モテキ - פרק 2 :)

johnny d

New member
モテキ - פרק 2 :)

לא יודע מה אתכם, אבל אני עדיין מרוצה מהסדרה.
את הפרק ראיתי ביום חמישי ואיכשהו לא הספקתי לרשום כלום, אולי אראה אותו שוב וארשום המשך להתרשמות שלי מהנושא...

אני עדיין לא מבין למה מישהי בכלל תרצה לצאת איתו?

אז ככה גם בפרק הזה, יש את אפקט הבחורה שנחמדה עד לרגע מסויים בה הסבלנות כלפי הבחור פוקעת.
ואיזה בעיטת נינגה היא דפקה!!!

ואי איזה התלהבות מהסדרה, רציתי להרוג אותה באיזה קטע! אני מניח שהם ניסו להדגיש את חוסר העניין שלו...

טוב אז אין לבחורה המון ניסיון, אבל להניח שאם לבחור עומד, אז זה קשור אליך זה הגזמה פרועה.

ובכלל ההתנהגות שלה הייתה בכיוון של הוא מצפה לסקס והיא לא מעוניינת... ואז פתאום היא משנה כיוון ומזמינה אותו ונחמדה ועדינה וכאלו....

ואז היא שוב משנה כיוון, לנינג'ה!

אני יכול להבין את הלך המחשבה שלו, סוג של damned if you will and damned if you won't לשאול מישהו אם הוא בתול במיוחד בסיטואציה כזו דורשת תשובה מתחמקת (כנראה שהוא לא הבין את זה)

ומה הקטע של לדבר תוך כדי האקט על דברים כאלו ?

והקטע בסוף שהיא אומרת לו שהיא הייתה מעדיפה לשכב איתו מלכתחילה נשמע כמו סוג של וידוי, אבל אז שתיהם סותמים את הפה וככה זה נגמר ?!?!?

והקטע שהם נפגשים בפעם הראשונה, איזה מן אדם שיכור או לא יעלה נושא כזה בפומבי?, משהו הזוי בסדרה... אבל הייתי מת להבין את היפנית שלהם, ויכוחים כאלו עדיין ממה מעבר לרמה שלי :(

בלי קשר לסדרה אני לא מבין את הקטע של בתולין, למה זה כזה משנה, למה זה שונה מהרבה דברים אחרים שהם בדיוק אותו הדבר....

herouth

New member
נראה לי שקלטתי את הפרק הזה שונה ממך.

לי היה נראה שמוסר ההשכל של כל הסיפור היה מאוד ברור: אידיוט, אם היית אומר את האמת ולא מתחיל עם זיבולי שכל שמתבססים על "מה צריך להגיד" ו"מה החברה חושבת על בתולים", היית מקבל זיון.

מצחיק. אין בעיה ליפנים להראות לנו איך עומד לו, אבל נשיקות? דאמה, דאמה.

ממש לא ראיתי את מה שהיא אמרה בסוף בתור וידוי. כמו שאני הבנתי את זה, היא פשוט שכבה עם מישהו, העיקר "לעשות את זה" ולא להיחשב בתולה יותר. ואז היא אומרת לו שאם כבר, אז עדיף שזה היה הוא. יעני, אם כבר לשכב עם מישהו רק בשביל להעביר את זה, אז עדיף עם חבר טוב, לא?

לגבי הפגישה הראשונה, מילא זה שהבחור - שאם אני לא טועה זה אותו בחור שהיא היתה מאוהבת בו - העלה את הנושא, וקרא לפוג'ימוטו שיבוא. פוג'ימוטו מיד התחיל להתחנן שהיא תיתן לו. הזוי זה לא מילה. והיא עוד ככה "לא, אתה דוחה פיזית". אני במקום אלה שמסביבם הייתי קוברת את עצמי מבושה על זה שהייתי נוכחת בקטע הזה.

