכניות קרב.

ואז מתחיל הקרב האחרון כשרנד יחד עם נאיניב מוריין ותום הולכים לאיפה שנוצר החור של אדון האופל.

תוך כדי הקרב אגווין וגאווין מתים, גם סוואן מתה, ואלנה.

הקרן(באחד הספרים נותקה ממאט) נתקעת שוב, וגיבורים מתים מגיעים.

(זה בערך תיאורי קרבות על פני 200 עמודים)

בכול אופן: רנד מנצח ומזייף את המוות שלו.

הסוף!

למעלה