🌻-אבינעם וזיגי בירח הקרח- תמר הוכשטטר/איור: אורית מגיע־שולב/ הוצאה: עם עובד תאריך/ הוצאה: מאי 2025 /קטגוריה: ילדים ונוער, ילדי גן

יעלקר

Well-known member
מנהל
1747316928033.png

תקציר

בְּיוֹם קַיִץ חַם בְּרָמַת גַּן יֶלֶד פּוֹגֵשׁ יְצוּר קָטָן. הַיְּצוּר מַצִּיעַ לוֹ הַצָּעָה - מַסָּע לֶחָלָל. "לָמָּה לֹא?" הַיֶּלֶד מֵשִׁיב, וְהַשָּׁנַיִם בּוֹנִים יַחַד חֲלָלִית וְטָסִים!
נוֹפֵי כּוֹכָבִים מְלֵאִים קוֹלוֹת וּצְלִילִים נִפְתָּחִים בִּפְנֵיהֶם. אֲבָל אָז פּוּף פָּאף וּזְבֵּנְג! הַחֲלָלִית מִתְרַסֶּקֶת עַל אַחַד הַיְּרֵחִים שֶׁל שַׁבְּתַאי, אוֹי לֹא...
הַיָּרֵחַ הַקָּפוּא נִרְאֶה שׁוֹמֵם, אֲבָל אוּלַי בְּכָל זֹאת יֵשׁ שָׁם מִישֶׁהוּ אוֹ מִישֶׁהִי שֶׁיּוּכְלוּ לַעֲזֹר?
תָּמָר הוֹכְשְׁטָטֶר הִיא הַיּוֹצֶרֶת שֶׁל פּוֹדְקַאסְט הַיְּלָדִים הַמַּצְלִיחַ "הֶסְכֵּתוֹס", סוֹפֶרֶת עֲטוּרָה פְּרָסִים וּמְסַפֶּרֶת סִפּוּרִים. אוֹרִית מַגִּיעַ־שׁוֹלָב הִיא מְעַצֶּבֶת, מְאַיֶּרֶת וְגַם סוֹפֶרֶת. כָּתְבָה וְאִיְּרָה אֶת הַסֵּפֶר שְׁנֵינוּ. יַחַד הן יָצְרוּ סֵפֶר לְכָל מִי שֶׁרָצָה אֵי פַּעַם לָטוּס לְמָקוֹם אַחֵר לְגַמְרֵי...
הַרְפַּתְקָאוֹת מַתְחִילוֹת בְּכָל מִינֵי מְקוֹמוֹת...

1747317100278.png

ראה גם תגובה

יעלקר

Well-known member
מנהל

בדרך כלל אני כותב ביקורות ארוכות על ספרים קצרים. לשם הגיוון החלטתי לכתוב ביקורת קצרה על ספר ארוך.
מעשה בילד משועמם, ביום קיץ חם, שממריא עם הדמיון לחלל, עם יצור קצת אחר, בחללית שבנה בעצמו. והמסע הזה, מפגיש אותו ואותנו עם נפלאות הדמיון הילדי, עם המעבר בין ריאליזם לפנטזיה, בין פרוזה לשירה, ובעיקר מותיר אותנו משתוממים מול היופי. יופיין של המילים, יופיים של האיורים, ויופיו של המושג הנפלא ביותר שהעניקה לנו השפה - בית.
"אבינועם וזיגי בירח הקרח" שכתבה תמר הוכשטטר ואיירה אורית מגיע-שולב הוא ספר מהפנט, שמתאים לגילי 6 עד 120 ויהפוך את ראשית הקריאה של תלמידים/ות בכיתות א' וב', למסע בלתי נשכח. תמר הוכשטטר צברה לא מעט פסגות ספרותיות. ספר זה, הוא המרשים שבהן.
הבטחתי ביקורת קצרה, לא?
באדיבות קריאת חובה -ספרות ילדים מומלצת, פרופ' שי רודין

יעלקר

Well-known member
מנהל
מכשפה צבאית, גבר בן חמישים וספר אחד קסום במיוחד”
כך נפתח הפוסט המקסים של הסופרת והעורכת מאירה ברנע גולדברג על “אבינועם וזיגי בירח הקרח” מאת תמר הוכשטטר עם איורים מלאי קסם של Orit Magia.

