ובתוך חדרה
הכלה סגורה
בראי היא מתבוננת
ובלב רוטט
היא לא רוצה לצאת
והתזמורת מנגנת...
(זה שיר של דני סנדרסון שחזה את אירועי הפרק)
לא הכרתי. אבל אני לא יודע אם זה שהוא חזה את אירועי העתיד או היה מודע לאירועי העבר.
גלאדיס מותחת את כולם עד הרגע האחרון אבל בסוף מכירה בזה שאין לה ממש ברירה כבר והיא חייבת להגיע לחתונה שלה.
אהבתי איך שהמשרתים פירגנו לה וניסו לעודד אותה כשהיא יצאה, זה נראה שאכפת להם ממנה.
כן, זה היה כל כך חמוד
ברת'ה ביאושה גייסה אפילו את מריאן (השושבינה ה"לא-מספיק-ראויה" לדעתה) לנסות להוציא את גלאדיס מהחדר (היא לא עזרה הרבה).
ג'ורג' לפחות מכיר בכך שהוא אכזב את גלאדיס (הוא טוען שאם היתה מסרבת כשהוא חזר הביתה הוא היה עומד לצידה, אבל זה לא בדיוק מה שראינו). הוא מפגין את מרמורו בפרצופים שהוא עושה לברת'ה, אבל זה המקסימום שהוא מעיז.
נחמה קטנה שהוא מודה שהוא פישל ובגדול.
זו היתה חתונה ממש עצובה כשהכלה בוכה כל הדרך לחופהמזבח (המילה הנוצרית באמת יותר מתאימה במקרה זה) וכל מי שמכיר אותה מהקהל יושב בפרצוף מבועת כי כולם רואים שזה נגד רצונה. חוץ מברת'ה-"תן לי להינות מהניצחון-שלי"-ראסל.
וואי היא ממש נוראית איך היא שמחה כל כך בזמן שהבת שלה בדמעות. לפחות להיות יותר מהורהרת אם עשית את הדבר הנכון.
אח"כ גם עצוב שהדוכס מתעקש שהוא רוצה "לממש את הנישואין" איתה באותו הלילה בהפלגה שלהם לאנגליה, למרות שהיא בבירור לא רוצה ומנסה בעדינות לדחות את זה קצת.
אני ממש פחדתי שהוא יתגלה באופן הרבה יותר נורא. יש משהו במה שהוא אומר שעדיף כבר לעשות את זה ולעבור הלאה. זה עצוב נורא, אבל היא כן הסכימה והם רחוקים שנות אור מהמונח enthusiastic consent.
והאם זה אומר שלא נראה אותה יותר? אני ממש מקווה שלא! אני רוצה לראות מה קורה איתה שם.
אני ממש ממש מקווה שנראה שהיא בסוף מרוצה מהחיים האלו ומהחיים עם הדוכס הזה.
כלומר מצד אחד זה יצדיק את ברתה בדיעבד וזה מעצבן, אבל באמת שיהיה לי עצוב נורא אם גלאדיס תמשיך להיות כל כך עצובה.
נקודת האור של הפרק: אחותה של ברת'ה.
ברת'ה מתביישת ברקע שלה מהמעמד הלא-אצילי ובאחותה, שהיא לא רצתה אפילו להזמין לחתונה אבל לארי אילץ אותה.
האחות הזאת באמת לא מכירה את גינוני המעמד והשמלה שלה לא מספיק יקרה וכולי, אבל אהבתי שהיא גם לא מתנצלת על זה והיא גאה במי שהיא ולא ממש אכפת לה שלברת'ה זה "לא נאה". היא די מזלזלת בעניינים האלו ומאוד שונה מברת'ה.
ברת'ה מארגנת שישפך לה תה על השמלה כדי שהיא תאלץ ללבוש שמלה יפה של ברת'ה לחתונה.
וואי לחלוטין הדבר הכי טוב בפרק (לא שהיה פרק רע)
זה נדיר בסדרה שבשלב מאוחר נכנסת דמות שאני מיד מת עליה. אני קצת רוצה שיעשו מחדש את כל הסדרה כשהיא דמות קבועה.
