‏~‏ הרב הצדיק ר` אשר (אושר) פריינד זצ"ל ~

קליט

New member
‏~‏ הרב הצדיק ר` אשר (אושר) פריינד זצ"ל ~

שנקרא "ר` אושר" . מה שידוע לי זה שמדובר באישיות מאוד מיוחדת, הרב נפטר לפני כ 12 שנה . רבים היו מתייעצים איתו . הרב הקים את מוסדות "יד עזרה" כדי לעזור לעם ישראל . יש "מרפאת שיניים" של מוסדות "יד עזרה" ברחוב סורוצקין בירושלים אשר משרתת את הקהל במחירים סבירים . הרב הקים דפוס וכריכיה ומפעלי עזרה למוגבלים בשכלם/נפשם . הרב הקים כמה בנייני מגורים באשדוד ומכר שם דירות במחיר זול, פשוט כדי לעזור לעם ישראל בכל דרך שרק אפשר . ישנם כמה בתי כנסת שהקים ר` אושר , באיזור מקור ברוך שמעתי על 3 בתי כנסת שהקים הרב זצ"ל . הרב היה גר ברחוב דון יוסף הנשיא בשכונת מקור ברוך בירושלים, ועד היום משמש המקום כבית ועד לחכמים וחסידים . יש ספר/ים ובו אוסף של דברי תורה וחיזוק באמונה וביטחון ואמרותיו המחזקות של הרב . יש רבנית מפורסמת שהיא מתלמידותיו של הרב, קוראים לה צירה מורגנשטרן שתחיה, והיא מפליאה לספר על תורתו ואורחותיו של הרב ר` אושר פריינד . הרב גם היה מנחה את חסידיו לא למהר לפנות לרופאים, אלא בכל זמן שחסידיו נמצאים בחולי חום ומיחוש כלשהו הם נעזרים בחוברת הנחיות רפואיות אשר השאיר אחריו הצדיק - ובו הנחיות מה לעשות בכל מצב של חולי קל יחסית , ובמקרים רציניים יותר - חסידיו פונים לרופא כמובן . הרב ר` אושר קבור בהר המנוחות באוהל מיוחד , כמדומני שזה נמצא מול קברו של הרב כדורי, אבל יותר למעלה בהר . שמעתם על הרב ר` אושר פריינד ? . . . אתם יודעים אולי על תורתו וספריו ? . . . יש רב שירש את כסאו ? . . . שמעתם על הרבנית צירה מורגנשטרן ? . . . שמעתם על הרב הצדיק שלמה מן זצ"ל מגבעת שאול שהיה תלמידו של הרב ? . . . כולנו נשמח לשמוע . זה המקום להזכיר את פועלו של הרב הצדיק האמיתי . תודה למגיבים !

קשה להאמין שכזה הרבה זמן עבר

רבי אושר נפטר מוצאי כיפור.כל שבת ביתו פתוח עד היום לניזקקים רעבים ונדכאים.אישיות דגולה.

לביא4

New member
הרב אושר?

אם זכורני נכון היה גר במקור ברוך? נפטר בשיבה טובה, השתייך לחסידות ברסלב , כמו שאמרו נכון נפטר במוצאי כיפור.

קליט

New member
הוא היה גר במקור ברוך

ברחוב דון יוסף הנשיא . ר` אשר = ר` אושר - במבטא ירושלמי שורשי

בננה147

New member
קליטוש.. אתה עוקב אחרי????

גם ביבי .. גם צירלה..... נסעתי אתה לאומן !!! היא מדריכה גם במקצוע...... והיא אישה מגניבה שקרועה על הרב אושר!!! שגעה אותנו בסיפורים עליו!!! ישבתי אתה שעות על שעות עם שיחות נפש והרבה צחוקים .... מחזירה עם הדיבור שלה הרבה בתשובה...!!! אתה יושב אתה דקה ובא לך למות מצחוק!!!׳ איי איי איי .... צירוש חולה עלייך כפרה!!! איין עליה בכול העולם ..... אוהבת ... הבחורונת היפיופה ... ( היא שומעת את זה היא מתה מצחוקים )

קליט

New member
נשמע מרתק

הרבנית צירה יודעת לצעוק בדרמטיות, אכן נשמעת אישה עם הרבה כריזמה . ספרי עליה בבקשה, בעלה הוא רב ? . . . היא נשואה בכלל ? . . . היא חרדית מהבית ? . . . ובעיקר מרתק אותי האישיות של ר` אושר , נשמע שהוא היה אדם ששפע דברי תורה מקוריים ומחזקים . ראיתי אותו פעם בבית הכנסת רשב"ם, הוא היה נראה איש דגול ומרשים, אנשים סובבו אותו ושאלו את עצתו .

