🆕השבוע שיהיה - 22-28/01/2023📺

It's Always Sunny

Well-known member
בראשית היה רק ערוץ 1 :-D
:-D :-D

קלטו אותו באנטנה.
באותה אנטנה נקלטו גם כמה ערוצים ממדינות שכנות, בעיקר ערוץ מירדן וערוץ מלבנון*
אז לערוץ 1 קראו פשוט "ישראל".
והוא גם לא שידר בשבת. (עד שמתישהו הוא התחיל כן.)

ואז יום אחד עלה לאוויר ערוץ 2 תחת הכותרת "שידורי ניסיון".
ה"ניסיון" הזה נמשך המון זמן (לדעתי כמה שנים!) ושידר אחלה תוכניות!
ואז הפך לערוץ 2 הרשמי - הערוץ המסחרי הראשון בישראל. כלומר כזה שממומן מפרסומות, ולכן תלוי ברייטינג.
הוא הופעל ע"י 3 זכייניות: רשת, קשת וטלעד.
זה הלך ככה:
בימים ראשון ורביעי - שידורים של קשת.
בימים שני וחמישי - רשת.
בימים שלישי ושישי - טלעד.
ביום שבת - נגיד קשת.
וכל תקופה מסויימת (כמה חודשים/שנה/לא זוכרת) - הן היו מתחלפות ביניהן בימי השידור, וגם זכיינית אחרת היתה מקבלת את שבת.

כן, זה היה ערוץ מוזר.
(להבהרה - עדיין כל זה היה נקלט באנטנה, למי שלא היו כבלים.)

כמה שנים אח"כ סגרו את טלעד ונשארו רק רשת וקשת, שהתחלקו 3-4 בימים.
ונפתח גם ערוץ מסחרי נוסף! שנקרא ערוץ 10. (כי ערוץ 3 כבר היה בכבלים).

הרבה אח"כ - את הדברים הבאים אני מניחה שאת אפילו זוכרת כי זה העבר הדי קרוב:
ערוץ 2 פוצל לשני ערוצים נפרדים: קשת 12 ורשת 13.
וערוץ 10 נסגר :-(
וערוץ 14 נפתח :-( (כי זה לא ערוץ שטוב שיש אותו)
וערוץ 1 הפך לתאגיד השידור כאן 11.
(אני לא זוכרת באיזה סדר קרו כל הדברים האלו בדיוק)
ותאגיד השידור כאן 11 נסגר :-(
(אוקיי הדבר האחרון עוד לא קרה, אבל כנראה בקרוב יקרה)

במקביל מתישהו התחילו לפעול הכבלים, אבל גם הם היו בהתחלה 3 חברות נפרדות לפי איזורים ארץ: מתב, תבל, ערוצי זהב.
והרבה אח"כ - נוסדה חברת הלווין YES.
וחברות הכבלים התאחדו לחברת כבלים אחת בשם HOT. (יש מצב שגם הפכו קודם ל-2 חברות)

לשאלתך על תוכניות רכש - אני לא יודעת אם היו ממש בהתחלה, אבל בהחלט כן היו הרבה גם בערוץ הראשון, הרבה לפני שנכנסו השידורים המסחריים והכבלים.

*הערוץ מלבנון נקרא "ערוץ המזה"ת" והיה של נוצרים ששידרו לרחבי האיזור המוסלמי (והקצת יהודי) הזה תוכניות מסיונריות בשביל לנסות להמיר את כולנו לנצרות. זה לא הצליח להם, אולי כי רוב הצופים בכלל לא הבינו אנגלית :-D. בכל אופן ילדי ישראל צפו בו בעיקר בסרטים מצויירים. אני חושבת שהערוץ הזה עדיין קיים בפלטפורמות כלשהן.
**מתישהו היה גם ערוץ שנקרא "טלטקסט".
***היה גם ערוץ 33 ציבורי, שמתישהו היה ערוץ הכנסת, ומתישהו היה ערוץ החינוכית, ומתישהו שידרו בו כל מיני דברים אחרים, לפעמים אפילו תוכניות ממש טובות! (נדמה לי שאפילו שידרו שם את "הבית הלבן" בש"ח.)

יכול להיות שלא דייקתי בכל הפרטים אז מוזמנים לתקן, ואת בוודאי גם יכולה להשלים מוויקיפדיה :)

וגם לגלות את אחד הסיפורים ההזויים בהיסטוריה של הטלויזיה הישראלית: המחיקון והאנטי-מחיקון :-D
וואו, תודה על ההשקעה!
היה מעניין :-):

