مسيرة ط&#

RinaMzw

New member
مسيرة ط&#

مسيرة طلعة العذراء التقليدية في حيفا היום, שבועיים לאחר חג הפסחא, תתקיים התהלוכה המסורתית בחיפה, טלעית אלעדרא, בה משתתפים אלפי מאמינים ומעלים את הפסל של מאריה הקדושה וישוע מהכנסייה ברחוב המגינים ועד למשכנו הקבוע בכניסיית מאר אליאס בסטלא מארס. בתהלוכה משתתפים גם כן, קבוצות של צופים מכל רחבי הגליל, מירושלים, בית ג'אלא ויריחו.. המסורת החלה בשנת 1919 עם תום מלחמת העולם הראשונה, לאחר שהייתם של אנשי הדת ממנזר מאר אליאס, בכניסיית אללאטין בעיר, על פי הוראות התורכים דאז.. כחשש מפגיעה בפסל, הכמרים הורידו אותו מהמנזר בכרמל עד לכניסייה ועם תום המלחמה העלו אותו בחזרה לסטלא מאריס בתהלוכה חגיגית מלווית בתפילות ודברי שבח והודיה לאלעדרא מרים, כסוג של נדר. ומאז, המסורת בחיפה, שבועיים לאחר חג הפסחא, עורכים את התהלוכה. מאוד מרגש להשתתף בתהלוכה ולעלות ביחד עם ההמונים את כל הדרך עד לטלא מאריס, כאשר כולם משתתפים יחדיו בתפילות. והכי מרגש זה לראות את האנשים סוחבים את הפסל לאורך כל הדרך... לצערי לא אוכל להשתתף בתהלוכה השנה
כי אני מאוד לחוצה ויש לי מיליון דברים להספיק
אך בכל זאת, תקבלו דיווחים
ואני ממליצה לכם בחום, כן להשתתף למי שיוכל... בינתיים אני מצרפת לינק משנה שעברה, שיש בו גם תיאור יפה למסורת ומקורותיה: http://www.bokra.net/?cGF0aCUzRGFydGljbGUlMjZpZCUzRDI2MDE5 אז שיהיה לכם המשך יום מקסים
إليك الورد يا مريم يهدى من أيادينا هلمّي واقبلي منا عربون حب أكيد مع تهانينا

michaeld1

New member
תודה על המידע רינא ../images/Emo140.gif

השכלתי
נמתין לדיווחים

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifנושא כזה בטאלעית אלעדרה שנה שעברה

עלה בפורום ונהיה ויכוח על ענייני השופוני והזרימה של אנשים סתם מסקרנות... מי שיחפש בארכיב וימצא מוזמן להביא לינק

RinaMzw

New member
לא כולם משתתפים עם גישה של שופוני ../images/Emo13.gif

אפילו לא הרוב!! בכל אופן אשמח לראות את הדיון שהיה לפני... כל האקשין היה מלפני שהיגעתי?????

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאני אמרתי הרוב?../images/Emo13.gif

אמרתי שעלה דיון על תופעה זו..שגם היום עברנו בפקקים ליד וראינו..זה לא רק באירוע זה בעצם זה מדהו שמאפיין בהרבה חגיגות שבעקרון הן לשם ד ואמונה אך מתעוות. חבל לכולנו...

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifטוב סהר שוב על הידיים שלי ואני מקלידה ב

אצבע וחצי חחח אז תיקונים:זה מדהו - זה משהו שמאפיין בהרבה חגיגות שבעקרון הן לשם ד - שמאפיין הרבה חגיגות שבעיקרן הן לשם דת

RinaMzw

New member
נכון, זה מאוד מצער

איך שמנצלים אירועים מסוג זה לעניינים לא רלוונטיים.. רק לא נפסיק להשתתף בגלל זה.. אני יודעת, לא אמרת שזו סיבה לא להשתתף
אני רק אומרת..
אל תדאגי, אני אלופה בטעויות הקלדה, לכן אוכל לפענח כל טעות. זה כמו אלה שיש להם כתב יד גרוע לכן יוכלו לקרוא כל כתב, אפילו זה של רופאים (שגם אני כזו
)

למעלה