さくら

karnush72

New member
さくら

האביב נפל עלינו באופן מפתיע כאן ביפן. בימים האחרונים הטמפרטורות עלו באופן ניכר (מה שמתקבל אצלי בברכה) ואנחנו נהנים מטמפ' בסביבות ה- 20 מעלות (הממוצע של חודש מאי). היום בבוקר כשלקחתי את הילדים לגן גיליתי שכמעט כל העצים כבר בפריחה מלאה- איך זה קרה בן לילה???? אתמול היו רק 4-5 פרחים על העץ!!! בכל אופן - גיליתי לתדהמתי -שלאחר 8 שנות חיים ביפן - גם אני - כמו כל היפנים מתמלאת בשמחה בלתי מוסברת למראה הפריחה הלבנה-וורודה המדהימה הזו. לקום בבוקר, לפתוח את החלון ולגלות שעץ הסאקורה בגינה פורח, שכל שדרות העצים לאורך הכביש פורחים, שהכל וורוד כזה...... זה ממש עושה טוב על הלב, זה ממלא את הנשמה באופטימיות ובשמחת חיים ובמרץ..... אז לקחתי את המצלמה... כי רציתי גם לשתף אתכם.

karnush72

New member
ועוד אחת אחרונה

זה מאצלנו בגינה. הסוג שאצלנו בגינה הוא 山桜。 - אפשר לראות את העלים שעל העץ. הפריחה כאן היא בצבע לבן. הפריחה בתמונה הראשונה היא של - そめいよしの שזהו הסוג הנפוץ יותר. הפריחה של הסוג הזה היא בצבע וורוד בהיר.

tals56

New member
באמת יפה!

יש לכם סאקורה בגינה? :-O! אפשר להשיג דבר כזה גם בארץ? יש לי מקום לעץ סאקורה בגינה וזמן להשקות אותו...

karnush72

New member
אין לי מושג../images/Emo4.gif

את העץ אצלנו בגינה שתל סבא של בעלי מזמן מזמן......

GnomeBubble

New member
לא נראה לי שהאקלים של באר שבע יתאים

לעץ דובדבן, למרות שאולי אני טועה. באקלים יותר קריר הם יכולים להסתדר - וכמו שכבר הזכרתי, בירושלים יש כאלה. אם אתה רוצה לנסות, תקטוף דובדבן מהאחד העצים בירושלים ותנסה לשתול את הגרעין שלו בגינה ותראה מה קורה...

jonbaum

New member
גם כאן הסאקורה פורחת

בדיוק היום צילמתי עץ שנמצא ליד הבית ספר של הבת שלי. אני מתנצל שהתמונה קצת מטושטשת, לא כמו התמונות היפיפיות של קרנוש. אגב, אם מישהו לא יודע, כשאני אומר "כאן" אני מתכוון לדבלין, אירלנד.

karnush72

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif

הבת שלך הולכת לבית ספר יפני????? הרי ביפן , עץ סאקורה בכניסה לבית הספר זה MUST!!!!!!!! בשבוע הבא תתחיל שנת הלימודים (ולכל אלה שלא יודעים ביפן שנת הלימודים מתחילה בתחילת אפריל ולא בראשון לספטמבר כמו בשאר העולם {כמעט}) ואז כל ההורים וילדי כיתות א' מצטלמים ליד עץ הסאקורה הנמצא בשיא פריחתו. אני לא חושבת שיש משפחה יפנית שאין לה תמונה שכזאת.......

jonbaum

New member
לא. בית ספר צרפתי דווקא

והעץ הוא בגינה של הבית הסמוך לבית ספר. האמת היא שאני לגמרי שכחתי מהעניין של הסקורה ליד בתי ספר. ממש Natsukashii!! בדבלין אין בית ספר יפני במתכונת מלאה. הילדים היפנים הולכים לבתי ספר רגילים, ובשבת הולכים ל-hoshuu-kou יפני ובו הם לומדים קנג'י וכו'. הבת שלי הולכת לבית ספר הצרפתי, מה שנקרא Lycee Francais שהוא הגרסה הצרפתית של Nihonjin Gakkou הכל שם מתנהל בצרפתית, ובזמן האחרון היא ממש התחילה לדבר (ביוני היא תהיה בת 4).

GnomeBubble

New member
והיא עומדת להיות תלת-לשונית?

או שבבית לא מדברים עברית בכלל? בכל מקרה, גם להיות דו-לשוני זה טוב.
תמיד רציתי להיות דו-לשוני בעצמי, אבל זה לא תמיד הולך...

jonbaum

New member
לא. "רק" דו לשונית

אנחנו מדברים אך ורק אנגלית בבית - הרי אשתי לא יודעת עברית בכלל, והיות ואני יליד אנגליה אנגלית היתה שפת הבית שלי מאז ומתמיד והיה לי יותר מדי מוזר להתחיל לדבר עם הבנות שלי בעברית דווקא כשאני בסביבה דוברת אנגלית.

karnush72

New member
בדיוק חשבתי לשאול אותך -

אתה ואשתך נפגשתם ביפן (אם זכור לי נכונה). האם אתם מדברים יפנית ביניכם?

jonbaum

New member
רק אם רוצים להגיד משהו

ולא רוצים שהבנות יבינו. זה מין קוד סודי שלנו. הבעיה היא שהבנות כבר הבינו שזאת המטרה, וכשאומרים משהו ביפנית הן לא מפסיקות להציק לנו שנגיד להן במה מדובר. אגב, את זוכרת נכון - אכן נפגשנו ביפן.

karnush72

New member
אצלי ואצל בעלי סינית היא הקוד הסודי

שלנו אבל עם השנים יותר ויותר ממעטים לדבר בה ורציתי לדעת אם זה כך גם אצלכם? אומנם לא ממש קשור לפורום יפן אבל רציתי לדעת אם יש עצות בעניין שימור השימוש בשפה המשותפת? דרך אגב - האם אשתך גם עוסקת ביפנית כמקצוע?

למעלה