וואי, ממש שיחה עם הישות המחשבתית ההיא.
אני לא יודע אם השיחה הזאת מובילה למודעות, אבל לכל הפחות, היא נשמעת לי כמובילה להפסקת הקשקוש.
במלים אחרות, הדמות הקשקשנית הפנימית שאוספת תיאוריות על מודעות ומאמינה שהיא "עובדת על מודעות", מנוטרלת ומפסיקה לעבוד על עצמה (איך היא מנוטרלת? פשוט, היא נעשית שקופה יותר).
עכשיו, השאלה היא אם אחרי ה"למי אכפת?", המורה הזה ממשיך לשבת עם התלמיד בנוכחות... ומתחיל לספק לו כלים (בלי שהדמות הקשקשנית תתערב באמצע) לטפח נוכחות זו.
בשביל להרוויח נוכחות נדרשת נוכחות, קצת כמו שבשביל להרוויח כסף נדרש כסף. אם הדמות הקשקשנית כבר מתמוססת בתוך גל עולה של נוכחות, יכול להיות שאפשר להתחיל להעביר כלים ישירים, איכשהו.
מבחינת "העברת להבת הנוכחות" - אם הנוכחות עדיין קלושה מאד והדמות הקשקשנית יציבה ועקשנית (חרוז נהדר, זה) אז יכול להיות שאין למורה החביב שלפנינו עדיין מה לעשות מלבד להמשיך לשבת שם בנוכחות עם התלמיד, מה שממילא מהווה אולי את רוב העבודה . . .
אגב, קריאת הטקסט הזה מבעד לתוכנות מנטליות ידועות מסויימות תניב עוויתות מנטליות בסגנון: "האם נדרשים לך כלים להיות עצמך? אתה בטוח?" "מי הוא זה שרוצה להוביל לנוכחות? האם הוא יכול להוביל אליה או רק להרחיק ממנה?" וכו'. עוויתות מנטליות כאלה ואחרות עשויות להיות, במקורן, שאלות מועילות ביותר שהופנו למישהו ברגע מסויים... ואז הן ממשיכות בצורה אחרת והופכות להיפוכן, מאור להחשכה.
לבריאות
(לרגע היה נדמה לי שהתעטשת, קורא/ת יקר/ה)