👑👗 העידן המוזהב - The Gilded Age - עונה 3 👑👗

Lhuna3

Well-known member
לפני שאני מתחילה את פרק 3X01 שעלה אתמול/היום, אני הולכת לעבור על הדיונים שלנו מעונה 2, אז למי שעוד מעוניין:

ובתקווה שגם @dilly snake שעוד תקועה ביוון תוכל להצטרף אלינו בקרוב.

Lhuna3

Well-known member
זהו |מזיע| קראתי את כל השרשור של עונה 2, ואני מוכנה להתחיל!

העידן המוזהב - פרק 3X01
Who Is in Charge Here?
אני אוהבת ששם הפרק מתחבר להכל (כמו שהם נוהגים לעשות)

מי מקבל ההחלטות בבית ואן ראיין
איידה או אגנס?
זה נהיה אישיו מאוד בעייתי, במיוחד בשביל המשרתים המסכנים, שמקבלים מהן הוראות סותרות ולא יודעים למי לציית.
איידה מתגייסת לכל מיני מטרות חברתיות ועמותות צדקה, לאגנס זה פחות מתאים כמובן.
אבל אהבתי את איך שהיא קיבלה את זה כשאיידה הסבירה לה בלהט למה זה חשוב לה ואיך זה עוזר לה להתגבר על האבל שלה.
כמובן זה לא מונע מאגנס להמשיך עם ההערות הממורמרות ולהתקטנן על כל מיני דברים.

עוד בבית ואן-ראיין - אוסקר שאיבד את כל הכסף שלו ושל אגנס ומסתבר גם את עבודתו בבנק, מתקשה למצוא עבודה חדשה.
איידה מזמינה את לארי לארוחת ערב בתקווה שאוסקר יקבל השראה מהרוח היזמית שלו, אבל זה לא ממש עובד.

אבל מה שבאמת נורא שקורה שם זה שפגי חלתה.
העיקר היא אמרה לאמא שלה שהיא דרמטית מידי בבוקר כשאמא שלה אמרה שלה שההליכה בשלג תגרום לה to catch your death.
ואגנס מזמינה לה רופא, אבל - ואני ניחשתי את זה ברגע ששלחו אותו למעלה לחדר שלה - הוא לא מסכים לטפל בה כי היא שחורה.
שיט אנשים היו כאלה זבלים פעם. (אוקיי גם עכשיו. אבל גם פעם.)

מי מקבל את ההחלטות בבית ראסל
ברת'ה או ג'ורג'?
זאת עלולה להיות השאלה שתכריע את גורלה של גלאדיס, האם היא תאלץ להתחתן עם הדוכס הבריטי כמו שברת'ה מתכננת לה, או עם בילי, שאותו היא (מסיבה עלומה כלשהי) באמת אוהבת - וג'ורג' הבטיח לה לתמוך בה להתחתן עם מישהו שהיא תאהב?
בסוף הפרק היא סופסוף מתפוצצת על אמא שלה ובורחת מהבית (לאן?)
אני בהחלט שמחה בשבילה כי חיכיתי לפיצוץ הזה, רק חבל לי שמי שהיא מאוהבת בו זה דמות שאנחנו כמעט בכלל לא מכירים ואין בו בינתיים שום דבר מעניין בכלל.
בכל אופן היתה סצינה מביכה עבור אמא שלו, כאשר היא בטוחה שברת'ה יודעת על הקשר ביניהם ומאשרת אותו, מה שמתברר כטעות גדולה.

מי מקבל את ההחלטות על מכירת הקרקע של הכורים?
טוב זה הרבה פחות מעניין כרגע, אבל ראסל קיווה "לחסל אותם" אחד-אחד, והם הפתיעו אותו והתאגדו יחד.

מה עוד קורה?

* לארי ומריאן עדיין שומרים את אהבתם בסוד (באופן רשמי לפחות).

* בעלה של הדודנית אורורה חוזר הביתה ומגלה לאישתו שהוא פגש מישהי אחרת ורוצה גירושין.
אורורה מסרבת (ובגלל שהוא זה שבגד, אין לו עילה להיות זה שמתגרש מיזומתו, מסתבר שככה זה עבד שם אז).
היא יודעת שאם היא תתגרש, למרות שזה לא אשמתה, המעמד החברתי שלה יפגע מאוד.
יש רגע די מגעיל כשהיא מספרת על זה לאגנס, איידה ומריאן, אז מריאן: "אבל אגנס עדיין תזמין אותך לסעודות אצלה, נכון דודה אגנס?"
ואגנס כזה "אמממ... לא נראה לי" (אוקיי היא ניסחה את זה טיפה יותר דיפלומטי אבל זה היה הרעיון).

* מלחמת כדורי שלג חמודה בין המשרתים של ראסל למשרתים של ואן-ראיין.

* לארי שכזכור נכנס כשותף לעסק השעון המעורר עם ג'ק המשרת, הולך להציג אותו למשקיעים ולא נותן לג'ק לבוא איתו, למרות שאין לו את הידע הטכני.
אני מקווה ומניחה שהוא יגלה אחרי המצגת הראשונה שהוא כן צריך את ג'ק לצידו שם (או יותר נכון שהוא אמור להיות שם לצידו של ג'ק, הממציא האמיתי)
יש גם רגע מביך כשהמשרת בבית ראסל מתבקש ע"י לארי להגיש קפה גם לג'ק, מה שמאוד משפיל מבחינת המשרת הזה, וזה גורם לאדלייד לכעוס על ג'ק שהוא חורג ממעמדו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
זהו |מזיע| קראתי את כל השרשור של עונה 2, ואני מוכנה להתחיל!
קראתי את ההודעה האחרונה שלי בשרשור ההוא וזה לכרגע מספיק
העידן המוזהב - פרק 3X01
Who Is in Charge Here?
אני אנסה להגיע לפרק מהר יותר השבוע.
עדי|נחש| חוזרת רק ביום חמישי אז נצטרך לחכות לתגובות שלה עד אז.
אני אוהבת ששם הפרק מתחבר להכל (כמו שהם נוהגים לעשות)
לא זכרתי שזה משהו שהם נהגו לעשות
מי מקבל ההחלטות בבית ואן ראיין
איידה או אגנס?
כמובן שזה המשרת (אה רגע, אנחנו לא מדברים על הסדרה משנות ה80 - מי הבוס)
זה נהיה אישיו מאוד בעייתי, במיוחד בשביל המשרתים המסכנים, שמקבלים מהן הוראות סותרות ולא יודעים למי לציית.
באניסטר צריך כבר לגרום להן להיות ברורות יותר.
איידה מתגייסת לכל מיני מטרות חברתיות ועמותות צדקה, לאגנס זה פחות מתאים כמובן.
אני נוטה לאהוב את איידה אבל כאן אני ממש לא בעד הבחירה שלה במטרה חברתית. כל עניין האנטי-אלכוהול רק הביא צרות לדעתי.
לעומת זאת אגנס בעד מטרת זכות ההצבעה לנשים שזאת מטרה חשובה ולא שמעתי את איידה אומרת מילה לטובת זה כשהן דיברו.
אבל אהבתי את איך שהיא קיבלה את זה כשאיידה הסבירה לה בלהט למה זה חשוב לה ואיך זה עוזר לה להתגבר על האבל שלה.
כן, זה היה מרגש.
כמובן זה לא מונע מאגנס להמשיך עם ההערות הממורמרות ולהתקטנן על כל מיני דברים.
טוב היא הייתה טיפוס עצבני וכועס עוד לפני שהיא איבדה את הכסף שלה.
עוד בבית ואן-ראיין - אוסקר שאיבד את כל הכסף שלו ושל אגנס ומסתבר גם את עבודתו בבנק, מתקשה למצוא עבודה חדשה.
איידה מזמינה את לארי לארוחת ערב בתקווה שאוסקר יקבל השראה מהרוח היזמית שלו, אבל זה לא ממש עובד.
אוסקר: "לארי נועד להרוויח הון, אני נועדתי לרשת הון" :rolleyes:
ומה בדיוק התוכנית שלו עכשיו? הרי הוא בטח לא ימשוך אישה. הוא לא ממש הצליח בזה כשהיה לו כסף.
חוץ מזה אני רוצה שימצא בן זוג ולא בת זוג.
אבל מה שבאמת נורא שקורה שם זה שפגי חלתה.
ברגע שהיא השתעלה היה לי ברור שהיא בהריון. ואז נזכרתי שזה הקאות ולכן זה לא הריון.
אולי יש לה קורונה. מישהו בדק אם היא מצליחה להריח דברים?
העיקר היא אמרה לאמא שלה שהיא דרמטית מידי בבוקר כשאמא שלה אמרה שלה שההליכה בשלג תגרום לה to catch your death.
ואגנס מזמינה לה רופא, אבל - ואני ניחשתי את זה ברגע ששלחו אותו למעלה לחדר שלה - הוא לא מסכים לטפל בה כי היא שחורה.
שיט אנשים היו כאלה זבלים פעם. (אוקיי גם עכשיו. אבל גם פעם.)
קיוויתי שהסיבה שאגנס קראה לרופא הזה היא כי היא יודעת שהוא כן יטפל בה.
טוב שאוסקר חשב על כך שצריך להתקשר לכתוב להורים שלה.
מי מקבל את ההחלטות בבית ראסל
ברת'ה או ג'ורג'?
טוב כאן ברור שהתשובה היא ברתה.

היה משפט שדי אהבתי (אפילו אם אני לא בטוח אם אני מסכים איתו) שברתה אמרה ללארי:
Happiness as a by-product of a well-ordered life may last. As a goal, it is invariably doomed to failure.
כי יש משהו בזה שאושר הוא תוצאה יותר מאשר מטרה בפני עצמה.
זאת עלולה להיות השאלה שתכריע את גורלה של גלאדיס, האם היא תאלץ להתחתן עם הדוכס הבריטי כמו שברת'ה מתכננת לה, או עם בילי, שאותו היא (מסיבה עלומה כלשהי) באמת אוהבת - וג'ורג' הבטיח לה לתמוך בה להתחתן עם מישהו שהיא תאהב?
בסוף הפרק היא סופסוף מתפוצצת על אמא שלה ובורחת מהבית (לאן?)
אני מניח שאל בילי מתוך כוונה שהם יברחו יחד להתחתן. קשה לי להאמין שזה יקרה.
אני בהחלט שמחה בשבילה כי חיכיתי לפיצוץ הזה, רק חבל לי שמי שהיא מאוהבת בו זה דמות שאנחנו כמעט בכלל לא מכירים ואין בו בינתיים שום דבר מעניין בכלל.
אולי אם נכיר אותו אז נאהב אותו. השם הפרטי שלו זה בילי שזה שם שאני אוהב. והשם משפחה שלו זה קרלטון שזה הבן דוד של וויל סמית'.
בכל אופן היתה סצינה מביכה עבור אמא שלו, כאשר היא בטוחה שברת'ה יודעת על הקשר ביניהם ומאשרת אותו, מה שמתברר כטעות גדולה.
הוא די אדיוט שהוא לא הבהיר לאמא שלו שלא לומר שום דבר לברתה
מי מקבל את ההחלטות על מכירת הקרקע של הכורים?
טוב זה הרבה פחות מעניין כרגע, אבל ראסל קיווה "לחסל אותם" אחד-אחד, והם הפתיעו אותו והתאגדו יחד.
אני מאמין שהוא יכסח אותם בעסקים בכל מקרה.
אבל יש איזה עניין עם הבנק ומשהו שיכול להיות לו יותר בעיה.
בכל מקרה כל קו העלילה שלו הרגיש לי מוגזם רק בשביל לתת תירוף לכך שלגלאדיס אין את אבא שלה לפנות אליו (ולהזכיר לנו שזה תקופת המערב הפרוע)
* לארי ומריאן עדיין שומרים את אהבתם בסוד (באופן רשמי לפחות).
די כבר שיספרו לעולם
* בעלה של הדודנית אורורה חוזר הביתה ומגלה לאישתו שהוא פגש מישהי אחרת ורוצה גירושין.
אורורה מסרבת (ובגלל שהוא זה שבגד, אין לו עילה להיות זה שמתגרש מיזומתו, מסתבר שככה זה עבד שם אז).
היא יודעת שאם היא תתגרש, למרות שזה לא אשמתה, המעמד החברתי שלה יפגע מאוד.
יש רגע די מגעיל כשהיא מספרת על זה לאגנס, איידה ומריאן, אז מריאן: "אבל אגנס עדיין תזמין אותך לסעודות אצלה, נכון דודה אגנס?"
ואגנס כזה "אמממ... לא נראה לי" (אוקיי היא ניסחה את זה טיפה יותר דיפלומטי אבל זה היה הרעיון).
מסכנה אורורה. שתי עונות שהיא הייתה דמות שולית בלי שום עלילה משל עצמה, ועכשיו סוף סוף היא מקבלת עלילה וזאת כזאת עלילה של סבל.
חשבתי שלפחות איידה יותר תתייצב לצידה של אורורה אבל היא הייתה די שקטה.
לדעתי היא תנסה אבל אז תגלה שחברי תנועת האנטי-אלכוהול שלה מתנגדים לזה.
* מלחמת כדורי שלג חמודה בין המשרתים של ראסל למשרתים של ואן-ראיין.
כן זה היה חמוד.
* לארי שכזכור נכנס כשותף לעסק השעון המעורר עם ג'ק המשרת, הולך להציג אותו למשקיעים ולא נותן לג'ק לבוא איתו, למרות שאין לו את הידע הטכני.
אני מקווה ומניחה שהוא יגלה אחרי המצגת הראשונה שהוא כן צריך את ג'ק לצידו שם (או יותר נכון שהוא אמור להיות שם לצידו של ג'ק, הממציא האמיתי)
יש גם רגע מביך כשהמשרת בבית ראסל מתבקש ע"י לארי להגיש קפה גם לג'ק, מה שמאוד משפיל מבחינת המשרת הזה, וזה גורם לאדלייד לכעוס על ג'ק שהוא חורג ממעמדו.
אני מאוד מקווה שללארי אין כוונות רעות בזה שהוא לא לוקח את ג'ק איתו לפגישות. כלומר קשה לי להאמין משהו רע על לארי כי הוא כזה גור כלבים של בן אדם, אבל אי אפשר להיות בטוחים.
אדלייד הזאת חראית עם מה שהיא אמרה לג'ק.