טוני החתול

Well-known member
מנהל
וגם לגלות את אחד הסיפורים ההזויים בהיסטוריה של הטלויזיה הישראלית: המחיקון והאנטי-מחיקון :-D
וואו זה לפני זמני.
זה היה נשמע לי מוכר, כנראה שמעתי על זה אבל לא ידעתי מה זה.
עכשיו קראתי על כך שזה היה משהו שאיפשר לראות טלוויזיה צבעונית, כי משום מה מנעו את זה(?)
*הערוץ מלבנון נקרא "ערוץ המזה"ת" והיה של נוצרים ששידרו לרחבי האיזור המוסלמי (והקצת יהודי) הזה תוכניות מסיונריות בשביל לנסות להמיר את כולנו לנצרות. זה לא הצליח להם, אולי כי רוב הצופים בכלל לא הבינו אנגלית :-D. בכל אופן ילדי ישראל צפו בו בעיקר בסרטים מצויירים. אני חושבת שהערוץ הזה עדיין קיים בפלטפורמות כלשהן.
זה גם קשור לזה שיש די הרבה נוצרים בלבנון (מבדיקה מהירה נראה לי שליש מהמדינה) ויש אחוזים בודדים של נוצרים בכל מדינה ערבית באזור (ובתוך האוכלוסיה הערבית בישראל כמובן)
קצת גם הסבר לגבי זה בממירים של הכבלים במקור ערוץ 1 בממיר היה בשביל ערוץ 1 וערוץ 2 בממיר היה בשביל ערוץ 2.
(ולכן לערוץ הראשי של הכבלים קראו ערוץ 3)*
אבל עם השנים משום מה הזיזו את ערוץ 1 לערוץ 11 בממיר ואת ערוץ 2 לערוץ 22 בממיר. (וככה זה היה גם בממירים של יס)
לכן כשעשו את השינוי של ערוץ 1 היה הגיוני להשתמש במספר 11.

*ערוץ 3 טכנית נקרא ערוץ המשפחה
ערוץ 4 היה לסרטים
ערוץ 5 היה לספורט (ונראה לי שעדיין לערוצי ספורט קוראים 5+ אפילו שהם לא שם)
ערוץ 6 היה ערוץ הילדים כמובן
ערוץ 7 היה בשביל MTV
וערוץ 8 היה מדעי

ובנוסף לזה היו המון ערוצים מחול.

לשאלתך על תוכניות רכש - אני לא יודעת אם היו ממש בהתחלה, אבל בהחלט כן היו הרבה גם בערוץ הראשון, הרבה לפני שנכנסו השידורים המסחריים והכבלים.
זה קטע שבהתחלה כל תוכניות הרכש שיכלנו לראות בארץ היו או בערוץ 1 או בערוץ המזרח התיכון (זכור לי שהיו שם כמה דברים טובים, אבל אני לא זוכר מה)
אז כמובן קיבלנו עוד יותר כשהיה ערוץ 2 (בין היתר באפי תודה רבה)(עד שהמניאקים בקשת הפסיקו בסוף עונה 3)
ואז כמובן בכבלים ובלוויין. ששם הייתה חלק גדול מהתחרות בינהם בשלב מסוים כי כל אחד הביא תכנים אחרים שזה בעצם עד היום, אם כי היום כל HBO למשל יש בשניהם.
ואני לא בטוח מתי זה קרה בעצם שהפסיקו בכלל להיות תוכניות רכש בערוצים הישראליים - כלומר ערוץ 1 וערוץ 2. נראה לי שזה קרה עוד לפני שערוץ 2 התפצל.

***היה גם ערוץ 33 ציבורי, שמתישהו היה ערוץ הכנסת, ומתישהו היה ערוץ החינוכית, ומתישהו שידרו בו כל מיני דברים אחרים, לפעמים אפילו תוכניות ממש טובות! (נדמה לי שאפילו שידרו שם את "הבית הלבן" בש"ח.)
אה נכון היה את חינוכית.
שזה היה מוזר כי למשך הרבה מאוד זמן בעצם ערוץ 1 היה בבוקר ועד 5 אחר הצהריים חינוכית ואז הוא הפך להיות משהו אחר שהיה כאילו ערוץ 1 האמיתי.
אז בחינוכית היו לרוב יותר תכנים לילדים ובשלב מסוים היה רצועה יומית שנקראה "זאפ לראשון". והיו סדרות לילדים ונוער כמו "השבט" (שהייתה מעולה).
ואז בשלב מסויים בכבלים החינוכית קיבלו ערוץ משלהם שהיה חינוכית 23 (כי זה היה בערוץ 23 בממיר). והיו שם לפעמים סדרות ממש טובות. נראה לי שבסופש הם כאילו לא עבדו אז הם שידרו לופ של סדרות באורך של איזה 4 שעות. ונראה לי ששם ראיתי את הסדרה "אני קלאודיוס"

didalf

Well-known member
שזה היה מוזר כי למשך הרבה מאוד זמן בעצם ערוץ 1 היה בבוקר ועד 5 אחר הצהריים חינוכית ואז הוא הפך להיות משהו אחר שהיה כאילו ערוץ 1 האמיתי.
אז בחינוכית היו לרוב יותר תכנים לילדים ובשלב מסוים היה רצועה יומית שנקראה "זאפ לראשון". והיו סדרות לילדים ונוער כמו "השבט" (שהייתה מעולה).
כיוון שהיה לי רק ערוץ 1 הייתי חיה על רצועת הילדים הזאת כל ילדותי.
השבט באמת הייתה מעולה. לא זוכרת כלום חוץ מלבוש משונה ושאהבתי אותה ממש.

