さくら

jonbaum

New member
שמחת הסקורה

ההורים שלי באו פעם אחת לבקר אותי ביפן, וזה בדיוק היה בתקופת הסקורה. הפרשנות של אמא שלי לעניין ההתרגשות העצומה שיש ביפן סביב העניין הזה היתה שהיפנים מוקפים בכיעור מפלצתי - בתים מכוערים, רחובות מכוערים, בניינים מכוערים, כבלים מעל לראש, תחנות רכבת מכוערות. מי שמוקף כל השנה בכיעור כזה מזעזע, הגיוני שיתרגש כאשר פתאום יש סביבם פריחה כזו יפה. זה אמנם קיצוני, ולא יופיע הסבר כזה בשום ספר על התרבות היפנית, אבל לדעתי יש בזה משהו.

Manty

New member
Bueaty is in the eye of the beholde

אימי, בכל ביקור שלה ביפן, מוצאת עוד ועוד יופי במקום הזה. הן בתרבות, הן באנשים, הן בנקיון, בסגנון הבתים וסגנון החיים, וכמובן בטבע (היתה פה ב 3 עונות שונות). אני כמובן חושבת שיש לזה גם קשר ישיר לעובדה שאני חייה פה ומאושרת בחיי ביפן, והיא רואה את יפן דרך עיני
ביקורה הנוכחי הוא הראשון בו היא רואה את הפריחה, והיא מוקסמת עד דמעות - בדיוק כמו היפנים. לדעתי, שייקספיר צדק!

jonbaum

New member
את צודקת ללא כל ספק

אבל זו עובדה שכשהיפנים מגיעים לדבלין (או לפחות כל אלה שאני הייתי/עבדתי איתם), שהיא רחוקה מלהיות העיר הכי יפה באירופה, לא מפסיקים להתפעל כמה שה-machinami ga suteki אני מסכים איתך שיש הרבה יופי ביפן בתחומים שציינת, אבל זה לא משנה את העובדה שהערים מכוערות בצורה שקשה לתאר.

passioneta

New member
זה בגלל האהבה של היפנים לכל דבר

אירופאי-קלאסי, ודבלין היא כזו.

jonbaum

New member
נכון. אבל חלק מהאהבה הזו

נובע מהעובדה שהערים שלהם עצמם כל כך מכוערות. הרבה מהאנשים ביפן בכלל לא מעלים על דעתם שעיר יכולה להיות דבר יפה, ואת זה מבינים כששומעים את התגובות שלהם כשהם מבקרים במקומות כמו פריז (או כאמור, דבלין).

../images/Emo20.gifהשקדיה פורחת

אני חושבת שגם בארץ במקומות בהם האנשים מחוברים לטבע יש שמחה עם בוא הפריחה.אגב השקדיה היא מאותה משפחת עצים כמו עץ הדובדבן כך שהפריחה המרהיבה של שניהם מאד דומה. אולי נקודת המבט שלי נובעת מהעובדה שאני גרה בקיוטו ולא בטוקיו או בעיר מכוערת באמת אבל יש לאנשים פה חיבור עצום לעונות השנה, למצב הצמחיה, לאוכל של כל עונה, לחרקים של כל עונה, לסוגי הפרחים בכל עונה, לציפורים וכו...אז נראה לי שהעניין הוא פשוט חיבור לטבע... חוצמזה יפנים שגרים מחוץ לעיר בכפרים המדהימים עוד יותר מחוברים לטבע. זה נכון שיש ערים מכוערות אבל אני מרגישה שבארץ יש הרבה יותר כיעור בערים (מרכז הארץ בעיקר) ובכל זאת אנשים לא מתחברים לפריחה וכו... אני אישית מאד מתרגשת מהפריחה פה כמו כל היפנים סביבי ואשמח לשתף בהמשך...