Lhuna3

Well-known member
בגלל שתפוז הרס לי את ההודעה אז מה שמודגש זה ציטוטים של ניק.

אני אנסה להגיע לפרק מהר יותר השבוע.​

יאיי
|כן|

עדי
|נחש|
חוזרת רק ביום חמישי אז נצטרך לחכות לתגובות שלה עד אז.​

אם לא תפרוץ עד אז עוד מלחמה.

אני נוטה לאהוב את איידה אבל כאן אני ממש לא בעד הבחירה שלה במטרה חברתית. כל עניין האנטי-אלכוהול רק הביא צרות לדעתי.​

אוקיי אבל זה קל להגיד במבט לאחור והיא לא יכולה לדעת את זה.
אני גם לא בטוחה שהאגודה הזאת מדברת על קידום חוק נגד אלכוהול (שכידוע לנו היום, איסורים מהסוג הזה רק מובילים לפשע), ובעקרון לשכנע אנשים פשוט להמנע מאלכוהול זו מטרה נכונה בעיני, כי אלכוהוליזם היא בעיה ענקית במיוחד בארה''ב.

לעומת זאת אגנס בעד מטרת זכות ההצבעה לנשים שזאת מטרה חשובה ולא שמעתי את איידה אומרת מילה לטובת זה כשהן דיברו.​

ברור שזה הרבה יותר חשוב בלי קשר.

אוסקר: "לארי נועד להרוויח הון, אני נועדתי לרשת הון"
:rolleyes:

גם אני רוצה שהיעוד שלי יהיה לרשת הון.

חוץ מזה אני רוצה שימצא בן זוג ולא בת זוג.​

אמן.

ברגע שהיא השתעלה היה לי ברור שהיא בהריון. ואז נזכרתי שזה הקאות ולכן זה לא הריון.

אולי יש לה קורונה. מישהו בדק אם היא מצליחה להריח דברים?​

:-D

טוב כאן ברור שהתשובה היא ברתה.​

אני רוצה להאמין שבמקרה הזה ג'ורג' ישים את הרגל שלו למטה.

היה משפט שדי אהבתי (אפילו אם אני לא בטוח אם אני מסכים איתו) שברתה אמרה ללארי:

Happiness as a by-product of a well-ordered life may last. As a goal, it is invariably doomed to failure.

כי יש משהו בזה שאושר הוא תוצאה יותר מאשר מטרה בפני עצמה.​

כן כאילו אם מחליפים את המילים a well ordered life במשהו אחר אז אולי זה נכון.

אני מניח שאל בילי מתוך כוונה שהם יברחו יחד להתחתן.​

כנראה נכון.

אולי אם נכיר אותו אז נאהב אותו. השם הפרטי שלו זה בילי שזה שם שאני אוהב. והשם משפחה שלו זה קרלטון שזה הבן דוד של וויל סמית'.​

אני לא בטוחה שזה עובד ככה עם שמות ואנשים.

הוא די אדיוט שהוא לא הבהיר לאמא שלו שלא לומר שום דבר לברתה​

נכון

מסכנה אורורה. שתי עונות שהיא הייתה דמות שולית בלי שום עלילה משל עצמה, ועכשיו סוף סוף היא מקבלת עלילה וזאת כזאת עלילה של סבל.

חשבתי שלפחות איידה יותר תתייצב לצידה של אורורה אבל היא הייתה די שקטה.

לדעתי היא תנסה אבל אז תגלה שחברי תנועת האנטי-אלכוהול שלה מתנגדים לזה.​

מעניין.

אני מאוד מקווה שללארי אין כוונות רעות בזה שהוא לא לוקח את ג'ק איתו לפגישות. כלומר קשה לי להאמין משהו רע על לארי כי הוא כזה גור כלבים של בן אדם, אבל אי אפשר להיות בטוחים.​

אני לגמרי אופתע.

אדלייד הזאת חראית עם מה שהיא אמרה לג'ק.​

אני לא יכולה לשפוט אותה ככה, אנחנו גם לא יודעים איך המשרת השני הציג בפניה את מה שקרה, כי הוא היה ממורמר ומושפל.

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
העידן המוזהב - פרק 3X02
What the Papers Say
גלאדיס-בילי-דוכס-ברת'ה-ג'ורג'
גלאדיס ברחה בלילה אל בילי (ומשום מה לובשת כובע של פיטר פן).
ברת'ה מאלצת אותה לחזור הביתה ואפילו מאיימת על אמא של בילי שהיא תדאג שהוא לא ימצא עבודה אף פעם אם הוא ימשיך בעניין עם גלאדיס.
היא גם מוסיפה שהיא תנשל את גלאדיס מהירושה אם זה יקרה, מה שגורם לאמא של בילי לתהות ובצדק "איזה מן בנאדם היא".
ג'ורג' חוזר הביתה וגלאדיס מתכננת שבילי יבקש ממנו את ידה באופן רשמי, אבל הוא משתפן בעקבות האיומים של ברת'ה ונפרד ממנה.
מסכנה ;-(
והדוכס מגיע ומתברר שהוא הביא איתו עו"ד לצורך סיכום "העסקה" של הנישואים שלו עם גלאדיס, שכנראה כוללת עוד דברים שברת'ה הסתירה עד עתה מג'ורג'.
מה ברת'ה סיכמה איתו לעזאזל??
גם גלאדיס וגם ג'ורג' מופתעים והמומים.
אוקיי אז ראינו את ברת'ה בפרק הזה שוב מסובבת את ג'ורג' על האצבע שלה, אבל אני רוצה להאמין שזהו, עכשיו היא באמת הגזימה אפילו מבחינתו, והוא לא יסכים לזה (מה ש"זה" לא יהיה).

פגי
עדיין חולה וההורים שלה מגיעים עם הרופא שלהם לבית ואן-ראיין, ומצבה משתפר.
ונראה גם שיש קליק רומנטי בינה ובין הרופא הזה.
אגנס מתייחסת אליהם בכבוד (כמו שתמיד התייחסה אל פגי) ואמא של פגי מעריכה את זה, אבל אבא שלה פחות.
אפשר להבין את המרמור המוצדק שלו ואת זה שהוא לא ממהר להתרשם מזה שגברת לבנה מתייחסת אליהם יפה (כי זה צריך להיות מובן מאליו), אבל הצורך שלו להפנות את הטענות והמרמור דווקא כלפי אגנס שהיא בבירור מתנגדת לגזענות, קצת מעצבן. במיוחד שהיא לא דרשה ממנו שום הערכה מיוחדת.
* יש גם את המשרתת הרעה שממשיכה להיות רעה (הפעם היא מביעה זעזוע מכך שההורים השחורים של פגי מבקרים אצל אגנס), ולכל שאר המשרתים נמאס ממנה.
* וגם התפרסם בעיתון חלק מהרומן שפגי כותבת, והיא הוזמנה להרצות באיזו אגודת נשים או משהו.

אורורה המסכנה
וואי הבעל שלה כזה נבלה, היא מנסה להסתיר את המצב אבל הוא מתעקש להגיע עם אהובתו החדשה שכולם יראו ולהשפיל אותה.
כאילו מהצד שלו, הוא בסה"כ התאהב באחרת ורוצה גירושין וזה נשמע לי כמו זכותו, ואובייקטיבית זה גם לא הוגן להחזיק אותו בכוח בנישואים שהוא לא רוצה.
אבל זה עושה רושם שאין לו שום רגישות ואכפתיות לכך שזה מעמיד את אורורה במצב קשה.
זה פשוט מצב מחורבן בשביל כולם, אבל אורורה הצד היותר מסכן בסיפור.

ג'ק, לארי והשעון
לארי הבין כבר כפי שקיוויתי שהוא צריך את ג'ק לצידו במצגת למשקיעים.
כאילו עדיין יש את העניין של "מי יציג", אבל זה לא מרגיש לי כזה משמעותי. מצד שני זה מרגיש שמכינים אותנו לעניין כלשהו.
לארי גם קונה לג'ק חליפה ראויה לצורך העניין.

לארי ומריאן
עדיין בעיקר מתגפפים בסתר.
אבל איידה שמה לב ושמחה בשבילה.

איידה, אגנס והמשרתים
אויש, איידה דוחפת את האג'נדה להתנזרות מאלכוהול על המשרתים. כאילו בעקרון היא לא הכריחה אותם לחתום, אבל זה כמובן מעמיד אותם במצב לא נעים בכלל. בינתיים רק הרעה חתמה.
והמשרת הראשי סופסוף מתעקש מולן שהם צריכים לדעת מי מנהלת את הבית עכשיו, ולמזלו בדיוק אורורה נמצאת שם והיא זאת שפוסקת שאיידה היא הבוס.

אוסקר
עדיין אומלל אבל פוגש את אהובו לשעבר ג'ון אדאמס (אם אני לא טועה?) שמציע להשקיע אצלו ולעודד בכך גם אחרים לעזות זאת. רק שלא יפסיד גם את הכסף שלו ;-#

ועוד משהו קטן ששמתי לב אליו
לאן נעלם מר מקאליסטר? האם בגלל שהוא תמך בסוף העונה הקודמת בגב' אסטור, שהפסידה במלחמת האופרות, אז הוא לא מעיז יותר להראות את פניו בסביבת ברת'ה? זה אומר שניית'ן ליין פרש מהסדרה?
והאם הבחור הזה שהיה במסיבה של אורורה הוא סוג של "המחליף" שלו?