בננה147

New member
אני לא יודעת על בעלה ...

אבל היא חרדית מאד ואפילו דוסית ... היא נשואה.... כולם דוסים אצלם .... היא עושה הכל משמחה וצחוקים לוקחת את החיים בקלות.. חולה על קברות צדיקים (ודלוקה על רבי נחמן..) אתה יכול לשמוע אותה צועקת בציון של רבי נחמן וכמעט מעירה את כל ה40.000 שקבורים שם ... היא אשכנזיה דומה ללטאית מאד ... הרבה בנות חוזרות בתשובה באות איליה למה היא מחזירה את כל האנרגיה בבת אחת !!! היא מדהימה מאד ויכולה להכנס לכל ראש ... על הרב אושר אני לא מומחית ... שמע צחוקים ; היינו בקבר של הצדיק וכבר היינו צריכים לחזור אז היא אמרה בואו נצעק ביחד ״רבינווווווו תביא את הגאולההההה״ היא צעקה כל כך חזק עד שהבנים בעזרת גברים דפקו לנו חזק על הקירות שנרגיע..... קיצור היו קטעים .........

קליט

New member
חחחח איזה קטע

לא הבנתי מה שכתבת ש "הרבה חוזרות בתשובה באות אליה למה היא מחזירה להם את האנרגיה בבת אחת" , את מתכוונת שהיא מחזקת אותם ? . . . איך היא מחזקת אותם ? . . . בכלל מרתק אותי האנשים האלה שהם חיים במין גן עדן, ובביטחון מוחלט באבא`לה .

בננה147

New member
אכן אוהבים את אבאלה שלנו ....

הרבה בנות שנמצאות במשבר הן באות איליה והיא מחזירה להם בדיבורים ושמחה את כל הכוחות להמשיך !!! כל כך כייף ליהיות בחברתה.., אתה מרגיש בעננים בחיי!! כאילו העולם נוצר רק בשבילך !! והכל שייך לך !!! היא לוקחת את הרע והופכת את זה מהר לטוב!! למשל אחת בקבוצה איבדה את הכרטיס טיסה שלה .. היא ניהית לבנה ולא יכלה לנשום !! אז צירלה התחילה לצחוק והיא אמרה ״ יופי ! גם אני יאבד את הכרטיס ושנינו נשאר פה עוד זמן עם רבינו ...״ בסוף נמצא הכרטיס וצירי אמרה .., איזה באסא ........ חיים שלי האשה הזאת...

קליט

New member
את ברסלבית ?

ידוע לך אם ר` אושר היה חסיד ברסלב ? . . . תודה

בננה147

New member
הלוואי הייתי!! ותקרא קצת על א׳ אשר...

שיטתו היתה נוטה לשיטת ברסלב - אבל לא ברסלב. אף פעם לא היה אצל רופא וק"ו לא בבית רפואה. עיקר עבודת השם אצלו היה בנושא `אמונה`. והיה לו בזה שיטה ודרך מיוחדת. הרב ישראל חיים וייס - האדמו"ר מספינקא שליט"א נמנה על תלמידיו וחסידיו ודרכו מנותבת ע"ד ר` אשר זצ"ל וכך מנתב הוא כיום את חסידי ספינקא ותלמידיו הרבים. במידת מה, נחשב האדמו"ר מספינקא כממשיך דרכו של ר` אשר, והרבה מתלמידי וחסידי ר` אשר עברו לאחר פטירתו לתלמידו הרבי מספינקא. יש לר` אשר עד עצם היום הזה חסידים מובהקים ובניניהם הרבה מאד נשים המגדירים עצמם כחסידי ר` אשר. יהא זכרו ברוך, הדרך שלו בול כמו ברסלב !! והחסידות שלו הרבה מהן ברסלביות שמחזקות........ אתה מתחבר לברסלב??

קליט

New member
הברסלבים הם אנשים מדהימים

במבחן התוצאה ; בגדול - החבדניקים הצליחו יותר, החבדניקים יותר מאושרים ומיושבים

לביא4

New member

בננה147

New member
אני חושבת...

שבירושלים במאה שערים ... אבל לא בטוח ..... פככככככככככ איזה אנציקלופדיה...... אל תגזים....

קליט

New member
במאה שערים ברחוב סלנט זה ספינקא - כהנא

ספינקא - ווייס, - זה או בבני ברק או באמריקה

בננה147

New member
אל תצחק עלי .....

אבל לא הייתי 10 שנים בבני ברק ... לא סובלת את המקום הזה .... ואני לא יודעת איפה הוא גר ... אבל אמריקה זה לא כל כך נראה לי........ הייתי מדביקה עליו את בני ברק !

למעלה