למה זה כזה משנה? תלוי בתפיסה החברתית. בעולם המערבי התפיסה היא "אישה צריכה 'לשמור על זה' וגבר צריך 'להיפטר מזה', אבל לפחות לפי הסדרה הזו ביפן גם אישה צריכה להיפטר מזה כמה שיותר מהר. מה ההיגיון? אולי זה סוג של בושה ש"אף אחד לא רצה אותך עד עכשיו", אולי סוג של אינדיקציה ל"בגרות", כמו לעשן.

johnny d

New member
למה את חושבת שהוא שיקר ?

אני לא הבנתי שהוא שיקר מהסדרה.
אז שאלתי את נובוקו לפני שכתבתי את התגובה אם הוא שיקר?
התגובה שלה הייתה שלא נראה לה שהוא שיקר, והוא בטח הלך לזונה או משהו בסגנון.
אבל יכול להיות ששנינו נותנים לו יותר קרדיט ממה שמגיע לו :\

וכן מה שאני הבנתי מהפרק הזה שבחורה צריכה להיפתר מביתולין בדיוק כמו גבר ביפן.
מעבר לזה, הם בסוף מציינים שכל אחד מהם זרק את הביתולין לפח עבור סתם מישהו\י.

מה שמסביר למה הם הפסיקו לדבר אחרי זה.
נראה כאילו, כל אחד הרגיש בושה לדבר על השטויות שהוא עשה...

וכן הפגישה הראשונה הייתה מזעזעת, הם לא מהססים לציין את זה במפורש אחרי הסצינה המזעזעת שהם מראים :)

innocence

New member
האמת היא שחיכיתי,

ראיתי את הפרק כבר ביום שלישי ומזל שכתבתי רשמים כי אני לא זוכרת שום דבר באמת:

אני חושבת שאני מתחילה להבין ממש מה מציק לי בסדרה, מעבר לעניין ההצגה וחוסר היכולת להתחבר אליה.
הוא, בתור לוזר, לא מיוצג כאחד שאין לו זוגיות או שלא יכול למצוא אחת - הוא מיוצג בתוך אחת שלא מסוגל להשיג זיון. בתול.
הו, האימה!
כי נשים הם מוצר צריכה כמו מוצרים אחרים.
למען הסר ספק - אין לי בעיה עם אנשים שאוהבים ורוצים סטוצים, אבל אדם ששוכב עם נשים או "מזיין" הרבה, הוא לא אדם מוצלח יותר בהכרח. להיפך, לדעתי זה הופך אנשים שמחפשים רק את זה (בעיקר כשאין מחשבה על הצד השני והאם הם מעוניינים) למוצלחים הרבה פחות בתור בני אנוש באופן כללי.
זהו, הייתי צריכה להוריד את זה מהכתפיים שלי לפני כן.

הסצינה בפאב עם החברים היתה מזעזעת בעיני.
זה לא היה בצחוק כזה זה שיכורים, היא אשככרה נראתה מפוחדת למוות
חבל שחצי מהשיחה שלהם לא מתורגמת בתרגום שיש לי.

ובנימה אחרת - היא לבושה בערך הכי מכוער בעולם, אלוהים ישמור.

אני לא יודעת אם זה בגלל שהבחורה בקטע של צילום, אבל הרגשתי כאילו בפרק הזה שמו יותר דגש על זוויות אומנותיות (למשל בתחנת הרכבת שרואים את הרגליים שלו ואותה יושבת רך הרווחים בין הגדרות.)
לעומת התמונות שהיא צילמה שהיו פשוט.. אממ.. טוב.. גרועות.
חצי מהן שרופות, והשאר לא מעניינות בעליל כמו שהוא אמר.
אבל זה פחות חשוב.
גם פה אנחנו רואים איך מישהי שתכלס לא באמתמעניינת אותו הופכת למושא עניין רק כי אולי יש סיכוי ש*היא* מעוניינת *בו*. כלומר, הוא לא באמת רוצה אותה, אבל אם היא תסכים להיות איתו הוא מוכן "לוותר". הכל כדי להשיג קצת.
כמה שזה מעצבן אותי.
ולמה לשקר? הוא כזו דמות של אידיוט, אני לא מסוגלת עם זה.
למרות שגם היא לא מי יודע מה להיט

johnny d

New member
תרשי לי לצטט

מהתרגום באנגלית, כי אני בעבודה ואין לי זמן לחפור ביפנית.