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
העידן המוזהב - פרק 3X02
What the Papers Say
אוקי עכשיו כבר אין בנץ אז שבוע הבא אני באמת אראה בזמן
גלאדיס-בילי-דוכס-ברת'ה-ג'ורג'
גלאדיס ברחה בלילה אל בילי (ומשום מה לובשת כובע של פיטר פן).
טוב הכובעים של הנשים בסדרה הזאת צריכים לקבל סדרה משלהם
ברת'ה מאלצת אותה לחזור הביתה
זה היה קטע מצחיק כי גלאדיס רגע אחד אומרת לבילי שהם יהיו חזקים ושאמא שלה לא תוכל להכריח אותם לעשות שום דבר, אבל אז ברתה באה ולא אומרת שום איום, רק "תחכי לי בכרכרה" אבל בכזה טון ומבט שגלאדיס מתקפלת בשניה ועוזבת.
ואפילו מאיימת על אמא של בילי שהיא תדאג שהוא לא ימצא עבודה אף פעם אם הוא ימשיך בעניין עם גלאדיס.
היא גם מוסיפה שהיא תנשל את גלאדיס מהירושה אם זה יקרה, מה שגורם לאמא של בילי לתהות ובצדק "איזה מן בנאדם היא".
זה האמת מאוחר יותר. וברתה עונה לה "אני בן אדם שמקבל את מה שהוא רוצה"
מה שנכון. אבל מפחיד. אם כי אני מאמין שבמקרה הזה זה רק איום והיא לא באמת הייתה מנשלת את גלאדיס. כלומר מעבר לכך שג'ורג' לא היה מנשל אותה, אני לא מאמין שברתה הייתה אפילו מבקשת ממנו לעשות את זה בסופו של דבר. אבל היא יודעת לאיים באופן אמין.
אגב, היה שם רגע שאמא של בילי אומרת לברתה שהיא צאצאית של מישהו שחתם על הכרזת העצמאות בעוד שברתה לא צאצאית של אף אחד, לחלוטין מסוג הדברים שאנשי ה"כסף הישן" היו מחזיקים על אנשי ה"כסף החדש" ובעבר אולי היו מטרידים את ברתה. אבל אחרי הנצחונות שלה בשתי העונות האחרונות ברתה כבר הרבה מעבר לזה.
ג'ורג' חוזר הביתה וגלאדיס מתכננת שבילי יבקש ממנו את ידה באופן רשמי, אבל הוא משתפן בעקבות האיומים של ברת'ה ונפרד ממנה.
מסכנה ;-(
הקטע הוא שבילי רואה את ג'ורג' מדבר עם JP Morgan, מישהו אמיתי שהיה אחד האנשים הכי עשירים בעולם וזה היה לו מפחיד.
זה באמת עצוב כי אם בילי היה ניגש אליו אז הגיוני שג'ורג' כן היה תומך בו.
והדוכס מגיע ומתברר שהוא הביא איתו עו"ד לצורך סיכום "העסקה" של הנישואים שלו עם גלאדיס, שכנראה כוללת עוד דברים שברת'ה הסתירה עד עתה מג'ורג'.
מה ברת'ה סיכמה איתו לעזאזל??
גם גלאדיס וגם ג'ורג' מופתעים והמומים.
אוקיי אז ראינו את ברת'ה בפרק הזה שוב מסובבת את ג'ורג' על האצבע שלה, אבל אני רוצה להאמין שזהו, עכשיו היא באמת הגזימה אפילו מבחינתו, והוא לא יסכים לזה (מה ש"זה" לא יהיה).
עברנו כבר שתי עונות עם ברתה ולא נראה לי שראינו אותה מפסידה אפילו פעם אחת.
היא גם הצליחה להפטר מבילי די בקלות.
אהבתי את הקטע שג'ורג' שואל אם אין לו קול בהחלטות והיא אומרת לו שהוא יקבל קול בהחלטות של נישואים כשהיא תקבל קול בעולם העסקים שלו. שזה כמובן לדעתי מגוחך לחלוטין, אבל אהבתי שהיא יודעת איך להשתיק אותו.
פגי
עדיין חולה וההורים שלה מגיעים עם הרופא שלהם לבית ואן-ראיין, ומצבה משתפר.
ונראה גם שיש קליק רומנטי בינה ובין הרופא הזה.
גבר שחור נוסף - כמובן שיהיה קליק רומנטי...
היה איזה משהו עם עורך העיתון שלה בעונה שעברה. אבל נראה לי שגילינו שהוא היה נשוי.
אגנס מתייחסת אליהם בכבוד (כמו שתמיד התייחסה אל פגי) ואמא של פגי מעריכה את זה, אבל אבא שלה פחות.
אפשר להבין את המרמור המוצדק שלו ואת זה שהוא לא ממהר להתרשם מזה שגברת לבנה מתייחסת אליהם יפה (כי זה צריך להיות מובן מאליו), אבל הצורך שלו להפנות את הטענות והמרמור דווקא כלפי אגנס שהיא בבירור מתנגדת לגזענות, קצת מעצבן. במיוחד שהיא לא דרשה ממנו שום הערכה מיוחדת.
אני מסכים שזה היה מעצבן שהאבא כל כך התעצבן עליה בעוד שהיא הייתה כל כך נעימה איתם. כמו שאמרת, הגיוני שהוא יתעצבן על הגזענות בחברה, אבל להוציא את זה עליה רק כי היא בעצם יושבת ושם ונותנת לו להוציא את זה עליה זה מעצבן.
היה את כל הקטע שאמא של פגי חשבה שהם צריכים להכנס דרך כניסת המשרתים וזה עיצבן את האבא. חשבתי שבשלב מסוים זה יעלה בהמשך. אולי שמשהו יאמר על כך שהשכנים ראו שאנשים שחורים נכנסו אליהם לבית מהכניסה הראשית.

היה אבל קטע מצחיק שאגנס אומרת שחינכו אותם להתנהג יפה אל כולם - כשהיא מתכוונת ללא הבדל בגזע. אבל זה מצחיק כי אגנס לחלוטין לא מתנהגת יפה אל אנשים שהיא רואה כנחותים ממנה כמו אנשי הכסף החדש.
* יש גם את המשרתת הרעה שממשיכה להיות רעה (הפעם היא מביעה זעזוע מכך שההורים השחורים של פגי מבקרים אצל אגנס), ולכל שאר המשרתים נמאס ממנה.
שיהיה לפחות משהו חדש איתה.
* וגם התפרסם בעיתון חלק מהרומן שפגי כותבת, והיא הוזמנה להרצות באיזו אגודת נשים או משהו.
אז היא הולכת לעזוב לאיזה מקום? משעמם.
אורורה המסכנה
וואי הבעל שלה כזה נבלה, היא מנסה להסתיר את המצב אבל הוא מתעקש להגיע עם אהובתו החדשה שכולם יראו ולהשפיל אותה.
כאילו מהצד שלו, הוא בסה"כ התאהב באחרת ורוצה גירושין וזה נשמע לי כמו זכותו, ואובייקטיבית זה גם לא הוגן להחזיק אותו בכוח בנישואים שהוא לא רוצה.
אבל זה עושה רושם שאין לו שום רגישות ואכפתיות לכך שזה מעמיד את אורורה במצב קשה.
זה פשוט מצב מחורבן בשביל כולם, אבל אורורה הצד היותר מסכן בסיפור.
אני מסכים שאם הוא רוצה לצאת מהנישואים אז הגיוני לאפשר לו. זה שהחברה תהיה נוראית כלפי אורורה זה גם לא באמת אשמתו. כלומר הוא לא צריך שלא להיות עם אישה שהוא אוהב בגלל החברה. אבל באמת שהוא מגעיל ברמות מטורפות. הוא מתעלם מכך שהוא לא נותן לאורורה זמן להתאקלם למצב והוא מנצל את העובדה שהמצב החברתי שלו לא יפגם ממש בגלל הרומן שלו בעוד ששלה כן. והוא מנצל את זה.
בקיצור הוא חרא של בן אדם.
אגנס אמרה משהו על כך שהבעיה של אורורה תיפטר אם הוא ימות ואם זאת הייתה סדרה מסוג קצת אחר הייתי חושב שהיא תשכור מתנקש בשביל להרוג אותו.
ג'ק, לארי והשעון
לארי הבין כבר כפי שקיוויתי שהוא צריך את ג'ק לצידו במצגת למשקיעים.
כאילו עדיין יש את העניין של "מי יציג", אבל זה לא מרגיש לי כזה משמעותי. מצד שני זה מרגיש שמכינים אותנו לעניין כלשהו.
לארי גם קונה לג'ק חליפה ראויה לצורך העניין.
לארי כל כך משקיע ומתוק אל ג'ק שאם לא היה את כל העלילה האחרת של לארי עם מריאן הייתי חושד שהוא חושק בו. (ושיט שניהם כאלו חמודים שהם היו יכולים להיות זוג מדהים)
לארי ומריאן
עדיין בעיקר מתגפפים בסתר.
הקטע שהוא לוקח אותה לתוך מונית שעומדת שם והם פשוט מתנשקים בתוכו ואז יוצאים כשהנהג חוזר :-D
אבל איידה שמה לב ושמחה בשבילה.
נראה לי שזה לא שאיידה שמה לב, אלא מריאן סיפרה לה.
איידה, אגנס והמשרתים
אויש, איידה דוחפת את האג'נדה להתנזרות מאלכוהול על המשרתים. כאילו בעקרון היא לא הכריחה אותם לחתום, אבל זה כמובן מעמיד אותם במצב לא נעים בכלל. בינתיים רק הרעה חתמה.
וואי זה באמת היה כל כך חוצפה מצידה.
כמו שאמרתי לגבי הפרק הקודם זה מראש נראית לי מטרת צדקה מעצבנת. אבל כמו שאמרת באמת יש משהו בסכנות של משקאות אלכוהוליים. אבל כאן היא לחלוטין עברה את גבול הטעם הטוב. עוד מילא זה שהיא עשתה ריגשי למריאן, אבל לעשות את זה למשרתים זה לחלוטין מוגזם.
וגם הקטע שהיא הופכת את כל מה שסביבה להיות קשור בזה - כשאורורה מספרת על צ'ארלס המגעיל אז היא מתחילה עם זה שאולי זה בגלל שהוא שותה. תשתקי כבר!
והמשרת הראשי סופסוף מתעקש מולן שהם צריכים לדעת מי מנהלת את הבית עכשיו, ולמזלו בדיוק אורורה נמצאת שם והיא זאת שפוסקת שאיידה היא הבוס.
רק שממש לא ברור לי מה הקטע שאורורה בכלל מתערבת בעניין.
אוסקר
עדיין אומלל אבל פוגש את אהובו לשעבר ג'ון אדאמס (אם אני לא טועה?)
דמייני שאני מכניס כאן גיף מהמילטון שבו המלך אומר בזלזול "ג'ון אדמס?!?" (וכן, נאמר בעונה הראשונה שהוא צאצא של הג'ון אדמס ההוא שהיה הנשיא השני של ארה"ב)
שמציע להשקיע אצלו ולעודד בכך גם אחרים לעזות זאת. רק שלא יפסיד גם את הכסף שלו ;-#
אבל זה כזה חמוד שאכפת לו ממנו. אם אני זוכר נכון בעונה שעברה הוא אמר שהוא עם בחור אחר.
לאן נעלם מר מקאליסטר? האם בגלל שהוא תמך בסוף העונה הקודמת בגב' אסטור, שהפסידה במלחמת האופרות, אז הוא לא מעיז יותר להראות את פניו בסביבת ברת'ה? זה אומר שניית'ן ליין פרש מהסדרה?
אוי שכחתי ממנו לחלוטין. באמת היה טיפוס נחמד. ונראה לי שבסוף הוא כן הלך לפתיחה של בית האופרה של ברתה אחרי שהוא שיחק את שני הצדדים למשך כל העונה.
אני מניח שהגיוני שפשוט נייתן ליין עסוק, אבל אני מקווה שכן נראה אותו שוב.

*(אגב לגבי נייתן ליין - ראיתי איזה סרטון שבו נייתן ליין דיבר על כמה הוא מעריך את רובין וויליאמס כי אחרי שיצא הסרט שלהם כלוב הציפורים (שבו הם שיחקו זוג) אז הם היו בראיון אצל אופרה ווינפרי ואופרה בחוסר טקטיות עשתה איזו רמיזה לגבי הנטייה המינית של נייתן ליין (שלא היה מחוץ לארון באופן פומבי) ורובין וויליאמס סובב את השיחה באופן מצחיק ובעצם הציל את נייתן ליין ממצב מביך.)
והאם הבחור הזה שהיה במסיבה של אורורה הוא סוג של "המחליף" שלו?
וואלה, זה באמת הרגיש קצת משהו כזה. הבחור הזה היה עם גברת פיש ודבר ראשון חשבתי שהוא אולי הומו ובהחלט בקטע של ברתה בתור הגיי אייקון שהיא.
בכל מקרה אני מצפה לראות מה יהיה בהמשך איתו.

עוד מישהי שחסרה בנתיים בעונה הזאת - המשרתת לשעבר (מעונה 1) שהתחתנה עם איזה עשיר (בעונה 2) ואז הייתה סוג של אויבת של ברתה. אני לא זוכר בדיוק מה היה שם בסוף.

