さくら

jonbaum

New member
שימור השפה

ובכן, לי אין בעיה לשמר את השפה כי ממש אין יום שבו אני לא מתקשר ליפן בכל מיני ענייני עבודה, או שאני מתקשר לחברים יפניים בשביל לשאול אותם בקשר לאיזו נקודה שאני לא מבין בטקסט שאני צריך לתרגם. חוץ מזה, מאז שהקמנו את העסק החדש שלנו (תעיפי מבט באתר שלנו - www.aiwa-holi.com) אני כותב אימיילים ארוכים כמעט כל יום לאלה שיוצרים איתנו קשר. אשתי, לעומת זאת, עד לפני שנתיים היא לימדה כאן יפנית באוניברסיטה, והשפה השתמרה אצלה איכשהו (למרות שהיא לימדה מתחילים), אבל מאז שהיא כבר לא שם השפה אכן מתדרדרת אצלה קשות.

semuelf

New member
על מה האתר?

תשלח לי שאני מתעצל ולא מפענח את האתר שלך מילה מילה, (אבל זה היה לוקח לי בערך שנתיים) על מה האתר שלך? תיירות יפנית באירלנד? אגודת ידידות? העיצוב נחמד, בכל מקרה.

jonbaum

New member
השנה 50 שנה ליחסים דיפלומטים

בין ישראל ואירלנד, ולרגל האירוע הגיעו להסכם working holiday visas שהיא ויזה לצעירים עד גיל 30 - ויזה לשנה בה מותר לעבוד, ללמוד, לטייל, לעשות מה שרוצים. יש הסכמים כאלה בין רוב הארצות הדוברות אנגלית, וכן בין יפן לארצות כגון אנגליה, אוסטרליה וכו'. במסגרת ההסכם בין יפן ואירלנד ייתנו כל שנה 400 ויזות כאלה ביפן ליפנים שבאים לאירלנד, וכן 400 כאלה באירלנד לאירים שרוצים לנסוע ליפן. אנחנו קפצנו על העגלה הזו והקמנו חברה חדשה שתעזור לחבר'ה האלה. אנחנו מסדרים להם מקום בבית ספר לאנגלית, מוצאים להם עבודה, וכן נותנים "תמיכה שותפת" - נפגשים איתם כל כמה זמן, משוחחים על בעיות, מנסים לעזור, מתווכים כשיש איזה סיכסוך, בקיצור, משמשים כ"עוגן" בשבילם באירלנד. נקווה שיצליח.

ועוד אחד

אגב הקודם זה מ-shimogamo וזה ממקדש מול הבית שלי עוד לא שיא הפריחה אבל בהחלט לא משעמם...

GnomeBubble

New member
איזה יופי

צריך לשתול כאלה בכל הארץ! טוב, לפחות בכל מקום שאפשר (לא נראה לי שהם יעמדו באקלים היבש של באר-שבע, אבל מי יודע...)

JPing

New member
ממש לא

בארץ ניקוי הרחובות לא עובד כמו שצריך ואלה עצים שמלכלכים את הרוחובות בטירוף .

tals56

New member
תלוי איפה...

וגם ככה - אם הלכלוך ברחוב יהיה עלים של עצים זה לא ממש מפריע ואפילו יפה!(לפי דעתי)

GnomeBubble

New member
עדיף שעלים ילכלכו את המדרכות מזבל

אתה לא חושב?

tals56

New member
אכן

והכי כיף זה העלים הקראנצ'ים האלה שכשאתה דורך עליהם יש רעש כזה
(עלי שלכת)!

../images/Emo24.gif איזה כיף לראות את קיוטו

אני מתגעגע לקיוטו באביב... כיף לך. תמסרי ד"ש לנהר קאמו ולשחפים והברווזים שבו.

passioneta

New member
אח קיוטו קיוטו

מה עם פיקניק במרוימה? (או בישראלית "מריומה")

Tenguy

New member
אוי, ולהיזכר בצבי האבן של הקמוגאווה

יופי של תמונות ! ....... מתגעגע חבל"ז...

Manty

New member
עכשיו תורי ../images/Emo9.gif

שתי תמונות עם שמיים כחולים

Manty

New member
ויום אחרי

שמים אפורים
אך הפריחה בשיאה, ודוגמני הבית עדיין בריאים..
כל התמונות מליד הבית או באזור התחנה שלנו

למעלה