באדיבות מאירה ברנע גולדברג

סיפור על מכשפה צבאית, ריב קל עם חנן וגם על אבינועם וזיגי בירח הקרח ועל אחת המאיירות הכי שוות בעולם (השמועות אומרות שגם הסופרת בסדר).
אז הכל התחיל כשחזרתי הביתה ממפגשים עם ילדים על כראמל וכשפתחתי את הדלת איש לא התייחס אלי. ראיתי את חנן (בעלי החמוד ,עוד פחות מחודש בן 50) קורא בהנאה את ספר הילדים "אבינועם וזיגי בירח הקרח" אז עשיתי מה שכל אישה אוהבת עושה, צילמתי אותו קורא את הספר בריכוז (הוא אפילו לא שם לב שנכנסתי).
ואז הראתי לו את התמונות והוא לא אהב אותן!!
אמרתי לו שכבר אין לי ילד חמוד לצלם אותו עם ספרי ילדים מהממים (יש לי מתבגר זועף בן 16 עוד מעט נעול בחדר ומנגן על גיטרה חשמלית) ושאני צריכה פתרון אז הוא אמר לי שמבוגר דביל זה גם לא פתרון ושאני צריכה לאמץ אולי חיית מחמד לצורך העניין.
לא הצלחתי להשיג אישור פרסום לתמונות.
🥹

בתמונות שלא אפרסם צילמתי את חנן המהמם שקוע מאד בספר ומחייך כל כמה שניות וזה היה כל כך יפה.
❤️
אני כל כך אוהבת אותו!!!
בכל אופן חשבתי שאולי זה הזמן לספר לכם משהו סופר מגניב על הסופרת תמר הוכשטטר. התאהבתי בה בשנת 2012 כשעבדתי בצומת ספרים והזמנתי אותה לפגוש את עובדי העתודה הניהולית לספר על עצמה אבל לא הצלחתי להקשיב כי הייתי עסוקה רק בלהסתכל עליה ולחשוב כמה היא מדהימה.
בכל אופן 2: תמר סיפרה לי שהיא הייתה המכשפה הצבאית הראשונה!!
כן! כן!! מכשפה צבאית!!! מה ששמעתם.
"בשירות הצבאי שלי הייתי מכשפה. שירתי בגל"צ אבל פחדתי מחדשות ולכן כשחיילת מבוגרת ממני הציעה לי להגיש איתה תוכנית ילדים, קפצתי על ההצעה. הגשתי את התוכנית בתור מכשפה ומאז הפכתי להיות המכשפה הצהלית הראשונה!
לתוכנית קראו תיבה מזמרת, הייתה בה דמות של מכשפה בגודל כף יד שגרה באולפן. החיילים האחרים היו כתבי חדשות מלאי חשיבות עצמית, בזו וזילזלו קצת בשתי החיילות שעושות קולות בתוכנית לילדים."
ועכשיו לסוף הטוב:
היום החיילים האלה הם הורים לילדים שמעריצים את הפודקאסט של אותן שתי חיילות (שעכשיו הן בנות 40).
לא שמעתם על הפודקסט הסכתוס ???? נסו להשיג כרטיס לאחד מהאירועים הפתוחים שלהן... בהצלחה.
אז תמר יום אחד פתחה סדנה למאיירים שרוצים להיות סופרים ופגשה לגמרי במקרה את הכישרון הענק Orit Magia שאני באופן אישי התעלפתי מסגנון האיור שלה (תחפשו גם את הספר סיפורי סופרנובה שהיא איירה, בקרוב המלצה גם עליו). ותעקבו אחרי אורית ותעברו כמוני על כל הפיד שלה כדי לשזוף את העיניים באור וצבע. (היא גם כתבה ספר נהדר בשם: מה שנסיכה צריכה).
בכל מקרה כל ההקדמה הארוכה רק כדי לכתוב לכם שאתם חייבים להקריא לילדים שלכם את "אבינועם וזיגי בירח הקרח" כי הוא מלא הומור ודמיון והוא מצחיק, ומלא חוכמה ומסתבר שביום קיץ חם בר"ג יכולים להתרחש כל כך הרבה דברים !!!! הוא מתאים לגן חובה וגם לכתות א'-ב' וגם לגברים בני 50 עוד פחות מחודש.
עם עובד - הוצאת ספרים Tamar Hochstadter