It's Always Sunny

Well-known member
וואו זה לפני זמני.
זה היה נשמע לי מוכר, כנראה שמעתי על זה אבל לא ידעתי מה זה.
עכשיו קראתי על כך שזה היה משהו שאיפשר לראות טלוויזיה צבעונית, כי משום מה מנעו את זה(?)

זה גם קשור לזה שיש די הרבה נוצרים בלבנון (מבדיקה מהירה נראה לי שליש מהמדינה) ויש אחוזים בודדים של נוצרים בכל מדינה ערבית באזור (ובתוך האוכלוסיה הערבית בישראל כמובן)

קצת גם הסבר לגבי זה בממירים של הכבלים במקור ערוץ 1 בממיר היה בשביל ערוץ 1 וערוץ 2 בממיר היה בשביל ערוץ 2.
(ולכן לערוץ הראשי של הכבלים קראו ערוץ 3)*
אבל עם השנים משום מה הזיזו את ערוץ 1 לערוץ 11 בממיר ואת ערוץ 2 לערוץ 22 בממיר. (וככה זה היה גם בממירים של יס)
לכן כשעשו את השינוי של ערוץ 1 היה הגיוני להשתמש במספר 11.

*ערוץ 3 טכנית נקרא ערוץ המשפחה
ערוץ 4 היה לסרטים
ערוץ 5 היה לספורט (ונראה לי שעדיין לערוצי ספורט קוראים 5+ אפילו שהם לא שם)
ערוץ 6 היה ערוץ הילדים כמובן
ערוץ 7 היה בשביל MTV
וערוץ 8 היה מדעי

ובנוסף לזה היו המון ערוצים מחול.

זה קטע שבהתחלה כל תוכניות הרכש שיכלנו לראות בארץ היו או בערוץ 1 או בערוץ המזרח התיכון (זכור לי שהיו שם כמה דברים טובים, אבל אני לא זוכר מה)
אז כמובן קיבלנו עוד יותר כשהיה ערוץ 2 (בין היתר באפי תודה רבה)(עד שהמניאקים בקשת הפסיקו בסוף עונה 3)
ואז כמובן בכבלים ובלוויין. ששם הייתה חלק גדול מהתחרות בינהם בשלב מסוים כי כל אחד הביא תכנים אחרים שזה בעצם עד היום, אם כי היום כל HBO למשל יש בשניהם.
ואני לא בטוח מתי זה קרה בעצם שהפסיקו בכלל להיות תוכניות רכש בערוצים הישראליים - כלומר ערוץ 1 וערוץ 2. נראה לי שזה קרה עוד לפני שערוץ 2 התפצל.

אה נכון היה את חינוכית.
ואז בשלב מסויים בכבלים החינוכית קיבלו ערוץ משלהם שהיה חינוכית 23 (כי זה היה בערוץ 23 בממיר). והיו שם לפעמים סדרות ממש טובות. נראה לי שבסופש הם כאילו לא עבדו אז הם שידרו לופ של סדרות באורך של איזה 4 שעות. ונראה לי ששם ראיתי את הסדרה "אני קלאודיוס"
כיוון שהיה לי רק ערוץ 1 הייתי חיה על רצועת הילדים הזאת כל ילדותי.
אני שוב אחזור על עצמי ואומר שמה שאתם כותבים ממש מעניין

Lhuna3

Well-known member
כשהגיעו הטלויזיות הצבעוניות אז הן היו בהתחלה מאוד יקרות ורק לעשירים היה, והשלטון היה סוציאליסטי מאוד והחליט שזה לא הוגן שרק עשירים יראו טלויזיה בצבע, אז יצרו את ה"מחיקון" - טכנולוגיה ש"מוחקת את הצבע" מהשידור עצמו והחליטו שרק ככה רשות השידור תשדר.
ואז מישהו המציא ה"אנטי-מחיקון" - רכיב שמוסיפים לטלויזיה עצמה והוא "מחזיר את הצבע" לשידור, והיו מוכרים אותו לקוני/בעלי טלויזיה צבעונית, ככה שהם ראו בכל זאת בצבע.

Lhuna3

Well-known member
אני לא בטוח מתי זה קרה בעצם שהפסיקו בכלל להיות תוכניות רכש בערוצים הישראליים - כלומר ערוץ 1 וערוץ 2. נראה לי שזה קרה עוד לפני שערוץ 2 התפצל.
וואו, לא חשבתי על זה בכלל, העניין הזה שהם הפסיקו לשדר רכש!!
אני גם לא יודעת מתי זה קרה. למעשה כשהגיעו אלי YES (כבלים מעולם לא היו אצלנו) אז התחלתי לצפות יותר ויותר בערוצי הסדרות שלו, ככה שפשוט לא שמתי לב כשהם נעלמו מהערוצים המסחריים והציבוריים!

