Lhuna3
Well-known member
פרק 3X05
A different World
A different World
אני אוהבת שקורה כל כך הרבה בפרק!
הצרות העסקיות של ראסל רק מחמירות
ג'ורג' מבקש מברת'ה להזמין לארוחת ערב מישהו שהוא רוצה מאוד שימכור להם את הנכס/משהו שלו, אבל אז כועס כשברת'ה מפלרטטת איתו קצת יותר מידי וגם בסוף לא מצליח לשכנע אותו למכור.
והוא שולח את לארי לקנות את מה שהוא חייב לקנות במקום המנהל עסקים שלו או משהו שהוא פיטר.
לארי: מה יצא לי מזה?
ג'ורג': אממממ.... ירושה?
בהמשך הפרק ברת'ה מזדעזעת לגלות כמה המצב חמור ושהם עלולים לאבד הכל.
גלאדיס מתקשה להסתגל לחיים כדוכסית באנגליה
אוף איכ איזה מגעילה האחות של הדוכס
הדוכס יחסית בסדר איתה וכל השאר מקבלים אותה בכבוד הראוי, אבל האחות שממורמרת על כך שגלאדיס מנשלת אותה ממקומה (למרות שזה היה הרעיון שלה) עדיין שולטת שם ביד רמה ומשפילה אותה כל הזמן.
אני כותבת "עדיין" כי אני לגמרי מצפה שגלאדיס תמצא את הבטחון שלה ובסוף תעמיד את האחות הזאת במקומה. אני כל כך רוצה לראות אותה שולטת שם באחוזה ונהניית ממעמדה!
אבל בינתיים היא רק כותבת להורים שהיא אומללה.
פגי והדוקטור נתקלים במר פורצ'ן
קצת אקשן בגזרת פגי.
פורצ'ן עורך העיתון שעבדה בו מציע לה משימה עיתונאית מעניינת אבל אז מתברר שרוצה לנסוע איתה, והיא מסרבת בתוקף. פורצ'ן והדוקטור, שבא ללוות אותה לתחנת הרכבת, כמעט הולכים מכות שם. פורצ'ן מוותר בסוף.
אבל היא תצטרך כנראה לספר בהמשך לדוקטור שהעניין ה"מסובך" בינה ובין פורצ'ן היה הדדי, ושהיתה נשיקה, ולא ידוע איך הוא יקבל את זה.
בבית ואן ראיין כולם מגלים על מכירת השעון של ג'ק
כולם המומים, אבל הרוב שמחים בשבילו כולל איידה.
אגנס לא ממש (היא טוענת ש"זה מרגיז את כולם בבית הזה"
)
אהבתי את הפה הפעור שהמשרתת הרעה נתקעה איתו כשהיא שמעה את הסכום.
מסתבר שמוד ביטון עובדת בזנות
לארי מגלה במקרה שגב' ביטון, זאת שרימתה את אוסקר והוציאה ממנו את כל הכסף שלו (כלומר של אגנס), עובדת כזונה משום מה. או שהיא איבדה את כל הכסף הזה מהר מאוד, או שהיה מישהו אחר מאחורי העניין... אוסקר מתכוון לפגוש אותה לקבל תשובות.
אורורה מנודה
אוי אורורה כזאת חמודה ואומללה, איזה מגעילות כל הנשים שהולכות כשהיא באה להתיישב לידן.
גב' אסטור מתעקשת לנדות אותה מהחברה ולגרש אותה מהמסיבה.
אלא שהבת של אסטור (זאת שבעלה הזמין לדו קרב את המאהב שלה) בעצמה מעוררת שערוריות ורכילות, ועלולה למצוא את עצמה גרושה.
אז גברת פיש מבהירה לאסטור שאם היא תמשיך בקו הנידוי הזה היא אולי תצטרך בסוף לנדות גם את הבת שלה. יפה.
יש לציין שגם ברת'ה היתה נחמדה כלפי אורורה.
אני לא יודעת אם זה ממקום של הזדהות, בגלל שגם היא היתה מנודה ע"י אסטור לפני כן, או בגלל שהיא כרגע בעצמה חוששת למעמדה, אחרי שגילתה שכל הכסף שלהם בסכנה כרגע.
המשרתים בורדן ולוסי(?) מנהלים עוד שיחת נפש על נישואי העבר המרים
זה נגמר ב -
בורדן: אני אוהב אותך. באמת.
לוסי: תודה. באמת.

איידה הולכת לסיאנס
דאגנו לאיידה שמנצלים את תמימותה, אבל הסיאנס דווקא הביא לה נחמה גדולה.
נראה שזה נתן לה משהו שהיא היתה מאוד צריכה, וזה לשמוע "ממנו" שהוא רוצה שהיא כן תמשיך בחייה ותהיה מאושרת.
לארי מציע נישואין למריאן
סופסוף הגענו למה שידענו שיקרה בערך מהפרק הראשון של הסדרה.
מצד המשפחות: ג'ורג' ואיידה שמחים בשביל הזוג הצעיר, ברת'ה ואגנס כמובן שלא - אבל שתיהן כרגע לא במצב לעשות הרבה בעניין.
ג'ורג' וברת'ה - הפיצוץ
כל הצרות ביחד הביאו את ג'ורג' למשבר אמון מול ברת'ה, וכשמגיע המכתב מגלאדיס שהיא אומללה באנגליה הוא כבר מתפוצץ.
היא מבטיחה לנסוע לאנגליה ולסדר הכל והוא אומר לה "תעשי מה שאת רוצה. אל תצפי שאהיה פה כשתחזרי".