1747330758945.png 1747330723265.png 1747330785404.png 1747330699446.png

יעלקר

Well-known member
מנהל
יש לכם ילדים בני 4–9 בערך? אתם עומדים להגניב אותם ולשמח אותם עד השמים (ועד ירח הקרח! שזה מושלם לקיץ), ואם הם עוד לא קוראים בעצמם – גם לכם מזומנת הרפתקה כיפית בעולם הדמיון ובבילוי המשותף שלכם עם "אבינֹעם וזיגי בירח הקרח", ספר שכולו חן ושובבות והמצאות וקולות ורעשים מעניינים, וכבר אני מדמיינת איך הזאטוט המשפחתי (חמש וחצי) יתמכר אליו כליל.
הוא מספר על הרפתקה מסחררת שעבר הילד אבינעם ביום חם עם יצור קטן בשם זיגי, שבקע לפתע מתוך חור בנייר שהילד ניקב במחורר, וזיגי אפילו לא מציג את עצמו, אבל עובדה שאבינעם יודע שהוא זיגי בלי ששאל אותו אפילו. ולזיגי היה רעיון – לבנות חללית, כדי לטוס בה למקום פחות חם. וכל הנ"ל בכלל לא ספוילר, כי רואים את זה כבר על הכריכה. אבל עוד לא רואים עד כמה הספר הזה חמוד עד שלא פותחים אותו, כי די מהר אבינעם מתחיל לבנות חללית בעזרת כל מיני דברים מהמטבח ומארגז הכלים (כולל פטיש, מקדחות, "דבק גיבורים" ו"מברג נמרים") ומיד עולים מבין הדפים רעשים מדליקים: זזז, ארררר, נייי (קולות של מקדחה גדולה, מקדחה עדינה ומקדחה מרעישה, יש להקריא באינטונציות ההולמות) עד שהחללית מוכנה, ומה אתם יודעים – היא גם ממריאה לחלל! יחד עם אבינעם וזיגי, כמובן.
ואז קורים לשני הגיבורים שלנו, הגדול והפצפון, דברים נהדרים וגם מסוכנים מאוד, כי בסופו של דבר הם מתרסקים על ירח הקרח של שבתאי ופוגשים בו ניניקות שעושות נישופים קרים, ונישוף אחד מקפיא את אבינעם והוא הופך לגוש של קרח! אבל זיגי מציל אותו בעזרת ארגז הכלים (היכונו לשידור חוזר של רעשי המקדחות) והם מתגברים על כל הסכנות עד הסוף הטוב, שבו הם חוזרים הביתה ונזכרים איזה כיף היה ("כיף קפוא", ליתר דיוק), ובסוף-בסוף יש גם שיר של הניניקות, שלא ידעו מה זה "הביתה" עד שאבינעם הסביר להן. וכפי שאולי הבנתם מהתיאורים הנ"ל, מעטים סופרי הילדים שיודעים לכתוב לגילאים האלה בצורה כל כך מושכת ושובת-לב כמו תמר הוכשטטר. כיף קפוא של ספר, עם ציורים מרהיבים וחמודים להתפקע של אורית מגיע-שולב (60 עמ' מנוקדים ומלאי איורים).
באדיבות

המתלהבת-עטרה אופק

יעלקר

Well-known member
מנהל
באדיבות עם עובד הוצאת ספרים

ברכות לתמר הוכשטטר על זכיית ההסכת "אבינועם וזיגי בירח הקרח" בפרס יצירת ההסכתים העצמאית.
הפרס יוענק לתמר בטקס חגיגי שיתקיים בחודש הבא במשרדי כאן – תאגיד השידור הישראלי בירושלים.
"אבינועם וזיגי בירח הקרח "– הוא תסכית צבעוני, אינטליגנטי וערוך בקפידה, שמוביל ילדים (וגם מבוגרים!) למסע קסום מלא צלילים, דמיון ותעוזה – מהחום של רמת גן עד הקור של ירח שבתאי.
הוועדה ציינה: "מדובר בהסכת סיפורי לילדים, צבעוני וערוך בקפידה, שלוקח מאזינים רכים לעולמות קסומים מתוך חוויה איכותית ועמוקה. זהו הסכת פשוט אך מושקע, מוקפד ואינטליגנטי, שסוחף לעולמות הדימיון ומאפשר חוויה שוות ערך לקריאה איכותית דרך מדיום האודיו".
משתתפים ביצירה:
כתיבה וסיפור: תמר הוכשטטר
מוזיקה והשתתפות: אודי רז
מקהלה: האחיות אליהו
פסנתר: אלעד סדן
אנחנו גאים ונרגשים לראות יצירה ספרותית־מוזיקלית כזו מקבלת את הבימה הראויה לה.
לחובבי ספרות, דמיון ומוזיקה – הטו אוזן!
#עםעובד #הסכתים #אבינועםוזיגי #תמרהוכשטטר #ספרותילדים #כאןילדים #יצירהישראלית
כאן

Tamar Hochstadter

למעלה