טוני החתול

Well-known member
מנהל
וואי השבט
אולי בגלל שאני הייתי מבוגר יותר
ואולי בגלל שהזיכרון שלי לסדרות היה מעולה,
כי אני זוכר המון.
אני יכול עכשיו לשבת ולהסביר על משושה האהבה שהיה בין בריי, טרודי, זוט (אח של בריי), אבוני, אמבר, והבחור משבט היער
(ואני כותב את זה בלי בדיקה)
וזה כלל את זה שלטרודי נולדה הבת של זוט (שהיא קראה לה בריידי), את זה שלקס הרג את זוט, את זה שטרודי בגדה בכולם בשביל מסדר דתי שראה את זוט כסוג של אל והשתלט על כל העיר (אני די בטוח שלעיר אף פעם לא ניתן שם)
חוץ מזה שאר חברי הMall Rats המתחלפים רבות כמו דאל הנמוך, טאי-סן, לקס, זנדרה, ריאן ואיכשקוראים לו שגר בקניון לפני כולם. ושתי האחיות מאזור הכפר. והילד החרש שנעלם ממש מוקדם בעונה 1 ולאורך כל הסדרה קיוויתי שימצאו אותו איכשהו.
וכל העלילה של החיסון למגפה שחזרה.
וזה שבעונה 4 הגיעו הטכניים המעצבנים והסדרה די נהרסה (אבל לפחות ג'יי היה חתיך) ואז גם הגיעו ראם והאחיות התאומות של אבוני.

אגב נראה לי שיש את כל הסדרה ביו-טיוב והרבה פעמים בא לי לצפות בה שוב. אבל זה 5 עונות שכל עונה היו בה איזה 50 פרקים. זה מטורף לחלוטין.
(אבל אם תהיה צפייה קבוצתית בפורום לא תהיה לי ברירה)

וואו, לא חשבתי על זה בכלל, העניין הזה שהם הפסיקו לשדר רכש!!
אני גם לא יודעת מתי זה קרה. למעשה כשהגיעו אלי YES (כבלים מעולם לא היו אצלנו) אז התחלתי לצפות יותר ויותר בערוצי הסדרות שלו, ככה שפשוט לא שמתי לב כשהם נעלמו מהערוצים המסחריים והציבוריים!
היו הרבה סדרות רכש שצפיתי בערוץ 2. הסופרנוס ועמוק באדמה למשל.
אני חושב שאפילו אבודים שודרה בערוץ 2.
שזה מטורף כי זה אומר שראיתי את הסדרות האלו עם פרסומות

*ועכשיו אני נזכר בתופעה שנקראה "טלעוד" שנקראה על שם החברה טלעד שהייתה האשמה העיקרית בה - זה שהיו משנים את שעות הפרקים משבוע לשבוע והרבה פעמים גם ברגע האחרון ובלי אזהרה. אז היית מתיישב לראות סדרה ב9 בערב והיא לא הייתה עולה לעוד איזה שעה. זה היה בעיקר נוראי אם היית רוצה להקליט דברים. והרבה פעמים היון פשוט דוחים פרקים לשעות נורא מאוחרות בערב וזה היה קשה לצפות בהם.

עוד משהו שחשוב לציין אם מדברים על צפייה בטלוויזיה בימים ההם זה ערוץ Star שהיה ערוץ של איזו חברה אסייתית ושידר המון סדרות רכז אמריקאיות. ושם נאלצתי לצפות בעונות המאוחרות של באפי ובכל אנג'ל.
ואז לפני חצי שנה סטאר חזרו לחיינו כי מסתבר שהם המפעילים של דיסני+ באסיה.

didalf

Well-known member
וואי השבט
אולי בגלל שאני הייתי מבוגר יותר
ואולי בגלל שהזיכרון שלי לסדרות היה מעולה,
כי אני זוכר המון.
חוצפה בעיני זה שאתה לא זוכר כלום על אף אחד אבל זוכר סדרות מלפני 20 שנה!!!
אני יכול עכשיו לשבת ולהסביר על משושה האהבה שהיה בין בריי, טרודי, זוט (אח של בריי), אבוני, אמבר, והבחור משבט היער
(ואני כותב את זה בלי בדיקה)
וזה כלל את זה שלטרודי נולדה הבת של זוט (שהיא קראה לה בריידי), את זה שלקס הרג את זוט, את זה שטרודי בגדה בכולם בשביל מסדר דתי שראה את זוט כסוג של אל והשתלט על כל העיר (אני די בטוח שלעיר אף פעם לא ניתן שם)
חוץ מזה שאר חברי הMall Rats המתחלפים רבות כמו דאל הנמוך, טאי-סן, לקס, זנדרה, ריאן ואיכשקוראים לו שגר בקניון לפני כולם. ושתי האחיות מאזור הכפר. והילד החרש שנעלם ממש מוקדם בעונה 1 ולאורך כל הסדרה קיוויתי שימצאו אותו איכשהו.
וכל העלילה של החיסון למגפה שחזרה.
וזה שבעונה 4 הגיעו הטכניים המעצבנים והסדרה די נהרסה (אבל לפחות ג'יי היה חתיך) ואז גם הגיעו ראם והאחיות התאומות של אבוני.
וואי השמות האלה כ"כ מוכרים לי והכל מוכר באופן מעורפל.
אבוני! אמבר! השיער המוזר עם הצמות והאיפור שלהן!! והיה אחד חתיך (בריי?)
אגב נראה לי שיש את כל הסדרה ביו-טיוב והרבה פעמים בא לי לצפות בה שוב. אבל זה 5 עונות שכל עונה היו בה איזה 50 פרקים. זה מטורף לחלוטין.
(אבל אם תהיה צפייה קבוצתית בפורום לא תהיה לי ברירה)
יאא קצת בא לי אבל זה ארוך אם ככה. וראיתי גם שהפרקים עצמם מחולקים לחלקים נראה לי סיוט. שיעלו לנטפליקס!