ואגב, זאת מריט וויבר הנהדרת (פרצה באחות ג'קי, אבל הייתה בלא מעט דברים מאז, כולל "ניתוק", ויש לה כבר שני פרסי אמי)
אני מת על כך שהיא בערך האדם היחיד שיכול לעמוד בפני ברתה. אם כי ברתה הכניסה לה חזק עם הקטע עם השמלה.
אבל השיח בינהן בכנסייה:
"ברתה, את בטוחה שהכל יהיה בסדר בסוף?"
"את אומרת לי את זה מאז שאני הייתי בת 3?"
"והאם הכל יצא בסדר בסוף?"
"תסתכלי מסביבך."
"אני יכולה לומר אותו דבר."
אאוץ!
עכשיו אפשר לפרש את זה שמוניקה מקנאה ומנסה להוריד את ברתה, אבל מרגיש לי שהיא באמת above it פשוט.
*אגב זה מצחיק שפרק שעבר קראתי למשרתת של אגנס גברת אובריאן בטעות (בגלל דאונטון) ועכשיו יש לנו באמת אובריאן)
העסקים של ג'ורג'
ממשיכים להיות משעממים, אבל זה נשמע שהוא קצת בצרות כרגע.
חשבתי שזה ישפיע על הנדוניה לחתונה, אבל זהו. מאוחר מידי בשביל זה.
ג'ק והשעון
המשקיע קנה מהם את השעון והפטנט והכל וג'ק הולך להיות עשיר יאיי!

(לדעתי לארי היה צריך לתת לג'ק יותר מחצי, נגיד לפחות 60-40, אבל פסדר, העיקר שהצליחו)
ג'ק לא ממש יודע מה לעשות עם זה ורוצה בינתיים להמשיך לעבוד כמשרת חחחח טוב אז הוא מספר רק לטבחית בסוד. מעניין כמה זמן זה ישאר סוד.
אני ממש מקווה שהוא לא ישאר משרת להרבה זמן וכן ילמד איך להינות מהכסף שלו!
וואי אני כל כך שמח עבורו!!!
כמובן שמגיע לו יותר, אבל דברים כאלו גם כיום נעשים ככה והרבה פעמים באופן הרבה פחות טוב לממציא. ובאמת שגם 300 אלף זה כנראה סכום שג'ק לא יכול לדמיין. אני לא מבין בדיוק מה שווי הכסף שם, אבל הם אומרים שזה יותר ממה שיש לאיידה שעכשיו מחזיקה בית של משרתים.
מסכן ג'ק שהוא לא יודע מה לעשות ולא רוצה לעזוב את המשפחה שהוא מכיר. אבל די ברור שזה יתגלה והוא יצטרך לעזוב. מעניין כמה הוא ייתן למשרתים האחרים בתמורה לזה שהם השקיעו בו.
ואני שמח שהטבחית אמרה לו את מה שצריך לדעתי היה להיות ברור - שהוא צריך להמשיך להמציא דברים. גם אם הוא לא צריך לעבוד יותר, אם הוא רוצה אז זה בזה ולא להיות רק משרת.
מעניין איך זה יתגלה - האם לארי יגלה את הסוד שלו? או שלאט לאט (או מהר כי הסדרה מתקדמת מהר) ג'ק יתחיל לקנות לעצמו דברים יקרים ולא לאהוב את זה שאומרים לו מה לעשות כל הזמן.
מריאן ולארי
טוב הם היו עסוקים.
לפחות עכשיו ברתה קצת אולי חייבת למריאן תודה (לא שהיא במיוחד עזרה) אבל עדיין ברור לי שהיא תתנגד לזיווג חזק.
איידה אגנס וסיאנס
אגנס מתפרצת לסיאנס באמצע ומנסה להוציא לאיידה את השטויות האלו מהראש. אבל איידה היא גם אבלה וגם מאמינה בדברים כאלה.
חשבתי שיהיה יותר עניין עם זה. כלומר אני מניח שעוד יהיה, אבל חשבתי שיהיה עוד בפרק הזה.
וגם הופתעתי שאיידה נתנה לאגנס ככה לרדות בה בנושא אחרי שמוקדם יותר בפרק היא תקעה לה בכך שהיא בדקה את החשבון על השמלה.
*המיסטיקנית הייתה לי נורא מוכרת ועכשיו בדקתי וקוראים לה Andrea Martin והיא באמת הייתה בהמון דברים וספציפית לאחרונה ראיתי אותה בתור הדיקנית בסדרה Overcompensating והחברה של צ'ארלס ברק רציחות בבניין.