Lhuna3

Well-known member
זה היה קטע מצחיק כי גלאדיס רגע אחד אומרת לבילי שהם יהיו חזקים ושאמא שלה לא תוכל להכריח אותם לעשות שום דבר, אבל אז ברתה באה ולא אומרת שום איום, רק "תחכי לי בכרכרה" אבל בכזה טון ומבט שגלאדיס מתקפלת בשניה ועוזבת.
אה כן :-D היא הפכה מהר מאוד מאריה לשפן ברגע שאמא שלה נכנסה בדלת.
הקטע הוא שבילי רואה את ג'ורג' מדבר עם JP Morgan, מישהו אמיתי שהיה אחד האנשים הכי עשירים בעולם וזה היה לו מפחיד.
אה לא שמתי לב שזה מי שזה היה. כל העלילת עסקים שלו משעממת.
עברנו כבר שתי עונות עם ברתה ולא נראה לי שראינו אותה מפסידה אפילו פעם אחת.
זה נכון ואני גם נוטה להאמין שזה יקרה שוב, אבל אני מקווה שלא.
בענייני האופרה ושאר קשקושים חברתיים אני הייתי בעדה וזה היה נחמד לראות אותה מביסה את האליטה הישנה שלא קיבלה אותה,
אבל כשזה מגיע לעניינים של גלאדיס אני ממש נגדה. אני לא מכחישה שיש לה טיעונים שהם גם נכונים כשהיא אומרת שזה בסופו של דבר יכול להיות לטובת גלאדיס, והתאהבות של גיל 16 (זה הגיל של לאדיס בערך, כן?) כנראה לא תחזיק במילא, אבל עדיין לחתן אותה בכוח עם גבר מבוגר שהיא בכלל לא מכירה ולא מחבבת זה נורא, וגם קשה לי להתעלם מזה שהכל התחיל ממשחקי הכוח החברתיים של ברת'ה ומדברים שהיא רצתה לעצמה, גם אם היא מצליחה בדיעבד לתרץ את זה כ"מה שהכי טוב לגלאדיס לטווח הרחוק", זה עדיין מגעיל.
אהבתי את הקטע שג'ורג' שואל אם אין לו קול בהחלטות והיא אומרת לו שהוא יקבל קול בהחלטות של נישואים כשהיא תקבל קול בעולם העסקים שלו. שזה כמובן לדעתי מגוחך לחלוטין, אבל אהבתי שהיא יודעת איך להשתיק אותו.
כן, ומצד שני זה גם מטריד שאין לה שום בעיה לשקר לו בפנים כשהוא שואל אותה "יש עוד משהו שאת מסתירה ממני בעניין הזה" והיא אומרת שלא, ואז מסתבר שכן. (וזה אחרי שהוא כבר גילה שהיא שיקרה בהתחלה על זה שהיא זו שהדליפה לעיתונים על האירוסין)
גבר שחור נוסף - כמובן שיהיה קליק רומנטי...
היה איזה משהו עם עורך העיתון שלה בעונה שעברה. אבל נראה לי שגילינו שהוא היה נשוי.
אכן.
היה אבל קטע מצחיק שאגנס אומרת שחינכו אותם להתנהג יפה אל כולם - כשהיא מתכוונת ללא הבדל בגזע. אבל זה מצחיק כי אגנס לחלוטין לא מתנהגת יפה אל אנשים שהיא רואה כנחותים ממנה כמו אנשי הכסף החדש.
חחחח לא חשבתי על זה ככה.
אז היא הולכת לעזוב לאיזה מקום? משעמם.
באמת משעמם.
אגנס אמרה משהו על כך שהבעיה של אורורה תיפטר אם הוא ימות ואם זאת הייתה סדרה מסוג קצת אחר הייתי חושב שהיא תשכור מתנקש בשביל להרוג אותו.
:-D היא יכולה לפחות להזמין אותו אליה באיזה תירוץ ואז לתת לפגי להשתעל לתוך התה שלו, נראה לי שבתקופה הזאת הצטננות/שפעת זה סיכוי 50-50 לצאת בחיים.
לארי כל כך משקיע ומתוק אל ג'ק שאם לא היה את כל העלילה האחרת של לארי עם מריאן הייתי חושד שהוא חושק בו. (ושיט שניהם כאלו חמודים שהם היו יכולים להיות זוג מדהים)
אני לגמרי בעד.
נראה לי שזה לא שאיידה שמה לב, אלא מריאן סיפרה לה.
היא סיפרה לה רק אחרי שאיידה רמזה שהיא קולטת שיש שם עניין.
וואי זה באמת היה כל כך חוצפה מצידה.
כמו שאמרתי לגבי הפרק הקודם זה מראש נראית לי מטרת צדקה מעצבנת. אבל כמו שאמרת באמת יש משהו בסכנות של משקאות אלכוהוליים. אבל כאן היא לחלוטין עברה את גבול הטעם הטוב. עוד מילא זה שהיא עשתה ריגשי למריאן, אבל לעשות את זה למשרתים זה לחלוטין מוגזם.
מעניין איך הם יצאו מזה. כי לא נראה לי שרובם יחתמו.
אני מנחשת שאגנס היא זאת שתחלץ אותם איכשהו, אולי היא תגרום לאיידה להבין שזה היה לא לעניין.
רק שממש לא ברור לי מה הקטע שאורורה בכלל מתערבת בעניין.
חחח כן זה היה קצת מוזר, אבל אני קיבלתי את זה בתור זה שהיא פשוט אומרת את מה שהיה מובן מאליו שאמור להיות (ורק מישהו היה צריך להגיד בקול רם בשביל המשרתים).
דמייני שאני מכניס כאן גיף מהמילטון שבו המלך אומר בזלזול "ג'ון אדמס?!?"
אוי שכחתי ממנו לחלוטין. באמת היה טיפוס נחמד. ונראה לי שבסוף הוא כן הלך לפתיחה של בית האופרה של ברתה אחרי שהוא שיחק את שני הצדדים למשך כל העונה.
אני דווקא חושבת שממש לקראת הסוף הוא הבהיר לברת'ה שהנאמנות שלו היא בסופו של דבר לגב' אסטור, ואכן הלך בערב הפתיחה עם אסטור (לצערו).
*(אגב לגבי נייתן ליין - ראיתי איזה סרטון שבו נייתן ליין דיבר על כמה הוא מעריך את רובין וויליאמס כי אחרי שיצא הסרט שלהם כלוב הציפורים (שבו הם שיחקו זוג) אז הם היו בראיון אצל אופרה ווינפרי ואופרה בחוסר טקטיות עשתה איזו רמיזה לגבי הנטייה המינית של נייתן ליין (שלא היה מחוץ לארון באופן פומבי) ורובין וויליאמס סובב את השיחה באופן מצחיק ובעצם הציל את נייתן ליין ממצב מביך.)
זה יפה |לב|
עוד מישהי שחסרה בנתיים בעונה הזאת - המשרתת לשעבר (מעונה 1) שהתחתנה עם איזה עשיר (בעונה 2) ואז הייתה סוג של אויבת של ברתה. אני לא זוכר בדיוק מה היה שם בסוף.
אה כן.
מה שקרה בסוף זה שברת'ה נאלצה לוותר עבורה על המושב המרכזי ביותר תמורת זה שהיא תבוא לפתיחת האופרה שלה (ואיתה יבוא הבעל החשוב שלה ובעקבותיו רוב האליטה הישנה), אבל אז ג'ורג' מאחורי גבה סידר שבערב הפתיחה מנהל האופרה כן יושיב את ברת'ה במושב המרכזי (עזר לו במימון בשביל להשלים את ההכנות בזמן או משהו כזה).
אז ההיא בסוף הפסידה גם לברת'ה (ולא בטוח שנראה אותה יותר).

dilly snake

Well-known member
גם אני כל הפרק חשבתי על ג'ון-ג'ק ולארי ביחד. הם כאלה לברדורים הם יכולים להיות בשלישיה/פוליאמורה עם מריאן בתור האנשים הכי נחמדים בסדרה.

(חוץ מזה אין לי מה לומר על הפרקים.)

Lhuna3

Well-known member
פרק 3X03
Love is Never Easy
גלאדיס
אפשר להגיד שג'ורג' ניסה קצת להציל את גלאדיס מהנישואין האלה, אבל לא מספיק, או כמו שאמר לארי, הוא "לא תחרות" לברת'ה.
לקח לה הפעם רק 3 פרקים לנצח, מה היא תעשה עד סוף העונה עכשיו, תציק למריאן ולארי? בא לי שהיא תחזור לריב עם אגנס (ושאגנס תנצח).
בקיצור כל העניין עם העו"ד של הדוכס היה בשביל לסכם את גובה הנדוניה שמשפ' ראסל ישלמו לו בשביל "לקחת" את גלאדיס לאישה. חשבתי שזה יהיה משהו יותר מעניין.
ג'ורג' לא הסכים לסכום שהדוכס דרש (מה שהוא צריך בשביל לשמר את האחוזה המשפחתית שלו או משהו כזה), ואח"כ הסכים אבל רק בתנאי שהתוספת הזאת תהיה "בשביל גלאדיס", וזה פיצץ לרגע את העסקה, אבל אז ברת'ה הרגיעה אותו שמה ששל גלאדיס במילא יהיה גם שלו כשהם נשואים והוא התרצה.
גלאדיס בינתיים מגלה שבילי כבר לא בעניין שלה ממילא (ברת'ה הרתיעה את אמא שלו מספיק).
אז היא נפגשת עם הדוכס (אין לה המון ברירה) ובשיחה אישית ביניהם הוא עושה רושם נחמד לפחות, ולמרות שכל הסיטואציה מסריחה בשבילה, היא עושה רושם כמי שאולי מתחילה קצת לראות פוטנציאל במעמד שהולך להיות לה בנישואין שנכפים עליה.
* מרגיש לי ששרשרת הפנינים שנפרמת לה בסוף אמורה היתה לסמל משהו, אבל אין לי מושג מה.
* יש גם עניין עם האיש עסקים השני שהדוכס שקל להתחתן עם הבת שלו ונראה שמתחילה אולי איזו עלילה איתו ועם ברת'ה (לא בקטע רומנטי).
* גב' אסטור מגיעה גם לחשיפת הפורטרט של גלאדיס והכרזת האירוסין. אני מניחה שזה מעיין פיוס.

ג'ק/ג'ון והשעון
לארי וג'ק הולכים למשקיעים אבל בינתיים לא מצליחים לגייס משקיע, וג'ק מרגיש כישלון.
באופן מפתיע מי שמעודדת אותו (לא בכוונה) זו המשרתת הרעה. בשיחה ביניהם היא מתגלה אולי כפחות רעה בכוונה, ויותר כאדם מחושב ומאופק שפשוט אומרת מה שהיא חושבת בלי לייפות.

ואן ראיין
* אגנס מרגישה שמעמדה בחברה הולך ומתדרדר.
* איידה מגלה שאף אחד מהמשרתים (חוץ מהרעה המשרתת של אגנס, מה שמעצבן את אגנס), לא חתם על הצהרת ההתנזרות מאלכוהול כפי שביקשה. היא לוקחת את זה אישית כחוסר הכרה שלהם בסמכות שלה ונעלבת. היא בוכה בפני הטבחית שהיא מתגעגעת ללוק (בעלה הכומר) והיתה רוצה לדבר איתו פעם אחרונה, והטבחית טוענת שהיא "מכירה מישהי שאולי יכולה לעזור" (היא תיקח אותה לסיאנס? :-D אני צופה סצינה מצחיקה)

לארי ומריאן
נתפסים על חם ע"י משרתת של ברת'ה כשהם מתנשקים. אבוי! מריאן מאוד נלחצת שהמשרתת תספר לברת'ה והיא צודקת.

פגי והדוקטור
כפי שהיה מאוד צפוי הוא מחזר אחריה וזה נראה טוב ביניהם, אבל כשהיא והוריה נפגשים עם ההורים שלו, אז מסתבר שגם בחברה הגבוהה של השחורים יש כסף ישן וכסף חדש. בקיצור אמא של הדוקטור היא מה"שחורים פחות" שכנראה הגיעו מרקע משפחתי גבוה יותר, מתנשאת על אבא של פגי, שהוא מה"שחורים יותר" שהיו עבדים עד לא מזמן יחסית ולאחר השחרור בנה את העסק שלו במו ידיו.
ופגי מאוד רצתה לשפוט את הדוקטור לפי האישיות שלו ולא לפי היחוס והעושר, אבל היא מגלה שזה לא כל כך פשוט כי המשפחה שלו היא כנראה זו שתשפוט את שלה.

dilly snake

Well-known member
ג'ורג' לא הסכים לסכום שהדוכס דרש (מה שהוא צריך בשביל לשמר את האחוזה המשפחתית שלו או משהו כזה), ואח"כ הסכים אבל רק בתנאי שהתוספת הזאת תהיה "בשביל גלאדיס", וזה פיצץ לרגע את העסקה, אבל אז ברת'ה הרגיעה אותו שמה ששל גלאדיס במילא יהיה גם שלו כשהם נשואים והוא התרצה.
חשבתי שג'ורג' יעשה יותר מאמצים לחבל בנישואין של גלדיס, אבל בסוף ברת'ה ניצחה. אני לא אוהבת את ג'ורג' אבל אני כן אהבתי את הצד שיוצא ממנו שזה קשור לילדים בעיקר לגלדיס אז לא ברור אם הוא מבין שאי אפשר לנצח את ברת'ה או שהנישואין זה הרע במיעוטו אולי כן יהיה אפשר להשיג מזה משהו לטווח הארוך.
* מרגיש לי ששרשרת הפנינים שנפרמת לה בסוף אמורה היתה לסמל משהו, אבל אין לי מושג מה
גם לי.
גם חשבתי שהיא תתעלף באמצע או שיהיה משהו דרמתי יותר.
שהיא "מכירה מישהי שאולי יכולה לעזור" (היא תיקח אותה לסיאנס? :-D אני צופה סצינה מצחיקה)
יש לי בראש קו עלילה שלם על זה שאיידה הולכת לבזבז את כל הכסף שלה על תשלום לכל מיני רמאיות שינצלו את המצוקה שלה |בוקס| .
אני נהיית דומה לאגנס!:-D
פגי והדוקטור
נורא רציתי שהם יהיו ביחד אחרי שראיתי תמונות שלהם על החוף בתמונות יח"צ כי הרופא נראה חמוד ואני מאוד אוהבת את פגי. אבל עם אימא כמו של ויליאם אולי עדיף לא.
וזה דווקא מעניין שהם מראים לנו על המעמדות ועל איך נראה כסף אצל שחורים בתקופה ההיא.