טוני החתול

Well-known member
מנהל
יאא קצת בא לי אבל זה ארוך אם ככה. וראיתי גם שהפרקים עצמם מחולקים לחלקים נראה לי סיוט. שיעלו לנטפליקס!
זה דווקא רק הפרק הראשון מחולק משום מה לשני חלקים. השאר זה כל פרק סרטון אחד.
לא שזה ממש משנה כי זה פלייליסט ככה שכל הסרטונים עולים ברצף אחד אחרי השני.

אבל קצת זה ארוך בטירוף.
(אם כי זה בערך האורך של כל חברים ועשיתי את זה)
אבוני! אמבר! השיער המוזר עם הצמות והאיפור שלהן!! והיה אחד חתיך (בריי?)
הכי קטע זה צבעי הפנים.
זה כאילו כל המבוגרים מתו והדבר הראשון שכל הילדים עושים זה לצבוע את הפנים שלהם.
(והדבר השני זה להתחלק לשבטים אלימים)
וכן, בריי היה החתיך הראשי. והוא גם היה אידיאליסט מדהים וחמוד.
אם כי אני מניח שהרבה אנשים יותר נמשכו ללקס שהיה באד בוי.
חוצפה בעיני זה שאתה לא זוכר כלום על אף אחד אבל זוכר סדרות מלפני 20 שנה!!!
זה עצוב זה מה שזה.
כי יש המון דברים בחיים שלי שאני זוכר הרבה יותר גרוע.
ראיתי את הסדרה כשהייתי בתיכון ואני זוכר את האנשים שלמדתי איתם בכיתה הרבה פחות טוב. וגם אנשים שעבדתי איתם או הייתי מיודד איתם לפני פחות שנים ואני זוכר פחות טוב.

lemon lyman

Well-known member
עוד משהו שחשוב לציין אם מדברים על צפייה בטלוויזיה בימים ההם זה ערוץ Star שהיה ערוץ
אני גם אהבתי את ערוץ הזה וממש התבאסתי שיס הפסיקו לשדר אותו
אגב משום מה אני זוכרת רק את שפץ ביתך שראיתי שם אבל לא נראה לי שראיתי רק את זה
אז תזכיר לי מה עוד שידרו שם
אגב יש ביס ערוץ שנקרא METV
שבו גם משדרים כל מן סדרות מפעם או יותר נכון שידרו כי עכשיו הם משדרים רק סדרה אחת
. הסופרנוס ועמוק באדמה למשל.
אני חושב שאפילו אבודים שודרה בערוץ 2.
זה היה ערוץ 10 אני זוכרת את זה כי כמו שסיפרתי פעם בזמנו בגלל שאהבתי את מת'יו פוקס שהסדרה התחילה אז זה ממש ביאס אותי שהוט קנו אותה אז כשהיה לי אפשרות לראות אותה ממש שמחתי
אגב בכל מקרה גם בדקתי בעמוד ויקפדיה של הסדרה בעברית ושם משום מה כתוב ליד ערוץ 10 בסוגריים עונה 1 יש מצב שהם שידרו רק את עונה 1?
בכל אופן גם חינוכית שידרו את אבודים זה היה אחרי שהם שידרו את הבית הלבן וזה גם ביאס אותי כי העדפתי שהם ישדרו את הבית הלבן שוב .מה שהם באמת עשו אחרי השידור של אבודים הסתיים ואחרי שהם שידרו את הבית הלבן אז הם שידרו שוב את אבודים ואם אני לא טועה הערוץ עצמו נסגר אחרי שהם שידרו את הפרק האחרון של אבודים
(הם שידרו באותה תקופה גם את מד מן )

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member
הכי קטע זה צבעי הפנים.
חחח כן באיפור התכוונתי לצבעי פנים
זה כאילו כל המבוגרים מתו והדבר הראשון שכל הילדים עושים זה לצבוע את הפנים שלהם.
תכלס:-D וגם לעשות המון תסרוקות מוזרות.
"היי יש אפוקליפסה אבל קודם נשב ונקלע המון המון צמות"

וכן, בריי היה החתיך הראשי. והוא גם היה אידיאליסט מדהים וחמוד.
אם כי אני מניח שהרבה אנשים יותר נמשכו ללקס שהיה באד בוי.
אהה רגע גיגלתי אותם וזה עם השיער השחור זה לקס, אז התכוונתי אליו:-D

זה עצוב זה מה שזה.
כי יש המון דברים בחיים שלי שאני זוכר הרבה יותר גרוע.
ראיתי את הסדרה כשהייתי בתיכון ואני זוכר את האנשים שלמדתי איתם בכיתה הרבה פחות טוב. וגם אנשים שעבדתי איתם או הייתי מיודד איתם לפני פחות שנים ואני זוכר פחות טוב.
בהחלט עצוב.

keren or5

Well-known member
בראשית היה רק ערוץ 1 :-D

קלטו אותו באנטנה.
באותה אנטנה נקלטו גם כמה ערוצים ממדינות שכנות, בעיקר ערוץ מירדן וערוץ מלבנון*
אז לערוץ 1 קראו פשוט "ישראל".
והוא גם לא שידר בשבת. (עד שמתישהו הוא התחיל כן.)