(אני לא מאמינה שהוא באמת יתגרש ממנה, אבל אני בהחלט חושבת שהיא צריכה את הניעור הזה)
הצרות העסקיות של ראסל רק מחמירות
ג'ורג' מבקש מברת'ה להזמין לארוחת ערב מישהו שהוא רוצה מאוד שימכור להם את הנכס/משהו שלו, אבל אז כועס כשברת'ה מפלרטטת איתו קצת יותר מידי וגם בסוף לא מצליח לשכנע אותו למכור.
והוא שולח את לארי לקנות את מה שהוא חייב לקנות במקום המנהל עסקים שלו או משהו שהוא פיטר.
לארי: מה יצא לי מזה?
ג'ורג': אממממ.... ירושה?
בהמשך הפרק ברת'ה מזדעזעת לגלות כמה המצב חמור ושהם עלולים לאבד הכל.
גלאדיס מתקשה להסתגל לחיים כדוכסית באנגליה
אוף איכ איזה מגעילה האחות של הדוכס
הדוכס יחסית בסדר איתה וכל השאר מקבלים אותה בכבוד הראוי, אבל האחות שממורמרת על כך שגלאדיס מנשלת אותה ממקומה (למרות שזה היה הרעיון שלה) עדיין שולטת שם ביד רמה ומשפילה אותה כל הזמן.
אני כותבת "עדיין" כי אני לגמרי מצפה שגלאדיס תמצא את הבטחון שלה ובסוף תעמיד את האחות הזאת במקומה. אני כל כך רוצה לראות אותה שולטת שם באחוזה ונהניית ממעמדה!
אבל בינתיים היא רק כותבת להורים שהיא אומללה.
פגי והדוקטור נתקלים במר פורצ'ן
קצת אקשן בגזרת פגי.
פורצ'ן עורך העיתון שעבדה בו מציע לה משימה עיתונאית מעניינת אבל אז מתברר שרוצה לנסוע איתה, והיא מסרבת בתוקף. פורצ'ן והדוקטור, שבא ללוות אותה לתחנת הרכבת, כמעט הולכים מכות שם. פורצ'ן מוותר בסוף.
אבל היא תצטרך כנראה לספר בהמשך לדוקטור שהעניין ה"מסובך" בינה ובין פורצ'ן היה הדדי, ושהיתה נשיקה, ולא ידוע איך הוא יקבל את זה.
בבית ואן ראיין כולם מגלים על מכירת השעון של ג'ק
כולם המומים, אבל הרוב שמחים בשבילו כולל איידה.
אגנס לא ממש (היא טוענת ש"זה מרגיז את כולם בבית הזה"
אהבתי את הפה הפעור שהמשרתת הרעה נתקעה איתו כשהיא שמעה את הסכום.
מסתבר שמוד ביטון עובדת בזנות
לארי מגלה במקרה שגב' ביטון, זאת שרימתה את אוסקר והוציאה ממנו את כל הכסף שלו (כלומר של אגנס), עובדת כזונה משום מה. או שהיא איבדה את כל הכסף הזה מהר מאוד, או שהיה מישהו אחר מאחורי העניין... אוסקר מתכוון לפגוש אותה לקבל תשובות.
אורורה מנודה
אוי אורורה כזאת חמודה ואומללה, איזה מגעילות כל הנשים שהולכות כשהיא באה להתיישב לידן.
גב' אסטור מתעקשת לנדות אותה מהחברה ולגרש אותה מהמסיבה.
אלא שהבת של אסטור (זאת שבעלה הזמין לדו קרב את המאהב שלה) בעצמה מעוררת שערוריות ורכילות, ועלולה למצוא את עצמה גרושה.
אז גברת פיש מבהירה לאסטור שאם היא תמשיך בקו הנידוי הזה היא אולי תצטרך בסוף לנדות גם את הבת שלה. יפה.
יש לציין שגם ברת'ה היתה נחמדה כלפי אורורה.
אני לא יודעת אם זה ממקום של הזדהות, בגלל שגם היא היתה מנודה ע"י אסטור לפני כן, או בגלל שהיא כרגע בעצמה חוששת למעמדה, אחרי שגילתה שכל הכסף שלהם בסכנה כרגע.
המשרתים בורדן ולוסי(?) מנהלים עוד שיחת נפש על נישואי העבר המרים
זה נגמר ב -
בורדן: אני אוהב אותך. באמת.
לוסי: תודה. באמת.
איידה הולכת לסיאנס
דאגנו לאיידה שמנצלים את תמימותה, אבל הסיאנס דווקא הביא לה נחמה גדולה.
נראה שזה נתן לה משהו שהיא היתה מאוד צריכה, וזה לשמוע "ממנו" שהוא רוצה שהיא כן תמשיך בחייה ותהיה מאושרת.
לארי מציע נישואין למריאן
סופסוף הגענו למה שידענו שיקרה בערך מהפרק הראשון של הסדרה.
מצד המשפחות: ג'ורג' ואיידה שמחים בשביל הזוג הצעיר, ברת'ה ואגנס כמובן שלא - אבל שתיהן כרגע לא במצב לעשות הרבה בעניין.
ג'ורג' וברת'ה - הפיצוץ
כל הצרות ביחד הביאו את ג'ורג' למשבר אמון מול ברת'ה, וכשמגיע המכתב מגלאדיס שהיא אומללה באנגליה הוא כבר מתפוצץ.
היא מבטיחה לנסוע לאנגליה ולסדר הכל והוא אומר לה "תעשי מה שאת רוצה. אל תצפי שאהיה פה כשתחזרי".
(אני לא מאמינה שהוא באמת יתגרש ממנה, אבל אני בהחלט חושבת שהיא צריכה את הניעור הזה)