Tenguy

New member
כי בישראל אין רעידות אדמה כמו ביפן

לי הסבירו שבגלל רעידות האדמה, ובמקרים של רעידות גדולות וקשות שקורות אחת ל-5 שנים בממוצע - בהן הסדקים באדמה יכולים להיות ענקיים - עדיף שהכבלים וחוטי החשמל יעברו באוויר ולא בצנרת תת קרקעית, שקשה להשתלט עליה במקרה של אסון וגם הרבה יותר קשה לתקן ולשקם שוב ושוב אחרי כל רעידת אדמה.

jonbaum

New member
האמת היא שאני כבר לא זוכר

איך הכבלים בישראל, אבל עוד אף פעם בשום מדינה לא ראיתי כבלים כמו שיש ביפן. נמוכים, עבים, לפעמים 10 או אפילו יותר כבלים שהולכים במקביל ולכן כיוון אפשרי, ממש כלוסטרופוביה מרוב כבלים. אני מצרף תמונה שמצאתי באינטרנט.

tals56

New member
הא אוקיי על זה אתה מדבר

טוב זה באמת כבר טירוף... אני לא ממש רוצה לראות את ההודעה שלי מעל הראש שלי...(למי שהבין) ולמי שלא הבין - כאילו שהחשמל של האינטרנט עובר בכבל שמעל הראש שלי ולא מתחתיו.

GnomeBubble

New member
אבל החיבה לסאקורה התחילה הרבה לפני

לא? אני לא יודע אם באותה התקופה זה היה שיגעון של השכבות הגדולות בלבד (כי בני השכבות הנמוכות מן הסתם לא כתבו), אבל כל זה קרה עוד לפני שגושי בטון מכוערים פלשו ליפן (וגם לישראל
). אולי הקישוט הזמני שזה מקנה לערים רק מחזק את זה. והאמת היא שגם אני מתלהב כל פעם שאני מגיע לעיר אירופאית טיפוסית. לא מספיק שהעיר תהיה עתיקה - ירושלים עתיקה יותר מכל הערים האלה, אבל האירופאים פשוט יודעים לשמור ולטפח את הערם שלהם, ואנחנו יודעים רק איך ליצור צלקות בדמות מפלצות בטון במקומות הכי לא מתאימים.

jonbaum

New member
את ירושלים כבר הספיקו להרוס?

(כידוע לא הייתי שם כבר 5 וחצי שנים), אבל פעם היא היתה עיר יפה (גרתי בה מ-78 עד 94)

GnomeBubble

New member
היא עדיין עיר יפה

חלקים ממנה, לפחות. אבל היא לגמרי לא מטופחת (באופן כללי כמו הרבה ערים אחרות בארץ, אבל במרכז העיר ובשכונות החרדיות זה כבר ברמה של דרום תל-אביב ומטה). בשנים האחרונות בנו כמה מפלצות לא סימפטיות חדשות, אבל למזלנו ביטלו את הכמעט-אסון שנקרא "תוכנית ספדי" (שהיתה אמורה לכרסם עוד בכל הירוק היפה שהיה מסביב). בדאבלין לא הייתי, אבל אני לא חושב שתייר יפני יתלהב מהרחובות של ירושלים (ברור שהעיר העתיקה תלהיב את כולם) כמו שהוא יתלהב מעיר אירופאית טיפוסית (ואני לא מדבר על ערים מפורסמות כמו פריז ולונדון, או פנינות-חן כמו פראג או דוברובניק).

jonbaum

New member
הייתי בירושלים עם קבוצה של יפנים

זה היה בסוף 1999. והם באמת התלהבו - בעיקר מהעיר העתיקה.

tals56

New member
אני לפני שנה הייתי בירושלים בעיר

העתיקה - הייתה שם קבוצה של לפחות 50 אנשים ממוצא אסייאתי,לא בטוח שהם יפנים אבל הם לפחות נראו מאוד כמוהם וגם שמעתי מישהי מרחוק מדברת קצת וזה היה נשמע פחות או יותר כמו יפנית (לא הצלחתי ממש לשמוע הכל כי היה רעש לא נורמלי)

JPing

New member
רוב הסיכוי שהם קוראנים

הרי 50 % מהקוראנים הם נוצרים אוונגליסטים

למעלה