פרק א בעבר - הוא קודם כל שואל לגבי חברה, אני מניח שזה החלק החשוב, (או שיש אפשרות שיש לו חברה, אבל הם לא שוכבים, שאולי זה לא כזה הזוי ביפן)
ואז הוא מציין בתור נחמה לזה שאין לו חברה, שהוא יחזיק ידיים עם איזה מישהי באיזה פסטיבל...
Then, do I have a girlfriend?
Am I getting some?
...
You won't be popular and
won't have a girlfriend but...
there's a real erotic moment
waiting for you

פרק א בפאב - היא שואלת אותו אם יש לו כרגע חברה, התגובה שלו אמנם דבילית אבל מראה שהוא מתבייש בזה שאין לו חברה לא בזה שהוא בתול.
Well, I was wondering if you have a girlfriend, maybe?
...
This woman. Trying to embarrass me, again?

פרק ב - בעבר, שוב הדבר הראשון שהוא מציין שהוא לא הצליח למצוא חברה...
Thinking by moving to Tokyo something will change
something will start, you'll make friends and find a girlfriend.

אני מניח שכל אחד רואה את מה שהוא מתחבר אליו, אבל אני לא חושב שהסדרה הזו מציגה נשים בתור מוצר יותר ממה שהיא מציגה גברים בתור מוצר.
כוכב הסדרה הוא מוצר פגום. ולא רק בגלל שהוא לא מסוגל להשיג זיון.
לצערי זוהי דרך שנחשבת לגיטימית להציג את המצב שלו.

innocence

New member
גם הגברים סובלים מזה,

שהם צריכים להיות מאצו'אים, ואין מקום להיות רגיש או ווטאבר.

אבל כל הסדרה הזו פשוט עושה לי מעין "WTF" בצורה לא כזו טובה.
כאילו כולם ביפן מטומטמים

herouth

New member
אני לא חושבת שהסדרה מעידה על הכלל...

כלומר, לא רק שבתור סדרה בדיונית היא לא מעידה על המציאות, אלא גם שהיא לא ממש מתיימרת. לדעתי מבחינתם הם לקחו מקרה קיצוני-אך-אפשרי, מישהו שמייצג את חתך האוכלוסיה של ה־low-life, ועשו עליו סדרה.

אם יש כאן משהו שאולי אפשר להעיד מהסדרה הזה על הכלל זה באמת שאנשים משני המינים שם, נראה שלא ממש מדברים אחד עם השני. הבנות עם הנאקאמה שלהן, הבנים עם הנאקאמה שלהם, ובעיקרון לא מתקשרים, כמעט כמו בחברה החרדית... אז ניזונים משמועות, ומה שהחברים מספרים (ומגזימים), והעולם כמו שהוא מיוצג במנגה ובפורנו, ורק דבר אחד שוכחים לעשות, וזה פאקינג לדבר עם נשים בדיוק כמו שמדברים עם החברים שלך. אז כאן מביאים את הקיצוניות של העניין הזה, אבל אני מניחה - וגם הייצוג של גברים בסדרות אחרות מעיד - שהנתק הזה הוא לא באמת טוטאלי ברוב המקרים.