ואני תוהה אם ברת'ה תנסה להפריד בין לארי למריאן או שאחרי שהיא השיגה את הדוכס כבר פחות ישנה לה, אבל יש לי תחושה שנראה את ברת'ה בקרוב מציקה למריאן ולארי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פרק 3X03
Love is Never Easy
רק ביום איחור הפעם
גלאדיס
אפשר להגיד שג'ורג' ניסה קצת להציל את גלאדיס מהנישואין האלה, אבל לא מספיק, או כמו שאמר לארי, הוא "לא תחרות" לברת'ה.
לקח לה הפעם רק 3 פרקים לנצח, מה היא תעשה עד סוף העונה עכשיו, תציק למריאן ולארי?
אני כבר די בטוח שברתה התחילה לזמום על לשדך את לארי לבת של הבנקאי העשיר שביקר אותה.
(חחחח כתבתי בהתחלה "בן של הבנקאי" ותפסתי את עצמי בקריאה שניה - אני חי בתקוות)
בא לי שהיא תחזור לריב עם אגנס (ושאגנס תנצח).
ברתה בכלל רבה עם אגנס ממש אי פעם? הן לא היו באותה רמה אפילו שאגנס היא כסף ישן כי היא לא הייתה מהממש ממש אליטה אלא סוג של סגנית שניה של יולי גברת אסטור. ועכשיו גם אין לה ממש כסף ומתחילים לדחוק במעמד שלה.
בקיצור כל העניין עם העו"ד של הדוכס היה בשביל לסכם את גובה הנדוניה שמשפ' ראסל ישלמו לו בשביל "לקחת" את גלאדיס לאישה. חשבתי שזה יהיה משהו יותר מעניין.
גלאדיס בינתיים מגלה שבילי כבר לא בעניין שלה ממילא (ברת'ה הרתיעה את אמא שלו מספיק).
אז היא נפגשת עם הדוכס (אין לה המון ברירה) ובשיחה אישית ביניהם הוא עושה רושם נחמד לפחות, ולמרות שכל הסיטואציה מסריחה בשבילה, היא עושה רושם כמי שאולי מתחילה קצת לראות פוטנציאל במעמד שהולך להיות לה בנישואין שנכפים עליה.
היה מאוד מאכזב לי שג'ורג' ישר נפגש עם הדוכס והעורך דין שלו כדי לדבר על גובה הנדוניה למרות שהוא יודע שגלאדיס לא מעוניינת בזה. הוא עשה רוח לגבי זה שהוא יעמוד לצד גלאדיס ובסוף לחלוטין לא עשה את זה. הדבר היחיד שהוא עשה זה לסרב (בהתחלה) לסכום שהדוכס דרש, אבל עדייין להסכים לסכום שכנראה ממש ממש גדול. אני ממש חשבתי שהוא לפחות יתנגד חלק מהפרק לתוכנית של ברתה.
נכון שהדוכס בסוף נראה קצת יותר נחמד ממה שהוא נראה עד כה. אני נוטה לומר שזאת העמדת פנים, אם כי חלק מהעניין זה שהוא פשוט מודה שזה סידור בשביל כסף ולא מעמיד פנים שזה משהו אחר. שזה לפחות משהו. כלומר הייתי מצפה ממנו קודם כל להתחנף אל גלאדיס או לפחות לנסות לגרום לה לרצות אותו וזה היה מרגיש שקר. אבל זה שהוא מודה שזה עניין של כסף זה עדיף כנראה.
עצוב כשהיא מבינה שבילי לא נלחם עבורה, אבל אני מקווה שיופיע מישהו אמיתי.
חשבתי שג'ורג' יעשה יותר מאמצים לחבל בנישואין של גלדיס, אבל בסוף ברת'ה ניצחה. אני לא אוהבת את ג'ורג' אבל אני כן אהבתי את הצד שיוצא ממנו שזה קשור לילדים בעיקר לגלדיס אז לא ברור אם הוא מבין שאי אפשר לנצח את ברת'ה או שהנישואין זה הרע במיעוטו אולי כן יהיה אפשר להשיג מזה משהו לטווח הארוך.
אני ממש לא מבין למה הוא לא נלחם קצת יותר. זה כאילו הוא לחלוטין שפוט של ברתה.
* מרגיש לי ששרשרת הפנינים שנפרמת לה בסוף אמורה היתה לסמל משהו, אבל אין לי מושג מה.
זה מסמל שהיא ובעלה ירצחו בדרך לתיאטרון והבן שלהם יהפוך להיות באטמן (זאת בדיחת באטמן אז אני לא יודע אם תביני).
אבל כן, ברור שזה bad omen
* יש גם עניין עם האיש עסקים השני שהדוכס שקל להתחתן עם הבת שלו ונראה שמתחילה אולי איזו עלילה איתו ועם ברת'ה (לא בקטע רומנטי).
כן זנה היה מעניין כי זה התחיל בקטע שהרגיש יריבותי משעמם, אבל אז התפתח למשהו מעניין בקשר שלהם. אהבתי שהוא מעריך את ברתה, אבל לוקח דעה שונה לחלוטין לשלה לגבי השידוך של הבת שלו (אם כי זה בעצם די דומה לעמדה של ג'ורג'). באופן כללי הרגיש בסצנה הזאת משהו מרענן.
אני גם לא חושב שיתפתח משהו רומנטי בינהם, אבל אני גם לא אופתע לחלוטין אם זה כן ילך לשם.
אבל הדבר העיקרי, כפי שכבר ציינתי, זה שנראה לי שהיא עכשיו רוצה לשדך את לארי לבת שלו.
* גב' אסטור מגיעה גם לחשיפת הפורטרט של גלאדיס והכרזת האירוסין. אני מניחה שזה מעיין פיוס.
אה, לא חשבתי שהיה ממש נתק בינהן. הנחתי שגברת אסטור קיבלה את התבוסה שלה. הן שתיהן היו במסיבה של אורורה בפרק שעבר.
ג'ק/ג'ון והשעון
לארי וג'ק הולכים למשקיעים אבל בינתיים לא מצליחים לגייס משקיע, וג'ק מרגיש כישלון.
הוא כזה מסכן בפגישה הזאת. ודווקא הוא הסביר ממש יפה. אני ממש אתאכזב אם הוא לא יצליח עד סוף העונה ויהפוך לעצמאי.
באופן מפתיע מי שמעודדת אותו (לא בכוונה) זו המשרתת הרעה. בשיחה ביניהם היא מתגלה אולי כפחות רעה בכוונה, ויותר כאדם מחושב ומאופק שפשוט אומרת מה שהיא חושבת בלי לייפות.
זה לא ממש בלי כוונה שהיא מעודדת אותו. כלומר היא אומרת לו שעצם זה שהוא הלך לפגישות עסקים זה משהו שאף אחד מהאחרים לא היה מצליח לעשות. זה כן נועד לעודד אותו, גם אם זה באמת מה שהיא מאמינה. היא פשוט כזאת גראמפית שהיא לא יכולה אפילו להודות כשהיא נחמדה. כלומר היא יכלה לחשוב שמה שהוא השיג זה מרשים ולא לומר לו. אני חושב שבמידה מסויימת היה לה קל יותר להיות נחמדה אליו כשאין את האחרים בסביבה.

ואם כבר גברת אובראיין (המשרתת הרעה) היה מעניין הקטע שאגנס מתעמתת איתה על כך שהיא חתמה על הצהרת ההתנזרות מאלכוהול של איידה. כשהיא אמרה שהיא חתמה על זה בפרק שעבר אני הנחתי שזה סוג של אופורטוניזם, כלומר שהיא הבינה מי בעלת הכסף עכשיו והיא יודעת ששווה לרצות אותה. אבל עכשיו נראה שזה באמת הדעה שלה. ונראה לי שזה קשור לכך שראינו בעבר שיש לה אמא נוראית, ואולי אלכוהוליסטית.
ואן ראיין
* אגנס מרגישה שמעמדה בחברה הולך ומתדרדר.
איידה קצת מגעילה אל אגנס לדעתי בכך שהיא חושבת שאגנס מגזימה. כי ברור שזה קורה ואני יכול להבין שזה קשה.
כמובן שיחד עם זה אגנס כן לוקחת את זה קשה בהגזמה יחסית לבעיות של אחרים.
* איידה מגלה שאף אחד מהמשרתים (חוץ מהרעה המשרתת של אגנס, מה שמעצבן את אגנס), לא חתם על הצהרת ההתנזרות מאלכוהול כפי שביקשה. היא לוקחת את זה אישית כחוסר הכרה שלהם בסמכות שלה ונעלבת. היא בוכה בפני הטבחית שהיא מתגעגעת ללוק (בעלה הכומר) והיתה רוצה לדבר איתו פעם אחרונה, והטבחית טוענת שהיא "מכירה מישהי שאולי יכולה לעזור" (היא תיקח אותה לסיאנס? :-D אני צופה סצינה מצחיקה)
נורא עיצבן אותי הקטע שאיידה נעלבת מהעניין. זה מראש מגוחך שהיא בכלל ביקשה מהם את זה בתור בוסית שלהם. זה גם מגוחך שהיא כועסת על זה בעוד שאחותה ואחיינית שלה (ובטח גם אוסקר) לא חותמים על זה.
אחר כך באמת קצת ריחמתי עליה כי היא בודדה בלי בעלה. ובאופן כללי כזה עצוב שהיא הייתה נשואה לזמן כל כך קצר. אבל זה גם מצחיק שהיא לוקחת את זה כפגיעה בזכרו של בעלה, בעוד שזאת בכלל לא הייתה מטרה שהוא האמין בה (אגנס הזכירה בפרק הראשון לעונה שהוא היה שותה לפעמים קצת).

לגבי ההערה של הטבחית - גם אני חושב שהיא מדברת על סיאנס או מתקשרת או משהו. אבל אני מפחד שזה לא יהיה משהו מצחיק אלא קטע שאיזו שרלטנית תנצל את האבל של איידה כדי להרוויח כסף. ואיידה כל כך נואשת שהיא יכולה ליפול די עמוק.
יש לי בראש קו עלילה שלם על זה שאיידה הולכת לבזבז את כל הכסף שלה על תשלום לכל מיני רמאיות שינצלו את המצוקה שלה |בוקס| .
אני נהיית דומה לאגנס!:-D
כנראה גם אני דומה לאגנס.
לארי ומריאן
נתפסים על חם ע"י משרתת של ברת'ה כשהם מתנשקים. אבוי! מריאן מאוד נלחצת שהמשרתת תספר לברת'ה והיא צודקת.
ואני אציין בפעם השלישית שלדעתי ברתה כבר זוממת מישהי אחרת בשביל לארי. אומנם זה לא נראה לי שהיא תחפש לו אצולה כמו לגלאדיס (כי זה עובד בכיוון האחר), אבל קשה לי להאמין שהשאפתנות שלה תוותר עליו והיא כן תרצה בשבילו מישהי לפחות עשירה יותר.
חוץ מזה ברור שהולכים להיות להם קשיים.
ואני תוהה אם ברת'ה תנסה להפריד בין לארי למריאן או שאחרי שהיא השיגה את הדוכס כבר פחות ישנה לה, אבל יש לי תחושה שנראה את ברת'ה בקרוב מציקה למריאן ולארי.
לי ברור שהיא תתנגד לקשר בינהם. או ליתר דיוק שהיא תתנגד שזה יגיע לחתונה.
פגי והדוקטור
כפי שהיה מאוד צפוי הוא מחזר אחריה וזה נראה טוב ביניהם, אבל כשהיא והוריה נפגשים עם ההורים שלו, אז מסתבר שגם בחברה הגבוהה של השחורים יש כסף ישן וכסף חדש. בקיצור אמא של הדוקטור היא מה"שחורים פחות" שכנראה הגיעו מרקע משפחתי גבוה יותר, מתנשאת על אבא של פגי, שהוא מה"שחורים יותר" שהיו עבדים עד לא מזמן יחסית ולאחר השחרור בנה את העסק שלו במו ידיו.
ופגי מאוד רצתה לשפוט את הדוקטור לפי האישיות שלו ולא לפי היחוס והעושר, אבל היא מגלה שזה לא כל כך פשוט כי המשפחה שלו היא כנראה זו שתשפוט את שלה.
זה מאוד עצוב (אפילו אם טבעי) שבכל מקום יש את הגזענות והאליטות שלהם.
ובעוד לאנשים רבים זה שאבא של פגי הפך את עצמו לאיש עסקים מצליח אחרי שהוא נולד עבד זה מרשים מאוד, בשביל אנשי כסף ישן זה משהו מביך.
האמת שזה קו עלילה מעניין בעיקרון, אבל זה מרגיש שזה יהיה נפרד לחלוטין משאר העלילות וזה פחות טוב.

אגב, לא ראינו את אורורה בכלל (היא רק אוזכרה לרגע) וזה לא חסר לי כי זה נורא עצוב.

