‏``ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך``

‏``ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך``

זו קללה שנתקללה האשה. אומרת הגמרא בעירובין דף ק ע``ב. ואל אישך תשוקתך- שאת מתאווה אליו והוא ימשול בך- שהוא יגיד מתי עושים. ואת ביישנית ורק מרמזת. שואלים הראשונים, זה קללה? זו הרי מעלה שאשה ביישנית! אלא עונים המפרשים שב`ברכה` טמונה הקללה. שהאשה מתאוות מאוד! אבל היא מתביישת, היא כולאת בעצמה את הרגשות, זה הקללה הכי גדולה! (הרמב``ן על התורה) הקטע הזה נתון לפרשנות... יהיו כאלה שיגידו, שהתאווה של האשה היא כמו של הגבר. רק שהגבר מדבר והאשה לא. ויהיו כאלה שיאמרו שלאשה יש יותר תאווה! אבל לגבר אין יותר תאווה מהאשה!! זו הקללה!

ועכשיו אני מבין את כוונת המשוררת...

``ואל אישך שתיקתך...`` זה בעצם הכוונה לביישנות. אז קרן פלס יודעת מה שהיא כותבת... חחח

rok20

New member
תגידו לי מה עובר עליכם..

אין לכם מה לעשות חוץ מהשטויות האלה?

Gesikaaa

New member
עכשיו תשמעו פרשנות נוספת.

תקשיבו חברה..המשפט מתפרש כך: רשי טוען שהענין מדבר על תשמיש שאין לאשה עזות לדורשו(אם היא פרוצה זה כבר סיפור אחר..) אין פה שום אבל שום טענה שיצר האישה מרובה!!יש כאן עובדה,שבענין התשמיש גבר יהיה הדומיננטי..גבר שהוא מטבעו פחות בישן יהיה זה שיציע את המין. אנא מכם תהיו הגיוניים חברה..אתם ממש מחרפנים! ואם אתם זקוקים לאיזו גושפנקא לטענתי..נו פרובלם..יש בידי את מספרו של הרב..אולי כלפי גבר תהיו כנים יותר..

תקראי, מה הרמב``ן שואל על רש``י,

ואיך הוא מסביר... זה גמרא מפורשת. ואמרתי שאפשר לפרש שהיצר שלהם שווה... אבל לא שלגבר יש יותר! רק שהוא מדבר יותר, הוא דומיננטי יותר!

גסי...

בואי נניח כמו שאת אומרת שיצר האשה קטן יותר, אז מה קללה יש פה? להפך כל פעם שהגבר מתאוה הוא רק צריך לבקש והיא תחליט אם להסכים או לא איזו קללה יש פה?? ומה נענשה חוה על שפיתתה את אדם לאכול מעץ הדעת?? בהכרח שיצרה של האשה חזק יותר או לפחות שווה ואז ואז קללה היא שהגבר שולט בענין, גסי לא ענית על זה!

Gesikaaa

New member
נווו

אני עדין לא מבינה איזה קללה אתם מוצאים כאן?? אישה פשוט לא תבקש..גבר הוא הדומיננטי. ויודעים מה..נניח קללה.. מהיכן שאבתם את כח היצר?

גסי עכשיו אמרת אתזה!

ציטוט מלשונך ``קללה אתם מוצאים כאן???`` זה בדיוק לטענתך אין פה קללה, ובתורה מילים אלו(ואל אישך תשוקתך..) הם הקללה שהעניש הקבה את חוה..

למעלה