 רעיון למחשבה...

Noagal61

New member
 רעיון למחשבה...

מי יכול לעזור ולהבין אותנו, רק אנחנו...
הייתי מטופלת (חצי שנה) בקבוצה עם פסיכולוג (מחלקה) ודייאטנית, מפגש שבועי.
הדבר שגרם לי לחזור ולהבין דברים אחרת זה הטיפול הרפואי, דווקא הטיפול הקבוצתי, לשמוע ולשתף בדיוק את החוויות והרגשות, שאת מתמודדת איתם בלי שישפטו אותך, להשתחרר מכל השקרים, המעשים, השיגעון שעבר עלייך כל השבוע בלי להרגיש פחד ואפילו לצחוק על דברים (כי זה שלנו), אבל הכי חשוב פתאום את רואה ושומעת דרכים אחרות להתמודד עם דברים, ההינו מגיעות למסקנות מחיבור מחשבות וסיטואציות שעברו עלינו כל השבוע, מחזקות אחת השנייה מפרגנות ואומרות הכל בפרצוף בלי שום מסכה גם לטוב וגם לרע.
זה ממש חסר לי...

אז חברתי הכי טובה, שבקבוצה הכרנו (שכך גם היא מרגישה) נתנה רעיון!!! לפתוח קבוצה קטנה וחמימה,
לא חשבנו על יותר מידי פרטים ( איפה, מתי, וכו) כי אנחנו חושבות שצריך לחשוב ביחד, והפרט הכי חשוב זה ל...
אז למי שמרגישה שמה שרשמתי יעזור לה, מעניין אותה או כל דבר קטן שגרם לה להרגיש שהיא קראה במסר הזה מוזמנת לפנות למייל שלי [email protected]

לדעתי זה בעייתי

"קבוצות תמיכה" למינהן צריכות להיות מנוהלות ע"י איש מקצוע.
את לא יכולה לקחת אחריות על אחרות, וקבוצה מעין זו יכולה להשפיע לטובה אבל גם לרעה.

קולדון

New member
מסכימה עם כל מילה

Noagal61

New member
מי אמר???

לא טענתי לשנייה שזה תחליף לטיפול איש מקצוע...( אבא משלם הרבה) אחריות על אחרות? אל תקראי לזה ״קבוצת תמיכה״ ״חברות משתפות״.

תחשבי על מקום שאת יכולה להגיד את האמת שלך, בלי שישפטו אותך, להגיד הכל מבלי לחשוב פעמיים וממש יבינו אותך מה את עוברת!!!
את לא מרגישה למרות הטיפול המקצועי,למרות החברה או המשפחה שתומכים אבל את עדין מרגישה לבד? שהם לא מבינים, שהם לא יודעים מה להגיד או מה לעשות? מה יותר כיף מלהוציא הכל בחדר שכל העיניים מבינות באמת מה את מרגישה והכי חשוב עוברות את אותה החוויה.
קישור מעניין בנושא קבוצות תמיכה
http://self-help.sheatufim.org.il/faqs.php

שמעת על 12 הצעדים? A.N? ... זאת שיטה שפותחה על ידי אלכוהוליסטים אנונימיים שהיו חייבים לדבר על ״החוסר האונים״ בהפסקת השתייך אלכוהול וכך נפתחו כמעט בכל מדינה קבוצות A.N והשיטה אומצה מאז למספר קבוצות G.N N.A והכי קרוב O.A אכלני יתר אנונימיים וכל הקבוצות עובדות ללא אנשי מקצוע יש מדריך יש חניך, המדריך סיים את 12 הצעדים

קולדון

New member
אפילו הפורמאט הוירטואלי של הפורום

... זה עסק שיכול להיות בעייתי, טריגרי, קשה ואם הוא מנוהל לא נכון- גם לגלוש להיות חולני בעצמו.
וזה עוד אחרי שיש בו את התקנון שבו לא מפרטים מאכלים ומשקלים וכו.

כנ"ל לגבי מפגשי הפורום, למרות שהם בפירוש לא נועדו כדי להתעסק בהפרעות האכילה שלנו אלא דווקא להשאיר אותן בבית- הם עדיין בעייתיים בעיני. אנחנו מקיימים אותם למרות הבעייתיות הזו, אבל לא בתדירות גדולה מידי, וגם במפגשים האלו, מאוד מאוד חשוב לנו שהמנהלות יהיו נוכחות בהן כדי לוודא שהם לא פוגעניים מידי.