ואז יום אחד עלה לאוויר ערוץ 2 תחת הכותרת "שידורי ניסיון".
ה"ניסיון" הזה נמשך המון זמן (לדעתי כמה שנים!) ושידר אחלה תוכניות!
ואז הפך לערוץ 2 הרשמי - הערוץ המסחרי הראשון בישראל. כלומר כזה שממומן מפרסומות, ולכן תלוי ברייטינג.
הוא הופעל ע"י 3 זכייניות: רשת, קשת וטלעד.
זה הלך ככה:
בימים ראשון ורביעי - שידורים של קשת.
בימים שני וחמישי - רשת.
בימים שלישי ושישי - טלעד.
ביום שבת - נגיד קשת.
וכל תקופה מסויימת (כמה חודשים/שנה/לא זוכרת) - הן היו מתחלפות ביניהן בימי השידור, וגם זכיינית אחרת היתה מקבלת את שבת.

כן, זה היה ערוץ מוזר.
(להבהרה - עדיין כל זה היה נקלט באנטנה, למי שלא היו כבלים.)

כמה שנים אח"כ סגרו את טלעד ונשארו רק רשת וקשת, שהתחלקו 3-4 בימים.
ונפתח גם ערוץ מסחרי נוסף! שנקרא ערוץ 10. (כי ערוץ 3 כבר היה בכבלים).

הרבה אח"כ - את הדברים הבאים אני מניחה שאת אפילו זוכרת כי זה העבר הדי קרוב:
ערוץ 2 פוצל לשני ערוצים נפרדים: קשת 12 ורשת 13.
וערוץ 10 נסגר :-(
וערוץ 14 נפתח :-( (כי זה לא ערוץ שטוב שיש אותו)
(אני לא זוכרת באיזה סדר קרו כל הדברים האלו בדיוק)
ותאגיד השידור כאן 11 נסגר :-(
(אוקיי הדבר האחרון עוד לא קרה, אבל כנראה בקרוב יקרה)

במקביל מתישהו התחילו לפעול הכבלים, אבל גם הם היו בהתחלה 3 חברות נפרדות לפי איזורים ארץ: מתב, תבל, ערוצי זהב.
והרבה אח"כ - נוסדה חברת הלווין YES.
וחברות הכבלים התאחדו לחברת כבלים אחת בשם HOT. (יש מצב שגם הפכו קודם ל-2 חברות)

**מתישהו היה גם ערוץ שנקרא "טלטקסט".

יכול להיות שלא דייקתי בכל הפרטים אז מוזמנים לתקן, ואת בוודאי גם יכולה להשלים מוויקיפדיה :)

וואו, איזו תשובה מפורטת (y)

לי בגן היה כבר את הכבלים שהגיעו אחרי שהיה רק ערוץ 1 -2, אבל אני גם זוכרת שבתקופה הזאת זה היה מאוד חדיש ולרוב החברות שלי לא היה בבית. באופן מוזר באמת היה מעין טרנד כזה שתמיד הייתה לי חברה בלי כבלים אבל לסבתא שלה היה והיא הייתה מקליטה לה דברים עם הכבלים, שזה מה שעדי אמרה שגם היא הייתה במצב הזה. זה בדיעבד מרגיש מוזר כי אני זוכרת את הקטע הזה כמעט עם כל החברות שלי באותה תקופה. למה היה שלב שהמבוגרים היו יותר מתקדמים טכנולוגית מהצעירים? נראה לי שבתקופה האת המשפחה שלי היו תמיד מתקדמים בטכנולוגיה ותמיד שהיה דבר חדש היינו בין הראשונים לעשות. בגלל זה נגיד יש מלא דברים מהערוץ הראשון שהרבה אנשים בגילי גדלו עליהם שאני לא, כי כבר היה את ערוץ הילדים והיה יותר שווה לראות אותו מאשר דברים לילדים בערוץ הראשון. (למשל לא ראיתי אף פעם המומינים)
היה לנו שלב בין הוידאו לממירים המקליטים שהיינו מקליטים על דיסקים DVD, לעוד מישהו היה את זה? בעקרון הייתה תקופה קצרה לפני הממירים המקליטים שכבר את רוב הדברים ראו על DVD (נגיד שהשכירו סרט) והיה לנו מכשיר DVD מקליט והיו לקנות DVD-ים ריקים כאלה שאפשר להקליט עליהם רק דבר אחד וזה לנצח, והיו כאלה ריקים שאפשר להקליט ואז להקליט עליהם שוב. היה לי (והאמת זה עדיין נמצא אלינו) מכשיר שהיה DVD מקליט + וידאו באותו מכשיר. זה היה מאוד שימושי כי העברתי באמצעותו כל מיני דברים שהקלטנו על קלטות- סרטונים ביתיים כאלה, לדיסקים..
לצערי זה היה השלב שבו ההורים שלי הפסיקו להיות מסונכרנים עם העולם הטכנולוגי והכל התדרדר משם. את הממיר המקליט הם קנו וזה השידרוג האחרון שהם עשו, וגם זה היה בשלב שכבר אמרתי להם לעשות כי אבא שלי המשיך להקליט על הדיסקים שלו וכבר היה ממש נפוץ ממירים מקליטים ו-VOD. מאז הם הפכו לבומרים ורואים טלווזיה עדיין כמו אנשים זקנים. יש לנו HOT שאני שונאת, אבל הם בשלב שהם לא יסכימו להחליף כבר לשום דבר אחר (אני כ"כ רוצה יס או אולי אופציה אחרת), אבל זהו הם נתקעו שם.