אגב משהו נוסף, שלא ציינתם ולדעתי יהיה משמעותי זה הקטע עם העובד של ג'ורג' שבא ואומר לו שההשקעה של ג'ורג' (עם המכרות ורכבת הישירה לקליפורניה) מסתבכת ושהם דורשים יותר כסף. ואם הבנתי נכון בסוף ג'ורג' אומר לעובד שלו שהוא ישתמש בכסף שנועד לנדוניה של גלאדיס.
לכן ציפיתי שכשהדוכס חוזר שג'ורג' יבין שהוא בבעיה. אבל אולי הוא רק אמר שהוא יוכל אולי להשתמש בכסף של הנדוניה.

בכל מקרה התחזית שלי היא שג'ורג' יסתבך כספית בגלל הדבר הזה שהוא מנסה לעשות ואז לא יהיה לו בסוף את מלוא הסכום לנדוניה וכל החתונה תתפרק על זה. ואז זה יהיה מכה ענקית לברתה ולגלאדיס (כי אפילו אם היא לא רוצה אותו, אירוסים שנשברים נשמע רע)

Lhuna3

Well-known member
אני גם מאוכזבת ממנו בזה.
כן זה לגמרי הולך לקרות.
(חחחח כתבתי בהתחלה "בן של הבנקאי" ותפסתי את עצמי בקריאה שניה - אני חי בתקוות)
ברתה בכלל רבה עם אגנס ממש אי פעם?
כאילו בעונה הראשונה היה מתח שם.
הן לא היו באותה רמה אפילו שאגנס היא כסף ישן כי היא לא הייתה מהממש ממש אליטה אלא סוג של סגנית שניה של יולי גברת אסטור.
:-D על יולי. אבל אני לא חושבת שאגנס אי פעם ראתה בעצמה שום סוג של סגנית של אף אחת אחרת, היא היתה האליטה לכל דבר.
ועכשיו גם אין לה ממש כסף ומתחילים לדחוק במעמד שלה.
ואני אומרת שלמרות כל זה, אם מישהו יכול לנצח את ברת'ה זאת אגנס (אם זה אכן יגיע לריב כלשהו ביניהן).
היה מאוד מאכזב לי שג'ורג' ישר נפגש עם הדוכס והעורך דין שלו כדי לדבר על גובה הנדוניה למרות שהוא יודע שגלאדיס לא מעוניינת בזה. הוא עשה רוח לגבי זה שהוא יעמוד לצד גלאדיס ובסוף לחלוטין לא עשה את זה. הדבר היחיד שהוא עשה זה לסרב (בהתחלה) לסכום שהדוכס דרש, אבל עדייין להסכים לסכום שכנראה ממש ממש גדול. אני ממש חשבתי שהוא לפחות יתנגד חלק מהפרק לתוכנית של ברתה.
כן... :(
ג'ורג' אתה אפס!
נכון שהדוכס בסוף נראה קצת יותר נחמד ממה שהוא נראה עד כה. אני נוטה לומר שזאת העמדת פנים, אם כי חלק מהעניין זה שהוא פשוט מודה שזה סידור בשביל כסף ולא מעמיד פנים שזה משהו אחר. שזה לפחות משהו. כלומר הייתי מצפה ממנו קודם כל להתחנף אל גלאדיס או לפחות לנסות לגרום לה לרצות אותו וזה היה מרגיש שקר. אבל זה שהוא מודה שזה עניין של כסף זה עדיף כנראה.
אני דווקא לא חושבת שזו העמדת פנים מצידו.
עצוב כשהיא מבינה שבילי לא נלחם עבורה, אבל אני מקווה שיופיע מישהו אמיתי.
אני כל הזמן קיוויתי שהיא תתאהב במישהו יותר שערורייתי ושהיא תצליח על אפה וחמתה של ברת'ה, אבל עכשיו כשהדוכס נראה נחמד, אני מקווה בשבילה דווקא שזה כן יתגלה כמשהו מוצלח בשבילה. שאולי היא אפילו עוד תתעלה על אמא שלה בסוף איכשהו. אבל אני לא מהמרת שזה מה שיקרה באמת, זו רק תקווה שלי.
אני ממש לא מבין למה הוא לא נלחם קצת יותר. זה כאילו הוא לחלוטין שפוט של ברתה.
ממש!
זה מסמל שהיא ובעלה ירצחו בדרך לתיאטרון והבן שלהם יהפוך להיות באטמן (זאת בדיחת באטמן אז אני לא יודע אם תביני).
אני יודעת שזה הסיפור רקע של באטמן, אבל לא מכירה את הקשר של זה לשרשרת פנינים שנפרמת.
זה לא ממש בלי כוונה שהיא מעודדת אותו. כלומר היא אומרת לו שעצם זה שהוא הלך לפגישות עסקים זה משהו שאף אחד מהאחרים לא היה מצליח לעשות. זה כן נועד לעודד אותו, גם אם זה באמת מה שהיא מאמינה. היא פשוט כזאת גראמפית שהיא לא יכולה אפילו להודות כשהיא נחמדה. כלומר היא יכלה לחשוב שמה שהוא השיג זה מרשים ולא לומר לו. אני חושב שבמידה מסויימת היה לה קל יותר להיות נחמדה אליו כשאין את האחרים בסביבה.
כן בעצם זה נשמע לי נכון.
ואם כבר גברת אובראיין (המשרתת הרעה)
אני כמעט בטוחה שאובראיין זאת המשרתת הרעה מדאונטון ופה יש לה שם אחר.
היה מעניין הקטע שאגנס מתעמתת איתה על כך שהיא חתמה על הצהרת ההתנזרות מאלכוהול של איידה. כשהיא אמרה שהיא חתמה על זה בפרק שעבר אני הנחתי שזה סוג של אופורטוניזם, כלומר שהיא הבינה מי בעלת הכסף עכשיו והיא יודעת ששווה לרצות אותה. אבל עכשיו נראה שזה באמת הדעה שלה. ונראה לי שזה קשור לכך שראינו בעבר שיש לה אמא נוראית, ואולי אלכוהוליסטית.
נכון.
איידה קצת מגעילה אל אגנס לדעתי בכך שהיא חושבת שאגנס מגזימה. כי ברור שזה קורה ואני יכול להבין שזה קשה.
קצת כן, ומצד שני אני גם מבינה את איידה, שכשאגנס מתלוננת, זה בעצם על היותה במעמד שבו איידה בעצמה היתה כל חייה הבוגרים, אז יש בזה משהו מעצבן ומעליב, כאילו לא נאה לה "להיות איידה".
ואגנס אמנם השיבה על זה שיש הבדל בין להיות ככה תמיד ובין להיות במעמד הגבוה יותר וליפול ממנו, זה יותר משפיל, נכון.
ועדיין אני יכולה להבין אם איידה חושבת "אני הייתי 30 שנה מספר 2 שלך, אז עכשיו תהיי קצת מספר 2 שלי ותסתמי |שפם|."
כמובן שיחד עם זה אגנס כן לוקחת את זה קשה בהגזמה יחסית לבעיות של אחרים.
זה מזכיר לי את הקטע באמת שהיא שואלת את ג'ק "ומה אם זה לא כזה אושר גדול להיות עשיר?" והוא עונה לה "יכול להיות, אבל אני עדיין רוצה לגלות את זה בעצמי."
זה היה חמוד ומשעשע וגם שכולם צחקו, אבל זה גם מאוד מנותק וחסר מודעות מצידה לשאול משרת שאלה כזאת.
נורא עיצבן אותי הקטע שאיידה נעלבת מהעניין. זה מראש מגוחך שהיא בכלל ביקשה מהם את זה בתור בוסית שלהם. זה גם מגוחך שהיא כועסת על זה בעוד שאחותה ואחיינית שלה (ובטח גם אוסקר) לא חותמים על זה.
כן זה מגוחך, כאילו אין לה שום מודעות שמה שהיא מבקשת היה מוגזם לחלוטין ולכן זה גם מאוד יהיר להיעלב מזה.
לגבי ההערה של הטבחית - גם אני חושב שהיא מדברת על סיאנס או מתקשרת או משהו. אבל אני מפחד שזה לא יהיה משהו מצחיק אלא קטע שאיזו שרלטנית תנצל את האבל של איידה כדי להרוויח כסף. ואיידה כל כך נואשת שהיא יכולה ליפול די עמוק.
זה לא סותר, כלומר זה בהחלט הגיוני שתהיה שלרטנית שתנצל אותה, אבל עדיין סצינת הסיאנס יכולה להיות מצחיקה.
אגב משהו נוסף, שלא ציינתם ולדעתי יהיה משמעותי זה הקטע עם העובד של ג'ורג' שבא ואומר לו שההשקעה של ג'ורג' (עם המכרות ורכבת הישירה לקליפורניה) מסתבכת ושהם דורשים יותר כסף. ואם הבנתי נכון בסוף ג'ורג' אומר לעובד שלו שהוא ישתמש בכסף שנועד לנדוניה של גלאדיס.
לכן ציפיתי שכשהדוכס חוזר שג'ורג' יבין שהוא בבעיה. אבל אולי הוא רק אמר שהוא יוכל אולי להשתמש בכסף של הנדוניה.
חשבתי לכתוב על זה, אבל כל העסקים שלו כאלו משעממים אותי שלא היה לי כוח.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
:-D על יולי. אבל אני לא חושבת שאגנס אי פעם ראתה בעצמה שום סוג של סגנית של אף אחת אחרת, היא היתה האליטה לכל דבר.
אני חושב שהיא ממש אמרה לגברת אסטור בעונה הראשונה - את הגנרלית שלנו ואנחנו נלך בעקבותיך
אני כל הזמן קיוויתי שהיא תתאהב במישהו יותר שערורייתי ושהיא תצליח על אפה וחמתה של ברת'ה, אבל עכשיו כשהדוכס נראה נחמד, אני מקווה בשבילה דווקא שזה כן יתגלה כמשהו מוצלח בשבילה. שאולי היא אפילו עוד תתעלה על אמא שלה בסוף איכשהו. אבל אני לא מהמרת שזה מה שיקרה באמת, זו רק תקווה שלי.
אני לא מאמין שהדוכס נחמד. הוא לא צבוע או מעמיד פנים כנראה שזה נחמד, אבל אני לא אלך עד כדי נחמד.
קצת כן, ומצד שני אני גם מבינה את איידה, שכשאגנס מתלוננת, זה בעצם על היותה במעמד שבו איידה בעצמה היתה כל חייה הבוגרים, אז יש בזה משהו מעצבן ומעליב, כאילו לא נאה לה "להיות איידה".
ואגנס אמנם השיבה על זה שיש הבדל בין להיות ככה תמיד ובין להיות במעמד הגבוה יותר וליפול ממנו, זה יותר משפיל, נכון.
ועדיין אני יכולה להבין אם איידה חושבת "אני הייתי 30 שנה מספר 2 שלך, אז עכשיו תהיי קצת מספר 2 שלי ותסתמי |שפם|."
כן, אני לחלוטין מבין גם את איידה.
זה מזכיר לי את הקטע באמת שהיא שואלת את ג'ק "ומה אם זה לא כזה אושר גדול להיות עשיר?" והוא עונה לה "יכול להיות, אבל אני עדיין רוצה לגלות את זה בעצמי."
זה היה חמוד ומשעשע וגם שכולם צחקו, אבל זה גם מאוד מנותק וחסר מודעות מצידה לשאול משרת שאלה כזאת.
אוי שכחתי באמת לציין את הסצנה הזאת.
זה באמת מביך ולא נעים שהיא שאלה ככה את ג'ק. אבל אומנם היא חסרת טאקט לחלוטין, אבל במבחן המעשה עד כמה שאני זוכר היא תמכה כספית (כתרומה) כשהוא היה צריך כסף כדי לרשום פטנט וגם תמכה בהמשך.
חשבתי לכתוב על זה, אבל כל העסקים שלו כאלו משעממים אותי שלא היה לי כוח.
אני מסכים שזה משעמם. אבל נראה לי שזה יהיה רלוונטי לעלילה החתונה.
זה לא סותר, כלומר זה בהחלט הגיוני שתהיה שלרטנית שתנצל אותה, אבל עדיין סצינת הסיאנס יכולה להיות מצחיקה.
אולי אותך זה מצחיק, אבל אותי זה לא מצחיק כי סבתא רבה שלי שהייתה מיליונרית הוציאה את כל ההון שלה על שאמאן שהבטיח לה שיקוי שיגרום לכך שהיא תחיה לנצח. היא עדיין חיה כיום בגיל 165, אז אולי היה בזה משהו, אבל אפילו אם היא תמות הלכה הירושה.
אני כמעט בטוחה שאובראיין זאת המשרתת הרעה מדאונטון ופה יש לה שם אחר.
אוי, יכול להיות שאת צודקת...
אוקי אני צריך לבדוק
נכון. קוראים לה גברת ארמסטרונג.
ונכון אובראיין הייתה המשרתת הרעה בדאונטון.

זה מזכיר לי שכל הקטע של הנישואים בשביל כסף של הדוכס הזה זה לחלוטין העלילה של רוברט קרולי שנסע לארה"ב כדי למצוא יורשת עשירה שתציל את האחוזה שלו ומצא את קורה. ובאמת זה תואר שזה בהתחלה לחלוטין לא היה שידוך של אהבה.