פגי והדוקטור
אמא של הדוקטור ממשיכה להיות סנובית/גזענית כלפי אבא של פגי, ולאמא של פגי כבר הגיע עד כאן אז היא קצת יוצאת עליה.
וואו קיבלו כל כך מעט זמן מסך בפרק הזה.
היה נחמד שאורורה באה להקשיב להרצאה שלה (יחד עם עוד אישה לבנה אחת כנראה). מסכנה היא הייתה כל כך עצובה
המשרת בורדן והמשרתת השניה
אחרי שאישתו נפטרה הוא מציע נישואין למשרתת הזאת ואז מתברר שהיא בעצמה כבר נשואה, לגבר שחולה בדיכאון ומאושפז כבר שנים.
אוי עצוב.
והזוי שאחרי שהתגלה שהוא היה נשוי ועכשיו כבר לא אז עכשיו מתגלה שגם היא נשואה.
זה מצחיק שהקוי עלילה האלו דומים גם לזה של המשרתים באחוזת דאונטון וגם לזה של אדית והבן זוג שלה באחוזת דאונטון.
* ניית'ן ליין לא פרש: הוא מופיע לחתונה לצד אסטור.
ויש קטע מצחיק שהוא אומר שהוא החליט שלא לדבר רע על אנשים יותר ואוסקר אומר שזה יהיה חתיכת שינוי עבורו (או משהו כזה)
* יש איזה שערוריה עם הבת של אסטור שבעלה הזמין מישהו לדו קרב כי חשד בבגידה או משהו.
היה רמיזה למשהו לגבי זה כבר לפני כמה פרקים באחת המסיבות.
מה שהיה משמעותי לגבי כל זה, זה התגובות.
ברתה בכלל לא שמעה שום דבר על זה כי היא עסוקה מידי לקרוא את העיתון של אותו יום אבל בגלל שהיא אמרה משהו אגבי על הבת אז גברת אסטור כבר נעלבת.
אבל הכי מצחיק זה כשגברת אסטור ואגנס יורדות על הרמה הנמוכה של ברתה אז איידה אומרת "לא היה משהו בעיתון שרצינו לדבר עליו איתך גברת אסטור?" והשתיקה אותה יפה מאוד.
עוד כמה דברים:
*כשגברת ווינטרטון (המשרתת לשעבר של ברתה) אומרת לאחרים שזה מוזר שהיא אף פעם לא פגשה את אחותה של ברתה והאחרים לא מבינים למה שהיא הייתה פוגשת אותה והיא נאלמת דום כי היא כמעט חשפה שהיא הייתה המשרתת של ברתה.
חוץ מזה היא גם רמזה שבעלה גוסס מה שאומר שהיא אולי תהיה בשוק בקרוב.
אני יכול לדמיין שהיא תתחתן עם אוסקר - הוא ייתן לה מעמד וחופש לעשות מה שהיא רוצה, היא תיתן לו כסף.
*ציפיתי שנגלה מי מכר סיפורים על החתונה לעיתונים. או שיתגלה שזה אחד המשרתים והוא יפוטר (ואולי נגלה שהוא בחובות)
או שנגלה שזאת בעצם כן הייתה ברתה.
*אגב, אני עד רגע הI do (או במקרה שלהם משום מה I will) אני לא הייתי בטוח לחלוטין שזה באמת יקרה.
אני כן הנחתי שזה יקרה מההתחלה ובכל השלבים, אבל ממש לא הייתי בטוח.
*יש גם את האחות של הדוכס ומשהו מוזר איתה וזה שהיא גרה עם הדוכס וכאילו ברור לה שהיא תמשיך לחיות עם הזוג והיא כזאת מוזרה. וגם יש קטע מוזר שהיא אומרת לו שישתדל לא לצחוק לפני החתונה.
*מעניין אם נגלה יותר על העבר של ברתה ובאיזו מידה היא גדלה. אבל לפי האחות זה לא נראה לי שהיא גדלה בעוני.
ולפי זה שלא הייתה שום התייחסות במקביל למשפחה של ג'ורג' כנראה פשוט אין לו. אבל בכל מקרה מעניין יהיה לגלות איך הוא גדל.