את כותבת- "לומר בפרצוף לטוב ולרע"
אני חייבת לציין שהרבה פעמים כשכתבתי כאן בפורום, (לפני ההחלמה) הרגשתי שאני כותבת את האמת בפרצוף לטוב ולרע.
אח"כ הסתבר לי שאמת מסויימת שהאמנתי בה היא לא בדיוק אמת, אלא עוד שארית של מחלה.
כל עוד אני כותבת כאן, וזה פורמאט וירטואלי, אני לא מרגישה שזה כל כך גרוע, כי כמה שעות אחרי זה, מישהי מהמנהלות או מהקוראות הבריאות יותר כתבה אחרי את דעתה הנגדית, וההודעה הזו עומדת לקריאה למשך כמה זמן.
אני חייבת לציין שאם לא היו בפורום הזו גם קולות בריאים של החלמה מלאה, לא בטוחה שהייתי כל כך מרגישה בטוחה לכתוב או לקרוא כאן.
לכן, בעיני- כל עוד אין במפגשים שלכם אנשים שהחלימו לגמרי- הם יכולים להוות נזק.

קולדון

New member
ועוד משהו לגבי A.N

בניגוד להפרעות אכילה, כשמדובר בגמילה מסמים, זה פחות בעייתי איכשהו, כי כשרוצים להגמל מאלכוהול הרעיון הוא- להפסיק לשתות לגמרי, וזהו.
זה למחוק את עיניין השתייה.
עם אכילה זה שונה, כי הגמילה כאן יותר מורכבת. הגמילה היא ממינון מסויים של חיבור רגשי לאוכל, וזו התמודדות אחרת לגמרי. לגמרי לגמרי ואני כותבת בתור מי שעשתה סמים תקופה לא קצרה והפסיקה לגמרי. ובלי יומרה מיוחדת נראה לי שאת הניסיון שלי עם הגמילה מהסמים הייתי בקלות יכולה להעביר הלאה, בעוד שלהתעסק ברמה טיפולית עם הפרעות אכילה היה עושה לי רע. פה אני קוראת וכשלא בא לי אני לא קוראת. ואם אני לא רוצה להתמודד עם טריגר מסויים- אני לא אפתח הודעה. אבל במפגשים אי אפשר לעשות את הסינון הזה. יש אנשים שאפילו אם הם לא יוציאו אף מילה מהפה ואני לא אדע מה הסיפור שלהם- הנוכחות שלהם מספרת את זה והיא טריגרית.
במפגשים- עצם המפגש הוא התמודדות מאוד אינטנסיבית עם המחלה. וזו חשיפה שהמינון שלה לא בהכרח תמיד טוב.

כמו שכתבתי-

לדעתי זה בעייתי
וברגע שאת מארגנת קבוצה כזו, את לוקחת על עצמך אחריות מסוימת.
את מבינה שזה לא תחליף לכלום, אבל אחרות אולי לא. את לא יודעת מה הפגישות הללו יעוררו במשתתפות ולאן זה עלול להוביל. למיטב הבנתי גם אין לך הסכמה לזה. לכן אני אישית נגד.

ילדונת~

New member
לא נכון לא נכון לא נכון

כל השירשור הזה..
ולא קראתי אותו
ראיתי מילים מתוכו
אבל הבנתי לאן הוא הולך
וזה לא נכון big time
ואני לא רוצה שזאת הדעה והתגובה היחידה שכרגע תשאר כאן.
ואני מסטולה מידי בשביל לקרוא או לכתוב או משהו
אבל זה ממש ממש ממשחשוב
אני לא חותכת ככה דעות
פשוט גם הNA זה לא מה שהוא אומר.
כדי לבוא להאנ אי לא צריך לרצות להפסיק. צריך רק לבוא.

וכל העיקרון והדרך מושתת על זה שרק מכור יכול לעזור למכור.
ו

אני אכנס מחר או מאוחר יותר כשאתאפס על עצמי
כתוב תגובה ראוייה

levshavur

New member
לחלומות של אחרים

שלום לך
קיימות קבוצות לעזרה עצמית, לפחות ביירושלים
ייש עובדת סוציאלית שעוזרת בעצה טובה והדרכה אם צריך...
וזה מצליחי הסיכיאטרית שליי נתנה לי את הרעיון של הנחיית קבוצוה ...
חרשתי על ספר הדרכה למנחי קבוצות ולמדתי את הנושא ...כך שזה אפשרי
הקבוצה הייתה לנפגעות מגילווי עריות (וגם התעללות מינית ממושכת בילדות)
היו לי מצבים לא פשוטים בקבוצה אבל העובדת הסוציאלית עזרה לי
הדרכתי את הקבוצה במשך שנה היו כאלניו שהרגישו שהן מיצו את מה שהקבוצה יכלה לתת ועזבוו (אבל אני מקווה למשתתפות חדשות)
יש מכל המגוון האפשרי מקבוצה על בריאות הכבד (לבעלי בעיות בכבד)ועד לקבוצה למגמגמים...וזה נכון יש אנשים שלא מתאימים לקבוצות לכן אחד התנאים שליי זה שהן עוברות או עברו טיפול פסיכולוגי
יש אנשים שזה מאוד עוזר להם ויש כאלה שלא. צריך לוודא שמנחה הקבוצה באמת מסוגלים לעשות את הסינון
ייש גם מפגשים של מנחי הקבוצות...
לבשה

למעלה