אני יודעת שזה הסיפור רקע של באטמן, אבל לא מכירה את הקשר של זה לשרשרת פנינים שנפרמת.
היה כנראה כמה פעמים בפלאשבק של המוות של ההורים של ברוס ווין שכשמושכים בשרשרת של אמא שלו ואז הפנינים מהשרשרת שלה מתפזרים.
לרוע המזל המוח שלי עכשיו לא יוותר לי על לחפש סרטון של זה.
בשני בקושי רואים את הפנינים, אבל זה קורה

אוקי, זה תתעלמי משני הסרטונים האלו, מצאתי עכשיו אחד שמסכם את כל הפעמים שההורים של ברוס מתים על המסך (וזה המון פעמים) וזה באמת כמעט תמיד כולל פנינים.

Lhuna3

Well-known member
פרק 3X04
Marriage Is a Gamble
ובתוך חדרה
הכלה סגורה
בראי היא מתבוננת
ובלב רוטט
היא לא רוצה לצאת
והתזמורת מנגנת...

(זה שיר של דני סנדרסון שחזה את אירועי הפרק)

גלאדיס מותחת את כולם עד הרגע האחרון אבל בסוף מכירה בזה שאין לה ממש ברירה כבר והיא חייבת להגיע לחתונה שלה.
אהבתי איך שהמשרתים פירגנו לה וניסו לעודד אותה כשהיא יצאה, זה נראה שאכפת להם ממנה.
ברת'ה ביאושה גייסה אפילו את מריאן (השושבינה ה"לא-מספיק-ראויה" לדעתה) לנסות להוציא את גלאדיס מהחדר (היא לא עזרה הרבה).
ג'ורג' לפחות מכיר בכך שהוא אכזב את גלאדיס (הוא טוען שאם היתה מסרבת כשהוא חזר הביתה הוא היה עומד לצידה, אבל זה לא בדיוק מה שראינו). הוא מפגין את מרמורו בפרצופים שהוא עושה לברת'ה, אבל זה המקסימום שהוא מעיז.
זו היתה חתונה ממש עצובה כשהכלה בוכה כל הדרך לחופהמזבח (המילה הנוצרית באמת יותר מתאימה במקרה זה) וכל מי שמכיר אותה מהקהל יושב בפרצוף מבועת כי כולם רואים שזה נגד רצונה. חוץ מברת'ה-"תן לי להינות מהניצחון-שלי"-ראסל.
אח"כ גם עצוב שהדוכס מתעקש שהוא רוצה "לממש את הנישואין" איתה באותו הלילה בהפלגה שלהם לאנגליה, למרות שהיא בבירור לא רוצה ומנסה בעדינות לדחות את זה קצת.
והאם זה אומר שלא נראה אותה יותר? אני ממש מקווה שלא! אני רוצה לראות מה קורה איתה שם.

נקודת האור של הפרק: אחותה של ברת'ה.
ברת'ה מתביישת ברקע שלה מהמעמד הלא-אצילי ובאחותה, שהיא לא רצתה אפילו להזמין לחתונה אבל לארי אילץ אותה.
האחות הזאת באמת לא מכירה את גינוני המעמד והשמלה שלה לא מספיק יקרה וכולי, אבל אהבתי שהיא גם לא מתנצלת על זה והיא גאה במי שהיא ולא ממש אכפת לה שלברת'ה זה "לא נאה". היא די מזלזלת בעניינים האלו ומאוד שונה מברת'ה.
ברת'ה מארגנת שישפך לה תה על השמלה כדי שהיא תאלץ ללבוש שמלה יפה של ברת'ה לחתונה.

העסקים של ג'ורג'
ממשיכים להיות משעממים, אבל זה נשמע שהוא קצת בצרות כרגע.

ג'ק והשעון
המשקיע קנה מהם את השעון והפטנט והכל וג'ק הולך להיות עשיר יאיי! |מאוהב|
(לדעתי לארי היה צריך לתת לג'ק יותר מחצי, נגיד לפחות 60-40, אבל פסדר, העיקר שהצליחו)
ג'ק לא ממש יודע מה לעשות עם זה ורוצה בינתיים להמשיך לעבוד כמשרת חחחח טוב אז הוא מספר רק לטבחית בסוד. מעניין כמה זמן זה ישאר סוד.
אני ממש מקווה שהוא לא ישאר משרת להרבה זמן וכן ילמד איך להינות מהכסף שלו!

מריאן ולארי
|ישן|

איידה אגנס וסיאנס
אגנס מתפרצת לסיאנס באמצע ומנסה להוציא לאיידה את השטויות האלו מהראש. אבל איידה היא גם אבלה וגם מאמינה בדברים כאלה.

פגי והדוקטור
אמא של הדוקטור ממשיכה להיות סנובית/גזענית כלפי אבא של פגי, ולאמא של פגי כבר הגיע עד כאן אז היא קצת יוצאת עליה.

המשרת בורדן והמשרתת השניה
אחרי שאישתו נפטרה הוא מציע נישואין למשרתת הזאת ואז מתברר שהיא בעצמה כבר נשואה, לגבר שחולה בדיכאון ומאושפז כבר שנים.

* ניית'ן ליין לא פרש: הוא מופיע לחתונה לצד אסטור.
* יש איזה שערוריה עם הבת של אסטור שבעלה הזמין מישהו לדו קרב כי חשד בבגידה או משהו.

נערך לאחרונה ב:

dilly snake

Well-known member
גלאדיס מותחת את כולם עד הרגע האחרון אבל בסוף מכירה בזה שאין לה ממש ברירה כבר והיא חייבת להגיע לחתונה שלה.
ממש ריחמתי על גלדיס, כל הנזמן קיוויתי שיקרה משהו ואיך שהוא החתונה תתבטל.
ברת'ה ביאושה גייסה אפילו את מריאן (השושבינה ה"לא-מספיק-ראויה" לדעתה) לנסות להוציא את גלאדיס מהחדר (היא לא עזרה הרבה)
אבל זה היה חמוד שלארי שכנע את ברת'ה לתת למריאן להיות שושבינה.
אח"כ גם עצוב שהדוכס מתעקש שהוא רוצה "לממש את הנישואין" איתה באותו הלילה בהפלגה שלהם לאנגליה, למרות שהיא בבירור לא רוצה ומנסה בעדינות לדחות את זה קצת.
זה היה אחד הדברים הכי קרינג'ים שיש.
וזה שגלאדיס נראית צעירה ממנו באיזה 20 שנה לא עוזר.

ולמה האחות המרושעת של הקטור אמרה לו לא לצחוק בטקס? 8-*
(y)
אני גם מחבבת את השחקנית שנראה לי בד"כ עושה קומדיות?
זה דווקא היה סוג של חמוד.
ג'ק והשעון
אני מקווה שלא הולכים לדפוק אותם.
הקרב מבטים של לארי עם האיש ההוא וג'ק במבט של WTF היה משעשע לגמרי.
אגנס מתפרצת לסיאנס באמצע ומנסה להוציא לאיידה את השטויות האלו מהראש. אבל איידה היא גם אבלה וגם מאמינה בדברים כאלה.
מעניין אם איידה תלך לפגוש את האישה הזאת מאחורי הגב של אגנס.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פרק 3X04
Marriage Is a Gamble
את מאמינה שאני בעצם ראיתי את זה כבר היום!
ובתוך חדרה
הכלה סגורה
בראי היא מתבוננת
ובלב רוטט
היא לא רוצה לצאת
והתזמורת מנגנת...

(זה שיר של דני סנדרסון שחזה את אירועי הפרק)
לא הכרתי. אבל אני לא יודע אם זה שהוא חזה את אירועי העתיד או היה מודע לאירועי העבר.
אהבתי איך שהמשרתים פירגנו לה וניסו לעודד אותה כשהיא יצאה, זה נראה שאכפת להם ממנה.
כן, זה היה כל כך חמוד
ברת'ה ביאושה גייסה אפילו את מריאן (השושבינה ה"לא-מספיק-ראויה" לדעתה) לנסות להוציא את גלאדיס מהחדר (היא לא עזרה הרבה).
ג'ורג' לפחות מכיר בכך שהוא אכזב את גלאדיס (הוא טוען שאם היתה מסרבת כשהוא חזר הביתה הוא היה עומד לצידה, אבל זה לא בדיוק מה שראינו). הוא מפגין את מרמורו בפרצופים שהוא עושה לברת'ה, אבל זה המקסימום שהוא מעיז.
נחמה קטנה שהוא מודה שהוא פישל ובגדול.
זו היתה חתונה ממש עצובה כשהכלה בוכה כל הדרך לחופהמזבח (המילה הנוצרית באמת יותר מתאימה במקרה זה) וכל מי שמכיר אותה מהקהל יושב בפרצוף מבועת כי כולם רואים שזה נגד רצונה. חוץ מברת'ה-"תן לי להינות מהניצחון-שלי"-ראסל.
וואי היא ממש נוראית איך היא שמחה כל כך בזמן שהבת שלה בדמעות. לפחות להיות יותר מהורהרת אם עשית את הדבר הנכון.
אני ממש פחדתי שהוא יתגלה באופן הרבה יותר נורא. יש משהו במה שהוא אומר שעדיף כבר לעשות את זה ולעבור הלאה. זה עצוב נורא, אבל היא כן הסכימה והם רחוקים שנות אור מהמונח enthusiastic consent.
והאם זה אומר שלא נראה אותה יותר? אני ממש מקווה שלא! אני רוצה לראות מה קורה איתה שם.
אני ממש ממש מקווה שנראה שהיא בסוף מרוצה מהחיים האלו ומהחיים עם הדוכס הזה.
כלומר מצד אחד זה יצדיק את ברתה בדיעבד וזה מעצבן, אבל באמת שיהיה לי עצוב נורא אם גלאדיס תמשיך להיות כל כך עצובה.
ברת'ה מתביישת ברקע שלה מהמעמד הלא-אצילי ובאחותה, שהיא לא רצתה אפילו להזמין לחתונה אבל לארי אילץ אותה.
האחות הזאת באמת לא מכירה את גינוני המעמד והשמלה שלה לא מספיק יקרה וכולי, אבל אהבתי שהיא גם לא מתנצלת על זה והיא גאה במי שהיא ולא ממש אכפת לה שלברת'ה זה "לא נאה". היא די מזלזלת בעניינים האלו ומאוד שונה מברת'ה.
וואי לחלוטין הדבר הכי טוב בפרק (לא שהיה פרק רע)
זה נדיר בסדרה שבשלב מאוחר נכנסת דמות שאני מיד מת עליה. אני קצת רוצה שיעשו מחדש את כל הסדרה כשהיא דמות קבועה.
ואגב, זאת מריט וויבר הנהדרת (פרצה באחות ג'קי, אבל הייתה בלא מעט דברים מאז, כולל "ניתוק", ויש לה כבר שני פרסי אמי)
אני מת על כך שהיא בערך האדם היחיד שיכול לעמוד בפני ברתה. אם כי ברתה הכניסה לה חזק עם הקטע עם השמלה.
אבל השיח בינהן בכנסייה:
"ברתה, את בטוחה שהכל יהיה בסדר בסוף?"
"את אומרת לי את זה מאז שאני הייתי בת 3?"
"והאם הכל יצא בסדר בסוף?"
"תסתכלי מסביבך."
"אני יכולה לומר אותו דבר."
אאוץ!
עכשיו אפשר לפרש את זה שמוניקה מקנאה ומנסה להוריד את ברתה, אבל מרגיש לי שהיא באמת above it פשוט.