It's Always Sunny

Well-known member
וואו, איזו תשובה מפורטת (y)

לי בגן היה כבר את הכבלים שהגיעו אחרי שהיה רק ערוץ 1 -2, אבל אני גם זוכרת שבתקופה הזאת זה היה מאוד חדיש ולרוב החברות שלי לא היה בבית. באופן מוזר באמת היה מעין טרנד כזה שתמיד הייתה לי חברה בלי כבלים אבל לסבתא שלה היה והיא הייתה מקליטה לה דברים עם הכבלים, שזה מה שעדי אמרה שגם היא הייתה במצב הזה. זה בדיעבד מרגיש מוזר כי אני זוכרת את הקטע הזה כמעט עם כל החברות שלי באותה תקופה. למה היה שלב שהמבוגרים היו יותר מתקדמים טכנולוגית מהצעירים? נראה לי שבתקופה האת המשפחה שלי היו תמיד מתקדמים בטכנולוגיה ותמיד שהיה דבר חדש היינו בין הראשונים לעשות. בגלל זה נגיד יש מלא דברים מהערוץ הראשון שהרבה אנשים בגילי גדלו עליהם שאני לא, כי כבר היה את ערוץ הילדים והיה יותר שווה לראות אותו מאשר דברים לילדים בערוץ הראשון. (למשל לא ראיתי אף פעם המומינים)
היה לנו שלב בין הוידאו לממירים המקליטים שהיינו מקליטים על דיסקים DVD, לעוד מישהו היה את זה? בעקרון הייתה תקופה קצרה לפני הממירים המקליטים שכבר את רוב הדברים ראו על DVD (נגיד שהשכירו סרט) והיה לנו מכשיר DVD מקליט והיו לקנות DVD-ים ריקים כאלה שאפשר להקליט עליהם רק דבר אחד וזה לנצח, והיו כאלה ריקים שאפשר להקליט ואז להקליט עליהם שוב. היה לי (והאמת זה עדיין נמצא אלינו) מכשיר שהיה DVD מקליט + וידאו באותו מכשיר. זה היה מאוד שימושי כי העברתי באמצעותו כל מיני דברים שהקלטנו על קלטות- סרטונים ביתיים כאלה, לדיסקים..
לצערי זה היה השלב שבו ההורים שלי הפסיקו להיות מסונכרנים עם העולם הטכנולוגי והכל התדרדר משם. את הממיר המקליט הם קנו וזה השידרוג האחרון שהם עשו, וגם זה היה בשלב שכבר אמרתי להם לעשות כי אבא שלי המשיך להקליט על הדיסקים שלו וכבר היה ממש נפוץ ממירים מקליטים ו-VOD. מאז הם הפכו לבומרים ורואים טלווזיה עדיין כמו אנשים זקנים. יש לנו HOT שאני שונאת, אבל הם בשלב שהם לא יסכימו להחליף כבר לשום דבר אחר (אני כ"כ רוצה יס או אולי אופציה אחרת), אבל זהו הם נתקעו שם.
יש משהו ספציפי ביס שאת רוצה לראות? או שפשוט נמאס לך מהוט?
איך את רואה היום טלוויזיה? נטפליקס?

keren or5

Well-known member
יש משהו ספציפי ביס שאת רוצה לראות? או שפשוט נמאס לך מהוט?
אני לא ממש חושבת על משהו ספיציפי, אני מרגישה שהממשק של הוט נורא. הוא עושה מלא בעיות, וממש קשה להשתמש ב-VOD. אני לא בטוחה שאני בהכרח רוצה יס, כי אני יודעת שיש כל מיני אופציות אחרות עכשיו כמו סטינג TV וכאלה, אז יכול להיות שאני אעשה משהו מהם. אני שמתי לב שלאחרונה נורא חסרה לי ההרגשה של הזיפזופ ולפתוח את הטלוויזיה מבלי לדעת מראש מה אני הולכת לראות. אני רוצה גם לקנות טלוויזיה חכמה כדי שיהיה לי אופציות ליוטיוב, נטפליקס ודיסני +. כרגע אין לי טלוויזיה חכמה וניסיתי להשתמש בל מיני מכשירים שמזרימים תוכן מהמחשב לטלוויזיה, אבל הסתבבתי עם כולם כי אני גם קצת בומרית, עד שנמאס לי ובאמת אני רואה דברים בעיקר דר המחשב (נטפליקס או דודים) אבל זה הקטע אני מוצאת את עצמי שפשוט הגעתי למצב שלא בא לי לבחור מה לראות, אלא בא לי לפתוח טלוויזיה ולזפזפ ולראות רק אם משהו נראה לי מעניין. גם לאחרונה אני נכנסת לנטפליקס בלי להחליט מה לראות מראש, אלא סתם עוברת על האופציות שיש (רוב התכנים, אם שמים עליהם את העכבר מתחילים להראות מעין פרומו קצר שנותן לי אינדיקציה בערך על מה הסרט/סדרה יהיו). וכבר ראיתי כמה סרטים וסדרות בנטפליקס שראיתי במקרה ככה. אבל חסרה לי ממש הפעולה של לשבת על הספה ולזפזפ בין ערוצים, לכן אני כן רוצה ממיר כלשהו, רק לא הוט כי הוא ממש נוראי ולא בא לי לראות דרכו טלוויזיה בכלל.