אגב, אולי לסדרה הבאה נעשה את Orange Days? אמנם יש בה הרבה שפת חרשים, אבל מאחר שרובנו בכל אופן מסתמך על כתוביות, זה לא כזה משנה. הסדרה עוסקת בעצם ב־サークル מסויים באוניברסיטה, ושם דווקא הבנים והבנות מעורבבים ודי מדברים, אולי בגלל שזה מעט אנשים.

johnny d

New member
זה נכון מאוד!!!

הבעיה מוכרת ביפן באופן רשמי, ואם זאת לא נעשה דבר בנושא.
נשים וגברים לא מדברים אחד עם השני לעיתים גם זוגות נשואים.

בנוגע לסדרות אני צופה כרגע ב-
Moteki
Kita no Kuni Kara
Hanzawa Naoki
Gochisousan
shingeki no kyojin

שבוע הבא ביום שני יתפנה לי מקום לסדרה נוספת, אין לי בעיה לצפות מ- Orange Days, וב- Boku to Kanojo to Kanojo.
גם במקביל :)

כל עוד יש לי עם מי לדון בעניין, אני בפנים :)

johnny d

New member
זו לא הייתה הנקודה שלי

זה לא שחור ולבן.
התפיסה שלך של התייחסות לנשים כאל אובייקט נובעת מידע מקדים וניסיון שיש לך בתרבות שבו את חיה.

אל תשכחי שהסדרה הזו מציגה נקודת מבט של גבר, כשהמטרה שלו היא זוגיות והאויב שלו הוא נשים :)
אם דמות המפתח בסדרה הייתה נשית הכל היה ההיפך...

הייתי שמח למצוא גם סדרה כזו כשחושבים על זה.

אבל הקטע המצחיק הוא, שבניגוד למנגה הבנתי שחלק נכבד מהרייטינג של הסדרה הגיע מנשים.
בסדרה לא הציגו את הצד הנשי עד כה, אבל נראה לי שהצד שלהם מובן מאיליו לקהל היפני :\

mishel s

New member
אולי באמת נשים צופות בזה יותר

כי הן רוצות לדעת את הדברים שהגברים אף פעם לא מדברים עליהם איתם...

johnny d

New member
כן כן ולא לא :)

היא לבושה נוראי, התמונות שלה מזעזעות.
הפרק אכן נראה יותר אמנותי כשאת מציינת את זה עכשיו :)

אני לא חושב שהיא לא מעניינת אותו, למעשה בניגוד לפרק הקודם, כאן יש לך בחורה שהוא רוצה, שמתאימה לו לדעתו בכל אספקט.
והוא למעשה נאבק בינו לבין עצמו האם לא לעשות שום צעד אקטיבי מחשש להידחות, או לעשות משהו.

זה מתחיל בזה שהוא מציין שיש להם תחביבים משותפים, והקטע שנעמד לו (למרות דעתי על הנושא) מעביר מסר ברור שהוא מעוניין בבחורה.
בניגוד למה שחירות כתבה, אני כן חושב שבסוף הבחורה התכוונה שהם היו צריכים לסיים ביחד.

צריך לא לשכוח שביפן אהבה זה מושג חדש, אם זכור לי נכון גם בשנות ה-90 ביפן יותר ממחצית החתונות לא נבעו מאהבה, אלא מהתאמה ושידוכים.

עד היום, צעירים יפניים לא ממש יודעים איך לעכל את המושג אהבה כפי שהיא מוצגת בסרטים אמריקאים.

johnny d

New member
אוי איך שכחתי

מאיפה לכל הרוחות הגיע גישת ה- "אוי, הייתי בטוחה שאתה בתול מסכן ורציתי להציל אותך"

זוהי יהירות מהסוג הכי מזעזע שנתקלתי בו, זה קצת הגעיל אותי יותר מהדמות הראשית.
ואם הוא היה בתול, מה אז ?

זה היה סתם בקטע של סטוץ?
ואם כן, לא היה ברור לה שהוא מצפה ליותר?

והקטע הזה ברכבת, עם המוזיקה והיד, היה כזה מצחיק :)

למעלה