*אגב זה מצחיק שפרק שעבר קראתי למשרתת של אגנס גברת אובריאן בטעות (בגלל דאונטון) ועכשיו יש לנו באמת אובריאן)
העסקים של ג'ורג'
ממשיכים להיות משעממים, אבל זה נשמע שהוא קצת בצרות כרגע.
חשבתי שזה ישפיע על הנדוניה לחתונה, אבל זהו. מאוחר מידי בשביל זה.
ג'ק והשעון
המשקיע קנה מהם את השעון והפטנט והכל וג'ק הולך להיות עשיר יאיי! |מאוהב|
(לדעתי לארי היה צריך לתת לג'ק יותר מחצי, נגיד לפחות 60-40, אבל פסדר, העיקר שהצליחו)
ג'ק לא ממש יודע מה לעשות עם זה ורוצה בינתיים להמשיך לעבוד כמשרת חחחח טוב אז הוא מספר רק לטבחית בסוד. מעניין כמה זמן זה ישאר סוד.
אני ממש מקווה שהוא לא ישאר משרת להרבה זמן וכן ילמד איך להינות מהכסף שלו!
וואי אני כל כך שמח עבורו!!!
כמובן שמגיע לו יותר, אבל דברים כאלו גם כיום נעשים ככה והרבה פעמים באופן הרבה פחות טוב לממציא. ובאמת שגם 300 אלף זה כנראה סכום שג'ק לא יכול לדמיין. אני לא מבין בדיוק מה שווי הכסף שם, אבל הם אומרים שזה יותר ממה שיש לאיידה שעכשיו מחזיקה בית של משרתים.
מסכן ג'ק שהוא לא יודע מה לעשות ולא רוצה לעזוב את המשפחה שהוא מכיר. אבל די ברור שזה יתגלה והוא יצטרך לעזוב. מעניין כמה הוא ייתן למשרתים האחרים בתמורה לזה שהם השקיעו בו.
ואני שמח שהטבחית אמרה לו את מה שצריך לדעתי היה להיות ברור - שהוא צריך להמשיך להמציא דברים. גם אם הוא לא צריך לעבוד יותר, אם הוא רוצה אז זה בזה ולא להיות רק משרת.
מעניין איך זה יתגלה - האם לארי יגלה את הסוד שלו? או שלאט לאט (או מהר כי הסדרה מתקדמת מהר) ג'ק יתחיל לקנות לעצמו דברים יקרים ולא לאהוב את זה שאומרים לו מה לעשות כל הזמן.
מריאן ולארי
|ישן|
טוב הם היו עסוקים.
לפחות עכשיו ברתה קצת אולי חייבת למריאן תודה (לא שהיא במיוחד עזרה) אבל עדיין ברור לי שהיא תתנגד לזיווג חזק.
איידה אגנס וסיאנס
חשבתי שיהיה יותר עניין עם זה. כלומר אני מניח שעוד יהיה, אבל חשבתי שיהיה עוד בפרק הזה.
וגם הופתעתי שאיידה נתנה לאגנס ככה לרדות בה בנושא אחרי שמוקדם יותר בפרק היא תקעה לה בכך שהיא בדקה את החשבון על השמלה.

*המיסטיקנית הייתה לי נורא מוכרת ועכשיו בדקתי וקוראים לה Andrea Martin והיא באמת הייתה בהמון דברים וספציפית לאחרונה ראיתי אותה בתור הדיקנית בסדרה Overcompensating והחברה של צ'ארלס ברק רציחות בבניין.
פגי והדוקטור
אמא של הדוקטור ממשיכה להיות סנובית/גזענית כלפי אבא של פגי, ולאמא של פגי כבר הגיע עד כאן אז היא קצת יוצאת עליה.
וואו קיבלו כל כך מעט זמן מסך בפרק הזה.
היה נחמד שאורורה באה להקשיב להרצאה שלה (יחד עם עוד אישה לבנה אחת כנראה). מסכנה היא הייתה כל כך עצובה
המשרת בורדן והמשרתת השניה
אחרי שאישתו נפטרה הוא מציע נישואין למשרתת הזאת ואז מתברר שהיא בעצמה כבר נשואה, לגבר שחולה בדיכאון ומאושפז כבר שנים.
אוי עצוב.
והזוי שאחרי שהתגלה שהוא היה נשוי ועכשיו כבר לא אז עכשיו מתגלה שגם היא נשואה.
זה מצחיק שהקוי עלילה האלו דומים גם לזה של המשרתים באחוזת דאונטון וגם לזה של אדית והבן זוג שלה באחוזת דאונטון.
* ניית'ן ליין לא פרש: הוא מופיע לחתונה לצד אסטור.
ויש קטע מצחיק שהוא אומר שהוא החליט שלא לדבר רע על אנשים יותר ואוסקר אומר שזה יהיה חתיכת שינוי עבורו (או משהו כזה)
* יש איזה שערוריה עם הבת של אסטור שבעלה הזמין מישהו לדו קרב כי חשד בבגידה או משהו.
היה רמיזה למשהו לגבי זה כבר לפני כמה פרקים באחת המסיבות.
מה שהיה משמעותי לגבי כל זה, זה התגובות.
ברתה בכלל לא שמעה שום דבר על זה כי היא עסוקה מידי לקרוא את העיתון של אותו יום אבל בגלל שהיא אמרה משהו אגבי על הבת אז גברת אסטור כבר נעלבת.
אבל הכי מצחיק זה כשגברת אסטור ואגנס יורדות על הרמה הנמוכה של ברתה אז איידה אומרת "לא היה משהו בעיתון שרצינו לדבר עליו איתך גברת אסטור?" והשתיקה אותה יפה מאוד.

עוד כמה דברים:
*כשגברת ווינטרטון (המשרתת לשעבר של ברתה) אומרת לאחרים שזה מוזר שהיא אף פעם לא פגשה את אחותה של ברתה והאחרים לא מבינים למה שהיא הייתה פוגשת אותה והיא נאלמת דום כי היא כמעט חשפה שהיא הייתה המשרתת של ברתה.
חוץ מזה היא גם רמזה שבעלה גוסס מה שאומר שהיא אולי תהיה בשוק בקרוב.
אני יכול לדמיין שהיא תתחתן עם אוסקר - הוא ייתן לה מעמד וחופש לעשות מה שהיא רוצה, היא תיתן לו כסף.

*ציפיתי שנגלה מי מכר סיפורים על החתונה לעיתונים. או שיתגלה שזה אחד המשרתים והוא יפוטר (ואולי נגלה שהוא בחובות)
או שנגלה שזאת בעצם כן הייתה ברתה.

*אגב, אני עד רגע הI do (או במקרה שלהם משום מה I will) אני לא הייתי בטוח לחלוטין שזה באמת יקרה.
אני כן הנחתי שזה יקרה מההתחלה ובכל השלבים, אבל ממש לא הייתי בטוח.

*יש גם את האחות של הדוכס ומשהו מוזר איתה וזה שהיא גרה עם הדוכס וכאילו ברור לה שהיא תמשיך לחיות עם הזוג והיא כזאת מוזרה. וגם יש קטע מוזר שהיא אומרת לו שישתדל לא לצחוק לפני החתונה.

*מעניין אם נגלה יותר על העבר של ברתה ובאיזו מידה היא גדלה. אבל לפי האחות זה לא נראה לי שהיא גדלה בעוני.
ולפי זה שלא הייתה שום התייחסות במקביל למשפחה של ג'ורג' כנראה פשוט אין לו. אבל בכל מקרה מעניין יהיה לגלות איך הוא גדל.

Lhuna3

Well-known member
ולמה האחות המרושעת של הקטור אמרה לו לא לצחוק בטקס? 8-*
נכון, זה היה ממש לא ברור!
אני גם מחבבת את השחקנית שנראה לי בד"כ עושה קומדיות?
כן וגם לי היא מוכרת! אבל לא זוכרת.
הקרב מבטים של לארי עם האיש ההוא וג'ק במבט של WTF היה משעשע לגמרי.
כן, ג'ק היה כזה תמים חמוד :-D
מעניין אם איידה תלך לפגוש את האישה הזאת מאחורי הגב של אגנס.
באמת מעניין כי לא ברור לי לאן העניין הזה מוביל.
את מאמינה שאני בעצם ראיתי את זה כבר היום!
לא!
וואי היא ממש נוראית איך היא שמחה כל כך בזמן שהבת שלה בדמעות. לפחות להיות יותר מהורהרת אם עשית את הדבר הנכון.
כן...
אני ממש פחדתי שהוא יתגלה באופן הרבה יותר נורא. יש משהו במה שהוא אומר שעדיף כבר לעשות את זה ולעבור הלאה. זה עצוב נורא, אבל היא כן הסכימה והם רחוקים שנות אור מהמונח enthusiastic consent.
זה נכון... :(

כלומר מצד אחד זה יצדיק את ברתה בדיעבד וזה מעצבן, אבל באמת שיהיה לי עצוב נורא אם גלאדיס תמשיך להיות כל כך עצובה.
אני רוצה כמובן שיהיה לה טוב, ואני גם רוצה לראות אותה איכשהו "מחזירה" לברת'ה כשהיא במעמד גבוה ממנה.
ואגב, זאת מריט וויבר הנהדרת (פרצה באחות ג'קי, אבל הייתה בלא מעט דברים מאז, כולל "ניתוק", ויש לה כבר שני פרסי אמי)
הייתי צריכה לגגל מי היא היתה בניתוק :-D (האישה של מה שמו)
אבל השיח בינהן בכנסייה:
"ברתה, את בטוחה שהכל יהיה בסדר בסוף?"
"את אומרת לי את זה מאז שאני הייתי בת 3?"
"והאם הכל יצא בסדר בסוף?"
"תסתכלי מסביבך."
"אני יכולה לומר אותו דבר."
אאוץ!
אכן מעולה.

עכשיו אפשר לפרש את זה שמוניקה מקנאה ומנסה להוריד את ברתה, אבל מרגיש לי שהיא באמת above it פשוט.
היא בהחלט לא נראיית כמקנאה.

*אגב זה מצחיק שפרק שעבר קראתי למשרתת של אגנס גברת אובריאן בטעות (בגלל דאונטון) ועכשיו יש לנו באמת אובריאן)
חחחח כן זה בדיוק מה שחשבתי!
אבל הם אומרים שזה יותר ממה שיש לאיידה שעכשיו מחזיקה בית של משרתים.
ליתר דיוק, אני חושבת שמה שנאמר זה שזה "כמעט כמו מה שיש לאיידה, ויותר ממה שיש לאגנס".

וגם הופתעתי שאיידה נתנה לאגנס ככה לרדות בה בנושא אחרי שמוקדם יותר בפרק היא תקעה לה בכך שהיא בדקה את החשבון על השמלה.
חחח כן אהבתי את -
- כשהיינו במעמד הפוך, האם אני אי פעם פקפקתי בך?
- כן.

*כשגברת ווינטרטון (המשרתת לשעבר של ברתה) אומרת לאחרים שזה מוזר שהיא אף פעם לא פגשה את אחותה של ברתה והאחרים לא מבינים למה שהיא הייתה פוגשת אותה והיא נאלמת דום כי היא כמעט חשפה שהיא הייתה המשרתת של ברתה.
אה חחחחח לא קלטתי את זה כי לא זיהיתי שזאת היא.
*אגב, אני עד רגע הI do (או במקרה שלהם משום מה I will) אני לא הייתי בטוח לחלוטין שזה באמת יקרה.
אני כן הנחתי שזה יקרה מההתחלה ובכל השלבים, אבל ממש לא הייתי בטוח.
כנ"ל. גם קצת קיוויתי שג'ורג' יקום ברגע האחרון של "האם למישהו יש התנגדות"... אבל לא באמת חשבתי שזה יקרה.
*יש גם את האחות של הדוכס ומשהו מוזר איתה וזה שהיא גרה עם הדוכס וכאילו ברור לה שהיא תמשיך לחיות עם הזוג והיא כזאת מוזרה. וגם יש קטע מוזר שהיא אומרת לו שישתדל לא לצחוק לפני החתונה.
בהחלט מוזר. מה שנראה לי בעיקר זה שהיא מתנשאת על המשפחה האמריקאית הזאת שנראיית לה נחותה.
היה קצת מצחיק שאחותה של ברת'ה מדברת בחופשיות בארוחת ערב ועושה להם בושות עם הערות קצת חסרות טאקט.
*מעניין אם נגלה יותר על העבר של ברתה ובאיזו מידה היא גדלה. אבל לפי האחות זה לא נראה לי שהיא גדלה בעוני.
ולפי זה שלא הייתה שום התייחסות במקביל למשפחה של ג'ורג' כנראה פשוט אין לו. אבל בכל מקרה מעניין יהיה לגלות איך הוא גדל.
וואי נכון בכלל לא חשבתי על זה שאין שום התייחסות למשפחה שלו (אבל גם לא לקרובי משפחה נוספים של ברת'ה).

Lhuna3

Well-known member
אני חושבת עכשיו שה"תשתדל לא לצחוק" שאמרה האחות של הדוכס זה פשוט בקטע של התנשאות על האמריקאים, שכמו שההתנהגות/לבוש וכו' של אחותה של ברת'ה נראיית מביכה ולא מספיק תרבותית מבחינת ברת'ה, אז כל ההתנהגות/לבוש וכו' של משפ' ראסל ושל אורחיהם מרגישים נחותים ולא ברמה מספיק גבוהה בשביל הדוכס ואחותו, שהם בני אצולה בריטית.

dilly snake

Well-known member
אני חושבת עכשיו שה"תשתדל לא לצחוק" שאמרה האחות של הדוכס זה פשוט בקטע של התנשאות על האמריקאים, שכמו שההתנהגות/לבוש וכו' של אחותה של ברת'ה נראיית מביכה ולא מספיק תרבותית מבחינת ברת'ה, אז כל ההתנהגות/לבוש וכו' של משפ' ראסל ושל אורחיהם מרגישים נחותים ולא ברמה מספיק גבוהה בשביל הדוכס ואחותו, שהם בני אצולה בריטית.
בהתחלה חשבתי שאולי הם מרמים את הראסלים(כמו בעלילה של אוסקר מהעונה הקודמת?), אבל עכשיו גלדיס נוסעת לאנגליה אז זה לא נראה לי סביר.

למעלה