didalf

Well-known member
לי בגן היה כבר את הכבלים שהגיעו אחרי שהיה רק ערוץ 1 -2, אבל אני גם זוכרת שבתקופה הזאת זה היה מאוד חדיש ולרוב החברות שלי לא היה בבית
אצלי זה היה הפוך, הייתי היחידה בלי כבלים וחוץ מלבקש מסבתא להקליט לי הייתי הולכת לחברות בצהריים לראות קטנטנות.
למה היה שלב שהמבוגרים היו יותר מתקדמים טכנולוגית מהצעירים?
זה באמת קטע מוזר כי סבתא שלי באמת הייתה פעם יחסית מתקדמת לאנשים בגילה, הייתה אשפית הקלטות בוידאו. היום היא אלרגית לטכנולוגיה בקטע מתסכל [אותה ואותנו]. [כמות הפעמים שהסברתי לה איך להגיע לאותו דבר בVOD;-(]

נראה לי שבתקופה האת המשפחה שלי היו תמיד מתקדמים בטכנולוגיה ותמיד שהיה דבר חדש היינו בין הראשונים לעשות.
אצל ההורים שלי זה לא היה טכנופוביה אלא אידאולוגיה, עלק|שפם|
בגלל זה נגיד יש מלא דברים מהערוץ הראשון שהרבה אנשים בגילי גדלו עליהם שאני לא, כי כבר היה את ערוץ הילדים והיה יותר שווה לראות אותו מאשר דברים לילדים בערוץ הראשון. (למשל לא ראיתי אף פעם המומינים)
טוב לא לראות אף פעם המומינים זה עצוב.

זה לא היה לי8-*
אבל היה שלב שהייתי מורידה סרטים באימיול וצורבת ל DVD.

יש לנו HOT שאני שונאת, אבל הם בשלב שהם לא יסכימו להחליף כבר לשום דבר אחר (אני כ"כ רוצה יס או אולי אופציה אחרת), אבל זהו הם נתקעו שם.
איזה באסה|פנים|
אני לא ממש חושבת על משהו ספיציפי, אני מרגישה שהממשק של הוט נורא. הוא עושה מלא בעיות, וממש קשה להשתמש ב-VOD. אני לא בטוחה שאני בהכרח רוצה יס, כי אני יודעת שיש כל מיני אופציות אחרות עכשיו כמו סטינג TV וכאלה, אז יכול להיות שאני אעשה משהו מהם. אני שמתי לב שלאחרונה נורא חסרה לי ההרגשה של הזיפזופ ולפתוח את הטלוויזיה מבלי לדעת מראש מה אני הולכת לראות. אני רוצה גם לקנות טלוויזיה חכמה כדי שיהיה לי אופציות ליוטיוב, נטפליקס ודיסני +. כרגע אין לי טלוויזיה חכמה וניסיתי להשתמש בל מיני מכשירים שמזרימים תוכן מהמחשב לטלוויזיה, אבל הסתבבתי עם כולם כי אני גם קצת בומרית, עד שנמאס לי ובאמת אני רואה דברים בעיקר דר המחשב (נטפליקס או דודים) אבל זה הקטע אני מוצאת את עצמי שפשוט הגעתי למצב שלא בא לי לבחור מה לראות, אלא בא לי לפתוח טלוויזיה ולזפזפ ולראות רק אם משהו נראה לי מעניין. גם לאחרונה אני נכנסת לנטפליקס בלי להחליט מה לראות מראש, אלא סתם עוברת על האופציות שיש (רוב התכנים, אם שמים עליהם את העכבר מתחילים להראות מעין פרומו קצר שנותן לי אינדיקציה בערך על מה הסרט/סדרה יהיו). וכבר ראיתי כמה סרטים וסדרות בנטפליקס שראיתי במקרה ככה. אבל חסרה לי ממש הפעולה של לשבת על הספה ולזפזפ בין ערוצים, לכן אני כן רוצה ממיר כלשהו, רק לא הוט כי הוא ממש נוראי ולא בא לי לראות דרכו טלוויזיה בכלל.
אני שמחה שמישהי חולקת איתי את האהבה הבומרית שלי לזפזופ:-D|מאוהב|

למעלה