‏~‏ חבדניקים ~

קליט

New member
‏~‏ חבדניקים ~

יצאתי פעם עם חבדניקית אחת, ובמשך כל הפגישה שישבנו ביחד - היה לפניה ספר פתוח ובספר היה תמונה גדולה של הרבי שליט"א . . . *איך אפשר לזהות אם מדובר בחבדניקית נורמלית או מסובבת קצת ? . . . ובכלל, כמה מהן הן נורמליות ? . . . כמה מהן מתיחסות ל`אגרות קודש` כאל דברי הרבי ממש ? . . . *ברור שכמעט כל החבדניקיות הן שרופות על הרבי ועל הדרך הזאת, ומי שלוקח חבדניקית עליו להיות מוכן לזה . *ובכל זאת מענין האם ומהן המינון של ה"שגעונות" שיש להן ? . . . כמה מהן למשל מקפידות להגיד "יחי המלך" בהתחלת כל שיחת טלפון ? . . . *האמת, שהחבדניקים הם אנשים מקסימים. והם נראים מאושרים, יש להם משהו שממלא אותם ונותן להם סיפוק . *כל פיסת מידע על חבדניקים וחבדניקיות והדרך שלהם, יתקבל בברכה . תודו שזה נושא מרתק . . תודה רבה !

פששששששש

קליט!יוצא עם חבדנקיות איזה משמח!
לדעתי היא קצת מסובבת!רוב הבנות הם מעריצות את הרבי אך בגבול הנורמה(כמוני (= )
"יחי המלך",בתחילת השיחה לא מראה על בעייה אלא על דרך חיים משיחיסטי יותר!
המניון של השגעונות שלהן יורד כמה שהן מודרניות יותר(=

קליט

New member
:) בבקשה תני לי לשאול אותך משהו

הבנתי ממך שאת מתיחסת לכל מה שיצא לך ב"אגרות קודש" כאילו הרבי בכבודו ובעצמו כתב לך והורה לך, ואת תבצעי את כל מה שיצא לך ב"איגרות קודש", נכון ? . . . זה נראה לך הגיוני ? . . . תודה

קליט

זה הגיוני
ולפעמים התשובה לא ברורה וצריך להבין דבר מתוך דבר
וכן זה הרבי שמצא כל דרך לענות למי שפונה אליו ..

קליט

New member
אם תילדי בת

ויצא לך ב"אגרות קודש" שאת אמורה לעשות לה "פדיון הבן" או "חלאקה" . . מה תעשי ?

אתה מקצין

דעה אישית שלי
לרבי תמיד אפשר לכתוב
כי זה עוזר ומשחרר וטוב ואני מאמינה שהוא מתפלל עלי ועוזר
שאלות באיגרות קודש לא דבר של קלות ראש על כל דבר לשאול
לדעתי האישית דברים שבאמת חשובים
ושוב למצוא תשובה מתוך תשובה ..

יהודי23

New member
תלוי מה השאלה...

התשובות שמגיעות נותנות מענה באופן הרמז או בצורה גלויה

קליט

New member
ישנם רמזים שאתה יכול לפרש אותו איך שבא לך

לא תמיד הדברים ברורים

תגובה,

א)אני משתדלת ליישם את מה שהרבי כותב.......אך ברור שהאדם קרוב לעצמו ולכן תמיד צריך גם ייעוץ של משפיעה שתפרש היא!
ב)לכן יש עשה לך רב...אם הרבי יכתוב לטוס לאוזבקיסטן,לא בטוח שאני יטוס,אלא אתייעץ עם המשפיעה...
או שאחשוב שהתשובה היא דווקא בדף ליד(=

קליט

New member
טוב לדעת שאת בסדר, חששתי כבר . .

כשאת פותחת "איגרות" את בודקת גם בצד ימין וגם בצד שמאל של ה"איגרות" ? . . . יש אפשרות לבדוק רק בצד ימין של ה"איגרות" ? . . זה פשוט יותר . תודה

יש אפשרות לקרוא

גם בימין וגם משמאל..ולפעמים אני גם מסתכלת על דף מאחורה......

קליט

New member
אז את יוצאת מבולבלת, לא ?

לי זכור שמישהו אמר לי בקשר ליעוץ בספר "נועם אלימלך" שמסתכלים בצד ימין, ולבקש מהקב"ה את הבקשה ושהתשובה תופיע בצד ימין של הספר . בספר "נועם אלימלך" התשובה מוגבלת ומצומצמת מכיון שכתוב שמה דברים עמוקים, בשונה מה"איגרות" שכתוב שמה דברים ברורים בעברית/אידיש צחה .

חחחחח

עדיף לצאת מבולבלת מאשר לטוס לקזחסטן לא?

למה שאתה קורה ׳שיגעון׳

אצלהם זה דרך חיים, כך שאם אתה נפגש עם חבדניקית אתה צריך להיות מודע לזה שיש שינויים בהשקפות...
אני מכירה הרבה חבדקיות ׳נורמליות׳ והן לא אומרות יחי המלך. אבל ה׳חבדנקיות׳ שלהן לא מתחילה ונגמרת בזה...

אגב, בדכ החבדנקיות לא ירצו מישו שהוא לא חבדניק

לביא4

New member
לראות את כל מיכלול התמונה

לא כל חבדניקית היא משיחיסטית,
ולא כל משיחיסטית היא לא נורמלית,
אתה צריך להבין שהן פשוט נולדות למציאות מסויימת שכך חינכו ולימדו אותן,
ודרך אגב, אין שום פסול בתמונה של צדיק,
לגבי איגרות קודש, כדאי מאד לדעת, זה לא סתם אמונה הזויה, לי אישית, היו התנסויות ממש אישיות עם זה,
וגם אנשים אפילו חילונים שנתתי להם לפתוח, לא יאומן איזה תשובות מדוייקות הם קיבלו, והתבצעו גם בפועל ממש.

כאשר אני רואה פעילות של חסידי חב"ד - והמשיחיסטים שבהם, אולי פחות אני אסתכל על האמונה שלהם, ויותר על המבצעים שהם עושים,
אהבת ישראל שכן יש להם, מסירות נפש למצוות וזיכוי הרבים, והכל לשם שמים,
ואולי נתפלא גם לשמוע, הידור בקיום מצוות, ועבודת השם,
מה שנשאר לי זה רק לקנא בהם קנאת סופרים שתרבה חוכמה!!

למעלה